Kvinnors våld mot kvinnor

by

Mäns våld mot kvinnor har vi hört talas om. Ofta och intensivt, genom den feministiska rörelsens försorg. Här är ett exempel från Malmö på kvinnors våld mot kvinnor. Våld ska ju genusspecificeras nuförtiden. Fast kanske inte i det här fallet? Fyra personer är inblandade i den här härvan – samtliga av kvinnligt kön.

(Tack ”barfota” för tipset! Jag uppskattar tips mycket!)

Annonser

6 svar to “Kvinnors våld mot kvinnor”

 1. Tommy Jonsson Says:

  Dessutom är det en mor som fysiskt misshandlar en 11 årig flicka. När flickorna bråkat på skolan ringer rektor efter mammorna och ber dem komma till skolan.
  Troligtvis har inte läraren faderns namn på klasslistan och ringer inte honom. Det anser jag är en diskriminering av barnet occh fadern.

 2. parstrom Says:

  Tommy!
  Jag har också märkt att skolan i första hand tar kontakt med mamman. Klar mansdiskriminering.
  Pär S

 3. barfota Says:

  @Tommy Jonsson

  ”Troligtvis har inte läraren faderns namn på klasslistan och ringer inte honom. Det anser jag är en diskriminering av barnet occh fadern.”

  Nåja det vet vi ju inte om det stämmer. Skickade mest detta för att visa på att våldet finns överallt oavsett kön.

 4. Ulf Andersson Says:

  Har själv blivit diskriminerad av dotterns skola på grund av att jag är man/pappa. Men jag anmälde skolan till Skolinspektionen TRE gånger och Skolinspektionen riktade därefter kritik mot skolan, eftersom skolan inte hade brytt sig om att informera mig och försvarade sig med att ”vårt ansvar är att informera den ena vårdnadshavare, sedan är det föräldrarnas ansvar att informera den andre föräldern”.

  Jo, men visst……………
  Dotterns mamma har inte informerat mig om något i dotterns liv sedan hon kidnappade henne 2001. Kidnappningen legaliserades av feministmaffian (socialtjänsten) och sedermera av Uppsala Tingsrätt.

  Uffe från PappaRättsGruppen

 5. Info Says:

  ”KVINNORS SEXUALISERADE VÅLD MOT KVINNOR”

  Här nedan något för sign. Nina och hennes många alias att svara på. Men svara inte med personangrepp på mig, Info, som du brukar, utan svara upphovsmännen (upphovskvinnorna) bakom rapporten, nämligen Dövjouren i Malmö.

  ”SEXUALISERAT VÅLD MOT KVINNOR FÖREKOMMER ÄVEN BLAND KVINNOR, FLATOR OCH BISEXUELLA

  Våldet kan delas upp i fyra olika kategorier. Dessa är psykiskt våld, materiellt våld, fysiskt våld och sexuellt våld. Gränserna mellan kategorierna behöver inte alltid vara tydliga. Ofta använder förövaren sig av en kombination av dessa kategorier av våld, dock behöver inte alla förekomma samtidigt. Nedan följer exempel på hur våldet i de olika kategorierna kan se ut.

  – Det psykiska våldet kan bestå av hot, isolering, förlöjligande, nedvärdering inför andra människor, påförande av skuld och skam, berövande av sömn, hot om ”outing”.

  – Det materiella våldet kan gå ut på att signalera krav på åtlydnad genom att slå sönder inredning, möbler, ting.

  – Det fysiska våldet kan bestå av fasthållande, nypningar, lätta knuffar, sparkar, knuffar i syfte att få den utsatta kvinnan att trilla och slå sig, örfilar, knytnävsslag, strypgrepp och andra kvävningsförsök, lyfta/släpa den utsatta kvinnan i håret, användning av vapen, slå med tillhyggen ex. stekpanna eller bordslampa, brännas med cigarett.

  – Det sexuella våldet har vi här delat in i tre olika typer:

  1. Fysiskt våld mot könsorgan. Tex. sparkar mot underlivet, hälla varmt vatten innanför trosorna.
  2. Psykiskt våld. Tex. säga att hon är värdelös i sängen, säga att hennes kropp är ful och äcklig. Använda skällsord som hora, fitta.
  3. Sexuella övergrepp. Våldtäkt kan ske både med och utan tillhyggen (dildo, ficklampa mm). Tafsningar.

  MYTER
  Det finns många myter om lesbiska och relationer mellan kvinnor. Överlag i samhället finns en uppfattning om att kvinnor inte kan slåss. Om en kvinna skulle slå en annan kvinna anses inte heller våldet kunna vara särskilt grovt och en myt finns om att båda kvinnorna slår varandra. En annan myt är att om det bara är den ena kvinnan som slår, så är det den kvinnan som anses vara mest maskulin som gör det. Allt detta är fel. I en relation där det förekommer våld är det den ena kvinnan som har övertaget och detta måste inte vara den som anses vara mest maskulin.”

  Läs också här:

  ”Kvinnors våld mot kvinnor. En jämförande studie av könsmaktsanalysen och våld i lesbiska …
  http://www.uppsatser.se/uppsats/21fc720d5a/ – 16k – Cachad – Liknande sidor”

 6. IngMarie Says:

  Nu måste vi alla ta tag i det här med unga kvinnor som säljer barn! Igen har nu i Malmö det här skett 14 åring såld av 19 åring. VARFÖR gör vi det här mot varandra. Hur kan vi hjälpa, stötta båda parter och få igång en diskussion som ger resultat. Det är än en gång bråttom. Varför måste det upp i tv innan något görs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: