Landshövding genusvinklas igen!

by

Nu går det vidare. Inte särskilt förvånande. Landshövding Marianne Samuelsson, som avslöjats med att ta avstånd från principen om likhet inför lagen, ”fick sparken för att hon är kvinna”.

Idag skriver före detta landshövdingen Anita Bråkenhielm på SvD Brännpunkt att Samuelsson blev utsatt för en särskilt hård granskning för att hon är kvinna. Sedan räknar Bråkenhielm upp en del exempel på kvinnor som fått sparken, och menar att så är det att vara kvinna.

Ursäkta, men är det inte en och annan man som genom åren fått sparken eller blivit föremål för drevet i media?

Anita Bråkenhielms påstående är patetiskt. Hon är förblindad av sina ideologiska glasögon. Som så många andra i dagens feministiska samhällsklimat.

Igår genusvinklades det också på samma sätt i samma fråga – se bloggposten här.

AB

6 svar to “Landshövding genusvinklas igen!”

 1. Robban Says:

  Vill bara tipsa om det här:

  http://www.realtid.se/ArticlePages/200908/07/20090807084101_Realtid696/20090807084101_Realtid696.dbp.asp

  Den väger tungt mot dem som vill kvotera in kvinnor för att det leder till bättre resultat!

 2. Tanja Bergkvist Says:

  Iofs OT, men kolla här: http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=3016604

 3. Pelle Says:

  Detta har inget med inlägget att göra(men det har heller inte lumpendravlet i tidigare inlägg). Jag vill bara tipsa om en artikel, samt ett fenomen, för de som inte anser att feminism inte längre behövs i dagens samhälle:

  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2009/aug/09/george-sodini-barbara-ellen

 4. Lövet Says:

  Pelle: Vad ämnar du då göra för att kompensera för DIN del av ”vår” kollektiva skuld för de refererade morden. För jag antar att det är det du avser – att påstå att detta är ett generaliserbart symptom?

  Själv känner jag inte nämnda dåre och anser inte heller att jag har speciellt stor del i hans vansinne.

  Nu är jag ju man (usch) så jag vet att du tycker att jag borde skämmas och bli queer för att bryta ”struktuuuren”, men jag nöjer mig med att vänta på att DU först gör bot och bättring och inte bara rabblar postmoderna floskler i syfte att känna dig som en bättre människa.

  Notera att jag i n t e hatar kvinnor, men tycker hjärtligt illa om sådana übermän(niskor) som dig. DU äger inte sanningen lika lite som jag, men du tror dig om att vara förmer och bättre. Fy f…

 5. Erik Says:

  Pelle:

  ”Jag vill bara tipsa om en artikel, samt ett fenomen, för de som inte anser att feminism inte längre behövs i dagens samhälle”

  Du är ju rolig Pelle, en riktig genuspajas, att hävda feminism behövs för att det finns personer som begår mord är lika intelligent som att hävda vi måste tro på gud för att flodvågor kan döda folk i Thailand. Det ena har absolut ingen som helst effekt på det andra.

  Bara personer som kombinerar att vara djupt religösa med att också vara stollar tror att folk dog av vågor i Thailand pga att folk inte trodde på gud och bara lika djupt troende människor som också är stollar tror att mer feminism minskar antalet mord trots det uppenbara och lätt kontrollerade faktum att det inte är de länder som saknar feminism som har flest idioter som skjuter folk.

  Du påminner mig om den där forskaren på Penn & Teller bullshit som inbillade sig hon kunde bevisa porr orsakade våldtäkter. Penn & Tellers analys av hela USA visade att de porrliberala staterna var just de som hade minskning av våldtäkter. Vilket såklart kan bero på andra saker men det är ju irrelevant för vad de skulle bevisa var att det inte begicks fler våldtäkter när en porrliberal inställning råder. Och på samma sätt visar platserna där idioter begår denna typ av mord att de inte är vanligare där de inte hört talats om feminism

  Så för att göra en lång historia kort, du har ingen som helst orsak att tro feminism har nån som helst effekt på mord och om du ändå skulle inbilla dig feminism har effekt på detta har det inget med empiri att göra utan är något feministerna själva sagt som du förvandlat till din tro och kyrka. Tack för kaffet!

 6. Dalahest Says:

  Att vara kvinna är ingen ursäkt för klavertramp och myndighetsmissbruk.

  SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: