Feministisk satanist-professor attackerar patriarkatet

by

 

Nu har Eva Lundgren skrivit i genusfrågan på Newsmill, tillsammans med Jenny Westerstrand (här). Eva Lundgren är den professor som för några år sedan blev riksbekant när hon avslöjade att det finns manliga satanistiska nätverk som sliter foster ur livmodern på gravida kvinnor och ritualmördar dessa. Om jag minns rätt brukar de hålla till i skogen.

Svenska män har sexistiska värderingar, men de är relativt undertryckta, förklarar skribenterna nu. Man får förmoda att skribenterna menar att värderingarna är undertryckta, inte svenska män. Deras rubrik på Newsmill är ”Risk att mellanösternmännen uppmuntrar svenska patriarkatet”. Hon åsyftar Jimmie Åkessons beryktade artikel i Aftonbladet.

Vad är patriarkatet? Har något sett det? Ingår per definition alla personer av manligt kön i patriarkatet? Om inte, vilka ingår? Hur definieras patriarkatet? Det är några frågor jag gärna skulle vilja se svar på.

Här kan du för övrigt läsa om hur Uppsala Universitet beordrade bränning av hela upplagan av en bok som kritiserade Eva Lundgrens forskning,

Annonser

6 svar to “Feministisk satanist-professor attackerar patriarkatet”

 1. Orion Says:

  Ett litet tips:
  Kvinna dömd till fängelse för falsk våldtäktsanmälan:
  http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article351731.ece

 2. Mikael Karlsson Says:

  Ja just det, Satanistmännen, Jag hade nästan glömt den (Skrattar hysteriskt)… Från början kom dessa anklagelser från Norge, Dock uppdagades det efter en tid att det var falskt och aldrig hade hänt, Lika så i Norge hade man offrat barn och kvinnor etc…

  När det kommer till sådana kvinnor undrar jag ofta, Är de gifta, Har de partner, Har dom haft samlag någon gång i sitt liv? Ja frågorna omkring dessa hysteriska varelser hopar sig, … eller nej förresten jag vill inte veta… Får uppfattningen om att deras kärleksgrotta är helt igensatta med spindelväv.

 3. Mikael Karlsson Says:

  Vill progga för en Motion i riksdagen:

  http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=3886

 4. Oscar Says:

  Det finns alla möjliga konstiga människor och åsikter på denna jord – förintelseförnekare, kreationister, nazister, etc. Men i normala fall förpassas de rätteligen till samhällsdebattens periferi.

  Det skandalösa i detta fall är inte Eva Lundgrens åsikter, hon får ha vilka hon vill, utan att Uppsala universitet har kvar henne som professor och fortsätter att ge stöd till hennes forskning.

 5. The Genderrorist Says:

  Har också skrivit om den här (milt sagt undermåliga) artikeln:

  http://genderrorism.blogspot.com/2009/10/jackpot-i-dumhet.html

 6. Vetenskapsteoretiska reflexioner kring »professor» Eva Lundgrens »forskning» « Kunskap * Bildning * Tradition Says:

  […] (2010-04-05). Ström, Pär. »Bok som kritiserar Eva Lundgren makuleras», i GenusNytt (2009-05-24). — — »Feministisk satanist-professor attackerar patriarkatet», i GenusNytt (2009-10-27). — […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: