Badhuset gratis – för kvinnor

by

Visst är det bra att vi är snälla mot kvinnor.  Vem vill inte vara gentleman? Nu ska Grästorps kommun vara riktigt snälla.  Den 6 maj kl 18-19 är det gratis inträde för kvinnor på kommunens badhus. Och män då, tvingas de betala? Nej, de är portförbjudna. De får inte bada alls.

”Integrationsenheten bjuder på badkostnaden”, skriver kommunen hurtigt på sin sajt (här). Det tror jag som jag vill på. Jag skulle vilja se de där politiskt korrekta tjänstemännen sitta på rad på mötet och var och en plocka upp sin plånbok…

Jag tror jag ska anmäla det här till Diskrimineringsombudsmannen. Det kan ju inte vara rimligt att kommunala resurser subventionerar det ena könet. Anmäl gärna till DO du också, det är ju bara en fördel om det kommer flera anmälningar.  Nu verkar det vara så att man måste SJÄLV ha blivit diskriminerad för att få anmäla, så jag får väl vänta till dagen efter och låtsas att jag hade vägarna förbi och tänkte bada där men blev stoppad i dörren.

Om du har frågor om Grästorps kommuns genlemannamässighet kan du ringa Majda Bunoza på telefon 0514-582 21. Jag har inte hennes epost, men jag vet att epost till kommunens fritidsansvariga Victoria Hallqvist är victoria.hallqvist@grastorp.se. Jag har just mejlat henne ett ifrågasättande mejl.

För övrigt skriver Aftonbladets kvinnosida Wendela en artikel om att pojkar klarar sig sämre betygsmässigt än flickor i skolan, och att det varit så sedan 1960-talet, och att det innebär att kvinnor håller på att ta över högskolan (här). Ingen åtgärd föreslås, situationen bara konstateras. Jag undrar hur det varit med den saken om könens situation varit den omvända…

49 svar to “Badhuset gratis – för kvinnor”

 1. vmm Says:

  I kommunallagen finns en likställighetsprincip som innebär att kommunen inte får särbehandla vissa människor.

  Men som vanligt finns det väl någon paragraf som säger att undantag får göras om syftet är att uppnå jämställdhet mellan könen. Det brukar ju vara så… Men jag vet inte.

 2. Fria Nyheter på Genus Nytt « Angeläget! Says:

  […] Nyheter på Genus Nytt Hoppa till kommentarer Kvällens inlägg på Genusnytt får det till att även intergrationspolitiken är kvinnornas fel. Det […]

 3. Hej Says:

  Bra! Man ska inte sitta och vara sur över sånt här, man ska ut och motarbeta. Jag har t.ex mailat flera tidningar med sexistiska artiklar varvid dom ändrat efter klagomålen – så det lönar sig. Tycker det är ett bra förslag att anmäla det här med badhuset.

 4. Erica Says:

  Det är ju rent sorgligt att se så många människor engagera sig i Pär Ströms larvigheter. Hela hans projekt är djupt motbjudande och man undrar om folk inte har något mer konstruktivt att syssla med än att följa den här deprimerande bloggen.

 5. Per Says:

  Erica det är inlägg som dina som har gjort femenist debatten så sne som den är idag. istället för att skriva ett vettigt inlägg som håller sig till sakfrågan går du på personangrepp istället. Det var precis på det sättet nationalsocialisterna tog makten i Tyskland.

 6. Erica Says:

  Per,
  Ja, jag kan se framför mig ett möjligt scenario: Gudrun Schyman som rikskansler. Bruna kvinnobataljoner på marsch, systematisk förföljelse och diskriminering av män och en ”de långa knivarnas natt” då särartsfeministerna gör upp med sina queera, f.d. systrar i kampen.
  Vad som kommer att ske med dig och dina bröder den dag vi sätter igång den slutliga lösningen på mansfrågan vill du inte veta.

  Erica Sagn

 7. seww Says:

  Som vanligt har Ström rätt. Hade en kommun gjort samma tjänst för oss män, vilket liv det hade blivit.
  Vi har sån tur att Pär orkar hänga med och ids skriva om dessa idiot idéer många kvinnor kommer med. Sen har vi mesiga män som inte vågar säga ifrån, men det är väl så ni vill att vi ska vara.

  Fortsätt Pär Ström!

 8. John Apse Says:

  Erica: Du använder härskartekniker. Usch! Pär Ström, jag och andra har all rätt att kritisera vad helst vi väljer liksom du har dito att kritisera oss.
  Men gör det utan personangrepp och kom helst med sakargument för din ståndpunkt. För mig är Pär Ström en hjälte eftersom han har vågat gå ut i offentligheten med sina feministkritiska åsikter. Och det gör han med sakargument. Det är kanske därför han syns och hörs?

 9. Tommy Jonsson Says:

  Ringde till Maja, i 40 min, som jobbar med integration av muslimer och föreslog henne att vi skulle ropa på muslimsk press och kasta alla slöjor och kläder och gemensamt bada nakna i havet, för att visa att det inte är förbjudet i Sverige.
  Påtalade också att badtimmen också var diskriminerande för en svensk kvinna, som inte får ta med sig sin man och söner till badet.
  Hon förstod mina synpunkter men hänvisade till dessa stackars kvinnor som aldrig skulle kunna ta av sig slöjan och visa sig oreligiösa.

 10. Tommy Jonsson Says:

  Erica du behöver också ta ett kallt bad och svala ned dina varma känslor mot män.

 11. Lasse Says:

  Erica

  Om du finner denna blogg så motbjudande varör bry sig om att läsa den överhuvudtaget eller som i detta fall kommentera den med personangrepp ?!

 12. Erica Sagn Says:

  Ren välgörenhet. Det kan inte vara nyttigt att vistas för länge i den här unkna, incestuösa klubben för inbördes beundran (eller gnäll kanske är ett bättre ord). Ni behöver nån som kommer inoch ruskar om er lite innan ni förspillt all ryggmärg. Ut och rör på er, grabbar!

 13. Lasse Says:

  Du personifierar det vi försöker få rätsida på i vår kamp för jämlikhet !

  Tack för att du agerar som varnade exempel 🙂

 14. Access Says:

  Erica vräker ur sig sina förutfattade meningar om hur män ska vara (inte veklingar, inte klaga, stå pall för smällar hur sexistiska, orättvisa eller hycklande de än är).

  Erica är helt enkelt en könsnormativ sexist som inte förtjänar att bli lyssnad på.

 15. Tommy Jonsson Says:

  Detta visar tydligt hur integrationpolitiken skadar även kvinnor. En svensk kvinna kan inte ta med sig sin man och sina söner till badet.
  Jämställdhet har inget med feminism, genus och integrationspolitik att göra.
  Det enda Erica har att komma med är att vi är pedofiler. Ja det är det enda en mor behöver viska om i en vårdnadskonflikt då sitter fadern bakom galler och barnet ser aldrig mera sin far.

 16. Erica Sagn Says:

  Mina herrar,
  Vi ses i nästa inlägg på min blogg.

 17. Jonas Nordstierna Says:

  Det handlar om en timme, mina herrar. Det kan ni väl bjuda på?
  T ex muslimska kvinnor kan enligt sin tro inte bada tillsammans med andra män och på detta sätt får också de en chans att plaska lite. Andra kvinnor vill kanske bara kunna ta en simtur utan att bli utstirrade av gubbar vilket tyvärr är fallet annars. Tycker ni det är störande att ni drabbas trots att ni aldrig tafsat på en tjej i baddräkt eller ropat snuskiga saker efter henne så föreslår jag att ni utbildar de av era bröder som inte kan uppföra sig istället för att bli arga på resultatet av deras handlande.
  En timme handlar det alltså om. Är detta det bästa exempel på mansförtryck ni har att komma med för tillfället? Att ni orkar bli så arga över detta tyder på att ni aldrig stött på verkligt förtryck, så vilka är det egentligen som är ”varnande exempel”. Signaturen Erica Sagn som driver med er på ett mycket underhållande sätt eller ni som går i taket över att inte få simma på ett visst badhus under en timme?

 18. Tommy Jonsson Says:

  Jonas Nordstierna du som verkar vara en hygglig individ med lite resurser kan inte du då ställa upp och betala för 1 timme i alla våra badhus i Sverige?
  Du kanske har så bra ställt att du kan betala lönerna också för alla dessa som arbetar med denna form av kontraproduktiva jämställdhet.
  Jag vill inte det för de skatter jag betalar. Därför protesterar jag.

 19. profanum_vulgus Says:

  Jonas Nordstierna:
  Har du aldrig varit på en badplats? Aldrig sett tjejer kommentera, vissla på och tassla om lättklädda män?
  Varför då inte av samma skäl ha en timme bara för män?

  Om jag pga min tro inte kan bada samtidigt som negrer och araber, kan jag få en egen ”vit” timme på badet då?

 20. vmm Says:

  Det är sant att det inte handlar om så mycket pengar. Det är ju bara att höja kommunalskatten med en tia per år för kvinnor och sänka den en tia för alla män så är saken ur världen.

 21. profanum_vulgus Says:

  Helt apropå:
  Den tidigare dömda sexbrottslingen Nour El-Refai är återigen anmäld för sexuellt ofredande för att ha blottat sig i en fontän i Stockholm.
  Detta en dag efter att hon skämtat i radio om hur fånigt det var att kvinnor kunde dömas för sexualbrott.

 22. Lasse Says:

  Har ni sett vad den där tjejen (Erica Sagn) skriver på sin blogg? Säga vad man vill, stake har hon.

 23. Lasse Says:

  Patetiskt att använda mitt alias, nu får du ge dig Erica. Det här måste vara bottennivå även för dig.

 24. Lasse i Kvadrat Says:

  Sorry Lasse, Jag tänkte inte på att det är ett så vanligt namn. Hädanefter signerar jag Lasse i Kvadrat.

 25. Access Says:

  Vi bögar vill naturligtvis också ha offentligt finansierade badhus för oss själva då och då. Fixar kommunen det?

  Eller är det bara vissa grupper som får den favören? Nån form av omvänd selektiv diskriminering?

 26. vmm Says:

  Ett annat exempel som kanske visar hur orimligt det är att man går med på att anpassa verksamheter (bad, gym) efter att muslimska kvinnor inte vill vistas tillsammans med män pga sin religion är ju vad man skulle säga om dessa kvinnor skulle kräva att inga judar skulle få komma in. Dom kanske inte skulle känna sig bekväma med att det finns judar där och det beror på deras religion.

  Om en kommun inte kan tänka sig att sätta en skylt på dörren till badhuset med Keine Juden, bitte på så undrar jag varför dom kan tänka sig att stänga ute män.

 27. Tommy Jonsson Says:

  Keine Männer Hier Bitte!
  Tack vmm den skylten får vi tillverka och sätta upp överallt där vi män där vi män diskrimineras.

 28. Jonas Nordstierna Says:

  Zzzzz…era argument har spindelväv på sig(och visar lite skrämmande prov på en nedlåtande attityd mot andras religion). Särskilt Vulgära Prutten eller vad han nu heter:

  ”Har du aldrig varit på en badplats? Aldrig sett tjejer kommentera, vissla på och tassla om lättklädda män?
  Varför då inte av samma skäl ha en timme bara för män?
  Om jag pga min tro inte kan bada samtidigt som negrer och araber, kan jag få en egen “vit” timme på badet då?”

  Det där sista kan du ju ta med SD, fast det var kanske bara ett exempel på i ditt tycke knivskarp retorik? Vad har du förresten emot islam? Du förlöjligar nämligen deras tro.
  Det är väl fritt fram för er att föra fram en kvinnofri timme som förslag på gymet eller ert lokala badhus? Ni har liksom ingen rätt att gnälla innan ni provat, personligen skulle jag ställa mig bakom ett sådant förslag på samma sätt som jag stödjer de kvinnor som vill simma utan män i en timme(som sagt EN TIMME!!). Jag tror tyvärr inte många män skulle våga föreslå något sådant eftersom de skulle vara rädda att verka omanliga(något många feminister kämpar för att få bort: en förlegad syn på hur män och kvinnor ska vara och uppföra sig).
  Alltså: försök få till stånd kvinnofria timmar bl a av det skäl ni räknat upp(tjejer som tisslar, tasslar och visslar). Möter ni komplett motstånd, DÅ kan ni gnälla.

 29. Jonas Nordstierna Says:

  Och du Vmm…blanda inte ihop päron och äpplen. Det där är för långsökt för att tas på allvar och det vet du.

 30. Tommy Jonsson Says:

  Jonas Nordenstierna om du då ställer upp som päron så lovar jag att ställa upp som äpple.
  Ta gärna ett långsökt debattämne som tas på allvar. Du får gärna välja ämne. Får jag tillåte mig att ge dig ett förslag. Om Päron i debatten?

 31. vmm Says:

  Jonas: sant att man inte ska blanda ihop äpplen och päron. Kön är ju en faktor som man föds med och inte sådär jättelätt ändrar (i alla fall inte på egen hand) medan religion är något som man kan ändra. Så det är såklart värre att diskriminera utifrån kön än utifrån religion. Jag antar att det var det du menade.

  ”Det är väl fritt fram för er att föra fram en kvinnofri timme som förslag på gymet eller ert lokala badhus?”

  Feministfri, kanske 😉 Nä, men skämt åsido så skulle det aldrig falla mig in att komma med en så urbota befängd idé att utestänga någon på grund av kön, eller religion heller för den delen.

 32. Jonas Says:

  Några funderingar… borde dom inte också erbjuda en timme bad endast för muslimska män om det nu är ett religiöst påbud?

  Det faktum att dessa muslimska kvinnor är grovt könsdiskriminerade och ses i det närmaste som ägodelar tycks inte bekymra svenska elitfeminister.

  När man i välvilja erbjuder denna timme är det ju inget annat än en signal om att vi i Sverige accepterar att detta ojämställda beteende får fortgå.

  PK-nissarna blir så skitnödiga när det kommer till Islam att man inte vet om man skall skratta eller gråta.

 33. Mats Says:

  @Jonas Nordstierna
  ”Vad har du förresten emot islam? Du förlöjligar nämligen deras tro.”

  Väldigt mycket.

  Islam är väldigt kvinnofientligt (och intolerant mot en massa annat också) i många av de former som det utövas, ifall nu nu har missat det.

  Det är inte ok med förföljelse av homosexuella, kvinnor, judar, osv. Listan kan göras lång.

  Jag gillar inte offentliga avrättningar heller.

  Det är inte heller ok med könsstympning av pojkar och flickor, något som är vanligt förekommande i islamiska länder. Könsstympning av pojkar är för övrigt lagligt här i Sverige. Detta i första hand som en eftergift för religiösa utövare av denna bisarra sexualfobiska verksamhet.

  Allt det jag beskrivit ovan har tydliga kopplingar till religion. Faktiskt kan man hitta stöd för det mesta jag omnämnt även i bibeln. Jag gilliar inte religion över huvud taget.

 34. Lövet Says:

  Den där Erica verkar onekligen ”spännande”, med sina OT-inlägg (det är konsekvent att hon även skriver på Kurre Wereds blogg, mycket symptomatiskt). Här skall vi hoppa in och debattera vad v i tycker är kul, inte vad inläggen från början handlade om!

  Hennes huvudsakliga utmaning är dock att de försök hon gör till att ironisera går åt pipsvängen; detta eftersom hela hennes uppenbarelse framstår som en bizarr parodi på en extremqueerfeminist.

 35. Oskar Says:

  Inget fel i att reservera en timme per vecka för kvinnor. Det finns värre saker att bli upprörd över. Däremot är det fel av kommunen att lämna gratis inträde under denna timme. Även om det är småpengar i sammanhanget är det fel i princip.

  Jag har inget emot könssegregering, bara det inte innebär att en grupp missgynnas (som här är fallet).

 36. VEB Says:

  Jonas Stierman:

  Obs: Inlägget jag besvarade var extremt radikalt och detta har färgat mina svar. Större delen av mitt inlägg är hypotetiska tokerier avsedda att kontrastera och belysa hur tokiga originalargumenten var. Hela poängen med de saker jag skriver är att de är så tokiga att ingen skulle stödja dem, trots det är de är i grunden likadana som de Jonas föreslår.

  ”Det handlar om en timme, mina herrar. Det kan ni väl bjuda på?”

  Det handlar om separatism och diskriminering och har riktigt unken doft av ”no blacks allowed” a la Sydafrika. Det är helt oförenligt med såväl svensk kultur som med västerländska kulturen i allmänhet. Ni som uppenbarligen lever kvar i 70-talet, och hatar liberala västvärlden så mycket kan väl sluta bo här istället för att försöka skapa samma problem här som i de länder ni hävdar vi skall se som lika bra medan ni själva aldrig väljer placera era liv eller barn där. Om du tycker väst är så dåligt och hatar sekularism varför välja att bo i ett av de mest sekulariserade länderna i världen? Hyckleri!

  ”T ex muslimska kvinnor kan enligt sin tro inte bada tillsammans med andra män och på detta sätt får också de en chans att plaska lite.”

  För det första är det där bara en tolkning av tron (av många), inte tron i sig så jag kan vara muslim utan att ens anse det där är sant. För det andra så visar det bara att just den tolkningen av tron i nuvarande form är helt oförenlig med västerländska kulturen och måste reformeras precis som kristendomen inte längre står för korståg och halshuggningar av kättare pga SIN tolkning. Nuvarande tolkningars åsikter om klädkoder anses av flera insatta vara kulturella, inte religösa. Kläderna som vissa anser kvinnor måste bära är ju bara en version av beduinklädsel. Och beduinerna var inte ens religösa, det var arabisk stolthet och hat mot turkarna som drev dem att hjälpa Lawrence of Arabia, inte religion. Prins Faisal var nationalist, och han var ättling till Mohammed.

  Och med tanke på att det är den där tolkningen av tron som resulterade i mordet på Theo Van Gogh såväl som enormt förtryck av kvinnor så har jag inte ett uns sympati för den tolkningen. Vid mord och ambassadbränningar drar jag gränsen. Och att feminister skulle stödja den är bara ett stort skämt som visar att vara PK och attackera allt som påminner dem om USA/väst/liberalism är viktigare för dem än kvinnorna de påstår sig värna om. De stärker de ideal i mellanöstern som är exakt de ideal de här påstår sig vilja ha bort. Hyckleri! Noll trovärdighet!

  ”Andra kvinnor vill kanske bara kunna ta en simtur utan att bli utstirrade av gubbar vilket tyvärr är fallet annars.”

  Snyggt! Du lyckades få in sexism och åldersdiskriminering i ett och samma inlägg. Du låter verkligen som en trevlig, öppen och tolerant människa. Att en man tittar på en kvinna skadar henne inte på något sätt, det existerar sålunda inte ett enda rationellt argument för att kvinnor skulle ha orsak att skydda sig från ”tittande” ifall du inte fattat det handlar det om ekonomiska skäl. Inget annat. Jenna Jameson formulerade det så väl, ”ju mindre folk får se av mig ju mer kan jag ta betalt” det var vad hon sade om varför tjejer är så känsliga för alla former av exponering. Priset går ner.

  Och skall vi få bort skit som prostitution, striptease och porr är det bara bra priset går ner. Ju mer desto bättre fast i konflikten mellan att sabba för män (göra livet kostsamt) och få bort elände så kanske manshat går före i din bok? Eller så kanske du inte fattar att det existerar noll orsaker för kvinnor att GÖRA det till ett problem att folk tittar.
  Det är ett problem för skådespelerskor eftersom de får betalt för att vara exklusiva, därav orsaken det är så många av dem som viker ut sig när karriären dalat och det ändå inte spelar nån roll för deras privatekonomi.

  Avslutningsvis så stirrar lesbiska och bisexuella tjejer också men det är inget problem för en sann sexist och manshatare utbildat i kulturförstörelse.

  ”Tycker ni det är störande att ni drabbas trots att ni aldrig tafsat på en tjej i baddräkt eller ropat snuskiga saker efter henne så föreslår jag att ni utbildar de av era bröder som inte kan uppföra sig istället för att bli arga på resultatet av deras handlande.”

  Och tycker muslimer det är störande att portförbjudas på basis av terrorismen andra muslimer (de inte har ett dugg kontakt med) ägnat sig åt så är det bara för dem att utbilda terroristerna också istället för bli arga på resultatet av deras handlade eller? Det du säger är så dumt och oförsvarligt att man undrar om du är tokig på riktigt eller bara fanatiker som inte tänker innan du skriver.

  ”En timme handlar det alltså om.”

  Ok, och om det var en timme med ”blacks not allowed, white only”, var det bara en timme det handlade om då också eller var det kanske nåt betydligt otäckare som visade sig? Rosa Parks, säger det dig något?

  ”Är detta det bästa exempel på mansförtryck ni har att komma med för tillfället? Att ni orkar bli så arga över detta tyder på att ni aldrig stött på verkligt förtryck”

  Allt förtryck som sker i verkligheten är per definition verkligt förtryck. Vad du menar är det gamla vanliga unkna marxistiska tramset att ansett starka grupper är det ok att diskriminera.

  ”så vilka är det egentligen som är “varnande exempel”. Signaturen Erica Sagn som driver med er på ett mycket underhållande sätt eller ni som går i taket över att inte få simma på ett visst badhus under en timme?”

  Jag undrar om jag skall driva frågan ”one hour no blacks allowed” på krogar i Stockholm bara för att se om hur konsekventa ni är. Skulle du våga stödja vitas rätt att slippa svarta i en timme, det är ju bara EN timme, det kan du väl bjuda på? LOL

 37. Tommy Jonsson Says:

  Ja Oska du har helt rätt det finns värre saker som har upprört oss på denna blogg. Vilka värre saker tyck du då är värt att ta upp.
  Jag gillar inte att vi i Sverige är ett av världens mest könssegregerade länder och kan inte acceptera att det blir än värre. Korvskivetaktiken du vet?

 38. Lasse i Kvadrat Says:

  Lövet,
  Ja jag tycker nog att hon är ganka kul eftersom hon prickat in några tasksparkar på dig och dina polare. ”Bizarr” kan jag hålla med om att hon är, förstås. Men ”extremqueerfeminist”? Nu har du nog snurrat till det.

 39. Lövet Says:

  Lasse-fyrkantig: Taskspark – jag har inte ont nånstans? Hon tog förvisso i som fan men bommade kraftigt – antagligen för att hon aldrig intresserat sig för den manliga anatomin och därför inte visste vart hon skulle sikta.

  ”extremqueerfeminist – snurrig?” – tjaa hon kallade sig queer på Kurre Wereds blogg.

  Du själv föresten – förutom att du verkar göra skäl för nicket – har du nån å s i k t – ja typ överhuvudtaget?

 40. Jonas Nordstierna Says:

  VEB: Allt jag bad om var lite perspektiv(gärna ett perspektiv icke färgat av unkna och ignoranta uttalanden kring religion). Att du försöker dissekera mitt inlägg med hjälp av märkliga uttalanden om terrorister och skådespelersko visar dels att du missat hela poängen, dels att du har mycket mycket fritid. Större delen av ditt inlägg handlar om nackdelarna med Islam, vad har det med saken att göra?
  Det är uppenbart att det är en religion som stör dig, inte att kvinnor ska bada utan män i en timme, du är mao på helt fel forum(Flashback passar nog bättre). Dessutom är din retorik skrattretande, denna blogg handlar bl a om att män ska ha samma rättigheter som kvinnor, du väljer istället att yra om att en mansfri timme på ett badhus är samma sak som att portförbjuda svarta. Det ena öppnar inte för det andra och vice versa, eftersom det ena avser ett rasistiskt förhållningssätt till sina medmänniskor medan det andra avser ett solidariskt ställningstagande. Som sagt, kvinnofria timmar är inte uteslutet vilket ni vill antyda.
  Gör om, gör rätt! (och skriv när du är nykter nästa gång)

 41. Lasse i Kvadrat Says:

  Lövet:
  Ja jag har en del åsikter om ditt uppträdande här men det vore OT att ta upp dem här.

  Att kalla sig ”queer” innebär inte nödvändigtvis att man är ngt slags ”radikalqueerfeminist”. Men det är typiskt för folk av din sort, halvt läskunniga, lättmanipulerade busar, att inte bry sig om att lyssna eller läsa vad folk egentligen säger. Det räcker ju med att någon är ”muslim” eller ”queer” (eller ”kvinna” eller ”jude” eller ”bög” eller vad det nu kan vara som man ogillar/är rädd för) för att ni tror att ni förstår vad han/hon har att säga.

 42. Lasse i Kvadrat Says:

  PS
  Lövet: Jag glömde säga att Erica Sagn säger ungefär samma sak som jag nyss gjorde, men mycket roligare och vassare, på sin blogg. Du är visst citerad också.

 43. profanum_vulgus Says:

  Jonas Nordstierna
  Skrattretande retorik är att underkänna ett argument med hänvisning till att det inte är populistiskt gångbart.

  Jag brukar ju annars beskyllas för att vara islamistkramare snarare än fientlig till religionsfrihet, så det var roligt av dig att påstå det. Men jag saknar argument från dig, antagligen för att du inte har några.

  Enligt min mening så är åsiktsfriheten en viktigare rättighet än religionsfriheten, men i båda friheterna ingår att ingen rangordning ska göras mellan åsikter eller religioner av olika slag.
  Islam har inte mer skydd än kristendom, asatro eller min egen religion som jag hittat på på min kammare.
  Socialdemokrati har inte mer skydd än SD:s ideologi eller min egen åsikt som jag snickrat ihop på min kammare.

  Så om SD:are och rasister av olika slag vill ha en timme i badhuset där regeln ska vara ”Inga hundra, negrer eller araber i poolen” så ska detta beaktas på samma sätt (med mer rätt) som om muslimska kvinnor vill ha ”Inga hundar, otrogna eller män i poolen” (De får nämligen inte vara lättklädda tillsammans med otrogna heller (men med vantrogna), och inte bada ihop med hundar)

 44. Logitech Says:

  Jonas Nordstierna, du är ett i sanning motbjudande litet kräk. Inser du verkligen inte att du gör dig själv till åtlöje?

  I ditt förblindade hat mot västerländska, sekulära, liberala, kapitalistiska demokratier har du inte presenterat _ett enda_ bärande argument för din uppenbara strävan mot ökad köns-segregering. Vilket VEB så förnämligt och tydligt presenterade genom att smula-sönder dina slitna lögner.

  Och vad blev ditt svar till VEB? Fler lögner. Noll saklighet. Just det mönstret går igen vid varje diskussion med kommunister/feminister som märkligt nog, med sina uppenbara hjärnfel, faktiskt lyckats ta sig ut på internet. Visst är det roligt att du visar upp dårskapen du företräder. Men jag skulle föredra att du stillsamt ruttnade bort med dina meningsfränder i ert utopia: Nordkorea.

  Lämpligen borde vi som inte är kommunist/feminist (dvs. majoriteten av den svenska befolkningen) nog rent av starta en insamling, för att bjuda feminist/kommunist-dårarna enkelbiljett till sina comerades i norra korea. Frid och fröjd =)

 45. VEB Says:

  Jonas Nordstierna:

  ”VEB: Allt jag bad om var lite perspektiv(gärna ett perspektiv icke färgat av unkna och ignoranta uttalanden kring religion).”

  Perspektiv var precis vad du fick också. I detta fall jämförde jag en diskriminering med en annan.

  ”Att du försöker dissekera mitt inlägg med hjälp av märkliga uttalanden om terrorister och skådespelersko visar dels att du missat hela poängen, dels att du har mycket mycket fritid.”

  Att du kallar dem märkliga betyder inte de är det, bara att du antingen inte förstår eller låtsas ej förstå.

  ”Större delen av ditt inlägg handlar om nackdelarna med Islam, vad har det med saken att göra?”

  Inget i mitt inlägg handlar om nackdelarna med islam. Det handlar om nackdelarna med extrema tolkningar av alla religioner inklusive kristendom.

  ”Det är uppenbart att det är en religion som stör dig, inte att kvinnor ska bada utan män i en timme, du är mao på helt fel forum(Flashback passar nog bättre).”

  Nej det är en tolkning som stör mig, inte en religion. Det finns gott om platser på jorden där muslimska kvinnor inte måste gömma sig i allehanda kläder och även bland de där de måste det så finns enorma variationer gällande HUR gömda religösa snubbar anser koranen säger de skall vara. Det är alltså inte ens personer inom religionen som är överrens om tolkningen.

  ”Dessutom är din retorik skrattretande, denna blogg handlar bl a om att män ska ha samma rättigheter som kvinnor, du väljer istället att yra om att en mansfri timme på ett badhus är samma sak som att portförbjuda svarta.”

  Det är det också. Att portförbjuda kvinnor kallas sexism (baserat på orden sex och rasism) gissa vad det kallas att portförbjuda män?

  ”Det ena öppnar inte för det andra och vice versa, eftersom det ena avser ett rasistiskt förhållningssätt till sina medmänniskor medan det andra avser ett solidariskt ställningstagande.”

  Du glömde att det andra också avser ett sexistiskt förhållningssätt till sina medmänniskor. Och solidaritet? Ja den ursäkten är ju närmast komisk. Man har precis sett Stefan L sitta och gasta om solidaritet i SVT debatt som om det vore att vara solidarisk med nån att stödja Pol Pot (vad det handlade om var såklart inte att vara FÖR nånting, Stefan struntade helt i vem han stödde så länge det var mot USA) och här sitter du och pratar om att vara solidarisk med islams mest radikala överstepräster. För Stefan handlade det om att hata USA, för dig handlar det om hata den vita mannen och vem det är som ni stödjer struntar ni helt i. Solidaritet med massmördare och religösa fanatiker. Skrattretande!

  ”Som sagt, kvinnofria timmar är inte uteslutet vilket ni vill antyda.
  Gör om, gör rätt! (och skriv när du är nykter nästa gång)”

  All separatism och diskriminering är helt utesluten. Och innan du är solidarisk mot de mest radikala uttolkarna av islam så kanske du skall titta efter vilka åsikter de har. Fast du kanske håller med om vad som helst bara det är PK. Själv vet jag vilken sida jag står med. Vet du? Du verkar inte ha en aning om vem det är du är solidarisk med. Här, enjoy ditt wake up call. PS: Du stödjer den egyptiska tolkningen.

 46. VEB Says:

  PS: Det var URL adressen jag skrev, visste inte man fick videon automatiskt. Egentligen lite dåligt då det distraherar.

 47. ... Says:

  Kan man inte bjuda de kvinnor som på grund av sin religion inte får visa sig lättklädda för män på en timma i badhuset så är man inget annat än sniken. Och att folk drar upp nazismen är ju bara komiskt. Hitler ville inte bjuda vissa folkgrupper på en timma i badhuset, han ville utrota dem för att skapa en arisk elit.

 48. Tommy Jonsson Says:

  säger – Sverige är ett av världens mest könssegregerande länder. Det är PK att stoppa in män i fängelse på en ogrundad anklagelse.
  När blir vi bjudna på en ”dusch i duschrummet”?

 49. Kommunalt svar om badhus bara för kvinnor « GenusNytt Says:

  […] män under en timme och dessutom låter alla (kvinnor) gå gratis då. Se ursprungligt blogginlägg här, kommunens information om det gratistimmen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: