Unikt genusgenombrott i Skåne!

by

 

Socialchefen i en skånsk kommun har anlitat bloggaren Pelle Billing för att utbilda socialtjänsten i genusfrågor. Billing har gjort sig känd för att blogga utifrån en kritisk instsällning till det sätt på vilket genusfrågor debatteras i Sverige (hans blogg finns här). Pelle kritiserar ofta det feministiska tänkandet i det svenska etablissemanget och påpekar olika former av mansdiskriminering. Han meddelar att han ska ”utbilda socialtjänstens personal utifrån forskning och fakta”. Pelle anser ”kvinnofrågor vara fortsatt viktiga” men vill ”lägga till viktiga mansfrågor”.

Kommuner runt om i Sverige har i många år tagit in mängder med genusproffs för den här typen av genomgångar. Jag vågar påstå att i princip alla haft feministiska utgångspunkter. Ofta radikalfeministiska. Patriarkatet och så där. Det är ett unikt genombrott att en kommun anlitar en feminismkritiker för en genusutbildning av personalen.

Det lönar sig att kämpa!

Annonser

15 svar to “Unikt genusgenombrott i Skåne!”

 1. Logitech Says:

  Det är gott att höra.

 2. DrKejs Says:

  Woooot? Det låter helt otroligt! Wow!

 3. Tupp Says:

  Fy fan vad Härligt !
  Grattis o bra jobbat.
  //S

 4. Erik Says:

  Låter riktigt bra, grattis Pelle!

 5. Mormor Says:

  Wow, där ser man! Ser ut som att jämställdheten börjar få en vändning nu!

 6. Tommy Jonsson Says:

  Grattis Pelle!
  Vad kul informera gärna om tid occh plats. Är föredragningen offentlig?

 7. Krilleboy Says:

  Det här låter underbart. Ser fram emot resultaten när det sätter i gång på allvar. PS Erik, du verkar veta en hel del om rätt så mycket. Är du specialiserad på något? 🙂

 8. barfota Says:

  Grattis men…. sakta i backarna.
  Media är suveräna på att kasta skit, smutskasta och förlöjliga de som inte är ”politiskt korrekta”.

  Låt oss nu bara hoppas på att Pelle får göra sitt jobb på bästa vis utan att han personligen eller hela kommunen blir neddragna i smutsen av media och den feministiska åsiktsmaffian.

  För att ta ett exempel.
  Sven-Olle i Sjöbo kommun var en gemytlig, ärlig, skötsam politiker och person som skötte sitt jobb och gjorde vad varje politiker med minsta lilla självaktning och respekt för sina väljare borde göra. Han framförde sina väljares åsikter! En del professionella bråkstakar och huliganer figurerade helt oinbjudna i periferin vilket möjliggjorde att hela den samlade mediamaffian kunde leta upp en mycket ”udda” person i Sjöbo och framställa hela kommunen som bestående av okunniga och rasistiska bonnläppar. Så var inte fallet!

  Man kan ju fråga sig varför t.ex. inte fotboll och andra sportsliga arrangemang som drar till sig idioter och huliganer blir lika utsatta och smutskastade av media. Det kan väl aldrig vara så illa att det beror på att media tjänar mer pengar på idrott än på lokalpolitik? 🙂

  Låt oss nu hoppas att genusdebatten vänder från sandlåde och smutskastningsstadiet till konkreta åtgärder för att uppnå bättre balans och verklig jämställdhet. Jag tror på och sätter mitt hopp till Pelle och önskar honom all framgång och lycka.

  Under tiden så tycker jag att alla vi som är emot feminism, kvoteringar och särbehandlingar helt enkelt bojkottar ALLA media och politiska partier som företräder dessa orättvisor.

 9. Erik Says:

  Krilleboy: Tack, jag gör mitt bästa för att hålla koll på saker. Hurdå specialiserad menar du förresten? Formellt har jag lite kommunikation, medievetenskap, argumentationsteknik, ledarskap, organisationsteori och klassisk retorik i bagaget. Det mesta på detta ämne dock (maskulinitet, etc) är jag autodidakt på. Vilket man enligt de kontakter jag haft måste vara då det inte finns några utbildningar på ämnet. Warren Farrell summerar den delen ganska bra, Womens studies = Problem med manlighet, Mens studies = Problem med manlighet. Observera att nån forskning handlar det inte om, först bestämde man att män var problemet, sedan bestod ”forskningen” av att hitta på orsaker (ursäkter) att ha den åsikten

 10. Krilleboy Says:

  Jo precis Erik, sånt är säkert till jättebra nytta. Det är därför jag beundrar dig. Jag önskar bara att jag kunde ha använt mig bättre av dina argument. T.ex när jag var på ett sommarläger någonstans i mälaren och argumenterade om att det inte bara är kvinnor som diskrimineras i dagens samhälle även män så fick jag typ bara skit tillbaka. Dom som gav mig allt skit måste troligen vara radikal feminister. Och på så sätt så har jag kommit fram till att eftersom svensk statsfeminism i dag mest verkar ha skaffat sina inspirationer från 70 talet så verkar det finnas väldigt stora likheter mellan dagens radikal feminism och kommunismen i det gamla sovjet.

 11. Tanja Bergkvist Says:

  Fantastiskt!!! 🙂 🙂 🙂

 12. Logitech Says:

  Erik skriver: ”autodidakt”

  Ett intressant ord. En autodidakt är en självlärd person. Googlar jag fram. Jag har själv aldrig hört ordet, förrän nu.

  Faktum är att självlärd är vad vi människor måste vara. Om vi inte vore det vore vi redan nu duktigt genusknullade absolut mitt i arslet av en samling likhetsreligiösa västhaterskor/västhatare. Via statliga miljoner, via PK- banbullor med avseende på könsliga olikheters påstådda icke-reella-existens annat än i det sociala (social konstruktion), och med avseende på en löjväckande patetisk journalistkår.

  Om inte självlärd fanns så hade exempelvis denna blogg inte ens varit påtänkt. Om vi inte varit självlärda. The skeptics guide to the…

  Vetenskapliga titlar i all ära. Icke deståmindre. Jag är då inte ironisk. Ty jag talar om vetenskap. Inte ideologisk fanatism och verklighetsförnekelse i vetenskaplig klädedräkt. Såsom *genusvetenskap* eller *lysenkoism*.

  Slutligen. Journalisternas källkritik när det kommer till uppenbart hjärntvättade genuskärringars hatiska kommunistlögner om kollektivet vita, västerländska män/hemmafruar? ”Mäns våld mot kvinnor”. (När får vi se, via journalister, de många genus”vetenskapliga” skattemiljonernas väg genom samhällets realiteter exponerad på bästa sändningstid?)

  Lågt hängande frukt, bestående av ideologiskt svindlande svin, om ni frågar mig.

 13. Logitech Says:

  Självlärd, i den meningen att ingen enskild människas ord, oavsett titel, religion, eller ideologi är sanning by default. Den måste alltid testas mot den faktiska verkligheten. Vetenskap. Och den faktiska verkligheten, vetenskap, finns inte på ett ideologiserat universitet. Sök själv. Självlärd.

 14. Logitech Says:

  Självlärd, i den meningen att ingen gruppering människors ord, oavsett titel, religion, eller ideologi är sanning by default.

  Det måste alltid testas mot den faktiska verkligheten. Vetenskap.

  Rock on =)

 15. Logitech Says:

  Förtydligande. Läs nu inte detta som att just du enligt min åsikt inte ska läsa på universitet, för det ska du. Det behöver du. Om du vill. Där finns massor att lära. Men inte bara där. Av såväl sorten groteskt ideologiserade lögner, såsom av sorten klockren vetenskap. Använd hjärnan. Självlärd =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: