Känd feminist önskar samhällets sammanbrott

by

Den kända feministen och författaren Fay Weldon har kommit ut med sin trettionde bok. Med anledning av det blir hon intervjuad av den brittiska tidningen Guardian, och tar chansen att gå till storms mot patriarkatet. ”En riktig systemkollaps är det enda som kan rädda kvinnorna från den rådande världsordningen”, säger hon, och  menar att kvinnor är trötta och plågade för jämnan eftersom de arbetar alltför mycket för alltför lite pengar.  ”Lösningen är att samhället bryter samman så att det kan göras om på ett radikalt och humant sätt”, säger hon. Läs intervjun här.

8 svar to “Känd feminist önskar samhällets sammanbrott”

 1. Mats Says:

  Önsketänkande. Män kommer aldrig att ge upp sina maktpositioner och sätta sig på läktaren och titta på när kvinnorna styr.

  Glöm det.

 2. DrKejs Says:

  Mats, anser du att männen sitter på maktpositionerna när det gäller våra barn?

 3. Simon Says:

  Vilka maktpositioner, Mats? Enligt Genusnytt är det männen som är förtryckta och maktlösa, har du glömt det? Kvinnor använder bl a sin ”sexuella makt” för att styra oss, man kan nästan tro att du inte läst Ströms eminenta bok om hur korkade män är.

 4. Urban Says:

  Undrar vad hon menar med att nuvarande ordning ska störta samman? Ska vi tillbaka till naturen, häst och vagn och stampade jordgolv? Då lär hon ju få börja jobba tanten.. Eller menar hon att män ska fortsätta att jobba och slita och starta företag samtidigt som kvinnor får betalt utan att göra något.. man undrar ju.

 5. hampus Says:

  är mannen inbringat bekväma resurser tex a la bilen, glömmer snabbt den behovskrävande kvinnan insatsen och går snabbt vidare med att krävs mera…

 6. Tanja Bergkvist Says:

  Intressant läsning Pär! Här är en intressant artikel en kommentator på min blogg tipsade om: ”Why modern feminism in illogical, unnecessary and evil”: http://www.psychologytoday.com/blog/the-scientific-fundamentalist/200908/why-modern-feminism-is-illogical-unnecessary-and-evil

 7. Erik Says:

  Mats:

  ”Önsketänkande. Män kommer aldrig att ge upp sina maktpositioner och sätta sig på läktaren och titta på när kvinnorna styr.”

  Vad är det som får din sort att säga så idiotiska saker? Är ni bara tillsagda att säga de där dumheterna av era lärare och saknar självständig förmåga att bedöma skillnaden mellan sanning och lögn eller tappade er mamma er med huvudet före för många gånger när ni var små?

  Det borde höra till allmänbildningen att veta att den man som inte har makt inte får mindre inte-makt för att en annan man har makt. För övrigt skapas maktpositioner av agerandet i sig. Dvs kritik mot att de som har makten utgår från manliga premisser missar att maktpositionerna i sig skapades av dessa och sålunda hade det annars inte funnits någon maktposition att vilja ha ens. Men det kanske är den rättvisa de föredrar.

  – Om inte jag får dem så får de inte finnas alls.

  Vidare så kan vi empiriskt se hur maktpositionerna i sig total kapsejsar när man slutar agera i enlighet med dem. Ingen kontinent visar detta mer tydligt än Afrika där det första man gjorde när man fick självbestämmande var omfamna teorierna om eurocentrism som en ursäkt att leta egna ej imperialistiskt styrda sätt att hantera saker som ekonomi och organisation.

  Resultatet blev såklart ett evigt biståndsberoende.

 8. Apelsin två Says:

  Paradoxal tanke, för om samhället störtade samman skulle mänskligheten, i mångt och mycket, återfalla till ”naturliga” (?) beteenden (kvinnor och barn först).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: