Lokaler för alla utsatta utom män

by

Igår invigdes Stockholms stads nya lokaler för ”utsatta kvinnor och barn” av socialborgarrådet Ulf Kristersson. Bra för kvinnor och barn. Den enda samhällsgrupp som exkluderas är män. De anses väl aldrig kunna vara utsatta – de är ju fullt sysselsatta med att härska…

Annonser

23 svar to “Lokaler för alla utsatta utom män”

 1. nina Says:

  Det är klart det finns män som far illa. Men det är ju uteslutande av andra män.
  Alla män skadar inte kvinnor. Men alla kvinnor som skadas gör det av män. Därför kan man ju inte släppa in män i sånna lokaler. Kvinno- och barnmisshandlare kan vara vem som helst; polisen som vaktar utanför.

 2. barfota Says:

  @nina

  Det är klart det finns män som far illa. Men det är ju uteslutande av andra män.

  Var inte så säker på det. Jag känner personligen 2 män som blivit slagna av sina partners.

  Menar du också att dessa lokaler skulle vara stängda för kvinnor som slår kvinnor? Dom kan man ju enligt dig inte släppa in i ”sånna” lokaler.

 3. Nina Says:

  Äsch, nonsens. Hur många misshandlar är genförda av kvinnor? INTE MÅNGA. Inte så många att det är värt att ens diskutera.

  De två du känner som blev misshandlade av sina partners (som jag förutsätter är kvinnor?), hur allvarligt skadade blev dem?

  Naturligtvis är det beklagligt att män blir skadade också. Män som behöver skydd får naturligtvis ha egna lokaler till det.

 4. barfota Says:

  @Nina

  Äsch, nonsens. Hur många misshandlar är genförda av kvinnor? INTE MÅNGA. Inte så många att det är värt att ens diskutera.”

  Kanske fler än du tror men det är klart när det bara de osynliga männen som drabbas så är det enligt dig inte ”värt att ens diskutera” Vakna!

 5. Pether Says:

  Nina lille, män blir misshandlade av sina kvinnor i minst lika stor grad som kvinnor blir av sina män. I norge blir de tom slagna mer.
  Samma sak gäller homosexuella förhållanden.

  Alltså har vi kommer fram till att alla slår alla oavsett kön.
  Men det är bara kvinnor de är synd om tydligen.

 6. Jocke Says:

  Kan ge Nina här ovan ytterligare lite spännande information som kanske rent av chockar henne.

  I dagens finska nyheter (Uutiset) tog man upp det faktum att fler mammor än pappor misshandlar sina barn i Finland, ett problem som blivit så allvarligt att man börjat reagera i vårt kära grannland.

  Personligen är jag övertygad om att samma förhållanden gäller även i Sverige men att den sortens saker såklart går under radarn pga den rådande statsfeminismen i vårt land. För i Sverige kan ju enbart män vara det skyldiga könet.

  I vilket fall som helst så uppstår ju frågan: ska kvinnor verkligen ha tillträde till ”sånna” lokaler? Barnmisshandlare kan ju vara vilken kvinna som helst.

 7. Pether Says:

  jo, så ser det ut i resten av världen också.
  intressant är också att den på andra plats när det gäller barnmisshandel(och sexuella övergrepp), är mammans nya partner, ifall hon skiljt sig och träffat en ny.

  Trots det så är det pappor som utmålas som djur som bara våldtar och misshandlar.

 8. Frida Says:

  Mycket tyckande hit och dit, varför kommer ni aldrig med någon statistik eller trovärdiga källor.

  Egna personliga övertygelser kan ju komma ifrån vad f*n som helst.. vilket inte är representativt.

  Mäns våld är ett problem. Män som slår andra män, män som slår kvinnor och barn. Vilket ÄR mycket vanligare än att kvinnor slår andra kvinnor, män eller barn.. (Därmed inte sagt att det inte är ett problem..)

  Dra igång ett eget projekt någon gång och sluta gnäll på de där ”hemska rabiata könsrasisterna till kvinnor indoktrinerade av både genusvetenskap och statsfeminism”
  Eller ska feministerna starta upp alls projekt och insatser?

 9. Frida Says:

  Det ska stå allAs projekt, inte alls..

 10. Robban Says:

  ”Eller ska feministerna starta upp alls projekt och insatser?”

  Helt rätt frida! Feministerna borda starta upp projekt för alla utsatta och inte beroende på vilket kön eller ålder dem har. Särskilt när det är med statliga medel.

 11. yesman Says:

  Lite off topic, men hur är det med psykisk misshandel? Begås den misshandeln mest av män, eller av kvinnor?

 12. Jocke Says:

  Frida: För det första så påstår Sveriges feminister om, och om, och om, och om, och om, och om igen att de kämpar för båda könen i sin strävan efter ett jämställt samhälle. Ta exempelvis hur Gudrun Schyman uttryckte sig när hon fick debattera med Moderatmännen. Hon tyckte de skulle rösta på FI eftersom det är ett parti för allas jämställdhet.

  Men när man då tittar på hur feministerna agerar i verkligheten så kan man tydligt se att de enbart fokuserar på sig själva. Det är bara kvinnors situation som diskuteras, och när män tas upp så är det enbart ur ett problemperspektiv som våldsverkare, förtryckare och det skyldiga könet.

  Därför är det helt rätt av oss att kräva av feministerna att de också ska ta upp manliga problem, det vill säga att de även i handling visar att de menar allvar. Men eftersom feministerna inte gör det, och aldrig kommer att göra det, behöver vi dessutom ställa dessa krav för att tydligt peka på det hyckleri som dagens feminism står för. Det vill säga att de helt enkelt blåljuger. De är nämligen inte alls intresserade av äkta jämställdhet. Dagens feminism är en könsrasistisk extrem rörelse som baseras på fördomar kring män och i grund och botten ett manshat.

  För övrigt tycker du vi ska sluta gnälla och dra igång egna projekt. Men, det är ju exakt vad vi gör! Den här sidan som du befinner dig på är ett projekt som är igångsatt av en man som uppenbarligen tröttnade på feministernas ständiga lögner, påhopp och ovetenskapliga metoder. Du kommer garanterat att få se fler manliga bloggar, organisationer och nätverk i framtiden som belyser den andra halvans syn på tillvaron. Så det är bara att vänja dig.

 13. Fick ingen psykhjälp för han var kille « GenusNytt Says:

  […] Här finner du ett tidigare blogginlägg på GegnusNytt om invigning av nya lokaler i Stockholm för ”utsatta” personer av alla kategorier utom män. […]

 14. barfota Says:

  @Frida

  Våld är ett problem oavsett vem som utövar våldet. Glöm bara inte bort vem det är som säger sig ha det största och tyngsta ansvaret för hem och barn.

  Alltså vem är det som väljer dåliga män som pappor till de barn de sedan uppfostrar eller rättare sagt inte uppfostrar? Vad och vem har dessa barn som senare i livet blir våldsverkare som förebilder?

 15. The Genderrorist Says:

  Frida och Nina:

  Apropå det här med tillförlitliga källor, kan ni gärna läsa (den statliga instansen) Brottsförebyggande Rådets utredning ”Våld mot kvinnor och män i nära relationer”.

  Där framgår att ja, mäns våld mot kvinnor ger oftast värre skador (då vi kan slå hårdare) och att det oftare förekommer över tid långvarig misshandel från män mot kvinnor än vice versa. Det är alltså inte helt orimligt att konstatera att ”mäns våld” är det större problemet – men däremot att det skulle vara det enda värt att ta upp, så som ni verkar mena!

  Det är nämligen så – och notera nu detta! – att utredningen också konstaterar att skillnaden i ANDELEN män och kvinnor som fysiskt misshandlar sin partner är snudd på exakt lika stor. Det finns INGEN nämnvärd skillnad i förövarfrekvensen mellan könen!

  Som mer bra läsning på temat rekommenderas denna Aftonbladet-artikel:

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article162539.ab

  …som kanske kan fungera som något av en ögonöppnare?

  Bespara mig nu tröttsamma personangrepp om att jag försvarar kvinnomisshandlare eller vill bagatellisera sådana händelser / förövare… Inte alls; alla som misshandlar sin partner skall straffas – självklart även män.

  Försök dock inte påstå att ni har facit, och utifrån det angripa folk och påståenden här, när ni uppenbarligen inte alls är insatta i fakta utan baserar era påståenden på en känslomässig uppfattning av att ”det vet ju alla att det är män som är brottslingar”. Ok?

 16. Sofia Says:

  ”Det visar en enkät från Aftonbladets hemsida” ? Kanske inte en artikel att ta på allvar…

  Men till ämnet: det jag har svårt att förstå är varför det alltid ska uppstå en motsättning mellan kvinnor och män – som att problemen för män och problemen för kvinnor skulle vara två helt skilda saker när det egentligen bara är två sidor av samma mynt.

  Sen förstår jag faktiskt inte heller varför feminismen ständigt ska kritiseras. För det första finns det inte EN feminism som alla feminister tillhör. Det är liksom ingen religion där man tillber den stora kvinnoguden. Och det där påståendet om manshat..nej..det är bara taget ur luften. (Kanske finns det kvinnor, som är feminister, som hatar män, men det har ingenting med feminismen i sig att göra)

  Och det här om att kräva att feminister – oklart vilka – även ska kämpa för mäns rättigheter förstår jag inte Heller! För det första har vi tack vare feminismen fått fatt på en samhällsstruktur som skapar problem både för kvinnor och män. Och även om det i första hand har fokuserats på kvinnor så är ju männens intressen på väg upp på dagordningen Också.

  Jag tycker inte att det är konstigt att feminister kämpar för kvinnors rättigheter. Det är ju liksom det som är själva grejen. Majoriteten feminister är kvinnor. Vill man se mer manligt fokus bland feministerna får väl fler män bli feminister. Kanske är själva ordet feminism problematisk…dags för en ny strömning där män och kvinnor kan kämpa tillsammans för att skapa ett bättre samhälle för alla istället för att tjafsa om vems ansvar det är och vem som gör vad och varför eller varför inte.

 17. Grodan Boll Says:

  ”Sen förstår jag faktiskt inte heller varför feminismen ständigt ska kritiseras.”
  För att det finns galningar som kallar sig feminister och som gör tokerier i feminismens namn.

  ”För det första finns det inte EN feminism som alla feminister tillhör. Det är liksom ingen religion där man tillber den stora kvinnoguden.”
  Då är det i sin ordning att var feminist definierar sin falang av feminism när de uttalar sig som feminist.

  ”Och det där påståendet om manshat..nej..det är bara taget ur luften. (Kanske finns det kvinnor, som är feminister, som hatar män, men det har ingenting med feminismen i sig att göra)”

  En klassiker inom dogmatiska rörelser (företrädesvis religioner):
  http://en.wikipedia.org/wiki/No_true_scotsman

  ”Kanske är själva ordet feminism problematisk…dags för en ny strömning där män och kvinnor kan kämpa tillsammans för att skapa ett bättre samhälle för alla istället för att tjafsa om vems ansvar det är och vem som gör vad och varför eller varför inte.”

  Humanism..?

 18. Fredrik Says:

  ”Jag tycker inte att det är konstigt att feminister kämpar för kvinnors rättigheter. Det är ju liksom det som är själva grejen.”

  Så varför påstår de sig vara för jämställdhet? De kanske borde kalla sig för kvinnosupremasister istället.

 19. barfota Says:

  @Grodan Boll

  ”Kanske är själva ordet feminism problematisk…dags för en ny strömning där män och kvinnor kan kämpa tillsammans för att skapa ett bättre samhälle för alla istället för att tjafsa om vems ansvar det är och vem som gör vad och varför eller varför inte.”

  ”Humanism..?”

  Ordet feminism är problematiskt och borde vara för de flesta män och snälla du om vi nu skall ha ett nytt ord så låt oss för det första slippa ord som slutar på ”ism” eller ”ist”. Kanske är det inte feminismen som borde avskaffas, snarare det rådande ”fittstim” som Stig Malm en gång i tiden hade mod nog att belysa. Se för övrigt mitt inlägg Här

 20. Grodan Boll Says:

  @barfota

  Jag ville bara ge exempel på att det redan fanns färdigskura -ismer som dels var bättre representativa för ens åsikter och dessutom mindre problematiska.

  För övrigt har jag aktivt politiskt röstat precis som du, inte nödvändigtvis av samma anledning dock =)

 21. barfota Says:

  @Grodan Boll

  Jag förstår, och naturligtvis så skulle jag som man kunna tänka mig lägga en röst på ett parti som förespråkar humanism i stället för feminism om… och endast om innehållet ändras. Det räcker inte att byta ut ordet feminism mot humanism det räcker inte att servera ”samma soppa” i ny förpackning för att jag skall köpa upplägget.

  Jag tror inte på segregering och grupperingar helt enkelt.

 22. C Says:

  nina:

  Mäns våld mot kvinnor. Tänk om man skulle börja tala om invandrares våld mot svenskar. Det vore rasistiskt, eller hur?

  ”Det är klart det finns män som far illa. Men det är ju uteslutande av andra män.”

  Det är ungefär som att påstå att det finns invandrare som utsätts för våld, men det är ju uteslutande av andra invandrare.

  Du fokuserar enbart på förövarna och tycks strunta fullständigt i offren (oavsett om det är män eller kvinnor). Män blir i högre grad än kvinnor utsatta för våldsbrott, men likväl anser du att våld mot kvinnor är ett större samhällsproblem?

  Till dem som påstår att män får starta upp egna organisationer som kämpar för mäns rättigheter: Feminister påstår sig kämpa för jämställdhet för båda könen och får svenska folkets skattepengar för detta ändamål. Men de väljer enbart att kämpa för kvinnors rättigheter. Om någon påstår att män också diskrimineras så möts denna person av hån, förlöjligande och blir kallad för lögnare och kvinnohatare.

  Det som enar feminister är inte kampen för kvinnors rättigheter – det som enar feminister är manshat.

 23. C Says:

  Sofia: ”Jag tycker inte att det är konstigt att feminister kämpar för kvinnors rättigheter. Det är ju liksom det som är själva grejen. Majoriteten feminister är kvinnor. Vill man se mer manligt fokus bland feministerna får väl fler män bli feminister.”

  Konstigt argument. Det är ungefär som att påstå att fler invandrare borde gå med i Sverigedemokraterna om de nu anser att partiet är rasistiskt.

  Varför skulle män vilja bli anhängare av en ideologi (feminismen) som enbart fokuserar på kvinnors rättigheter och eftersträvar mansförtryck?

  Feminister påstår sig kämpa för jämställdhet mellan könen och får skattepengar för detta, men likväl kämpar de enbart för kvinnors rättigheter och gör allt för att ta ifrån männen deras rättigheter. Kanske därför inte så många män är feminister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: