Den ultimata bekräftelsen på kvinnokampens seger

by

De gifter sig. Tids nog blir Victoria landets regent, medan Daniel Westling diskret får hålla sig ett steg bakom som ”first husband”. Så här skrev SvD idag: ”I går satt Daniel Westling där vid hennes sida och bekräftade att från och med bröllopet blir hans främsta uppgift att stötta kronprinsessan. Med andra ord, han kommer inte längre att driva de träningsföretag som han byggt upp”.

Daniel ska ge upp sin karriär, på klassiskt hemmafrumanér. Tydligare kan det nog inte illustreras, jämställdhetens ankomst till Sverige. Det är något jag är mycket glad för. Men mot denna bakgrund vore det klädsamt om den feministiska rörelsen lugnade ned sig, och slutade argumentera som om kvinnor fortfarande saknade rösträtt och arvsrätt.

Det ovan sagda till trots måste jag konstatera att jämställdheten inte är total. De kvinnodiskriminerande lagarna från förr är borta och begravda, det är det jag menar och det är jag oerhört glad för. Men fortfarande stoppas människor, eller behandlas orättvist, på grund av sitt kön. Exempelvis är det bara män som kan tvingas ut i kriget om det skulle bli aktuellt.

AB1 AB2 AB3 AB4 AB5 SvD1 SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 DN1 DN2 DN3 DN4 DN5

Abonnera på GenusNytt i mikrobloggar. Via Twitter, Jaiku och Bloggy kan du följa mina nyheter och kritiska tankar i genusfrågan under användarnamnet GenusNytt –  bli gärna “följare”. För en förhandstitt, eller för att bli medlem, klicka på på mikrobloggarnas namn. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre under användarnamnet StoppaStorebror. Diverse samhällsfrågor skriver jag om i alla tre mikrobloggar under användarnamnet ParStrom.

Annonser

2 svar to “Den ultimata bekräftelsen på kvinnokampens seger”

  1. Kalle Kulan Says:

    Problemet med ett kungligt bröllop är att det ska pratas och pratas och pratas så förbenat mycket om det

    http://www.svenskbladet.se/sverige/index.php?alias=sverige_bavar_infor_kungligt_brollop.html

  2. marlund Says:

    Genusfantaster i FI har förstört kvinnans kamp i överskådlig tid. Jag sörjer detta fjasko. Man är man .Kvinna är kvinna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: