Svenska forskare säger det osägbara

by

 

Redan före födseln finns vissa biologiska skillnader mellan könen när det gäller genuttryck i hjärnbarken, vilket leder till att hjärnor senare utvecklas att se lite olika ut. Det visar en studie av professor Elena Jazin och doktoranden Björn Reinius vid Uppsala universitet som publiceras i senaste numret av tidskriften Molecular Psychiatry.

”Resultaten visar att många av generna i Y-kromosomen finns uttryckta i flera olika delar av hjärnan redan före födseln och att dessa troligen bidrar till de könsskillnader man kan se i den vuxna hjärnan”, säger Elena Jazin i ett pressmeddelande.

Jag hoppas dessa forskare är medvetna om att så här får man inte säga. I Sverige har vi tillsammans bestämt att det inte finns några skillnader mellan könen (utöver dem som syns och som har med barnalstrande att göra). Basta!

Läs mer här.

8 svar to “Svenska forskare säger det osägbara”

 1. Info Says:

  MIN LESBISKHET ÄR POLITISK!

  Säger bloggerskan och kändisen Alexandra E-m i sin långa personbeskrivning på nätet. Detta är inget nytt. Det var väl redan för omkring 15 år sedan som ett antal riksflator ”gick ut” i en kvällstidning och förklarade sin läggning med att de gjort ett VAL. Ett medvetet val. Ett politiskt val. Som absolut INTE hade med vare sig

  X- och Y-kromosomer eller
  onormalt hög androgenpåverkan (på fostret i moderlivet eller senare)

  att göra. Nej, deras läggning var helt och hållet avhängig av vissa förnuftsval. Det politiska valet föll då självklart på partier som prioriterade obegränsad Godhet, Tolerans och Ofelbarhet. Några kända partier till vänster, med andra ord (Fi var då ännu inte uppfunnet). I och med detta blev de automatiskt lesbiska. Varav följer, att lesbiskhet är detsamma som Godhet. Vilket skulle bevisas.

  Logiken i detta resonemang förstår jag tyvärr fortfarande inte. Jag känner flera kvinnliga sossar som inte alls är flator. Här kan ni själva försöka tränga in i en HBT-sossas tankevärld:

  http://hbt-sossen.blogspot.com/2007_11_01_archive.html

  Och här kan ni se bloggerskan Alexandra pussa sin fru Åsa:

  http://www.blogger.com/profile/01548268855064018421

 2. LP Says:

  Om man tror att man kan vara politiskt sexuell, då vet man inte vad sex är.

  Annars är jag helt för att man själv skall kunna välja vilken knullkompis man vill ha. Att man sedan ”råkar” välja den som gener och biologi styr en mot, kan ju upplevas som politiskt inkorrekt av en del extremister. Skiter väl jag i…

 3. Erik Says:

  Info:

  Personer som inbillat sig sexuell läggning är ett politiskt val hör hemma i samma grupp som knäppisarna i USA som försöker utbilda bort homosexualitet på basis av att religionen säger den är en synd. När jag ser den där stollen sitta och försöka hjärntvätta en homosexuell man att plötsligt börja ha sex med tjejer så inser jag direkt att feministerna är vänsterns religiösa knäppgökar. Vänstern har hittat på en egen religion eftersom den ville vara emot kristendomen (som den kopplade till högern) Det är egentligen meningslöst att diskutera vilken av dessa grupper som är de värsta stollarna, de är alla helt från vettet på bägge kanterna.

 4. Henrik Says:

  Att feminister som är lesbiska är det enbart på grund av ett politiskt ställningstagande är knappast en överraskning.

 5. Adam Weisshaupt Says:

  Oj, ibland får man hjälp från oväntat håll:-) Dr Reinius är en bekant.
  Bra jobbat!

 6. hampus Says:

  Det intressanta här är att denna kunskap är mer än tre decienner välbelagd. Som inom flertal andra biologiska områden har feministisk analys haft en hämmande inverkan på inom medicinen (exvis sexhormoner eller manliga p-piller). Vetenskapsbaserad demokrati eller ideologisk samhällstruktur? Välj vad som behagar er, här är jag gränslöst generös, bara ställningstagandet är ärligt.

  Just vad biologerna, i synnerhet Y-kromosomsforskarna, kommer upptäckas ha att erbjuda kommer svårligen störa alla ffa postmodernistiska vänstersympatisörer, medan högerorienterade, konservativa kommer finna sig storögt vilsna.

  Det är bara så härligt! Just pga av det motvilliga motståndet obarmhärtigt ses krossas långsamt. Jag menar, fattar ni att t o m traditionellt accepterade fysiologiböcker inom läkarutbildningen på nittiotalet (som ja, utgjorde huvudlitteraturen) på fullaste allvar försökte hävda att kvinnors mindre hjärnor skulle kompenseras av mera koncentrerade, till storleken mindre feminina hjärnceller?! *rågarv*

 7. hampus Says:

  Korrektion:

  Att anatomiska tydliga könsskillnader fanns hos resp kön, är vad som är gammal skåpmat, men kopplingen till Y-kromosomen hos män är ny.

  Och bara så smaskigt skön!

 8. Henrik Karlsson Says:

  Frågan är inte vilka biologiska skillnader som finns mellan kvinnor och män, frågan är vilket samhälle som ni försöker legitimera på grundval av dessa skillnader?

  Att det finns biologiska skillnader mellan könen är det minsta av feminismens problem. Problemet är när dessa biologiska skillnader tas som intäkt för att begränsa människors frihet att vara vilka de vill vara, göra det de vill göra, säga det de vill säga.

  Ni hurrar för en artikel där en forskare har hittat en biologisk skillnad. Frågan är varför? Vad legitimerar denna biologiska skillnad i fråga om samhällsorganisation? Är ni helt blinda för det faktum att denna biologiska skillnad, liksom alla biologiska skillnader, är helt irrelevant för det vi diskuterar: organisationen av samhället.

  Det finns en gigantisk självmotsägelse i alla resonemang om påvisade biologiska skillnader och dess påstådda/önskade konsekvenser för samhällsorganiseringen: Om biologin predestinerade oss till olika platser i samhället, varför skulle det behövas lagar, regler, strukturer och normer för att ”hålla oss på vår plats”? Varför skulle naturen ivrigt behöva er hjälp och opinionsbildning för att utföra sin plan?

  Problemet är att ni ser alla rön om biologiska skillnader som argument för och försvar av samhällsstrukturer som direkt hindar människors frihet. Ironiskt nog även er egen frihet. Jag är man, men tänker aldrig låta er med hjälp av biologistiska argument låta er definiera mig, vem jag är, vad jag vill, vad jag tänker och vad jag bör göra, lika lite som jag tänker låta er definiera kvinnor. Den ende som var och en har rätt att definiera är en själv. Ställer man inte upp på den principen så finns det heller inte något moraliskt försvar för den egna friheten. Ni argumenterar för era egna fängelser, medan feminismen försöker slå sönder de strukturer, regler, normer och lagar som hindrar vars och ens frihet. Även er. Kanske tackar ni oss i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: