Debattartikel om mäns väldiga underläge

by

Genusbloggaren och  läkaren Pelle Billing skriver idag en jättebra debattartikel på Newsmill. Den handlar om pappors rättigheter – ett väldigt eftersatt kapitel. Jag citerar ur artikeln:

”När en kvinna blir gravid, så har hon ingen skyldighet att informera mannen om att så är fallet. Hon kan alltså genomgå graviditeten, föda barnet och uppfostra det på egen hand – utan att pappan ens blivit informerad om att han blivit pappa. Således har mannen en skyldighet att ta fullt ansvar för sitt barn, ifall kvinnan väljer att ha honom involverad i barnets liv, men han har ingen rättighet att bli informerad om att han ska bli pappa och han har därmed ingen rätt att få vara en del av sitt barns liv.”

När man tänker efter så häpnar man över hur stort männens underläge gentemot kvinnorna är på det här området. Jämställdheten är enormt eftersatt – och det är männen som är strukturellt underordnade på föräldraområdet. Märkligt att våra kära feminister, som haft närmast obegränsad tillgång till media i ett par decennier – har glömt att nämna detta jämställdhetsproblem. De säger ju att de inte kämpar specifikt för kvinnors rättigheter utan rent allmänt för jämställdhet

Pelle Billing tar också upp andra fundamentala underlägen som pappor har gentemot mammor. Läs artikeln här!

Annonser

4 svar to “Debattartikel om mäns väldiga underläge”

 1. Jonas Says:

  Jag en av många som drabbats

 2. Lasse Says:

  En grundläggande rättighet som borde vara en självklar rättighet.

  I nådens år 2009.

 3. J Says:

  Tänk då på att cirka 10 % av alla barn har oäkta pappor eftersom mammorna har uppgett fel pappa. Eller rättare sagt, varit otrogna.

 4. Mormor Says:

  Konstigt att Sveriges feministiska jämställdhetsdebatt klagar på de saker dom gör utan att ha gjort något åt alla orättvisor i lagtexterna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: