En genussoldat lägger ned vapnen

by

 

Idag skriver samhällsdebattören Nasrin Mosavi Sjögren en krönika i tidningen Världen Idag, där hon deklarerar att hon slutat vara feminist.  Hon skriver bland annat:

”Det tog mig drygt tio år att dra denna ideologi till sin spets och följa den till vägs ände. Väl där, fann jag mig stirrande in i en obönhörlig mur till återvändsgränd. Det jag såg där, var så fyllt av egoism, bitterhet, inkrökthet, förakt, förvirring, normupplösning, destruktiv dekonstruktion och ond bråd död, att jag inte längre kunde finna några trovärdiga ursäkter att försvara feminismen med.”

”Vad de för stunden populära akademikerfeministerna än vill påstå, är kön ingen social konstruktion.”

”I stället för att respektera könens särart, ska vi låtsas som att vi alla är könlösa androgyna människovarelser.”

Hon avslutar krönikan med:

”Jag blev en genussoldat med tung rustning och ännu tyngre sinne. Nu väljer jag att lägga ned vapnen”

Läs krönikan här.

Annonser

6 svar to “En genussoldat lägger ned vapnen”

 1. Måste tyvärr vara anonym Says:

  Följande kommentar passar kanske någorlunda bra in här, men är framför allt ett tips på något som bör undersökas.

  Kommentar under artikeln ”Jan Guillou arbetade för KGB” i SvD 24/10 :

  Guilliou bra exempel på ryssarna strategi
  Det finns många fler exempel på hur ryssarna arbetat för att försvaga Sverige. Det här är bara början. Ryssarna har också enligt uppgift legat bakom och stöttat flera svenska kvinnorörelser och jämställdhetskoncept med beräkningen att mer kvinnor i politiken skulle ta pengar från försvaret och försvaga Sverige. Så skedde som bekant också. De som låg bakom befordrades till generaler i KGB. Ryssarna hjälpte också fram ett flertal av de kvinnliga politiker som nu sitter i S och Vs ledningar.

  Stilicho

 2. Info Says:

  MÅNAS TRUMFKORT

  ”I dag inleds Socialdemokraternas partikongress, och ett av partistyrelsens alla förslag som ska behandlas är att straffet för sexköp ska skärpas.

  Det innebär att den som fälls döms till minst ett år i fängelse, i stället för som i dag böter.

  – Sexköp är inte vilket brott som helst. I dag jämställs det straffmässigt ungefär med snatteri. Det är inte rimligt, säger Socialdemokraternas partiordförande Mona Sahlin.”

  (Källa: SR:s hemsida.)

 3. Måste tyvärr vara anonym Says:

  Jag menar (med min förra kommentaren): det skulle förklara ett och annat. Feminismen vilar ju ideologiskt på samma grund som marxismen och tillämpar samma slags cirkelresonemang där man utgår från det som skulle bevisas. Det underliga är att medan marxismen genom associationen med totalitära kommunistregimer har kommit att förkastas, så har feminismen envist bitit sig fast. Förklaringen är väl att det för många fortfarande svävar en gloria av idealism över feminismen, trots att också den numera agerar totalitärt.

  Om det kan beläggas att KGB stöttat feminismen i Sverige så skulle feminismens idealistiska helgonimage hamna på sned. Därtill skulle feminismen komma att närmast oupplösligt associeras med kommunismen – och inte utan grund: feministisk agitation ekar ju misstänkt av lysenkoism och annat tankegods hämtat österifrån (den inhumana metoden att kvotera t ex). Här ligger nog flera hundar begravda. När får vi läsa ”Feminismens svarta bok”?

 4. Måste tyvärr vara anonym Says:

  Vilka feminister finns för övrigt på den ännu inte offentliggjorda listan över Stasis svenska kollaboratörer (se artikel på Newsmill 26/10 av Pär Jansson)? Varför är dessa uppgifter fortfarande hemliga i Sverige, medan motsvarande listor har offentliggjorts i andra länder?

 5. Artikel 19 Says:

  Völkommen till verkligheten, Nasrin Mosavi Sjögren!

 6. Zeli Says:

  Nån som kan ge ett par tre exempel på könens särart?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: