Kvinnosim är mansdiskriminering

by

Idag har Svenska Dagbladet en stor artikel om så kallat kvinnosim (här). Som flera gånger tidigare påpekats i denna blogg är kvinnosim ett utslag av mansdiskriminering. Att badhus, som till råga på allt oftast är finansierade via skatterna, under vissa tider stänger ute män (men aldrig stänger ute kvinnor) är ett solklart fall av könsdiskriminering. Att det ändå kan förekomma, och verkar bli allt vanligare, visar vilket snedvridet samhällsklimat vi fått när det gäller frågor som har med genus att göra.

Här finner du för övrigt en debattartikel som vi, några kritiker mot dagens feministiska samhällsklimat, idag har publicerat i tidningen Sydsvenskan.

Annonser

42 svar to “Kvinnosim är mansdiskriminering”

 1. Olbap Says:

  Islam ÄR problemet i detta. Se SAMTLIGA muslimska länder, läs Koranen och Haditherna, vad Muhammed hade att säga om kvinnorna. Det är inte så att muslimer använder sig av religionen för att förtrycka kvinnorna – islam i grunden ÄR kvinnoförtryckande. Som sagt, läs Haditherna, jag rekommenderar i synnerhet de viktigaste för en trogen muslim: Sahih Bukhari och Sahih Muslim. Haditherna är efter Koranen det viktigaste verket om islam och för en muslim. Där finns alla prakstiska regler för islam.
  Dessa pakistanska kvinnor (med de namnen och utseenden) tror att svenska män är likadana som muslimska män. Muslimska män kan endast sköta sin könsdrift i länder med Sharia. Varför? På grund av de hemska straffen. Muslimska samhällen lär inte ut att man ska bete sig väl för att det är trevligt, islam lär ut att man ska bete sig väl för annars blir man halshuggen. Därav muslimska mäns beteende i Sverige. Sverige är en godisaffär efter 18.00 i deras ögon, och straffen? Jag säger bara: hahahaha. Det är deras inställning. Så är det.

 2. Zac Says:

  Jättebra debattartikel – men har du någon länk eller något mer kring undersökningen från Cambridge?

  //Zac

 3. Exillibanes Says:

  Affe, det är dags för alla Européer att vakna: vi håller på att sakta bli kokta likt grodan i grytan. Européer måste fatta att om/när islam tar över, bye bye Europeiska värderingar: demokrati, sekularism, feminism, ateism, välfärdsstat (inom islam får ej muslimer beskattas, endast icke muslimer får inkomstbeskattas). EUROPA – VAKNA!!!! Det är dags….

 4. Clabbe Says:

  Mycket bra jobbat att få in debattartikeln!

  Men hur sjutton kom Carolina Gynning in i bilden?

 5. Kalle Kula Says:

  Är dagens samhälle feministiskt? Oj, det har jag då aldrig märkt. Hur kan det då vara så att kvinnor ofrivilligt är mer hemma med barnen, städar och donar med i hemmet, mår psykiskt sämre, får lägre löner vid samma utfört arbete som en man, är mer sällan chefer och inte får ta samma plats inom sporter? Varför heter det ”fotboll” och ”damfotboll” t.ex.? Hur kan det dessutom vara så att antalet våldtäkter bara ökar och ökar? Är det för att vi har ett feministiskt samhälle?

  Nej, så fort kvinnor får förtur på något plan, är samhället feministiskt. Kvinnor ska inte tillåtas mycket och inte heller må så bra, då är samhället normalt. Men fy om kvinnor har förtur på något plan, då är det feminazister som är på intåg.

  Märk väl. Jag tycker vi ska ha det lika i samhället. Men när män talar om jämställdhet, gör dem det oftast genom att belysa de få tillfällen när kvinnor har fördelar. Hur många män som sk. arbetar för jämställdhet tar upp problemet med kvinnors lägre löner, eller våldtäkter? Nä, för det är inte lika roligt som att påpeka att vi har ett fint sk. feministiskt samhälle.

  Prova att läs SCBs årliga rapporter om hur jämställt Sverige är, ett tips.

 6. Gustav Wasa Says:

  Hur ska vi skydda våra döttrar ifrån att bli uttittade av dom muslimska männen och ifrån att bli kallade ”svennehoror”?

  Ska vi kräva att få införa muslimfria gator och torg vid vissa tidpunkter. Eller ska vi klä våra döttrar i burka?

  Har ni andra förslag kanske?

 7. Access Says:

  Kalle Kula, har du själv läst de SCB-rapporter du hänvisar till? Eller BRÅs? Eller Almegas? Eller några andra?

  De flesta rapporter visar nämligen att kvinnor inte alls tjänar mindre per arbetad tid (okej då, ca 0,8% mindre än män), att män är mer utsatt för våld än kvinnor, att män inte är våldsammare än kvinnor i en relation, osv.
  Sen må det vara så att kvinnor mår sämre än män, men det kanske är så att kvinnor är sämre rustade (fysiskt, mentalt, i sin könsroll) än män att både jobba, sköta barn och hem? För saken är ju den att män lägger ca 30 minuter mer på arbete (hem, yrke, barn, hus etc) per vecka än kvinnor. Trots det mår kvinnor sämre. Varför?

  Kvinnor är inte alls ofrivilligt hemma med barnen. Det finns undersökningar som visar på att mammorna generellt sett inte vill släppa ifrån sig föräldraledighet till papporna, utan istället själv vill vara hemma med barnen. När föräldraledigheten är slut väljer de sen att gå ner på deltid, det är ingen som tvingar dem till det.

  Män har för övrigt inte förtur på något plan alls längre, som du hävdar. Kvinnor har det däremot på många områden, både traditionellt manliga och traditionellt kvinnliga.

 8. rogerklang Says:

  Kalle Kula

  SCB är ungefär lika opartiskt som SVT. Du vet väl att man kan ljuga med statistik?

  M.v.h. Roger klang, Lund

 9. Zac Says:

  Presentera lite länkar, Kalle Kula, till SCB där kvinnodiskriminering syns.

  //Zac

 10. rogerklang Says:

  Gustav Wasa skrev:

  ”Hur ska vi skydda våra döttrar ifrån att bli uttittade av dom muslimska männen och ifrån att bli kallade “svennehoror”?

  Ska vi kräva att få införa muslimfria gator och torg vid vissa tidpunkter. Eller ska vi klä våra döttrar i burka?

  Har ni andra förslag kanske?”

  Det finns ingen lösning, det finns inga slutgiltiga lösningar, såvida vi inte vill bli talibankvinnoförtryckare eller nazister, och det vill inte jag bli! Men jag förstår att du var ironisk. Nu har du fått ditt svar från en som är pissed på att större delen av världen går på jakt efter svenska flickor och kvinnor, samtidigt som de låser in sina egna, även de flesta européer!

  M.v.h. Roger Klang, Lund

 11. J.N Says:

  Tycker du det är ett problem så får du väl vara en riktig man och skicka in en begäran om att det ska finnas öppettider för enbart män också?

 12. Erik Says:

  Kalle Kula:

  ”Är dagens samhälle feministiskt? Oj, det har jag då aldrig märkt. Hur kan det då vara så att kvinnor ofrivilligt är mer hemma med barnen”

  Felaktigt påstående från dig. Enligt utredningen i den studie (ekonomi) jag just läst så väljer i 6/10 fall kvinnan på egen hand vem som skall vara hemma vilken tid. Resultatet blir att kvinnan är hemma 8/10

  ”städar och donar med i hemmet”

  Av samma anledning män tvättar bilen oftare. Personligt intresse, kvinnor städar och donar mer timmar än män även när de är singlar och barnlösa.

  ”mår psykiskt sämre”

  Gör de? Är det därför män begår självmord oftare?

  ”får lägre löner vid samma utfört arbete som en man”

  Det får de inte. Det stämmer de får lägre löner men de gör int samma arbete som en man heller.

  ”är mer sällan chefer”

  De är också mer sällan fängelsekunder. Män är mer varierade. Här är en studie på matte, 7 miljoner studenter testade.

  ”The researchers, from the University of Wisconsin and the University of California, Berkeley, didn’t find a significant overall difference between girls’ and boys’ scores. But the study also found that boys’ scores were more variable than those of girls. More boys scored extremely well — or extremely poorly — than girls, who were more likely to earn scores closer to the average for all students.”

  ”och inte får ta samma plats inom sporter?”

  Nu är du löjlig

  ”Varför heter det “fotboll” och “damfotboll” t.ex.?”

  Av samma anledining som det heter division ett och division två, det är inte samma spel.

  ”Hur kan det dessutom vara så att antalet våldtäkter bara ökar och ökar? Är det för att vi har ett feministiskt samhälle?”

  Antalet våldtäkter ökar av samma anledning som antalet pickup-kurser ökar och antalet resor unga svenskor gör till sydeuropa ökar. Kvinnor tänder inte på mesiga män och ju mer mansrollen attackeras av feminister ju mesigare blir de svenska männen.

  ”Nej, så fort kvinnor får förtur på något plan, är samhället feministiskt.”

  Kvinnor har förtur på alla plan idag. Den generella åsikten som råder är att kvinnan är bättre än mannen på allt där de inte är lika bra.

  ”Kvinnor ska inte tillåtas mycket och inte heller må så bra, då är samhället normalt.”

  Kvinnor tillåts redan mer än män. Läs om någon av kvinnorna som klädde ut sig till man (exempelvis ”förklädd till man”). hur många av dem önskade de var man? Svar NOLL.

  Ett av de mest populära online-dataspelen gjorde också en studie av hur män och kvinnor valde karaktärer. Det är många män som väljer att spela kvinnor men väldigt få kvinnor som väljer att spela manliga karaktärer. Man frågade vad detta berodde på. Det visade sig att såväl män som kvinnor anser det är klar fördel att spela som kvinnlig karaktär.

  ”Men fy om kvinnor har förtur på något plan, då är det feminazister som är på intåg.”

  Förtur? Detta inlägg handlar om könsdiskriminering. Det är tragikomiskt att såfort män diskrimineras så är det ok. När kvinnor diskrimineras däremot då är det såklart ramaskri. Som här när herrklubbar inte tillåter kvinnliga medlemmar. Jämför argumenten och se själv skillnaden i bemötande.

  Endast kvinnor

  ”Men vad tycker kvinnorna själva, de som helst går till simhallarna när dessa är öppna exklusivt för kvinnor? För många handlar det om att kunna slappna av.”

  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/manligtkvinnligt/artikel_3199081.svd

  Och så tar vi Endast män

  ”Vi älskar tjejer men gubbarna tycker att det är rätt skönt att slippa åla sig, flirta, dona och greja. Det blir mer avslappnat.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article490011.ab

  ”Märk väl. Jag tycker vi ska ha det lika i samhället. Men när män talar om jämställdhet, gör dem det oftast genom att belysa de få tillfällen när kvinnor har fördelar.”

  Det är inte få tillfällen kvinnor har fördelar. Det är få fördelar som du överhuvudtaget känner till av de som kvinnor har just för att det inte pratas om dem.

  ”Hur många män som sk. arbetar för jämställdhet tar upp problemet med kvinnors lägre löner, eller våldtäkter?”

  Kvinnors lägre löner-problemet existerar inte. Egentligen säger det sig själv att om kvinnor presterade exakt lika till lägre lön skulle företag anställa bara kvinnor. Företag som vill ha lägre lön flyttar till Indien (bevis) men inget företag anställer bara kvinnor. Mycket konstigt, de som kom på det här med att kvinnor har lägre lön borde ju starta egna företag, bara anställa kvinnor och tjäna miljarder på samma produkt till lägre omkostnader eller hur? Men det går ju så här när man litar på feministisk teori.

  Våldtäkter är i sin tur bara ett av många våldsbrott och totalt utsätts män för många fler våldsbrott än kvinnor så det är snarast så att kvinnor måste utsättas för fler mord, misshandelsfall och våldtäkter innan de är i närheten av den benägenhet att misshandlas/dödas som män redan lever med varje gång de går utanför dörren.

  ”Nä, för det är inte lika roligt som att påpeka att vi har ett fint sk. feministiskt samhälle.”

  Det har ingen med rolighet att göra, dina påståenden är baserade på felaktigheter.

  ”Prova att läs SCBs årliga rapporter om hur jämställt Sverige är, ett tips.”

  SCB:s årliga rapporter skrivs av feminister som bara använder data där kvinnor har det svårt. Läs BRÅ:s rapporter om kriminell utsatthet och berätta sedan varför vi skall göra kvinnor ännu mer priviligerade när de redan är överlägset minst våldsutsatta. Däremot är förståss kvinnor mer rädda än män för våld ute medan män är mindre rädda men däremot råkar ut för betydligt mer våld än kvinnorna.

 13. rogerklang Says:

  J.N. skrev:

  ”Tycker du det är ett problem så får du väl vara en riktig man och skicka in en begäran om att det ska finnas öppettider för enbart män också?”

  Det vet vi ju hur det hade blivit, eller hur? badhusen hade än mer förvandlats till bögklubbar!

  M.v.h. Roger

 14. Karl Says:

  Erik Erik Erik:

  ”Enligt utredningen i den studie (ekonomi) jag just läst så väljer i 6/10 fall kvinnan på egen hand vem som skall vara hemma vilken tid. Resultatet blir att kvinnan är hemma 8/10”

  Källa på detta? På vilket sätt bestämmer kvinnan vem som ska vara hemma, och på vilket sätt hindras deras män från ett medbestämmande? Handklovar? Sexstrejk?

  ”Personligt intresse, kvinnor städar och donar mer timmar än män även när de är singlar och barnlösa.”

  Återigen…källa på detta? Djupt vatten, min vän.

  ”Det stämmer de får lägre löner men de gör int samma arbete som en man heller.”

  Vilka yrken syftar du på? Menar du att, som exempel, en kvinnlig advokat gör ett sämre jobb än en manlig? En kvinnlig kassörska är inte lika bra som en manlig? En kvinnlig trädgårdsmästare planterar färre plantor än en manlig?
  Källa statistik, något som visar att du vet vad du pratar om, tack.

  ”De är också mer sällan fängelsekunder. Män är mer varierade.”

  Man kan även säga att män begår fler brott och att det därför sitter fler män än kvinnor i fängelser. Det beror alltså inte på att män skulle vara mer varierade.

  Vad är skillnaden på fotboll och damfotboll, eftersom det enligt dig inte är samma sport? En boll, två planhalvor, några spelare och två målvakter. Damfotboll spelas iofs av kvinnor och därför får det inte kallas bara fotboll, eller?

  ”Antalet våldtäkter ökar av samma anledning som antalet pickup-kurser ökar och antalet resor unga svenskor gör till sydeuropa ökar. Kvinnor tänder inte på mesiga män och ju mer mansrollen attackeras av feminister ju mesigare blir de svenska männen.”

  Du tycks ha missat att även svenska män begår våldtäkter, det är inget som exklusivt sker i sydeuropa. Kvinnor reser inte söderut för att bli våldtagna av riktiga karlar och svenska män är inte mesiga. De flesta våldtäkter begås inte av en svartmuskig man som lurar i en buske och att antalet våldtäkter ökar är inte kvinnors fel, ej heller feministernas. Men visst hade det varit bekvämt att kunna skylla allt på kvinnor och icke-svenskar? Riktigt så enkelt är det dock alltså inte, läs på lite Erik.

  ”Kvinnor har förtur på alla plan idag. Den generella åsikten som råder är att kvinnan är bättre än mannen på allt där de inte är lika bra.”

  Vilka plan? Nämn några. Amuse me. (Ta gärna med lite statistik för en gångs skull)

  ”Det visade sig att såväl män som kvinnor anser det är klar fördel att spela som kvinnlig karaktär.”
  Detta bevisar tyvärr inte att kvinnor har förtur. Men så skönt att kvinnor i alla fall har förtur som karaktärer i dataspel, då gör det ju inget att de tjänar 0,8% av vad män tjänar. Puh.

  ”Det är få fördelar som du överhuvudtaget känner till av de som kvinnor har just för att det inte pratas om dem.”
  Ett tips: NÄMN NÅGRA av dessa fördelar(förutom dataspel) och underbygg detta med statistik. (Statistik: Ggfs)

  ”Våldtäkter är i sin tur bara ett av många våldsbrott … ”

  Våldtäkt begås oftast mot kvinnor av män som ett symtom på en osäkerhetsskapande mansroll och ett behov av att utöva makt. Det är alltså en helt annan sak än två fulla killar som slåss utanför din kvarterskrog. Ja, män råkar ut för fler våldsbrott(oftast utförda av någon av deras eget kön) men sexuella övergrepp är ett utövande av makt som möjliggörs av åsikter som dina(=Kvinnor är manipulativa gnällkärringar som inte förstår att vi män har det värst, någon borde lära dem en läxa).

  Kort sagt: kasta inte ur dig fördomsfulla påståenden om du inte kan underbygga dem med fakta, Erik.

 15. Mamma Says:

  Feminist-Karl: Tappade din mamma dig i asfalten/betong-golvet (så att du slog huvudet) när du var liten?

 16. Erik Says:

  Karl Karl Karl:

  ”Källa på detta? På vilket sätt bestämmer kvinnan vem som ska vara hemma, och på vilket sätt hindras deras män från ett medbestämmande? Handklovar? Sexstrejk?”

  Källa: Efter 30 år med föräldraförsäkring – varför tar män ut mindre föräldraförsäkrning än vad kvinnor gör, Per Håkansson, Ekonomihögskolan i Lund. Nöjd med fördelningen: Kvinnor ja 85%, män ja 81% främsta orsak till fördelningen? Män ekonomin 29%/kvinnor 25%, Mamman ville vara hemma större delen av tiden kvinnor 27%/män 14% Pappan ville vara hemma större delen av tiden: Kvinnor 1%, Män 6% Ville dela lika kvinnor 3%/män 4%.. Det är fler män än kvinnor som vill dela lika och det är fler män än kvinnor som vill mannen skall vara hemma större delen av tiden. Det är också fler män än kvinnor som ville ha delat mer lika av den minoritet som inte var nöjda. Siffrorna talar för sig själva Kvinnorna bestämmer i högre grad än männen och är nöjda i högre grad än männen.

  ”Återigen…källa på detta? Djupt vatten, min vän.”

  Källa på detta med barnlösa kvinnors hemtimmar är SCB. Definitivt inte djupt vatten. Se själv. Barnlösa 20-44 år ensamboende. Som synes är mäns och kvinnors timmar inte likadana. Kvinnor spenderar mer tid hemma även om de varken har man eller barn. Och när de flyttar ihop utan barn? Samma sak. Många fler timmar på kvinnan trots att inget barnt kräver tiden.
  http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____27499.aspx

  ”Vilka yrken syftar du på? Menar du att, som exempel, en kvinnlig advokat gör ett sämre jobb än en manlig? En kvinnlig kassörska är inte lika bra som en manlig? En kvinnlig trädgårdsmästare planterar färre plantor än en manlig? Källa statistik, något som visar att du vet vad du pratar om, tack.”

  ”Är kvinnor utsatta för lönediskriminering?”
  Meyerson Eva, Petersen Trond. Ekonomisk Debatt 1997, årg 25, nr 1, pp17-23. ”I denna artikel rapporteras resultat från den första svenska storskaliga undersökningen om mäns och kvinnors löner. Resultaten visar att kvinnor och män som arbetar på likartad befattning och samma arbetsplats har mycket liten skillnad i lön”. ”Befattnings- och arbetsplatslönegapet är 1.4 procent”
  http://www.ne.su.se/ed/pdf/25-1-emm.pdf

  ”Man kan även säga att män begår fler brott och att det därför sitter fler män än kvinnor i fängelser. Det beror alltså inte på att män skulle vara mer varierade.”

  Det är alltså för att män har högre variation det är fler män som begår brott (begåvningsreserven). Och att män är mer extrema både högt och lågt är inte begränsat till brott eller chefspositioner. Det är generellt sant för vad än du pratar om.

  ”Vad är skillnaden på fotboll och damfotboll, eftersom det enligt dig inte är samma sport?”

  Skillnaden mellan fotboll och damfotboll är att ett fotbollslag i A divisionen åker inte på stryk mot ett fotbollslag i division två. Ett damfotbollslag i A-divisionen däremot åker på stryk mot ett fotbollslag i division två.

  ”En boll, två planhalvor, några spelare och två målvakter. Damfotboll spelas iofs av kvinnor och därför får det inte kallas bara fotboll, eller?”

  Vad spelar det för roll? Tror du det handlar om genusneutralt språk har jag lite nyheter åt dig. Om du frågar en kvinna i Land X så markerar man i det landet inte kvinnan i språket, resultatet är att kvinnan är marginaliserad dvs osynlig. Sedan har vi en kvinna från Land Y där man tvärtom markerar kvinnan i språket, hon anser såklart att kvinnan förtrycks av att markeras för det har inte ett dugg med språket att göra. Vad än som INTE gäller för tillfället inbillar sig människor är lösningen. Eller som hypotesen kallas: Gräset är grönare på andra sidan.

  ”Du tycks ha missat att även svenska män begår våldtäkter, det är inget som exklusivt sker i sydeuropa.”

  Suck läste du ens vad jag skrev? Det är de svenska männen (den andel som begår brottet) jag pratar om. Deras våldtäkter ökar när sexbristen ökar. Sydeuropeiska männen behöver inte våldta svenska kvinnor. Det är ju dem som svenska kvinnor vill ha sex med.

  ”Kvinnor reser inte söderut för att bli våldtagna av riktiga karlar och svenska män är inte mesiga.”

  Läs om läs rätt, nej kvinnor reser söderut för att de tänder mer på den mansroll som finns i DE länderna än de tänder på de svenska männens politisk korrekta mesighet (såg du dokumentären om de grekiska strandraggarna och vad de hade att säga om svenska kvinnor?). Och jo svenska män är mesiga.

  ”43 procent av kvinnorna i undersökningen tyckte att männen var manligare förr. Männen håller med. Hela 58 procent anser att männen var manligare i tidigare generationer, enligt en undersökning genomförd bland 1000 män och kvinnor mellan 16-64 år.”

  http://www.metro.se/2009/04/28/12499/slokande-axlar-feta-och-dalig-hallnin/

  http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article3210658.ab

  ”De flesta våldtäkter begås inte av en svartmuskig man som lurar i en buske och att antalet våldtäkter ökar är inte kvinnors fel, ej heller feministernas.”

  Jag har aldrig sagt det var svartmuskiga män som gjorde det heller. De vanligaste som gör det är ju svenska män kvinnorna själva känner. Vi har ju inte förstört svenska kvinnors sex appeal så dem vill männen gärna ha sex med men allt fler omanliga män vill ju kvinnor själva inte ha sex med. Som kompisar och kollegor som hjälper karriären duger de men till sexpartners, nej då skall det vara nån från landet med mest konservativa könsroller såklart. Det kanske mest komiska är att då måste såklart den svenska sexologen försvara jämställdhetspolitiken.

  ”Italienarna har en oerhört primitiv uppfattning kring könsroller. Men istället för att leta sig ut i världen tycker jag att svenska kvinnor ska uppfostra sina män och lära dem hur de vill ha det, säger han.”
  http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article1453938.ab

  ”Men visst hade det varit bekvämt att kunna skylla allt på kvinnor och icke-svenskar? Riktigt så enkelt är det dock alltså inte, läs på lite Erik.”

  Läs om läs rätt, jag har varken skyllt på kvinnor eller på ickesvenskar. Däremot så råder det ingen tvekan om att arbetsgrupperna för förvändring av mansrollen glömde förändra kvinnorna att VILJA ha de förändrade männen.

  ”Vilka plan? Nämn några. Amuse me. (Ta gärna med lite statistik för en gångs skull)”

  Varför skall jag nämna några specifika exempel. Jag bemötte dina påståenden och du har inte tagit upp ett enda exempel på hur män har fördelar. Det tar du för givet. Välj ett ämne så bemöter jag dig där. Detta inlägg är redan fullt av statistik.

  ”Detta bevisar tyvärr inte att kvinnor har förtur.”

  Det bevisar att såväl män som kvinnor anser kvinnor har gynnanden faktorer.

  ”Men så skönt att kvinnor i alla fall har förtur som karaktärer i dataspel, då gör det ju inget att de tjänar 0,8% av vad män tjänar. Puh.”

  Det gör de inte och du har redan fått statistiken på det. Och som sagt i en kapitalistisk ekonomi är det en omöjlighet. Den som trodde på det hade ju själv startat företag och anställt bara kvinnor. Så om inte du gjort det vet vi inte ens du själv tror på det. Bara fake-teori som upprepats om och om igen precis som påståenden som ”män är rädda för starka kvinnor”

  ”Ett tips: NÄMN NÅGRA av dessa fördelar(förutom dataspel) och underbygg detta med statistik. (Statistik: Ggfs)”

  Över 90% av alla som dör på arbetsplatsen är män. Kvinnor lever i medel längre än män detta är signifikant eftersom vita lever längre än svarta anses visa vita har mer val i livet). Kvinnor har lättare att hitta nån som hjälper dem när de har det svårt än män (förklarar manliga dominansen i hemlöshet, en hemlös kvinna kan alltid skaffa en pojkvän) Rent ekonomiskt så tjänar kvinnor mer än män på systemet. Ett dataprogram räknade ut att kvinnor får en miljon per person av män via sociala avgifter, männen dör innan de går plus minus noll på sina egna inbetalningar. De enorma summor som transfereras från män till kvinnor under all form av uppvaktning pratar ingen om. Ingen vet ens hur mycket kvinnor får gratis för ingen vågar fråga. Amerikanska statvetaren Warren Farrell beskriver även kvinnor i unga år som genetiska kändisar. En kvinna som är en total nobody kommer backstage på ett världsband. Hur många män kommer backstage på Shakira utan att vara nån? Det finns många fördelar vi pratar bara inte om dem.
  .
  ”Våldtäkt begås oftast mot kvinnor av män som ett symtom på en osäkerhetsskapande mansroll och ett behov av att utöva makt.”

  Våldtäkt innebär att använda våld för att tilltvinga sig sex (makt är aldrig syftet för någonting, makt är ett redskap). Rån innebär att använda våld för att tilltvinga sig ägodelar. Misshandel innebär att använda våld för att skada den andra och Mord innebär att använda våld för att döda den andra. Det alla dessa saker har gemensamt är att våld ses som en legitim metod för vad än som man försöker göra. Kvinnor har fördelen att det är många färre personer de träffar i livet som anser våld är en letitim metod att använda på dem för whatever orsak.

  ”Det är alltså en helt annan sak än två fulla killar som slåss utanför din kvarterskrog. Ja, män råkar ut för fler våldsbrott(oftast utförda av någon av deras eget kön)”

  Stanna upp ett tag och fundera över vad för orsak du har att säga det där sista. Låt säga en god vän till dig i USA blir mördad. Skulle du ha ett enormt behov att påpeka om mördaren var svart? Hjälper det efterlevande att mördaren var svart? Är det viktig information för dem? Tycker du President Obama skall kräva federala myndigheter alltid påpekar hur stor del av mördarna som var svarta? Vad är det som du försöker säga mig egentligen med denna helt onödiga bit information? Ett mord är väl ett mord oavsett vem som begår det?

  ”men sexuella övergrepp är ett utövande av makt som möjliggörs av åsikter som dina”

  Det där är fullkomligt grundlöst skitsnack. Den enda åsikt som möjliggör grova våldsbrott är den att de är ok och den åsikten kan du glömma du hittar i nåt jag skrivit. Däremot får man lite intrycket du tycker alla andra grova vålsbrott inklusive mord är mer ok än våldtäkt som om våldtäkt var något hyperspeciellt särfall i din värld och inte bara ytteriigare ett exempel på användandet av våld för att tvinga åt sig nåt man vill ha.

  ”(=Kvinnor är manipulativa gnällkärringar som inte förstår att vi män har det värst, någon borde lära dem en läxa).”

  För det första så talar vi om att feminister är manipulativa gnällkärringar. Inte att kvinnor är det. Kvinna är ett biologiskt kön man föds med. Feminist en åsikt man väljer att ha. För det andra…Vad fan har det med våldtäkt att göra? Hur skruvad i huvudet måste man inte vara om man anser att ha sex är att lära nån en läxa? Att ha sex med mig är en belöning, ingen j-a ”läxa”

  ”Kort sagt: kasta inte ur dig fördomsfulla påståenden om du inte kan underbygga dem med fakta, Erik.”

  Säger mannen som själv inte har en enda källhänvisning i sitt inlägg. Du har svårt att skilja på åsikter (tyckande) och fakta uppenbarligen eftersom du inte ger belägg för nåt du säger.

 17. Erik Says:

  Jag har besvarat Karl nu, fastnade i spamfiltret pga massiv storlek.

 18. Patric Says:

  Tror nog kvinnosim ändå är en bra grej. Många kvinnor till åren känner obehag över att visa upp sig i baddräkt när de lagt på sig hull, vilket i princip 97% (egen undersökning) med måtta har gjort. Låt dem få ha sin tid på badhuset utan att behöva känna sig uttittade.

 19. Martin Says:

  Intressant att vissa kvinnor kämpar för rätten att visa sina bröst på badhusen samtidigt som andra kämpar för att stänga ute män för de upplever sig uttittade om de badar bland män.

 20. Erik Says:

  Både män och kvinnor vill ibland vara ifred.

  Endast kvinnor

  “Men vad tycker kvinnorna själva, de som helst går till simhallarna när dessa är öppna exklusivt för kvinnor? För många handlar det om att kunna slappna av.”
  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/manligtkvinnligt/artikel_3199081.svd

  Och så tar vi Endast män

  “Vi älskar tjejer men gubbarna tycker att det är rätt skönt att slippa åla sig, flirta, dona och greja. Det blir mer avslappnat.”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article490011.ab

  Så hur skall vi ha det? Är herrklubbar ok? För om män kan ta maktens beslut i bastun vad hindrar kvinnor att göra det i simbassängen?

 21. Jennifer Says:

  många intressanta inlägg, riktigt intressant också är hur feminism och rasism som egentligen inte är vad artikeln i svd egentligen handlade om, vad jag uppfattar det som är kvinnor som vill lära sig simma men känner sig obekväma i mäns sällskap i badhusen av olika anledningar. naturligtvis bör man arbeta för att sådant obehag inte ska upplevas hos någondera av könen, men tills dess tycker jag att vissa badhus kan ha kvinnotider om de vill i syfte att lära samtliga medborgare att simma.
  vad gäller de inlägg om att samhället idag är feministiskt, att kvinnor har fördelar och tjänar mindre därför att de inte arbetar lika mycket (?), var snälla och belägg dessa påståenden om de ska vara med i debatten. obelagda påståenden går inte att ta på allvar och dessutom när dessa snarare låter som personliga åsikter.

 22. Access Says:

  Det verkar ju vara rätt många som tycker det är okej att stänga ute män från offentliga badanläggningar vissa tider. Till och med en del kommuner praktiserar detta.
  Då kan alltså vi bögar också begära särskilda bögtider på offentliga badhus, för att slippa trängas med heterosexuella och kvinnor? Det måste alltså också vara okej, eller?

 23. Frida Says:

  Jaså vi kvinnor har städning som personligt intresse.. Kan nog inte komma på en enda tjej jag känner som har det…

  Ang. badhuset. Likt Kalle kula menade tidigare så är ni icke-feminister så otroligt gnälliga så fort det kommer till en liten pytte ojämställdhetsgrej mot er.. Buhu vi får inte komma till badhuset under nån timme en dag.
  När killar får boka upp stora delar av de bästa tiderna i träningshallar/fotbollsplaner medan flickor får nöja sig med de sämsta tiderna (Läs: de som blir över) Då gnälls det minsann inte från er ur något omjämställdhetsperspektiv..

  Ni verkar inte alls vilja ha ett jämställt samhälle.. bara själva uppnå de pyttefördelar som kvinnor tillskansat sig. Men ni vill inte dela med er av de otroligt många fördelar man har som man. Eller ens erkänna att män är överordnade kvinnor

 24. Per Says:

  Problemet med alla de här badtiderna och sk. fördelarna för kvinnor, eller för all del män är att de bekostas av skattemedel, dvs. andra människor.

  Jag tycker det är helt okej med kvinnosim (jag antar att det är för muslimska kvinnor) men jag vill inte betala för detta. Jag vill inte heller betala för ridlektioner eller hockeytid för vare sig pojkar eller flickor.
  Och om jag ändå tvingas betala så vill jag ha speciella manstimmar för oss bögar så att vi slipper en massa heteron som är hatiska.

  Det enda positiva med denna kvoteringssmörja är att det förhoppningsvis kommer att leda till såna slitningar – när grupp ställs mot grupp – att vi lämnar hela den kollektivstiska skiten bakom oss.

 25. Adam Weisshaupt Says:

  Idag klockan 15:30 tog jag bussen efter arbetet på väg mot biblioteket och följande inträffade: Efter 5 min gick en man fram till busschauffören för att fråga om han kunde få åka med för att han skulle ta ut pengar för att köpa ett nytt busskort. Busschauffören lät inte mannen få följa med fast han vädjade. Efter 10 min kommer en kvinna in på bussen och det visar sig att hennes busskort också gått ut, chauffören viftade med handen och sa – Ok hoppa in!

  Om man är lite vaken så kan man se vilka fördelar kvinnor har inom vissa plan, att hävda att mannen är den som är rådande i könsmaktsordningen är ju en ganska skev bild av verkligheten. I min verklighet (jag är man) så tjänar männen mer pengar p g a pengar är det som blev över efter att kvinnan valt. Kvinnan väljer familjen, barnen tryggheten framför karriär fast hon kan även välja karriären eller pengar om hon vill. Mannen däremot har inget val, han får ta det som blir över och blir därefter beskylld för att vara med i något patriarkat!?

  Man blir ju märkvärt förvånad över hur det är ställt med logiken i detta land, tur dock att fler o fler inser faran med feminismen och genustokerierna.
  Ner med feminism, rasism och nazism!
  Fram med jämställdhet och mänskliga rättigheter!

 26. rogerklang Says:

  Eller fram för lika rättigheter, låter bättre!

 27. Von Lilliehöök Says:

  SÅ när ska vi som vill simma med bara Svenskar få våra egna tider??
  Eller förstår de inte hur provocerande det är att våra skattepengar går till att stödja Islams politiska plattform.
  Vill de ha olika tider för män och kvinnor bygg en egen jävla pool.

 28. Adam Weisshaupt Says:

  Roger Klang;
  Ja det låter bättre:-)

  Ur ett lagstiftningsperspetiv så har kvinnor inget som förtrycker dem eller diskriminerar dem, männen däremot får kämpa emot diskriminering i lagen via kvinnofridskränkning, moderns egenmäktiga och omnipotenta rätt till/över barnen.

  Om feminister hade varit emot diskriminering så hade de ju angripit detta tydliga exempel med oerhörd kraft. Debatten, dessvärre, är helt tyst i denna fråga från feministers sida.

 29. Erik Says:

  Ok vi testar väl igen då. Blir det dubletter kan genusnytt fixa det.

  Efter 30 år med föräldraförsäkring – varför tar män ut mindre föräldraförsäkrning än vad kvinnor gör, Per Håkansson, Ekonomihögskolan i Lund.
  Nöjd med fördelningen: Kvinnor ja 85%, män ja 81% främsta orsak till fördelningen? Män ekonomin 29%/kvinnor 25%, Mamman ville vara hemma större delen av tiden kvinnor 27%/män 14% Pappan ville vara hemma större delen av tiden: Kvinnor 1%, Män 6% Ville dela lika kvinnor 3%/män 4%..

  Källa på detta med barnlösa kvinnors hemtimmar är SCB. Se själva. Barnlösa 20-44 år ensamboende. Som synes är mäns och kvinnors timmar inte likadana. Kvinnor spenderar mer tid hemma även om de varken har man eller barn. Och när de flyttar ihop utan barn så får vi samma mönster.
  http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____27499.aspx

  ”Det var hennes norm som gällde”
  http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/manligtkvinnligt/artikel_380268.svd

  “Är kvinnor utsatta för lönediskriminering?”
  Meyerson Eva, Petersen Trond. Ekonomisk Debatt 1997, årg 25, nr 1, pp17-23. “I denna artikel rapporteras resultat från den första svenska storskaliga undersökningen om mäns och kvinnors löner. Resultaten visar att kvinnor och män som arbetar på likartad befattning och samma arbetsplats har mycket liten skillnad i lön”. “Befattnings- och arbetsplatslönegapet är 1.4 procent”
  http://www.ne.su.se/ed/pdf/25-1-emm.pdf

 30. Logitech Says:

  ”kvinnan” Frida skriver: ”män är överordnade kvinnor”

  Exakt vem eller vilka är det du försöker du imponera på genom att komma dragandes med just den, helt utslitna och helt utskrattade, feministiska offerlögnen?

  ”kvinnan” Frida skriver: ”Jaså vi kvinnor har städning som personligt intresse”?

  Din förmåga till läsförståelse är tyvärr av helt vanlig feministisk sub-förskolekaraktär. Det som framhålls är fakta om skillnaderna i vad människor i den faktiska verkligheten väljer att göra mer eller mindre av i sitt eget hem. Med eller utan partner.

  ”kvinnan” Frida skriver: ”de otroligt många fördelar man har som man”

  Så klädsamt gulligt offer-sagt av dig? Och om du nu istället på allvar försöker att undvika det tvångsmässiga rapandet av gamla könsvinklat selektiva genus/feministlögner? Exakt vilka är då dessa orättvisa fördelarna som de av könet Kalle har jämfört med de av könet Ulla i den faktiska verkligheten?

  Eller varför inte..? Ska vi bara göra det genusriktigt sandlåde-enkelt för oss, bortse från verkligheten, och nöja oss med den klassiska feministlögnen att ”kvinnor” är offer och ”män” är förövare? Och vettlöst sparka ytterligare tio år till på halmgubben? =)

 31. Åsa Says:

  Har samtliga läsare av artikeln missat det här citatet?

  ”Någon diskriminering handlar det heller inte om, enligt Maha Alhaddad. Visst skulle hon kunna tänka sig att driva frågan om badtider enbart för män, men det är inga män som har kommit till henne med sådana önskemål.”

  Jo, jag är bekant med motargumenten. Och jag är kluven inför specifika tider med kvinnosim, men samtidigt så finns det ett uppenbart behov hos dessa kvinnor att få bada enbart med andra kvinnor. Om det sedan handlar om faktisk utsatthet eller en upplevd utsatthet är det väl ändå bra att de här kvinnorna ges en möjlighet att bada ? Om männen har samma behov verkar det inte finnas några politiska hinder för att genomdriva något liknande för män.

 32. Erik Says:

  ”Har samtliga läsare av artikeln missat det här citatet?”

  Nej men vad kul Åsa! Det handlar inte om könsdiskrimnering utan det handlar om att skapa ett medeltida samhälle där grupper hålls åtskilda från varandra. Varifrån känner jag igen de argumenten?

  ”Jo, jag är bekant med motargumenten. Och jag är kluven inför specifika tider med kvinnosim, men samtidigt så finns det ett uppenbart behov hos dessa kvinnor att få bada enbart med andra kvinnor.”

  Jaså? I vilket land då? Det verkar mer som om de behoven att sära på könen finns i många andra länder men inte här.

  ”Om det sedan handlar om faktisk utsatthet eller en upplevd utsatthet är det väl ändå bra att de här kvinnorna ges en möjlighet att bada ?”

  Kvinnorna har ju uppenbarligen redan möjlighet att bada, om de inbillat sig de inte har det är det väl bra om vi löser upp det missförståndet?

  Annars kan vi tro att kvinnor även inbillat sig de inte klarar av styrelsearbete för att de även där tvingas vara i närheten av män.

  ”Om männen har samma behov verkar det inte finnas några politiska hinder för att genomdriva något liknande för män.”

  Intressant påstående med tanke på de uppenbara politiska kampanjen för att förhindra manliga chefer med behov av att slippa kvinnor tvingas ha sådana omkring sig. Men vissa pratar ju bara om könens behov att slippa det andra könets närhet när det passar EGNA politiska agendan.

 33. Mats Says:

  Kvinnosim för muslimer. Enligt artikeln måste de ha burkini.
  Förresten, varför har inte burkinin det traditionella burkagallret för ansiktet?
  http://kkuriren.se/nyheter/katrineholm/1.427992

 34. femme Says:

  Ojoj. Nu har den här bloggen blivit reklampelare för SD igen. Kvinnoförakt och rasism/islamofobi går tydligen hand i hand. Tydligen är män otroligt rädda när kvinnor gör något där männen utesluts. I århundranden har det funnits herrklubbar av olika slag som varit exklusiva för män, likaså har kvinnor länge organiserat sig separatistiskt. Inget nytt under solen. Låt tjejerna vara ifred om de vill det! Som initiativtagaren säger i artikeln:
  ”Visst skulle hon kunna tänka sig att driva frågan om badtider enbart för män, men det är inga män som har kommit till henne med sådana önskemål.”
  Sluta klaga och gör nåt istället! Kanske män också skulle vilja ha ett rum där de utan kvinnors blickar kan lära sig simma, umgås och bada tillsammans utan att bli uttittade eller dömda av kvinnor.

 35. Erik Says:

  Femme:

  ”Ojoj. Nu har den här bloggen blivit reklampelare för SD igen.”

  Och med Sd menar du förståss ett av våra politiska partier som medborgare demokratiskt har full rätt att välja om de nuvarande partierna inte kommer med tillfredställande politik? Skulle det vara ett argument för/mot någonting annat än demokratiska systemet som helhet så failar jag att se vad det skulle vara. Däremot är det uppenbart Sd är på väg in i riksdagen just pga att de varit föremål för sådana där kommentarer som placerat dem i just den position som den dominanta kultureliten bestämt ger talan

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/kajsa-ekis-ekman-vansterns-arena-gar-at-hoger-1.910543

  ”Kvinnoförakt och rasism/islamofobi går tydligen hand i hand.”

  Är inte en utan två helt ogrundade anklagelser i samma stycke. Bravo. Du har lyckats att attackera både demokratins förutsättningar och rättssäkerheten i en och samma mening. Frågan är hur gärna du bodde i ett land utan de bägge utan att själv vara vid makten.

  ”Tydligen är män otroligt rädda när kvinnor gör något där männen utesluts.”

  Är en tredje grundlös anklagelse. Observera att den har tydlig koppling till den andra lika beläggsfattiga anklagelsen. Bägge lyder i princip ”alla som inte tycker som jag måste ha en mental sjukdom” argumentet är inget nytt utan har används världen över i diktaturer där en självutnämnd elit förkastat folkets val.

  ”I århundranden har det funnits herrklubbar av olika slag som varit exklusiva för män”

  Som har varit privata…

  ”likaså har kvinnor länge organiserat sig separatistiskt.”

  Under privata former…

  ”Inget nytt under solen.”

  Förutom att detta på intet sätt handlar om det privata utan om offentliga skattefinansierade institutioner. Du är inte den första genusideolog som missar skillnaden.

  ”Låt tjejerna vara ifred om de vill det!”

  Det får de redan, under privata former.

  ”Som initiativtagaren säger i artikeln:”

  En liten fråga, den där initiativtagarens ursprungsland. Finns demokrati och rättssäkerhet för medborgare där?

  ”Sluta klaga och gör nåt istället! Kanske män också skulle vilja ha ett rum där de utan kvinnors blickar kan lära sig simma, umgås och bada tillsammans utan att bli uttittade eller dömda av kvinnor.”

  Nej män är ju inte kvinnor (skall det behöva förklaras) och har sålunda inte generellt kvinnors behov. Det finns gott om tillfällen då män gärna slipper dömande kvinnors kommentarer men badplatser är inte ett av dem. Att föreslå det är lika intelligent som att föreslå kalsongkillar på framsidan av Veckorevyn, Plaza kvinna och Cosmopolitan.

 36. Karl Says:

  Detta handlar inte om diskriminering eftersom det hade funnits badtimmar exlusivt även för män om de bara vsat intresse för detta(vilket det fortfarande finns möjlighet att göra).
  Hade inte detta alternativ presenterats hade man kunnat använda termen diskriminering. Med t ex Eriks sätta att tänka är tjejkvällar i en sminkaffär diskriminering men även rabatt på mensskydd och inte rakhyvlar i mataffären. Kort sagt: saker riktade till kvinnor som män oftast inte är intresserade av.
  Detta kan inte vara dskriminering eftersom män, som sagt, fått kvinnofria timmar på badet om de bara orkat be om det istället för att klaga. Att dela upp saker efter kön är inte alltid diskriminering och att vissa får SD-vibbar av era argument är inte så konstigt eftersom ni verkar rädda att Islam ska ta över Sverige om kommunen visar minsta respekt för muslimska kvinnor och deras tro.

  Låt mig avsluta med att citera Citatkungen själv:
  ”Det finns gott om tillfällen då män gärna slipper dömande kvinnors kommentarer men badplatser är inte ett av dem.”
  Då så! Vad är problemet Erik? Enligt dig vill inga män slippa kvinnor på badet så vad gnäller du för? Måhända att du generaliserar en smula som vanligt men enligt dig vill män ju ändå inte ha badfria timmar. Men betyder det verkligen att kvinnors vilja ska vika sig för detta ”faktum”? Att det manliga könets vilja ska vara normen? Skärp dig.

 37. Frida Says:

  ”mannen” logitech skriver ”Exakt vem eller vilka är det du försöker du imponera på genom att komma dragandes med just den, helt utslitna och helt utskrattade, feministiska offerlögnen?”

  Jag försöker imponera på killar.. så att kanske tom. en feminist får ligga nån gång..

  ”mannen” Logitech skriver – ”Din förmåga till läsförståelse är tyvärr av helt vanlig feministisk sub-förskolekaraktär. Det som framhålls är fakta om skillnaderna i vad människor i den faktiska verkligheten väljer att göra mer eller mindre av i sitt eget hem. Med eller utan partner.”

  Men handlar det om intresse då? Nej!

  ”mannen” Logitech skriver – ”Så klädsamt gulligt offer-sagt av dig? Och om du nu istället på allvar försöker att undvika det tvångsmässiga rapandet av gamla könsvinklat selektiva genus/feministlögner? Exakt vilka är då dessa orättvisa fördelarna som de av könet Kalle har jämfört med de av könet Ulla i den faktiska verkligheten?”

  Visst är det klädsamma och gulligt att vara offer.. kanske det är därför man klär tjejer i rosa och spets?

  Eller varför inte..? Ska vi bara göra det genusriktigt sandlåde-enkelt för oss, bortse från verkligheten, och nöja oss med den klassiska feministlögnen att “kvinnor” är offer och “män” är förövare? Och vettlöst sparka ytterligare tio år till på halmgubben? =)

  Män är oftast förövaren.. På den punkten finns mycket statistik att luta sig mot, eller hur?

  Du svarade f.ö aldrig på det jag skrev om fotbollsplaner/hockeyrinkar osv. gällande pojkar privilegier där.. Vadan detta?

 38. Fridas Mamma Says:

  Frida skriver: ”Men handlar det om intresse då? Nej!”

  Människor ägnar sig alltså gärna inte mer åt vad de är intresserade av? Intressant uttalande, från din sida. Låt mig gissa; du feminist-vet att *patriarkatet* tvingar dig/alla?

  Frida skriver: ”Visst är det klädsamma och gulligt att vara offer.. kanske det är därför man klär tjejer i rosa och spets?”

  Till skillnad från den skräckinjagande, ja, rent brutalt tuff-manliga färgen ljusblått? Please, inte fler patetiska feministplattityder om den ljusblåå/rååsa – *patriarkala* – tortyyyren med barbariskt spetskantsförtryck. =)

  Frida skriver: ”Män är oftast förövaren.. På den punkten finns mycket statistik att luta sig mot, eller hur?”

  Män är vanligen inte förövare. Män är ovanligen förövare. Känt faktum är att endast en extrem minoritet av männen är förbrytare. Men detta faktum kanske inte riktigt passar i din genusvetenskapliga sandlådevärld?

  PS. Vad är det som just du känner genus-upprörande gällande fotbollsplaner/hockeyrinkar?

 39. Erik Says:

  Karl:

  Detta handlar inte om diskriminering eftersom det hade funnits badtimmar exlusivt även för män om de bara vsat intresse för detta(vilket det fortfarande finns möjlighet att göra).

  Intressant argument. Skulle du säga likadant om företagsstyrelser Karl? För en mansdominerad styrelse att inte ha med kvinnor innebär inga problem för om de kvinnodominerade styrelserna visade intresse för det får de själva slippa män och alltså är det med din logik inte diskriminering.

  ”Hade inte detta alternativ presenterats hade man kunnat använda termen diskriminering. Med t ex Eriks sätta att tänka är tjejkvällar i en sminkaffär diskriminering men även rabatt på mensskydd och inte rakhyvlar i mataffären. Kort sagt: saker riktade till kvinnor som män oftast inte är intresserade av.”

  Karl däremot anser förståss att det är helt ok att Siba säljer hemmabioanläggningar med mansrabatt? Tjejerna visar ju inte lika stort intresse för hemmabio. Alltså borde det vara fritt fram för Siba att sätta ett pris för män och ett annat för kvinnor eller hur?

  ”Detta kan inte vara dskriminering eftersom män, som sagt, fått kvinnofria timmar på badet om de bara orkat be om det istället för att klaga.”

  Aha så att kvinnor får något de vill ha och att män får något de INTE vill ha är jämställt i din bok Karl?

  ”Att dela upp saker efter kön är inte alltid diskriminering”

  Och att dela upp saker efter hudfärg är heller inte alltid diskriminering eller hur? Bara det är ”rätt” hudfärg som diskrimineras.

  ”och att vissa får SD-vibbar av era argument är inte så konstigt eftersom ni verkar rädda att Islam ska ta över Sverige om kommunen visar minsta respekt för muslimska kvinnor och deras tro.”

  Nej jag visar religöst kristna kvinnor och män precis samma respekt.

  Argumentet du kommer med är värdelöst Karl. Det enda jag gör är behandlar religösa nuts från en religion precis som jag behandlar religösa nuts från en annan. För övrigt är det minst sagt löjligt du pratar om respekt för muslimska kvinnor för om det är något som kyrkan ifråga INTE gör är det just att respektera muslimska kvinnor.

  Och det där om ”deras tro” är bara komiskt. Säg mig när var det sist du såg en kvinna leda en fredagsbön i DERAS tro? Deras mäns tro snarare, säg mig är du verkligen så omedveten om hur det ser ut i länderna de kommer från eller spelar du bara dum?

  ”Då så! Vad är problemet Erik? Enligt dig vill inga män slippa kvinnor på badet så vad gnäller du för?”

  Du måste vara långsam eller något. Av samma orsak som män inte får slippa kvinnor NÄR de vill det, av samma orsak får inte kvinnor slippa män när/bara för att de vill det. Bägge könen får helt enkelt bita ihop och lära sig samarbeta istället (hemskt eller hur?).

  Och religionen ifråga får lika mycket respekt som vi visat den lokala religionen, dvs kom tillbaka när helst hälften av alla höga präster är kvinnor och homosexuella blir vigda i moskéer. Detta eftersom det finns ingen orsak att visa den ena religionen mer respekt än den andra.

  ”Måhända att du generaliserar en smula som vanligt men enligt dig vill män ju ändå inte ha badfria timmar. Men betyder det verkligen att kvinnors vilja ska vika sig för detta “faktum”?”

  Om vi inte skall ha kvinnofria styrelser och arbetsplatser också? Ja, då får könen lära sig umgås istället, hemskt eller hur?

  ”Att det manliga könets vilja ska vara normen? Skärp dig.”

  Inget köns vilja skall vara normen. Män slipper inte kvinnor när de vill. Kvinnor slipper inte kvinnor när de vill. Enkelt!

 40. Erik Says:

  Frida:

  ”När killar får boka upp stora delar av de bästa tiderna i träningshallar/fotbollsplaner medan flickor får nöja sig med de sämsta tiderna (Läs: de som blir över) Då gnälls det minsann inte från er ur något omjämställdhetsperspektiv..”

  Sist jag kollade så var det ingen som gnällde när A-laget bokade upp de bästa tiderna och B–laget fick ta de som blir över också. Fast det är klart i den situationen var ju bägge lagen killar och då är det ju ingen som klagar över marknadsmässiga förhållanden heller. Att sedan det manliga B-laget vinner över det kvinnliga A-laget både i prestation och ekonomi det säger du desto mindre om.

 41. Martin Says:

  Frida:
  Angående träningstider för pojkar och flickor.
  http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=2096232
  Ibland är verkligheten inte så orättvis som feminister vill tro.

 42. Chris Says:

  Erik:

  Klockrena kommentarer och repliker. Håller verkligen med dig, framförallt i repliken till Frida angående fotbollslag/hockeylag och tillgång till rink. Vi lever i en marknadsekonomi – de bästa spelarna ska produceras fram för att inbringa inkomster till klubbarna. Män är bättre på fotboll. Män är bättre på hockey och fotboll – och bjuder på underhållning som damerna bara kan drömma om. Det är 100 % biologiskt. Den som motsäger sig detta och hävdar att det beror på ”tillgång till träningslokaler” är givetvis desperat efter argument för sin skeva verklighetsuppfattning. Jämför löpare/löperskor som kan träna hur mycket de vill. Män är fortfarande bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: