Gudrun Schyman genus-attackerar Fuglesang

by

”Kvinnorna betalar din marsdröm”, skriver Gudrun Schyman på Expressens debattsida (här). Hon kritiserar det faktum att Christer Fuglesang uttalat sig för en ökad europeisk satsning på rymdverksamhet, som bland annat skulle kunna resultera i bemannade färder till mars. Schyman anser att en sådan rymdsatsning skulle drabba kvinnorna och betalas av kvinnorna.

”Rymden har starka ekonomiska och politiska företrädare på jorden. Att leda utvecklingen genom att vara först i kampen om dominans, den här gången i rymden, är det urgamla patriarkala tänkandets givna mönster. Lika säkert är att kvinnors mänskliga rättigheter och kampen mot fattigdomen då får stå tillbaka.”, skriver Gudrun Schyman bland annat.

Man kan ha olika åsikter om huruvida offentliga medel ska satsas på bemannade rymdfärder eller om annat ska prioriteras. Men det har inget med genus att göra. Varför skulle kvinnors mänsliga rättigheter försämras om EU skulle finansiera rymdfärder? Och vad är det som säger att just kvinnorna skulle betala rymdfärder? Gudrun Schyman är som så ofta ute i ogjort väder med sin skruvade verklighetsuppfattning.

23 svar to “Gudrun Schyman genus-attackerar Fuglesang”

 1. Olof Says:

  Det kan faktiskt inte vara så lätt för Gudrun just nu. Mona Sahlin har ju i princip tagit hela FIs partiprogram (med alla kvoteringar och heltid) och lanserat det inför nästa val.
  Kan dock bli intressant att se vad radikalfeministerna ska komma med nu. Deras politik är ju inte speciellt radikal längre när sveriges största parti har tagit över den.

 2. Hej Says:

  Jag förstår inte Schymans gnäll. Den största anledningen till att hon har blivit miljonär är ju pga männens uppfinningar som har skapat dagens samhälle.

 3. Logitech Says:

  Jösses. Det har brunnit i proppskåpet på feminist-tanten.

 4. Magnus, Genusmagazinet.se Says:

  Man måste även ifrågasätta på vilka meriter Schyman tillåts få detta stora utrymme i dagspressen? Det ena uttalandet är märkligare än det andra, och ibland har man mycket svårt att se vad Schyman anser sig vinna på sina utspel?

 5. Gryningsräd » Blog Archive » Ute i ”jymden” kan ingen höra dig skrika, Gudrun Says:

  […] Per Ström skriver: Man kan ha olika åsikter om huruvida offentliga medel ska satsas på bemannade rymdfärder eller […]

 6. A Says:

  Med Gudruns märkliga och lite patetiska utgångspunkt så skulle man kunna lista massor av projekt som försämre kvinnors mänskliga rättigheter, partikelacceleratorn i Lund, Airbus-projektet, internationella projekt inom DNA, fusions-forskning m.m.

  Hur kan hon få detta stora utrymme med så mycket gallematias??

  Håller med dej Magnus

 7. Erik Says:

  Gudrun Schyman blir knäppare och knäppare för varje sekund som går. Nu försöker hon alltså framställa kampen mot svält i världen som en kvinnlig värdering. Kampen mot svält i världen var en katastrof tills den dag då några driftiga män skapade genmanipulerad mat med, just det TEKNIKENS hjälp. Blev dessa män hyllade? Inte då, organisationer dominerade av främst vänsterfolk, kvinnor och ungdomar attackerade dem och propagerade för ekologiskt odlad mat istället. Enligt beräkningar så finns det ekologiskt odlad mat för 4 miljarder människor. Världens befolkning är 7 miljarder människor. Skall vi kunna lyxa oss med ekologiskt käk måste ett antal människor ”försvinna”. Annars så blir det den ”manliga” tekniken som får bekämpa världssvälten med den onaturliga genmanipulerade maten istället.

  ”I låginkomstländer är det kvinnor, barn och de fattigaste i samhället som är mest utsatta.”

  Låginkomstländer? Är det en eufemism för fd socialistdiktaturer tro?

 8. barfota Says:

  Har Gudrun någonsin fått in en enda siffra rätt? Man kan ju sluta läsa och köpa de medier som uppmärksammar virrpottan.

 9. Henrik Says:

  @Hej

  Jag förstår att hon biter handen som föder henne då denne är så jävla pantad att den fortsätter föda henne trots all skit.

 10. Chris Says:

  ”Långsiktigt alkoholmissbruk kan leda till permanenta hjärnskador.”

 11. CB Says:

  Även som man är jag inte helt sugen på att betala någons resa till Mars, men i min enfald trodde jag att könet inte spelade någon roll när det gäller att betala skatt. Man måste väl ha nåt allvarligt fel ifall man förespråkar könsdifferentierad skatt:
  http://sydsvenskan.se/sverige/article80362/Schyman-vill-ha-mansskatt.html
  …men skulle jag behöva betala ”mansskatt” så kan Schyman och hennes medsystrar få finansiera ”Mars-resan” 😉

 12. seww Says:

  Vem låter denna idiot komma till tals i vanliga tidningar?
  Varför har vi aldrig experter som är opartiska eller bara kan och vet vad de pratar om?
  Sverige har lyckats få en hop politiker och sk. journalister som inte har utbildning, har aldrig lyckats med nånting etc.
  Vi har några små författare som är kommunister och låtsas skriva för tidningar som om de vet allt..

  Bah man blir så less.. Hur orkar de hålla på och vem låter de hålla på?

  Ska börja bojkotta våra tidningar och bara läsa serietidningar.

 13. barfota Says:

  @seww
  Ja. Vi skall börja bojkotta alla traditionella media.

 14. Artikel 19 Says:

  Schyman, ska hon aldrig gå i pension? I och med att hon försökte göra en genusfråga av europeisk rymdforskning gick hon väl ändå lite väl långt?

 15. Ett Apelsinen Says:

  Tvärtom. Det går inte att gå för långt i svensk ologisk statsfemininimsms”logik”. Detta tilltag innebär därför bara ett extra klirr i kassan.

 16. Apelsin ett Says:

  -> statsfeminisms(logik) <- heter det nog iofs — ungefär lika krångligt som västkustskt 🙂

 17. Andreas Says:

  Gudrun Schyman var väl en frisk fläkt på 90-talet då hon efterträdde den triste Werner som partiledare för Vänsterpartiet. Att hon nu uttalar sig med skruvade formuleringar är inget konstigt, det är ju vad hon har gjort hela tiden.

  Problemet för henne är nog att hon har kommit dessa skruvade uttalanden så många gånger att de flesta anser henne vara en pajas utan något vettigt att säga. Tomma tunnor skramlar mest liksom.

 18. katten Says:

  Gudrun ”is still going strong”. Henne är det faktirkt stake i! Till skillnad från en massa sillmjölke på den manliga fronten.

 19. hampus Says:

  Jag måste förvånas över att det verkar som om GS:s och min världsbild överlappar, men slutsatserna differentierar. Varför skulle det vara fel av män att satsa på rymdutforskning?

  Jo, helt enkelt för att avundsjuka och missunsamma kvinnor inte klarar av att följa med… bara detta…

 20. hampus Says:

  Och vänta bara till den dag en grabb börjar tjäna storkovan på rymdentrepenad; oj oj, vad poppis killen kommer helt plötsligt att bli 😀

 21. Krilleboy Says:

  Bra Erik, kunde aldrig ha sagt det bättre själv:)

 22. Krilleboy Says:

  Förresten Erik, jag håller med dina åsikter till fullo. Är du möjligen också antifeminist precis som jag?:)

 23. Schyman gör ner män i byggbranschen « GenusNytt Says:

  […] genusattack: Här kan du läsa ett tidigare blogginlägg om Gudrun Schymans genusattack mot Christer […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: