Det förbjudna ordet HEMMAFRU

by

Idag skriver Aftonbladet om hemmafruar (här). Tidningen har frågat sina kvinnliga läsare, och det visade sig att många drömmer om en tillvaro som hemmafruar. En läsarenkät på sajten visar, när drygt 7.000 kvinnor röstat, att drygt 57 procent svarar ja på frågan ”Kvinna, skulle du vilja vara hemmafru?”

Jag propagerar ABSOLUT INTE för att kvinnor ska bli hemmafruar, lika lite som jag propagerar för att män ska bli hemmamän. Det angår inte mig hur människor löser sina liv. Däremot propagerar jag för att den kvinna som vill bli hemmafru ska kunna bli det utan pikar från media eller politiker.

Sann jämställdhet är att låta individernas fria vilja styra!

(Tack Robban för tipset!)

Annonser

11 svar to “Det förbjudna ordet HEMMAFRU”

 1. Fia Says:

  Lite komiskt, precis innan jag loggade in på AB så bloggade jag om just detta. Läs och kommentera gärna, ha en bra dag!

 2. seww Says:

  Just som du säger Pär, låt människorna bestämma över sina egna liv. Man fick inte en egen hjärna för att nån annan ska tänka åt en…

 3. axl Says:

  Alltid lika obehagligt att det kliar så mycket i vissa människors fingrar att de måste in och försöka kontrollera andras liv. Staten, ut ur mitt privatliv!

 4. Karl Says:

  Risken är dock att män jobbar ihjäl sig och får ännu svårare att få vårdnad om sina barn, medans deras lata fruar ligger hemma. Eller?

 5. seww Says:

  Karl, är det jobbigt när frugan/tjejen/sambon din har sånt hårt grepp om dina testiklar?
  Prova visa var skåpet ska stå men klart, många män törs inte av nån anledning…

 6. Karl Says:

  Jag har ingen fru, däremot en karl.
  Men Seww, om det var så lätt att visa var skåpet ska stå skulle väl inte så många män skylla på att mödrarna till deras barn tar alla gemensamma föräldradagar? Läser du inte all alarmerande statistik om hur somliga stackars män inte FÅR vara hemma med sina barn? Hur visar du din tjej var skåpet ska stå?

 7. Dalahest Says:

  Karl, Du är homosexuell, då vet vi (jag) det – det var egentligen uppenbart. Det är helt okej. Anser du dig vara representativ för majoriteten i allmänhet? Anser du att hela samhället bör anpassa sig efter din livsstil? Känner du dig kränkt av att de flesta dras till konstellationen -make hustru-? Personligen bryr jag mig inte, du får väl leva hur du vill. Problemet är att du inte nöjer dig med det. Du önskar att att alla andra skall ta efter din livsstil. Personligen bryr jag mig inte ens här. Problemet är att staten följer dina önskemål och anslår avsevärda mängder monetära $tatsmedelsenheter för ändamålet. Det är det som stör mig (oss – majoriteten). Statligt finansierad indoktrinering.

 8. Karl Says:

  Jag är inte homosexuell Dalahest, däremot är jag kvinna. På vilket sätt var det uppenbart att jag är homosexuell? Namnet? Att jag såg en fara i att män genom ett ökande antal hemmafruar i samhället får det ännu svårare att få vårdnad om sina barn? Typiskt bögar att säga sånt, jag vet.

  Att gaymaffian vill ta över samhället är dock ett ämne som passar bättre på Flashback, sök dig dit om du vill sprida myter om homosexuella.
  Diskussionen gäller om kvinnor och män ska kunna vara hemma medan deras partner arbetar. Vill du vara snäll och hålla dig till ämnet?

 9. Dalahest Says:

  Myter? Tidigare, innan jag blev medveten om hur mycket som pågår bakom kulisserna, så brydde jag mig inte utan tänkte att alla får leva som de vill.

  Jag tycker fortfarande att alla ska få leva enligt sina egna önskemål.

  Det som irriterar är när några som inte är som alla andra ändå anser sig veta bäst och dessutom får hur mycket statligt stöd som helst, i form av dels tillstånd, dels skattepengar, för att försöka få alla andra att bli som dem. Det är ingen myt. Jag tror att du har blandat ihop begreppet myt med sanning.

  Egentligen spelar det ingen roll huruvida du är man eller kvinna – det är dina åsikter som räknas. På samma sätt som att många av de mest extrema radikalfeministerna faktiskt är män.

 10. Dalahest Says:

  Karl

  ”Att jag såg en fara i att män genom ett ökande antal hemmafruar i samhället får det ännu svårare att få vårdnad om sina barn?”

  Det beror mest på samhällssystemets uppbyggnad (läs: ”rödstrumpade socialsekreterare”).

  ”Sann jämställdhet är att låta individernas fria vilja styra!” – Pär Ström

  Precis så tycker jag också.

 11. Erik Says:

  ”Jag är inte homosexuell Dalahest, däremot är jag kvinna.”

  Men är du tolv år gammal eller? En kvinna som kallar sig för karl på internet nämen så kul, säg mig vad kallar din man sig när han surfar då? ”Heta blondinen sara” eller?

  ”Men Seww, om det var så lätt att visa var skåpet ska stå skulle väl inte så många män skylla på att mödrarna till deras barn tar alla gemensamma föräldradagar?”

  Skylla på? Lägg ner indoktrineringen en stund Karla och läs lite noggrannare. Största faktor var jobb, ekonomi och amning, dvs mannen kan inte vara borta från jobbet (har oftare den sortens jobb), familjen har inte råd att ha jämställd fördelning och sist men inte minst familjen följer rekommendationen 6 månaders amning.

  Vad siffrorna visade var att dessa inte är manliga påhitt utan att kvinnorna själva har huvudsakligen samma prioriteringar som männen. En minoritet (27%) kvinnor var hemma med barnen för att de ville vara hemma med barnen. För övriga kvinnor så var inte livet en ideologisk godispåse utan för majoriteten var det ”buissness as usual” Om mannen inte är chef och familjen är mest beroende av hans ekonomi så är hans möjlighet att vara borta länge från jobbet kraftigt beskuren. Om kvinnans lön inte betalar huvudparten av levnadsstandarden så finns däremot större flexibilitet där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: