Det bidde ingen gala mot prostata

by

På torsdag skulle det ha ordnats en gala till förmån för kampen mot prostatacancer. Flera artister skulle ha ställt upp gratis som ett led i insamlingen av pengar till forskningen. Nu har galan ställts in. Jag kan inte låta bli att citera en bit ur mejlet där detta meddelas:

”Tyvärr har vi inte fått in anmälningar – totalt 12!! Vi vet ej varför då vårt förra event i förmån för rosa bandet hade en stort antal deltagare.”

Det känns en smula symboliskt…

För övrigt, igår skrev sju kvinnliga representanter för olika organisationer på DN Debatt och krävde ”Skydda alla kvinnor mot våld” (r). De kräver att Europarådets nya konvention mot våld mot kvinnor (en sådan är under utarbetande) inte bara ska omfatta våld (mot kvinnor) i familjer och parrelationer utan våld generellt i samhället (om det drabbar kvinnor).

Jag har aldrig förstått varför kampen mot våld inte kan omfatta offer av båda könen. Gör det inte så mycket om en man blir misshandlad eller mördad?

14 svar to “Det bidde ingen gala mot prostata”

 1. Mannen Says:

  Jo, det är skillnad på män och kvinnor, pojkar och flickor.
  Se artikeln ”Sjukhus tvingas omskära pojkar”
  http://www.gt.se/nyheter/1.1581460/sjukhus-tvingas-omskara-pojkar

  Överläkaren säger ifrån på skarpen. befriande att se att någon har civilkurage och tar strid för även pojkar.

  Nu kan alla föräldrar till små pojkar hota med att avsnoppa pojkarna ifall de inte sköter sig. Bara att leva med detta ständiga hot hängande över sig kan troligen ge men för livet.

  ———
  För övrigt har en mamma nyss misshandlat sina 2 små pojkar 5 o 7 år gamla, genom att låta omskära pojkarna hos en klåpare. Det verkar inte ha fallit rättsväsendet in att mamman är förövare. Man har helt riktat in sig på att identifiera omskäraren. Mamman däremot är som vanligt ett offer för patriarkalt förtryck.

 2. seww Says:

  Mmm det måste vara så jobbigt att vara kvinna i vårt land. Kanske vi män borde emigrera så får kvinnorna klara sig själva, helt ensamma.
  I alla fall jag har funderat på det.

 3. Lasse Says:

  Heder till alla som kämpat med ”mustaschkampanjen” !!!

  ……tyvärr kommer dem inte ens i närheten av samma uppmärksamhet som rosa bandet. Måste vara som att simma motströms i kallt vatten.

  Varför ?

  Jo, feministerna sitter på nyckelpositioner politiskt samt kontrollerar större delen medierna. Det jag inte förstår är dem män som förhoppningsvis har något innanför pannbenet och sitter i opinionbildande maktcentra.

  Varför gör dem inget ?

  Är dem totalt hjärntvättade och överkörda ?

  Själv kommer jag totalt att BOJKOTTA allt vad ”rosa bandet” heter för att visa mitt missnöje mot den särbehandling denna kampanj får.

  Lite off-topic men vill länka en till artikel

  http://www.dn.se/dnbok/ny-skandal-kantar-oxfordprofessur-1.873815

 4. Jocke Says:

  Jag vet varför våld mot män inte räknas. Det beror helt enkelt på att ett mansliv i alla tider har ansetts mindre värt än en kvinnas. En man är en förbrukningsvara, kanonmat, någon man skickar ut på sjön (för att aldrig komma tillbaka) eller ner i en gruva.

  Vi män räknas liksom inte. Bara en kvinnas liv är något värt på riktigt. Men detta är så klart inte vad feministerna talar om, för hur skulle det se ut.

  Därför måste vi män själva sträva efter att föra upp detta i det offentliga samtalet. Vi borde starta kampanjer mot våldet i samhället. Det som riktas mot män.

 5. Info Says:

  TILL LASSE

  Lasse, du är inte ensam. Du har på senare tid fått sällskap av hundratusentals andra skribenter på nätet. Men alla ni skribenter riskerar, att ingen ännu normal person (i utdöende) tar er på allvar. När ni inte kan klara av det mest elementära i det svenska språket.

  Försök att översätta följande till engelska: DE TOG DEM TILL FÅNGA. Skriver du då: THEM CAPTURED THEM.

  Troligen inte. Men att skriva ”tyvärr kommer DEM inte ens i närheten” tycker du är bra.

  ”Varför gör dem inget.” = Why don´t THEM do anything.

  ”Är de —” = Are THEM —

  Som sagt, du är inte ensam. Hela nätet vimlar av tyckarexperter, som inte längre kan uttrycka på svenska vad en femåring lyckades med för femtio år sen. Kanhända har ni rätt. Kanhända var femåringarna för femtio-sextio år sen rasister och fascister. Och detta vill ju inte vi moderna och hippa människor vara, eller hur?

 6. Ulf Andersson Says:

  Svarta bandet istället för rosa bandet
  http://www.dads-r-us.se/2008/10/06/arets-mamma-och-rosa-bandet/

  Svarta bandet är för alla barn som inte får träffa sina pappor
  och för alla pappor som tar livet av sig på grund av att de saknar sina barn.

  Ulf Andersson/PappaRättsGruppen

 7. Ulf Andersson Says:

  Jag vet att Mustaschkampen gäller kampen mot prostatacancer.

  Men jag vill göra alla besökare på GenusNytt uppmärksamma
  på att TV4 sänder galan ”Rädda mammorna” på söndag (Mors Dag):
  http://tvplaneten.se/tvplanetenexport?action=pushProgramData&channelContentId=2.4373&date=2009-05-31&programIndex=19&programTableSearchContentId=1.299727

  Tänk om någon ville rädda barnen och papporna – men nej,
  Rädda Barnen vill hindra barnen från att träffa papporna –
  så är det. Tragiskt.

 8. Hej Says:

  Men världen anser ju att kvinnor är mer värda, så då jag inte kan känna någon närvaro av hopp får man väl kanske börja finna sig i denna typ av ignorans i världen…

 9. Lasse Says:

  Svar till svenskaläraret (INFO)

  Nä men ser man på nu duggar feministernas förtryckar tekniker tätt. Får se, detta måste vara en blandning mellan ”förlöjligande” och ”påförande av skuld och skam”.

  Finns inte en normal människa som bryr sig om det skulle fattas ett ord, om meningarna skulle vara fel uppbyggda eller ”whatever”. Finns bara såna ”insnöade” idioter som du som tror att Ni vinner poäng genom att skriva på en blogg med 100% rätt stavning etc.

  Tycker du skall gå och köpa en tidning, vilken som helst. Sen kan du sätta dig på din kammare och reta dig på alla grammatiska fel du hittar. Verkar ju vara din favoritsysselsättning. LOL

  Till ALLA er andra skriv vad Ni tycker och strunta fullständigt i om Ni skulle missa några ord och göra grammatiska fel, det är budskapet som är det viktiga.

  INFO Vilken ”Nisse” du är !

  ps.

  Inget ont menat mot dem som heter Nisse, förmodligen med 98% säkerhet är det en ”Nissa” vi har att göra med. Nu fick hon mycket fel och slang att bita i…huuuh.

 10. Dalahest Says:

  Blev förvånad att Schymans namn inte stod med. Ville se om det fanns direkta paralleller till ”henom”. Googlade: ”skydda alla kvinnor mot våld” schyman. Bloggen Nej till feminism (m.m) toppade bland sökresultaten. Klickade mig dit. Fann något helt annat: Digigirlz – unikt IT-läger för tjejer i Norrbotten. Digigrrrlz… Så här skriver Nej till feminism (m.m): ”Är detta verkligen förenligt med vår jämställdhetslagstiftning? Hela samhället är inställt på att arbeta för jämställdhet mellan könen och då måste Digigirlz vara öppet även för killar.”

  [ironi]
  * Digiboyz – unikt IT-läger för killar i Norrbotten.
  * Stick och grilla – unikt grill- och stickläger för killar i N0rb0tten. With license to Knit.
  * Hästweek – en vecka (för killar i Norrbotten) på en cool hästranch. Vi ses på Arlanda – ta med pass, gott humör och cowboyhatt.
  * Tourism in the fEUture – unik turistutbildning för killar i Norrbotten.
  [/ironi]

  Hittade en till, i mängden: ”21 personer har sökt tjänsten som vård- och omsorgschef.
  Fem kvinnor är i första skedet kallade till intervju.” Ett bra exempel på vad ”jämställdhet” egentligen innebär i det statsfeministiska landet Sverige.

  http://www.dfs.se/node/4289
  http://www.finnveden.nu/index.php?option=com_content&task=view&id=26883&Itemid=77
  http://nejtillfeminism.blogspot.com

  De som skriver ”dem” visar i alla fall att även yngre generationer engagerar sig. Det är nog inte individerna man ska gå på, utan systemet. Om systemet hade varit lika uselt förr i tiden, så hade situationen sett likadan ut även då.

  Oerhört tragiskt att Mustaschkampen ställdes in, det här landet är så hjärntvättat att sanningen överträffar sagan. Men men, svenska män är ju talibaner, så…

  (två halvidentiska inlägg ligger redan i ”spamkorgen” – men jag testar en gång till ändå)

 11. profanum_vulgus Says:

  INFO:

  ”Men alla ni skribenter riskerar, att ingen ännu normal person (i utdöende) tar er på allvar. När ni inte kan klara av det mest elementära i det svenska språket.”
  Vad menar du med det? Är det personer som inte är normala ÄN som ska eller inte ska ta Lasse på allvar?
  Vilka är i utdöende, de ”ännu normala”?
  Varför är det ett komma efter riskerar? Det är ju ingen självständig sats.
  Varför är det punkt efter allvar när meningen fortsätter med en sats till?

  ”Som sagt, du är inte ensam. Hela nätet vimlar av tyckarexperter, som inte längre kan uttrycka på svenska vad en femåring lyckades med för femtio år sen.”
  Varför komma efter sagt? Borde det inte vara semikolon?
  Vad är det de inte kan uttrycka på svenska? Samma sak som en femåring kunde uttrycka på svenska eller vad en femåring kunde lyckas med i allmänhet?

  Det var bara ett urval av de grammatiska fel du gjorde i texten där du klagade på grammatik. Jag räknar till 14 stycken fel efter en kort genomläsning.
  Pinsamt är bara förnamnet.

 12. Jonas Says:

  Profanum Vulgus, mannen som får Guantanamo-fångar att känna att de har en rik och späckad agenda(för inte ens de har tid att skriva så ofantligt poänglösa och sövande inlägg som det ovan).
  Tack för att du finns!

 13. Bosse J Says:

  @Info
  Jag håller i vilket fall med dig om de och dem.
  Verkar vara väldigt svårt för många att hålla reda på när man
  skall använda vad. Blir lite jobbigt att läsa.

 14. profanum_vulgus Says:

  Bosse J:
  Om man inte hör/ser var de och dem passar så bör man skriva ”dom” istället. De och dem är ju på väg ut ur språket.

  Men om man ska klaga på andras grammatik så bör man nog se till att göra det med en text som inte är behäftad med grammatiska fel i varje sats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: