Genusattack mot Carl Bildt

by

 

Utrikesminister Carl Bildt utsätts för genusbaserad kritik i Aftonbladet idag. Det är Lena Ag, generalsekreterare i organisationen Kvinna till kvinna, som tycker att Bildt inte i tillräckligt hög utsträckning beaktar kvinnors situation runtom i världen. ”Carl Bildt ignorerar kvinnors rättigheter”, är rubriken. Läs här.

Jag skulle tro att Carl Bildt arbetar för fred och frihet runtom i världen helt utan hänsyn till kön. Därmed skulle hans arbete kunna betecknas som totalt jämställt. Men det duger förstås inte i dagens samhällsklimat. I Sverige av idag måste man ta särskild hänsyn till kvinnor för att kallas jämställd.

Det är märkligt. Det är mycket av det som har med genus att göra som är märkligt i dagens Sverige.

Annonser

6 svar to “Genusattack mot Carl Bildt”

 1. vmm Says:

  Sverige har ju de facto ratificerat den här FNresolutionen 1325 som det pratas om där det står att man särskilt ska ta hänsyn till kvinnor. Och på så sätt kan också jag tycka att det är märkligt att inte Bildt fokuserar på kvinnor. FNs resolutioner som man accepterat måste man ju följa för annars är det bara tomma ord.

  Men självklart borde Sverige inte skriva under någonting som förbinder oss att särskilt jobba för ett visst kön. Så ska inte ”världens mest jämställda land” agera. Det borde vara en självklarhet. Men nu får vi stå vårt kast.

 2. Joakim Ramstedt Says:

  Sverige skrev också under FNs barnkonvention för 20 år sedan, men vad hjälper det när dom totalt blåvägrar att höja upp den till lag?
  Man verkar ha utrett den frågan i två decennier nu, ändå förblir den bara vackra ord på ett papper som inte betyder ett skit i verkligheten.

  I den gamla svenska jämställdhetslagen stod det att särskild hänsyn skall tas till kvinnors villkor. Nu har EU tvingat på Sverige en ny och betydligt mer modern diskrimineringslag, även om den också har en del märkliga undantag när det gäller t ex socialtjänstens rätt att diskriminera. Dom får göra det om det är ”motiverat”. Exakt en sådan där luddig paragraf som tjänstemännen älskar. Den kan nämligen tolkas precis hur som helst.

 3. krille Says:

  Verkar passa tydligt in på Gudrun Schyman att hon inte bejakar mäns situation tillräckligt. Men inte skrivs eller talas det något om det. Hoppas bara att det till slut uppstår en förändring i svensk jämställdhetspolitik snart. Jag tycker att politiskt korrekt jämställdhetspolitik i Sverige i dag inte låter speciellt jämställt. Det påminner också om kommunismen i det gamla Sovjet.

 4. barfota Says:

  Carl Bildt kan nog tänka själv och förresten varför inte strunta i detta avtal precis som alla andra avtal och överenskommelser man gör. Kan man strunta i mänskliga rättigheter som integritet, medvetet låta främmande agenter kidnappa människor i Sverige o.s.v. så kan man nog bortse från detta också.

 5. prinsessan Says:

  OM VI INTE FOKUSERAR PÅ KÖN DÄR KÖN ÄR EN ORSAK TILL DISKRIMINERING KOMMER VI ALDRIG KUNNA BLI ETT JÄMSTÄLLT LAND. Punkt.

 6. Prinsen Says:

  Till prinsessan,

  Varför ska vi fokusera på en ”social konstruktion”? Är det inte bättre att fokusera på individer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: