Ny bok om en pappas kamp i motvind

by

 

Kommer du ihåg den pappa från Australien som åkte runt i Sverige och letade efter sina barn, kidnappade av mamman? Han kämpade i motvind, och fick mycket dåligt stöd av samhället trots att han hade enskild vårdnad om barnen. Nu har hans berättelse kommit ut i bokform, formulerat av journalisten, författaren och genusbloggaren Ingrid Carlqvist. Inte utan mina söner, heter den. Nedan finner du förlagets text om boken. Du kan beställa den här.

Inte utan mina söner är Georges berättelse om hur hans före detta fru kidnappade deras två pojkar och gick under jorden. Ända sedan George fått vårdnaden om Oliver och Nicholas och flyttat hem till Australien, hade han oroat sig för barnens säkerhet. Liselotte sa ofta att när pojkarna väl kom till Sverige skulle de inte åka hem till Australien igen. Trots detta fick hon av en australisk familjedomstol rätt att umgås med dem under fyra veckor i Sverige hösten 2008. Några dagar innan det var dags att återvända till Melbourne igen talade de i telefon med sin pappa. De såg fram emot att komma hem igen, börja skolan och träffa alla kompisar. Det var sista gången på mycket länge som George hörde deras röster. De fanns inte med på planet, telefonen var död och ingen av Liselottes släktingar visste var de fanns. Påstod de.

I haagkonventionen har Sverige förbundit sig till att bekämpa att barn olovligen förs bort. Trots detta stod myndigheterna handfallna. Varken UD eller svensk polis hade en aning om hur de skulle hitta pojkarna.

När George insåg detta fattade han sitt beslut: Han var tvungen att hitta dem själv, kosta vad det kosta ville. För en sak var han alldeles säker på: Så tänkte han inte leva sitt liv – inte utan sina söner!

Ingrid Carlqvist är journalist och författare från Malmö. Hon har bland annat skrivit två framgångsrika böcker tillsammans med och om Carolina Gynning.

För övrigt kan du här läsa en intressant debattartikel som Ingrid idag är medförfattare till på Newsmill. Handlar om hur media i samband med vårdnadstvister misstänkliggör pappor och hyllar mammor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: