TV-profil retar gallfeber på feminister

by

 

En TV-profil på SVT har retat gallfeber på feminister. ”Det är beklagligt av SVT att välja en person som inte tar kunskapen om hur vi ska nå jämställdhet på allvar”, säger exempelvis Gudrun Schyman.

Vem är det och vad är det för hemskt som han har gjort? Jo, det rör sig om SVT:s föräldraexpert Louise Hallin, som bland annat har kritiserat mammor som börjar förvärvsarbeta när barnet är sex månader. Hallin anser uppenbarligen att småbarn behöver sin mamma på heltid lite längre tid än så.

Hallin har sagt andra hemskheter (obs ironi) också. ”Om man kan ta ett banklån för att köpa en båt, kan man väl ta ett banklån för att vara hemma i tre fyra år med sina barn?”, exempelvis. Och ”Jämställdhet är inget problem för svenska folket”.

Feministerna lär gunga av och an med händerna på huvudet i veritabelt chocktillstånd. Först Anna Anka. Och nu detta.

 

Annonser

3 svar to “TV-profil retar gallfeber på feminister”

 1. Mikael Karlsson Says:

  Att inte Gudrun Skyman drar nått gammalt över sig eller tar en grogg och går hem?!?

  Jag kan förstå att folk tycker det är jobbigt att se de problemen som kanske existerar i många hem och jag tror att många kommer att känna igen sig i den föräldraroll som visas upp. Detta kommer då att skapa ångest ibland de föräldrar som begår (I mina ögon) övergrepp mot barnen i hemmet. Tack vare det lär det väl storma omkring detta program men jag stödjer verkligen Louise Halling eftersom jag anser att föräldrarna skall hängas ut.

  Skulle man inte kunna göra ett lika dant program mot Socialhandläggare där en person som Louise Halling medverkar och följer utredningarna för att sedan utvärdera dem och visa hur fruktansvärt diskriminerade barn och män är på Familjerätterna?!??

  Som sagt Gudan.. Sjung feministiskt Initativs lilla ramsa och knip sedan käft för er som inte hört deras ramsa finns den på youtube här: http://www.youtube.com/watch?v=bMhZ3-EjVF8

 2. barfota Says:

  ”Jo, det rör sig om SVT:s föräldraexpert Louise Hallin, som bland annat har kritiserat mammor som börjar förvärvsarbeta när barnet är sex månader. Hallin anser uppenbarligen att småbarn behöver sin mamma på heltid lite längre tid än så.

  Småbarnsföräldrar med dålig ekonomi har kanske inte råd att vara så duktiga som Louise Hallin. Men det finns väl ingen fattigdom i välartade Sverige enl. SVT

 3. knäppo Says:

  ”Småbarnsföräldrar med dålig ekonomi har kanske inte råd att vara så duktiga som Louise Hallin. Men det finns väl ingen fattigdom i välartade Sverige enl. SVT”

  Ought implies can, såklart, vilket hon säkert har klart för sig. Men i och med ett fattigdom inte är ett problem för majoriteten av svenskar kanske hennes uppmaning gör mer nytta än skada. Att hon informerar människor vad som är bra för deras barn kan ju bara leda till en bättre möjlighet för dem att ta hänsyn till detta, och hur kan det vara fel?

  Även om vi antar fattigdom som premiss så är den moraliska press hon sätter på folk i och med detta uttalande ändå inte orimlig. Att preventivmedel är ganska billigt då det är statligt subventionerat sätter en högre press på möjlighet till moraliskt handlande i sådana här fall. Har man inga skyldigheter gentemot sina barn endast för att man inte har mat på bordet? Återigen, att påpeka vad som kan göras rätt kan inte försämra situation. I värsta fall kan det leda till skuldkänslor hos föräldrarna, och vad är det för dåligt med det när det gäller något så viktigt?

  Louise ställer ju sig på barnens sida här, barnens hälsa och välmående måste få en högre prioritet. Jämställdhetsdebatten tar endast hänsyn till arbetsfördelningen mellan mamman och pappan, men det viktigaste anvaret har de för barnet såklart. Man skulle kunna hävda att hon gör en god gärning då hon i kraft av sin expertis ger råd till föräldrar om hur de ska sköta om sina barn på bästa sätt?! De har ju också endast sina barns bästa i åtanke.

  Att hävda att mammor inte bör lämna ifrån sig sina barn när de är sex månader är dessutom ett milt krav att ställa på människor (speciellt i ett välfärdsland som sverige där folk tror att de inte har pengar fast de har pengar, som de spenderar på skit), med tanke på hur outvecklade de är när de föds. Kan man inte investera ens denna tid så ska man överhuvudtaget inte ha barn. För tankarna till barnmissahandel. Att tro att det är frågan om något annat kan bara grunda sig på okunskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: