Soldater köpte sex i Tyskland

by

 

Idag skriver tidningen Metro om att cirka 15 soldater anställda på K3 i Karlsborg i samband med en övning i Tyskland köpte sex på en bordell. Vilka soldater det rör sig om är tydligen inte känt.

”Det finns ingen plats för dem inom försvarsmakten”, säger regementschefen överste Anders Löfberg. Klokheten i det uttalandet skulle jag vilja ifrågasätta.

Man kan tycka vad man vill om bordeller och deras verksamhet, men här finns två grundläggande faktorer att ta hänsyn till:

1. Att besöka en bordell och att köpa sex är båda lagliga saker i Tyskland.
2. Soldaterna var inte i tjänst när bordellbesöket skedde.

Om soldater gör något lagligt på sin fritid känns det som en klar överreaktion att antyda att avsked skulle bli aktuellt om soldaterna identifierades. Denna överreaktion känns ideologiskt betingad, och grundar sig förmodligen på det feministiskt inspirerade debattklimatet i Sverige.

Annonser

19 svar to “Soldater köpte sex i Tyskland”

 1. nina Says:

  Jag tycker det är bra att dessa inte får jobba kvar. Det säger tillräckligt mkt om deras etik och moral för att inte lämpa sig att jobba som soldater.

 2. barfota Says:

  @nina

  Var finns etiken och moralen hos dem som säljer sex. Förresten vems etik och moral skall vara den gällande?

 3. Berit Says:

  Tycker du ska söka utbilda dig till soldat Nina. Du behöver komma ut i verkligheten.

 4. NIna Says:

  Att betala för att få utnyttja en annan människa för egen njutnings skull är för mig ett tydligt tecken på dålig moral.
  Hur man man njuta själv?

  På vilket sätt möter soldater verkligheten som inte jag gör?

 5. Pether Says:

  Tycker att det är rätt att de inte får jobba kvar.
  Dessa soldater var inte vanlig kanonmat, utan elitsoldater.
  Inte bra om de beblandar sig med civilbefolkningen då de kan utpressas osv efteråt.

 6. Magnus Says:

  Vad exakt anser du det säger om etiken och moralen? och hos vem?

 7. Pether Says:

  Nina.

  Vad är fel i att två personer som har sex med varandra frivilligt, och därefter tar betalt för det? Och varför är det bara den som betalar som har dålig ‘moral’? Att ta betalt för något naturligt skulle enligt mig vara den som saknar mest moral.

 8. Stefan W Says:

  Tycker hela svenska sexköpslagen stinker ”moralpanik”…

  Soldaterna som besökte bordellen i Tyskland, som faktiskt är helt laglig, det står väl dem fritt att göra så om de vill, lika mycket som det står kvinnan på bordellen fritt att arbeta där om hon vill.
  Tror mig även ha läst att de tyska bordellerna står under myndigheters överseende, samt att regelbundna läkarkontroller av de anställda sker.

  Vilka är ”vi” att bestämma över enskilda individers önskan om när, hur och var de vill ha sex, och under vilka villkor detta sker?
  Visst, jag kan se det förkastliga, och riskerna i att ”utnyttja” en drogberoende prostituerad, men här pratar man om en laglig bordell !

 9. Din Mormor Says:

  Alla gillar att knulla.

 10. Sofia Says:

  Det är ju väldigt intressant att det alltid är män som inte ser några problem med prostitution.

  Föreställningen om den lyckliga horan…men det är väl bekvämast så, eller hur? Då behöver man inte ta något ansvar.

 11. asd Says:

  ”Dessa soldater var inte vanlig kanonmat, utan elitsoldater.
  Inte bra om de beblandar sig med civilbefolkningen då de kan utpressas osv efteråt.”

  Det är ju katastrof om man slänger bort all utbildning hos talang hos elitsoldater för något som är en skitsak. Lär vara väldigt många miljoner i kostnad både för stat och något liknande för soldaterna själva som tvingas byta karriär när de tränat in väldigt branschspecifika färdigheter.

  Straffvärdesmässigt ligger sexköp i klass med snatteri, det finns en anledning till det. Den eventuella skada som sker är i det enskilda fallet liten och inget att uppröras över. Det enda sättet som det blir något utpressningsvärde i akten är om vi, som många kvinnor verkar vilja, behandlar sexköp som det vore seriemord.

  Upprördheten bottnar snarast i mansförakt och kvinnors starka äckelkänslor mot oattraktiva män. Bara tanken på att en vanlig medelålderskarl faktiskt ska få komma till med en attraktiv kvinna är för de flesta kvinnor så motbjudande att det ses som närmast våldtäkt oavsett samtycke. Det här illustreras väl av att högstatusmän som Charlie Sheen och Hugh Grant inte stigmatiseras det minsta av att de köpt sex i stora mängder.

 12. PASTAS Says:

  Okej… 1. Det är lagligt. 2. Det var under deras fritid. 3. Om båda parterna friviligt går med på det, varför inte? laglig prostitution är bra, när det följer rätta protokol osv. Tex. Jag är ful, jag kommer antagligen inte få lika mycket sex som alla andra kan ni då säga till mig som kommer att få mindre sex än genomsnittet att jag inte ska kunna få ha sex? Ja det är väl inte så trevligt, men fan vad ska man göra? Våldta någon istället? – NEJ!
  Så prostitution är ett bra val. Ni kan gärna få tro på fairy tails om att bara insidan räknas, vore det sant hade jag redan haft en flickvän, men nej det är den inte. Den är ytlig. :S

 13. Bierman Says:

  Den svenska sexköpslagen är den mest idotiska lag som någonsin har stiftats.

  En vuxen man säljer frivilligt sex till en annan vuxen man – och svenska feminister vill kasta en av dem i fängelse.

  Använd de lagar som finns för att bekämpa koppleri, människohandel och sexuella övergrepp. Men låt för guds skull vuxna människor få göra som de vill!

 14. profanum_vulgus Says:

  Men det vet ju alla som gjort lumpen på P4 att killarna från K3 aldrig får ligga, så hur skulle de bli av med oskulden utan de här bordellbesöken?

 15. sor Says:

  I undersökningen som presenterades om ungdomars sexvanor var de flesta som sålde sex KILLAR vill jag minnas. Kan vara att de flesta som köpte sex är pojkar också men till feministerna; hur motiverar ni tjejens offerposition i både rollen som säljare av sex och som köpare av sex? (utgå från ömsesidig frivillighet)

  Jag gör ett försök: om tjejen säljer sex till killen så utnyttjar killen henne till NJUTNING för egen vinnings skull (precis som Nina ovan säger). Om killen säljer sex till tjejen så utnyttjar killen tjejens desperation för egen EKONOMISK vinnings skull istället för äkta känslor. Logik? Lägg därtill att killen är fysiskt starkare än tjejen så någon egentlig frivillighet från tjejens sida är det aldrig tal om.

 16. Frida Says:

  Så bara för att det är lagligt i Tyskland är det ok?

  Det har alltså inte enligt er något att göra med vilka människor man vill representerar Sverige?
  vilken människosyn och värdegrund de har?

 17. knäppo Says:

  ”Upprördheten bottnar snarast i mansförakt och kvinnors starka äckelkänslor mot oattraktiva män. Bara tanken på att en vanlig medelålderskarl faktiskt ska få komma till med en attraktiv kvinna är för de flesta kvinnor så motbjudande att det ses som närmast våldtäkt oavsett samtycke.”

  Tror snarare att det grundar sig i en rädsla för konkurrens dels, alltså den egna makten i förhållande till män blir hotat, men också tror jag att kvinnor känner en större aversion mot tillfälliga sexuella förbindelser. Vi är generellt mer selektiva så vi har svårt att förstå varför andra inte fungerar på samma sätt. Därför är det lätt att övertyga kvinnor om att det är fel – de har en aversion mot det så några övertygande moraliska argument behövs egentligen inte. Feminister stämplar mäns tendens till promiskuitet som något fult och onormalt. Det framhålls till exempel inte att det att gå till en hora kan vara ett sätt att bota sin ensamhet något, vilket är fullt lika troligt, för detta skulle inte få lika stor gehör hos kvinnor och därmed inte ge lika mycket stöd i deras kamp. Dessutom, kvinnor kan inte heller förstå att andra kvinnor (de prostituerade) har en annan relation till sexuella förbindelser än vad de själva har så de är mer benägna att tro att prostituerade är olycklig offer. Män däremot har förmodligen den motsatta tendensen, att tro att de prostituerade faktiskt är lyckliga och har en dräglig tillvaro, speciellt de män som har en benägenhet att gå till prostituerade då de förmodligen inte har så höga krav på känslomässig förbindelse.

  ”Det här illustreras väl av att högstatusmän som Charlie Sheen och Hugh Grant inte stigmatiseras det minsta av att de köpt sex i stora mängder.”

  Har man tillräckligt hög status så kommer man självklart undan med det mesta. Vackra kvinnor kommer undan med det mesta, och vems fel är det? Det måste råda ett starkt hat mot icke-attraktiva kvinnor bland män såklart!

 18. knäppo Says:

  ”Så bara för att det är lagligt i Tyskland är det ok?

  Det har alltså inte enligt er något att göra med vilka människor man vill representerar Sverige?
  vilken människosyn och värdegrund de har?”

  Vilken människosyn och värdegrund har de?

 19. rawad Says:

  jag tycker din mycket bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: