600.000 kr till genusperspektiv på lampor?

by

Alingsås kommun söker 600.000 kr från Boverket till två forskningsprojekt som ska utreda lämplig ljussättning på gator och torg ur ett genusperspektiv. Det handlar om att skapa maximal trygghet. Kvinnor känner sig mest otrygga. Enligt kommunen är det ett nytt grepp att anlägga ett genusperspektiv på gatlyktor, och man ser med spänning fram emot besked från Boverket i februari. Läs mer här.

Jag tycker det verkar fullständigt självklart att gatubelysning ska planeras så att effekten blir den bästa när det gäller de syften man vill uppnå. Brottsförebyggande är ett av syftena. Vad som känns mindre självklart är att det finns genusbaserade skillnader. En gärningsman vill väl undvika upptäckt, oavsett om han tänker slå ned en man eller våldta en kvinna? Man kan misstänka att behovet av ett genusperspektiv i det här fallet är krystat.

Annonser

3 svar to “600.000 kr till genusperspektiv på lampor?”

 1. Joakim Steneberg Says:

  Väntar med spänning här på nätet på resultatet. Kanske de kan sänka nätspänningen? Alltså från 220 volt med tanke på energisparmål, klimat och miljö?
  Jag tycker detta påminner om Fi:s krav på att det skall vara högst 15 minuter till samhällsevice. För kvinnor alltså.

 2. Grodan Boll Says:

  600000Kr =
  A. En ljustekniker och genusnisse ska brainstorma lite.
  B. Intervjua fukusgrupper i ett redan pågående projekt.

  Man skulle varit genuskonsult…

 3. Musse Pig Says:

  Alla dessa som läser genuslära ska ha välbetalda jobb med fina titlar, det ska de alltfler radikalfeministiska makthavarna se till. Vad kan de annat än anlägga sitt ”genusperspektiv” överallt där det inte redan varit och förpestat? Sedan återvänder de och konstaterar att det inte hade tillräcklig effekt och så äskar de mer pengar. Vilket de då givetvis får så länge denna masspsykos har makteliten i sitt grepp. Det är du och jag som betalar. Det här kommer bara att bli värre och värre tills något politiskt valbart alternativ presenterar sig. Det finns redan genombrott inom den mediala rapporteringen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: