Ännu en falsk våldtäkt

by

I det rådande samhällsklimatet utmålas ju mannen som det skyldiga könet. Ibland går sådana anklagelser så långt att de slår knut på sig själva och slår tillbaka. Nu har ännu en falsk våldtäkt avslöjats. En kvinna beskyllde sin körskolelärare för att ha våldtagit henne. Han hämtades av polis på körskolan och satt inlåst i två dagar. När kvinnan sedan förhördes visade det sig att hennes svar inte stämde. Hon har inte erkänt men allt tyder på att det var en påhittad våldtäktsanmälan. Läs mer här. Just falska våldtäktsanmälningar är ett av kvinnors vassaste vapen gentemot män. Här finner du Genusmagazinets faktasida om falska våldtäkter.

3 svar to “Ännu en falsk våldtäkt”

 1. bengt larsson Says:

  Visst det förekommer falska anmälningar, men att dra slutsatser som ni har gjort här baserat på en ofullständig tidningsartikel är förkastligt och visar på stor okunnighet om hur rättsväsendet fungerar. Tidningsartikeln följer dessutom inte pressetiska regler då det enda uttalandet i artikeln är en intervju från gärningsmannens advokat.
  Jag har haft en diskussion med redaktören på sydsvenskan för att utröna om det finns mer fakta i målet. Han har berättat att det efter artikeln framkommit att den våldtagna eleven har hållits inlåst i ett rum mot sin vilja. Polisen skall därför ha kallats till platsen eftersom offret tydligen lyckades sms:a en anhörig.
  Rent juridiskt har således körskoleläraren gjort sig skyldig till olaga frihetsberövande. Självklart måste således polisen ta hänsyn till detta i den fortsatta utredningen och frihetsberövandet utgör således även ett indicium för att våldtäkt kan ha ägt rum. Problemet är för polisen att styrka våldtäkten med bevis. Förhör är en del men det är känt att våldtäktsoffer bryter samman vid förhör och polisen kan vid ett sådant förhör välja att avsluta förhöret¨för att senare på nytt höra offret efter genomgång av rättsmedicinska utlåtanden och svar från Statens Kriminaltekniska laboratorium undersökning av offrets kläder och tilhörigheter. Sådana utredningar tar tid. Gärningsmannen skall därför regelmässigt släppas från häktet när han inte längre kan anses påverka utredningen dvs av utredningstekniska skäl.
  Förfarandet är således inget ställningstagande om en våldtäkt ägt rum eller ej.

 2. pontus Says:

  i tveksamma fall ska han åka dit på våldtäkt och hon med det är ju quatro stagioni

 3. Vad Säger Jämställdismen? - Genusfolket Says:

  […] – Falska våldtäktsanmälningar är ett av kvinnors vassaste vapen gentemot män (länk) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: