Mansförtryck på badhus

by

Det blir allt vanligare med ”särskilda kvinnosim”, som det uttrycks med en förskönande omskrivning, i Sverige. Det rapporterar idag SvD och AB.

Vad det handlar om är mansförbud i badhus. På vissa tider stängs männen ute.

Jag har dock aldrig hört talas om något badhus som stänger ute kvinnor på vissa tider. Vilket rabalder det skulle bli då. Det vore fullständigt otänkbart.

Nu vet jag att kvinnosimmen ofta motiveras med att muslimska kvinnor ska kunna bada. Men det här är faktiskt Sverige. Vi avskaffade flickskolor och annan konstlad uppdelning mellan könen för länge sedan. Dessutom vore det bättre att ge de muslimska kvinnorna jämställdhet, så de kan bada när de vill, istället för att låta deras män bestämma att de bara får bada på särskilda kvinnotider.

För övrigt är det inte bara badhus som inför mansförbud – det börjar också bli vanligt på gym. Då får männen tillgång till en begränsad del av lokalen, och en begränsad andel av maskinerna, medan kvinnorna får tillgång till allt. Och båda kön betalar samma avgift. Jag har sett offentligt sponsrade fiskekurser bara för tjejer. Och tjejkvällar i skolor är vanliga – men killkvällar förekommer sällan eller aldrig.

Allt det här är en följd av det manshat som råder i Sverige. Och Sveriges män – de står med mössan i hand och skrapar med foten.

Själv brinner jag för jämställdhet. Men manshat och mansförtryck är inte jämställdhet, villket många genusproffs och feminister underligt nog lyckas få det till – med det offentliga Sveriges understöd.

Läs GenusMagazinets kritiska artikel om kvinnosim här.

27 svar to “Mansförtryck på badhus”

 1. zico Says:

  Hej
  Jag kan förstå att du tolkar det på det sättet, men jag håller inte med dig måste jag säga.
  Det handlar inte så mycket om manshat, utan mer om kvinnor som vill känna sig bekväma, träna hur de vill, röra sig hur de vill, skämma ut sig, utan att tänka på att det finns män som tittar på de hela tiden. Och så finns det också religiösa kvinnor, och vi kan inget annat än respektera deras vilja att vara för sig själva i just de här stunderna då de t.ex. visar sin kropp.
  Vi lever i Sverige, det vet vi, men helt ärligt, hur många gym är det som har en liten tjej avdelning? Jo, i hela Stockholm, hittade jag två st. Så lugn vännen 🙂

 2. anti-zico Says:

  nej zico, du har fel. vi kan göra annat än respektera religiösa ideer. Vi kan låta dem anpassa sig. Annars hamnar vi i läget: hur långt skall vi gå för att tillmötesgå godtyckliga ideer?

 3. Martin Says:

  De kvinnor som anser att de kan inte träna hur de vill, röra sig hur de vill eller skämma ut sig bara för att det finns män närvarande kan uppsöka en psykolog och få hjälp med sina fobier istället. Att utestänga män är ingen långsiktig lösning på deras problem.

 4. ewrasd Says:

  Men zico det du framför är ju verkligen inte legetima skäl, försöka framföra de argumenten till försvar för en homogen arbetsmiljö kring chefsbordet… ”vi känner oss mer bekväma med bara män”

  Respektera de religiösas vilja? ja det får vi allt göra men då får de respektfullt undlåta att besöka badhusen….

 5. Apan Says:

  Det är solklart att männen är hatade och undanskuffade. Ett annat bra exempel är ju skolan. Det anses helt normalt att fler kvinnor börjar högskolan och att kvinnor i snitt har bättre betyg än män. Männen anses bara ofokuserade och mindre ambitiösa än kvinnor och därmed inget konstigt med sämre betyg. Det man fokuserar på är ju varför kvinnor inte syns bättre i arbetslivet och tjänar mindre när de nu är mer framgångsrika än män i skolan.

  Den generella känslan man får är ju att feminister och genusvetare inte alls är intresserade av lika möjligheter och rättigheter utan vill understryka att kvinnor helt enkelt är BÄTTRE är män. Punkt. Kosntigt sedan att männen blir förvirrade och mesar och kvinnorna blir deprimerade och självmordsbenägna när de naturliga rollerna suddas ut.

  Håller sedan med om att det inte är något religiöst påbud att kvinnor måste bara heltäckande klädsel eller inte får umgås med män, det är socialt. Därmed behöver ingen hänsyn tas till det och diskriminera män. Vi i Sverige slutade skilja pojkar och flickor åt för länge sedan och det finns ingen anledning att börja nu.

 6. Kvinnosim i Luleå - aningslöst och naivt - Genusmagazinet Says:

  […] bloggar om kvinnosim i Luleå Genusnytt var uri = ‘http://impse.tradedoubler.com/imp?type(js)pool(318702)a(1600604)’ + new String […]

 7. EW Says:

  Galet att det ska vara så. Det finns väl ingenstans där männen har sådan förtur. Det skulle vara ganska bra på äldreboende tex. Ett äldreboende bara för män när man blir gammal. Jag tänker om en 70 år, måste jag ha massa gnälliga kärringar runt om mig när jag vill ha lite lugn och ro. Det kommer troligen strida mot min framtida religion.

 8. Johan Nordberg Says:

  Jag kan tycka att detta är helt ok. Om en kundgrupp önskar en viss tjänst eller produkt ska det så klart finnas.

  MEN, det måste ju då gälla alla, både män och kvinnor. Detta kan inte vara ok, om det samtidigt är fel med exempelvis vissa sporttävlingar endast för män. (För jag tvivlar starkt på att män är intresserade av att gyma eller simma med enbart andra män)

  Det är också intressant att fundera på hur det hade låtit om man bytt ut ”kvinnosim” mot något annat. Vad tror ni händer om det varit ”hererosim”, ”endast vita-sim”, ”sim för smala”, eller något annat? Knappast ok.

 9. Petter Says:

  Ja de skulle vara skönt me tider för enbart män också. Skulle inte bli en sån ”stekarstämning” så att säga. Skulle jag nu bada skulle jag nog göra de på dessa tider (om de fanns men såklart otänktbart).

 10. uffenordholm Says:

  Det skulle faktiskt vara interessant att se vad som hände om någon simhall ordnade tider för endast män. Eller ett gym som fixade en avdelning bara för män, utan att ta mer betalt för det. Min gissning är att simhallen/gymmet skulle hamna hos DO tämligen snabbt…

 11. sven Says:

  Bra det här gillar jag ju. Dags att förbjuda frugan att bada på andra tider, jag giller inte att andra män ser henne. Och mina döttrar ska gå i skild skola så de inte riskerar att träffa en pojke, för jag vill kunna bestämma vem de ska gifta sig med. ska ju vara en kille med en familj som har pengar som vår familj slås ihop med.
  Undrar om det var det Gudrun Schyman ville uppnå?

  Naiva Svenskar, Nyttiga idioter. ni ser inte längre än näsan pekar.

 12. Per Says:

  Jag vill ha bögsim för att slippa en massa heteroidioter som kommer med nedsättande kommentarer. Nu när dammluckorna öppnats så är det bara att börja jobba i den riktningen, yesss!!!

 13. Mike Says:

  Just passing by.Btw, your website have great content!

  _________________________________
  Making Money $150 An Hour

 14. Lasse Says:

  Tror jag måste kräkas snart……när skall våra partier och styrande slå näven i bordet.

  Dags att REAGERA !

 15. VEB Says:

  zico:

  Hej, jag läste vad du skrev och jag håller inte med dig, jag skall försöka förklara varför på ett sätt som är allmängiltigt och lättförståeligt. Min valda metod är oro för att dina åsikter kan ses som ursäkt för diskriminering.

  ”Det handlar inte så mycket om manshat, utan mer om kvinnor som vill känna sig bekväma”

  Ok så du säger alltså att det handlar om de kvinnor som tycker att en man är i rummet är en källa för att vara obekväm? Så med andra ord är det heller inte homofobi om ett gäng soldater är obekväma med bögar i rummet? Och heller inte diskriminering om ett gäng manliga VD:ar är obekväma med kvinnor i rummet?

  ”träna hur de vill, röra sig hur de vill”

  Ok och hur hade du tänkt dig att de inte skulle få göra det med män i rummet? Vad är det de vill göra som är så ok bland alla kvinnor men så omöjligt med alla män? Låt oss säga att Brad Pitt är i rummet, vad är källan för obekvämlighetskänslorna?

  ”skämma ut sig, utan att tänka på att det finns män som tittar på de hela tiden.”

  Det är väl de själva som bestämmer om de de tänker på om män tittar eller inte? Det är väl iaf grundläggande mänsklig psykologi att inte andra människor styr folks tankar? Du verkar ta för givet kvinnorna MÅSTE tänka på det. Vad är orsaken till det? Och viktigare, vem har bestämt det? Varför får någon (ej identifierad) tvinga kvinnorna att tänka på att män tittar? Jag trodde poängen vad att kvinnor skulle vara fria, men du beskriver just kvinnor som är tvingade att vara på ett visst sätt och detta tvång blir sedan en ursäkt att diskriminera män.

  ”Och så finns det också religiösa kvinnor, och vi kan inget annat än respektera deras vilja att vara för sig själva i just de här stunderna då de t.ex. visar sin kropp.”

  I de fall/länder/kulturer där religionen är tvång så är det ett mått på akut självbedrägeri att kalla det ”deras vilja” som om de där hade nån. Tvärtom så måste sådant tvång förkastas om vi överhuvudtaget skall kunna förespråka den liberala värderingen fri vilja i Sverige. Annars så är det samma sak som att vi förespråkar att tvång och förtryck är helt ok. Tolerans mot intolerans = Stödja intolerans.

  ”Vi lever i Sverige, det vet vi, men helt ärligt, hur många gym är det som har en liten tjej avdelning? Jo, i hela Stockholm, hittade jag två st.”

  Vet du hur många som skall ha det för att det skall betraktas som en reell fråga? Noll.

  ”Så lugn vännen”

  Härskarteknik.

 16. Rundbordetdiskussion kring badpass för kvinnor « Telegrafen [Kepsin] Says:

  […] integration, badhus i media: 1, 3, 5  I Bloggosfären: 2, 4, 6, […]

 17. barfota Says:

  zico@
  ”Och så finns det också religiösa kvinnor” Klart att det finns religiösa kvinnor, män också för den delen. Men religion är inget skäl för särbehandling.

 18. Grodan Boll Says:

  Det finns vitt folk som känner starkt obehag att vistas med personer utanför sin egen gruppering.

  Varför den finns, och hur man undanröjer denna egenpålagda begränsning, är helt otänkbart att diskutera.

  Givetvis skall vita ha sin egen simtid !

 19. Hnerik Says:

  Liljeholms badet (Stockholm), Storkyrkobadet (Stockholm) och badhuset i Gusum har haft uppdelade tider efter kön så länge jag kan minnas. Fredag kväll tex är inga kvinnor välkomna till Liljeholmsbadet. Jag har aldrig hört att någon varit upprörd över det. Det kanske vore bra med bara lite lite faktakoll innan man skriver.

 20. zico Says:

  haha wow, varför är alla inställda på att det de tycker, är det rätta, och så ska ALLA behandlas oavsett om DE tycker det är rätt eller inte? jo den vettiga anledningen är att DU tycker det är rätt. så punkt slut.

  ingen tolerans mot något alls, och orsaken är då ”Tolerans mot intolerans = Stödja intolerans”, vad är det där för snack?

  Så bara för att du mr. alla-ska-göra-som-jag-tycker-är-rätt, inte tycker att det är rätt att det ska finnas ett par ENSTAKA gym där tjejer får vistas för sig själva och träna själva eller i det här fallet simma själva, så ska vi bara riva ner hela skitet helt enkelt.

  Varför ska vi inte ta hänsyn om vad alla vill? min tjej kompis blev jätte glad när hon hörde om simtider för endast tjejer, hon anser sig nämligen vara tjock och skäms för att visa sin kropp när det är män i närheten. Varför ska vi bara skita i henne? Vad tänker du nu mr? att hon bodde banta så att hon kan simma? eller kanske ”så vadå hon skäms inte framför andra tjejer?” jo då Einstein det gör hon, men inte lika mycket som hon gör inför män, om du är smart nog så fattar du varför. Eller är du kanske 40-year-old-virgin som inte kan ett skit om kvinnor?
  har du någonsin tänkt på att vissa tjejer/kvinnor kanske inte har den självförtroendet och kanske känner sig för fula jämfört med alla andra tjejer? men det är sant vi gör som du säger, SKIT I DE! det är inte vårt problem att de känner sig som de gör.

  varför ska vi inte visa respekt för religiösa kvinnor då? ge mig en vettig anledning. varför förtjänar de inte några timmar för sig själva i simhallen eller gymet? för att du mr anser att det är särbehandling och det skitsnacket du kommer med? jag utgår då att de kvinnorna själva har valt att följa sin religion, och inte bli förtryckta för det så som du sitter och säger. för din information, så är inte alla religiösa kvinnor förtryckta, man har väl rätten att välja själv vad man vill tro på? eller nej du kanske inte tillåter det och tycker att alla ska tro på det du tror.

  Kortfattat, sluta vara dum och inse att vi alla är olika, vi är tjocka, smala, svarta, vita, kvinnor, män, religiösa, ateister, VI ÄR OLIKA, så vi kan inte bara ha EN norm för ALLA. Det skadar inte att ha några timmar i vissa simhallar endast för tjejer. Det gör inte det. För att det passar de, det är bara så de kan simma. om man inte kan tolerera det, då vet jag inte vad vi är för själviska idioter som ska tvinga på alla vad vi tror är rätt.

 21. zico Says:

  och förresten, tro inte att jag inte ser vad som händer i vårt samhälle idag, att männen håller på och bli mesiga små flickor bara för att tjejer ska tycka ”åh han har kontakt med sin feminina sida” eller ”åh han är feminist och är för kvinnors jämställdhet, honom ska vi ha!”
  Det där är en sak om dödar mig inombords varje dag jag ser såna män på tåget eller jobbet. Jag är för jämställdhet, kvinnor och män SKA ha samma rätt och ÄR lika VÄRDA, men de är lååångt från lika. vi föddes så.
  Det är inte okej att vara en liten mesig flicka, iaf inte om man är en man som har i syftet att bli omtyckt av kvinnor. jag säger bara det alla tänker men inte vågar säga. för det här är verkligheten nu, de flesta män har blivit mesiga och förtryckta av kvinnor och inte tvärtom som det va förut.

  Så förstå att det där med simhall och gym, några få st i sverige, för en minoritet, det är inte det som är manshat.

  tänk efter lite.

 22. Nettan Says:

  Zico.. är inte det där lite väl meeesigt … ”att bli dödad inombords” så känslig får man inte vara. Dessutom har du ingen rätt att döma andra efter dina normer som bara gäller i din lilla slutna värld.

  Jag förstår inte ditt resonemang riktigt. Du har tydligen väldigt klart för dig vad en riktig KARL är för något. Men jag tror inte att du känner män särskilt väl. Det finns stora muskulösa killar som kan bli gråtmilda och ibland tom panikångest när som helst. Och de flesta smala tunna ”mesiga” jag träffat på har full kontroll över situationen när det gäller, tom gäller liv o död. Vem är då manligast?

  Men en sak har alla heteromän gemensamt. De kan inte låta bli att titta på kvinnor sexuellt. Liksom homo-män tittar på andra män. Och det känns skönt att kunna vara avklädd på ett ställe utan män. Och utöva fysiska aktiviteter utan att bli betraktad som ev. sexobjekt.
  Fast det är också roligt, eller hur? Fast vid de tillfällena klär jag mig efter humör, tex en sexig bikini på stranden.

  När jag gick i skolan i högstadiet, i Malmö så hade vi gymnastik med parallell-klassens tjejer. Alltså endast tjejer, fast det inte fanns en enda muslim i sikte. Och idag tror jag att det var jättebra för det skulle bara bli en massa trams o fniss o spel. Jag vet vad jag pratar om. Och det vet ni som läser detta också.

  Fram för mångfald och valfrihet. Inte antingen eller. Låt oss alla ha valfrihet inom alla områden. Tex senior boende för äldre och ungdoms-hus för yngre. Detta finns hos ABK i Kristianstad. Jag känner mig inte diskriminerad för att jag inte får bo någonstans där man måste vara över 55 år. Skulle jag diskriminera äldre bara för att jag vill bo i ett hus med bara folk under 30?
  Valfrihet löser många problem. Alla behöver inte gilla samma saker o ha samma normer o åsikter. Vi kan leva i samma land ändå. Det finns inte rätt eller fel så länge ingen känner tvång.

 23. parstrom Says:

  Till Hnerik

  Det du skriver om är inte samma sak. Du skriver om badhus med uppdelade tider – ibland bara män, ibland bara kvinnor. Det jag kritiserar är badhus där kvinnor alltid har tillträde men män bara ibland.

  Pär

 24. zico Says:

  Nettan.. aa jag förstår vad du menar, men du har nog missuppfattat mig, jag snackar inte om män på det där sättet, att man ska vara stor och stark och bestämma över en kvinna, det är inte min bild av det hela, det är inte ett måste att vara muskulös för att betraktas som man. det jag syftade mest på när jag sa mesiga, var att det inte finns så mycket manlighet kvar alls.. t.ex. att män ska liksom sköta sin hy osv, inga problem, man ska se bra ut, men smink? allvarligt, där går det för långt, smink för män? wow!

  och jag håller med vartenda ord du har sagt när det gäller hur män kollar på kvinnor, jag ser många tjejer på mitt gym som inte kan träna bekvämt eftersom det finns idioter som tittar på vartenda rörelse de gör. om du läste mitt tidigare inlägg så förstår du nog att det här var en av sakerna jag syftade på.
  jag förstår mig på situationen och ser inte det minsta ”manshat” i det hela, eftersom min flickvän vill börja på ett sånt tjejgym, och av samma anledningar som du nämner, och jag är mer än glad att det är möjligt att hon kan gå gyma med sin kompis och inte ha några begränsningar bara för att det finns så många idioter.

 25. VEB Says:

  zico:

  ”haha wow, varför är alla inställda på att det de tycker, är det rätta, och så ska ALLA behandlas oavsett om DE tycker det är rätt eller inte? jo den vettiga anledningen är att DU tycker det är rätt. så punkt slut.”

  Snack!, vad det handlar om är historisk medvetenhet. Det som förspråkas av vissa är införande av saker som många gjorde enorma uppoffringar för att avskaffa innan de som förespråkar dem idag ens var födda. Det är precis som efter andra världskriget. Den generation som inte kämpat för frihet begriper inte frihet inte är ”for free”

  ”ingen tolerans mot något alls, och orsaken är då “Tolerans mot intolerans = Stödja intolerans”, vad är det där för snack?”

  Det är inte alls snack, det är enkla fakta. Att förespråka tolerans mot intolerans är samma sak som att förespråka intolerans. Vad gjorde Sverige för att bekämpa nazismen under andra världskriget, kan du besvara den frågan kanske?

  ”Så bara för att du mr. alla-ska-göra-som-jag-tycker-är-rätt, inte tycker att det är rätt att det ska finnas ett par ENSTAKA gym där tjejer får vistas för sig själva och träna själva eller i det här fallet simma själva, så ska vi bara riva ner hela skitet helt enkelt.”

  Orsaken det inte skall finnas enstaka gym med diskriminering är samma som orsaken det inte skall finnas enstaka affärer som inte svarta får handla i. Det är väldigt enkelt att begripa, inte alls kvantfysiks svårighetsgrad.

  ”Varför ska vi inte ta hänsyn om vad alla vill?”

  Vi skall inte ta hänsyn till vad alla vill av den enkla anledningen att bland ”alla” som vill saker finns även minoriteter som Josef Fritzl, Knutbypastorn, Josef Stalin och Ulrike Meinhof och vad de människorna vill är inte hänsynsfullt så det enda det innebär att ta hänsyn till dem är att förespråka just hänsynslöshet.

  ”min tjej kompis blev jätte glad när hon hörde om simtider för endast tjejer, hon anser sig nämligen vara tjock och skäms för att visa sin kropp när det är män i närheten.”

  Det visar hon har negativa (tvångs)tankar om könet man. Isolering hjälper henne inte det minsta mot detta. Hon behöver vård. Inte hjälp att förbli sjuk. Vad är du för vän egentligen? En riktig vän hjälper sina vänner att utvecklas och föredrar inte de stannar i de fängelser de byggt åt sig. För övrigt, kan hon visa sin kropp för dig då eller ”får” du henne att skämmas också?

  ”Varför ska vi bara skita i henne? Vad tänker du nu mr? att hon bodde banta så att hon kan simma?”

  Jag tänker att du är löjlig, om det är något som är att skita i henne så är det att hjälpa henne att isolera sig. Det har jag gott om personliga erfarenheter av.

  ”eller kanske “så vadå hon skäms inte framför andra tjejer?” jo då Einstein det gör hon, men inte lika mycket som hon gör inför män, om du är smart nog så fattar du varför.”

  Tvärtom, just för att jag är smart och insatt så vill jag höra dig förklara det där närmare. Varför skäms hon mer inför män? Forskning visar det rakt omvända. Att tjejer är mest påverkade av vad andra tjejer tycker. Det är ju inte män som sitter och bestämmer över dem i Veckorevyns redaktion direkt.

  ”Eller är du kanske 40-year-old-virgin som inte kan ett skit om kvinnor?”

  Det där avstår jag från att kommentera för du ger inte den minsta belägg för vad du säger.

  ”har du någonsin tänkt på att vissa tjejer/kvinnor kanske inte har den självförtroendet och kanske känner sig för fula jämfört med alla andra tjejer?”

  Ja det där låter ju som intressant logik. Lösningen på detta är alltså att de spenderar mer tid med de tjejer som får dem att må dåligt?

  ”men det är sant vi gör som du säger, SKIT I DE! det är inte vårt problem att de känner sig som de gör.”

  Tvärtom, du är den som skiter i dem. Du är den som vill de förblir inom de fängelser de byggt åt sig själva.

  ”varför ska vi inte visa respekt för religiösa kvinnor då? ge mig en vettig anledning.”

  Du verkar inte förstå alls. De kvinnorna är inte det minsta religlösa. DU kan ju förklara för mig vad religös tro har med kläder att göra. Sedan kan jag förklara skillnaden mellan tro och kyrka för dig.

  ”varför förtjänar de inte några timmar för sig själva i simhallen eller gymet?”

  Ingen hindrar dem varken från att religöst tro eller simma förutom de själva och vissa män men inbilla mig inte att de MÅSTE klä sig på ett visst sätt av religösa skäl. Då förväxlar du tro och kyrka.

  ”för att du mr anser att det är särbehandling och det skitsnacket du kommer med? jag utgår då att de kvinnorna själva har valt att följa sin religion, och inte bli förtryckta för det så som du sitter och säger.”

  Det ÄR särbehandling. Deras kyrka har ALL makt i ursprungsländerna men här är det inte så och här skall heller inte deras kyrka ha nån sådan makt. Och vår kyrka skall heller inte ha sådant makt. Det kallas separation between church and state. Detta hindrar inte tro för tro och kyrka är INTE samma sak. Vet du ens vem Martin Luther var?

  ”för din information, så är inte alla religiösa kvinnor förtryckta, man har väl rätten att välja själv vad man vill tro på? eller nej du kanske inte tillåter det och tycker att alla ska tro på det du tror.”

  JA till religion, NEJ till kyrkan. Detta har inte ett dugg med religion att göra. Mullorna i Iran är inte mer troende än andra. De är bara duktigare på att använda samma totalitära mekanismer vi hittar i nazismen.

  ”Kortfattat, sluta vara dum och inse att vi alla är olika, vi är tjocka, smala, svarta, vita, kvinnor, män, religiösa, ateister, VI ÄR OLIKA, så vi kan inte bara ha EN norm för ALLA.”

  Det är exakt vad vissa mellanösternkyrkor har, en norm för ALLA, som dessutom ofta är lag och där du riskerar livet om du inte följer den. Och det är just därför samma kyrkors lagar och normer inte skall ha en millimeter världslig makt eller support i Sverige. Läs historia för tusan. Vi har redan haft en enorm kamp för att slänga ut religösa kristna dönickar från statlig makt.

  ”Det skadar inte att ha några timmar i vissa simhallar endast för tjejer. Det gör inte det. För att det passar de, det är bara så de kan simma.”

  Dumheter, bräck kyrkans makt så kan de både tro som de vill och simma som de vill. Stärk kyrkans makt så kan de varken tro som de vill eller simma som de vill.

  ”om man inte kan tolerera det, då vet jag inte vad vi är för själviska idioter som ska tvinga på alla vad vi tror är rätt.”

  Den som är självisk är du. Du inte bara föredrar att din vän är kvar i hennes fängelse, du trivs också bra med att Muslimska tjejer förblir i deras fängelser. Bara inte vita män förtrycker så är förtryck inte bara ok utan dessutom något du aktivt förespråkar. Är det naivitet eller falskhet som får dig att agera så ignorant tro? Vore kul att åtminstone höra dig försöka förklara och försvara ditt förakt för västlig liberal demokrati.

 26. zico Says:

  lillen jag har försökt och hjälpa min vän på alla olika sätt, inkl det du föreslog, men det har tyvärr inte hjälpt.
  Vet du varför? för att vi pratar om verkligheten här, hon kommer aldrig att känna sig bekväm eller ngt liknande om inte hon går ner i vikt. Det är verkligheten.

  Problemet är att du lever i en egen värld, som är tyvärr omöjlig i verkligheten. Därför väljer jag att avsluta min diskussionen eftersom den inte kommer leda någonvart om inte du vaknar upp och tar en titt omkring dig och inser att vi är olika och har olika behov. Och sluta larva dig genom att komma med dumma exempel som nazister, judehatare, muslimhatare, för du vet mycket väl att jag inte syftar på de grupperna när jag säger att vi är olika och att man ska respektera varandra tro och åsikter.

  Ha det bra.

  PS: man kan faktiskt vara religiös och respektera sin egen religion, göra som den säger, som kristen, muslim, jude osv. det finns faktiskt folk som gör det, det kanske du inte visste om, alla är inte förtryckta eller tvungna till att göra det.

 27. VEB Says:

  zico:

  ”lillen jag har försökt och hjälpa min vän på alla olika sätt, inkl det du föreslog, men det har tyvärr inte hjälpt.”

  Jag föreslog inget sätt, det enda jag gjorde var beskrev problemet och förklarade hon behövde vård/hjälp. Jag sade aldrig du var den som skulle ge henne vård/hjälp, jag vet inte vilken kompetens du har på området.

  ”Vet du varför? för att vi pratar om verkligheten här, hon kommer aldrig att känna sig bekväm eller ngt liknande om inte hon går ner i vikt. Det är verkligheten.”

  Verkligheten är att värderingar kan ändras. Till skillnad från verkligheten som inte kan ändras. Vad du beskriver är värderingar, inte verklighet. Det är två olika saker. Det är en sak att vissa människor är snyggare än andra, en annan sak hur vi förhåller oss till detta faktum.

  ”Problemet är att du lever i en egen värld, som är tyvärr omöjlig i verkligheten.”

  Problemet är att såklart någon ifrågasätter vad du tycker vägrar du prata mer på ämnet. Det viktigaste är att du fortsätter att tycka vad du tycker. Inte att du faktiskt kan motivera det.

  ”Därför väljer jag att avsluta min diskussionen eftersom den inte kommer leda någonvart om inte du vaknar upp och tar en titt omkring dig och inser att vi är olika och har olika behov.”

  Jag har aldrig sagt vi har samma behov. Det är en väsentlig skillnad mellan att inse män och kvinnor är olika och att sprida rena fördomar om män och kvinnor i brist på kunskap.

  ”Och sluta larva dig genom att komma med dumma exempel som nazister, judehatare, muslimhatare, för du vet mycket väl att jag inte syftar på de grupperna när jag säger att vi är olika och att man ska respektera varandra tro och åsikter.”

  Vad du sade var att vi skall respektera alla, vad jag sade var att vi inte skall respektera alla och varför. Men du vill ju inte motivera nåt du säger. Du vill bara låtsas du kan det för att såsnart du får mothugg avsluta diskursen hellre än förklara dig. De enda du kan diskutera med är alltså de som godtar det du säger utan nån som helst belägg.

  PS: man kan faktiskt vara religiös och respektera sin egen religion, göra som den säger, som kristen, muslim, jude osv. det finns faktiskt folk som gör det, det kanske du inte visste om, alla är inte förtryckta eller tvungna till att göra det.”

  De saker du pratar om har inte ett dugg med religionen att göra. De är kopplade till olika KYRKOR. Det finns inget krav på slöja inom islam, olika kyrkor inom islam har hittat på detta och gjort det till krav. Ifall du inte vet det finns det flera kyrkor inom islam, och då de föreskrivna beteendena växlar så har de bevisligen inget med religionen att göra. Eller menar du att shia är mer religösa än sunni kanske? Isåfall är Sufi mer eller mindre troende? Och Wahabbiterna är de mest troende av alla för att de tillhör saudiarabiska kyrkan kanske?

  Vore tacksam om du motiverade vad du påstår istället för att fly fältet såfort du möter en utmaning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: