Kan tjejer aldrig kränka killar?

by

 

En 17-årig pojke som spridit nakenbilder på sin flickvän på internet friades idag av hovrätten. ”Detta ger killar rätt att kränka”, skriver Aftonbladet på förstasidan av sin webbupplaga, citerande flickans mamma (se bild ovan).

Mamman må ha sagt så, men det var fel av Aftonbladet att använda uttalandet som rubrik på förstasidan. Konsekvensen av domen är att en person under dessa omständigheter får lägga ut den här sortens bilder på en annan person. Konsekvensen är inte könsbunden. Rubriken är ett exempel på hur män utmålas som det skyldiga könet. Tjejer kan faktiskt kränka killar – det har hänt och det händer.

För övrigt tycker jag att domen var olycklig, vilket betyder att lagen bör ändras. Det ska inte vara tillåtet att mot någons vilja lägga upp nakenbilder på internet.

Läs artikeln här.

Annonser

3 svar to “Kan tjejer aldrig kränka killar?”

 1. barfota Says:

  Helt klart är killen en skitstövel som gör så här men jag tycker mammans uttalande att Hon kan ju få ett jobb där sådant här inte ska dyka upp, säger mamman. är konstigt. Flickan borde kanske uppfostrats till att inte alltför lättvinnligt ställa upp på den här typen av bilder eftersom man aldrig kan veta var och när de dyker upp på ”fel” ställen.

 2. 1ngram Says:

  Samma sak gäller väl även om situationen är omvänd (men ändå inte tydligen)??? Om en tjej t.ex. publicerar bilder på en tjockis. Skulle han då inte kunna bli kränkt bara för att han inte är en tjej? Låter absurt.

 3. vmm Says:

  Jag blir också lite trött på rubriker eller artiklar som säger ”nu är det fritt fram för killar att våldta” när en kille som är anklagad för våldtäkt blivit friad.

  För det första kan ju den där killen som är anklagad ha varit oskyldig, men det är inte heller bra att basunera ut att nu är det fritt fram för killar att våldta. Det kan få killar att faktiskt tro det och det kan få tjejer att faktiskt tro det. Inte bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: