Fängelse för kidnappande mamma

by

En kvinna har dömts till tio månaders fängelse, och 140.000 kr i skadestånd, för att ha kidnappat de två barn som pappan hade ensam vårdnad om. Det rör sig om den australiske pappa, som figurerade i svenska medier för ett antal månader sedan när han letade efter sina barn. Läs mer i DN här.

Det är glädjande att rättvisan har fungerat. Det finns många vittnesmål om att polis, socialtjänst och rättsväsende ofta inte tar saken på allvar när en kvinna kidnappar sina barn från pappan. Och i media brukar det heta att hon ”flyr”.

Här finner du en intervjufilm om pappors underläge gentemot mammorna när det gäller barn. Filmen är gjord av GenusNytt.

Annonser

6 svar to “Fängelse för kidnappande mamma”

 1. 10 månaders fängelse för mamma som gömde barnen - Genusmagazinet Says:

  […] bloggar  om ämnet [ Genusnytt | Hennes nya liv | Morsan i finkadusen | Nej till feminism […]

 2. Kurt Says:

  Har du några exempel på alla dessa artiklar där den ”flyende” mamman är ett offer? Länkar mottages gärna. I denna artikel omnämns kvinnan varken som flyende eller som offer(så varför tackar du inte istället media? Lite konsekvens plz). Kanske för att hon i detta fall inte var ett offer. I andra artiklar kan det ligga något bakom att kvinnan beskrivs som flyende. I den riktiga världen finns män som varken borde få vårdnad om eller kontakt med sina barn. I Per Ströms värld finns bara vinklade artiklar i feminismens onda anda.
  Snälla Per, tänk på hur du uttrycker dig och hur du argumenterar för din sak. Som sagt, ge oss länkar till alla dessa artiklar som enligt står på kvinnan sida. Ge oss i alla fall en, går det?

 3. Kurt Says:

  …står på kvinnans sida bara för att hon är kvinna och med totalt ignorerande av opartiskhet samt ett ställningstagande mot mannen i fråga bara för att han är man vill säga. Var hittar du de artiklarna? Show me!

 4. Mamma Says:

  Kurt: Kära stackare, börja med att slita huvudet ut ur ditt eget feministiska arsle, för att se dig omkring i den faktiska verkligheten? Kräla sedan ut ur extremvänsterns feministiska genus-sandlåda? Kanske redan idag?!

 5. Adam Weisshaupt Says:

  Ända sedan grekernas krig mot romare och perser så har männen varit värda att offra. Om du läser Pär´s förträffliga bok ” Mansförtryck och kvinnovälde” så kommer du att finna väldigt många exempel. Idag så är det väldigt tydligt i media dessutom, om man vågar vara lite ”bred” i sitt seende så kan man faktiskt hitta feministiska förklaringsmodeller i nästan varje dags/kvällstidning.

  Det har till och med gått så långt att kvinnors rättigheter går före barnens i det svenska samhället ( läs; vårdnadstvister). Med dina kommentarer kan man ana ett troll men jag hoppas att det bara handlar om okunskap.

 6. Dalahest Says:

  Kurt

  Det jag klurar på är varför du hoppar på just Pär Ström, och inte t.ex. Tanja Bergkvist. Har du något svar på den frågan? Du är kanske inte så icke-ridderlig som du tror, eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: