Vissa får misshandla utan att samhället bryr sig

by

 

En 40-årig man har blivit misshandlad av sin 38-åriga kvinna – så svårt att han fick föras med ambulans till universitetssjukhuset i Lund. Läs mer här.

Detta är ett exempel på den sorts våld som enligt det politiska etablissemanget inte finns. Eller åtminstone är så extremt ovanlig att den inte behöver beaktas. Vi talar om kvinnors våld mot män.

Faktum är att många undersökningar, både i Sverige och internationellt, visar att kvinnors våld mot män är omfattande. Men vårt politiska etablissemang, understödda av proffstyckarna, har valt att ta på de ideologiska skygglapparna. Rollerna är ju sedan länge fördelade och klara – män är förövare och kvinnor är offer. I min bok Mansförtryck och kvinnovälde (gratis pdf och mp3 här) redovisar jag ett flertal källor.

Man kan filosofera lite kring varför kvinnors våld mot män förnekas. Uppenbart är ju att män i genomsnitt är större och starkare än kvinnor. Men det innebär inte att en man inte kan bli misshandlad av en kvinna.

– För det första är inte alla män starkare än alla kvinnor. Det finns stora individuella variationer. Det finns relationer som består av en kraftig kvinna och en kort och klen man.
– För det andra finns det något som heter vapen och verktyg. Internationella studier jag tagit del av visar att kvinnor är snabbare än män att ta till enkla vapen såsom en skruvmejsel. Ett vapen kan till stor del eliminera eventuellt manligt övertag i muskelmassa
– För det tredje kanske mannen inte vill slå tillbaka när han blir attackerad av sin kvinna. Det finns flera skäl till det. Dels kanske han har djupt inprogrammerat i hjärnbarken att en man inte får slå en kvinna. Dels är han kanske inte lika psykiskt labil som kvinnan kanske är. Dels är han oftast högst medveten om att om han så bara kröker ett hår på kvinnan för att försvara sig åker han själv dit för misshandel. Polisen tror nämligen på kvinnan.

Till hela detta resonemang kommer skammen. Det är känt att män som blir misshandlade av sina kvinnor i det längsta drar sig för att anmäla det, eftersom de ofta utsätts för hån om de anmäler. Ytterligare ett skäl för mannen att avstå från anmälan är risken för att kvinnan motanmäler och då blir det automatiskt han, och inte hon, som anses vara förövaren. Om mannen och kvinnan har slagits måste det ju vara han som har attackerat henne och hon försvarade sig, anses det.

För övrigt, när jag skulle leta illustration till det här blogginlägget på Google Bildsök skrev jag in ”woman hitting man” som sökterm. Det dök i stort sett bara upp kvinnor som gav män örfilar och kvinnor som slog män med kuddar (!). Kuddar! Det är ytterligare ett exempel på den nedtystande och överslätande attityd mot kvinnlig våldsamhet som samhället präglas av.

Har du erfarenheter av eller åsikter om kvinnors våld mot män? Skriv gärna kommentar!

Tack för bloggtipset, MS! Jag tar gärna emot tips på par@atomer.se!

Annonser

26 svar to “Vissa får misshandla utan att samhället bryr sig”

 1. vmm Says:

  Såg ett avsnitt av dokuserien Cops som visar poliser i USA. De fick ett larm om misshandel och åkte till ett hus. En man och en kvinna hade båda skador och båda säger att dom blivit misshandlade av den andre. Resultatet? Mannen greps direkt och kördes iväg, sedan berättade poliserna för kvinnan om olika kvinnojourer och hjälp som hon kunde få.

  Utgår man hela tiden från att mannen är förövare och kvinnan offer så är det självklart att mannen kommer att vara förövare och kvinnan offer.

 2. Sofia Says:

  Någon som vet om kvinnors våld mot män har ökat eller har det sett ut så länge? Som kvinna blir man ju nuförtiden i alla möjliga sammanhang uppmuntrad att gå självförsvars kurser och att träna kampsporter och liknande. Man får liksom inpräntat att kvinnors problem är att de inte vågar använda våld, att vi måste bli tuffare eftersom män är det. Det sänder nog alldeles fel signaler.

 3. Clabbe Says:

  Undersökningar visar att det är klart vanligast i våldsamma förhållanden att den ena partnern inte använder våld alls. Att det skulle handla om ett par där båda står och vevar mot varandra är alltså inte vanligt.

 4. lkj Says:

  Min synpunkt är att våld faktiskt kan anta olika former, såväl fysiskt som mentalt.

  En (fysisk) tankeställare?

  Elizabeth Lambert Attacks – New Mexico Lobos vs BYU Cougars

 5. A Says:

  Jag gick igenom en besvärlig skilsmässa. Under den mest besvärliga tiden utdelades ett slag mot ansiktet och det fick jag av henne. Men det är ingetting mot den fullständig förödande psykiska misshandel hon utsatte mej för. Det finns inga lagar, det finns ingen som bryr sig om psykisk misshandel. Fysisk misshandel är avskyvärd men den psykiska kan var minst lika hemsk

 6. Henrik Says:

  Jag vet feministernas svar är när självförsvarsargumentet inte längre håller: Det har dem lärt dig av männen.

 7. barfota Says:

  @Sofia
  ”Någon som vet om kvinnors våld mot män har ökat eller har det sett ut så länge?”

  Det finns nog inte någon tillförlitlig statistik på detta men jag minns att redan mina föräldrar talade om ”män som blev slagna” av sina fruar.
  Jag tror vi uppmärksammar en dramatisk ökning av kvinnors våld mot män både därför att männen våga erkänna att de blivit slagna men också för att det faktiskt har ökat som en direkt följd av den skattefinansierade feministiska snedvridna syn på männen och deras lögnaktiga påståenden. Jag vet också att män av olika skäl ”bagatelliserar” och i allmänhet inte anmäler en örfil medan en kvinna kan göra en anmälan många år efter en händelse har inträffat av den enkla anledningen att mannen vill separera eller har träffat en annan kvinna. Ren hämd alltså!

  ”Som kvinna blir man ju nuförtiden i alla möjliga sammanhang uppmuntrad att gå självförsvars kurser och att träna kampsporter och liknande. Man får liksom inpräntat att kvinnors problem är att de inte vågar använda våld, att vi måste bli tuffare eftersom män är det. Det sänder nog alldeles fel signaler.”

  Ja, detta är ingenting annat än regelrätt hjärntvätt från feministiska falanger och som du mycket riktigt skriver så sänder de ut ”alldeles fel signaler.” Signalerna från feministväldet blir inte bättre av att en del skolor bara har självförsvarskurser för kvinnor när man dessutom vet att männen är de som blir mest utsatta för våld. Tyvärr så missbrukas kunskaperna i självförsvar också till att slå ner oskyldiga folk på gatan med.

 8. barfota Says:

  @Clabbe
  ”Undersökningar visar att det är klart vanligast i våldsamma förhållanden att den ena partnern inte använder våld alls. Att det skulle handla om ett par där båda står och vevar mot varandra är alltså inte vanligt.”

  Det stämmer säkert men vad som saknas är objektiva undersökningar om vem som initierar våldet. En sådan objektiv undersökning går inte att få till stånd heller, för vem skulle utföra denna? De skattefinansierade feministiska myndigheterna och föreningarna? Det är bättre att inte göra någon undersökning alls än pumpa in pengar i en undersökning där utfallet bestämts i förväg av subjektiva, döva, blinda och feministiska falanger.

  @lkj och A
  Ni är båda inne på rätt spår och jag kan bara instämma. Jag själv och flera män jag känner har råkat ut för att få en örfil och genomlida psykisk misshandel. Märkena efter örfilen är sedan lång tid tillbaka men den skada som tillfogats rent psykiskt finns kvar djupt inne i själen. Det fanns perioder i mitt liv då jag (trots att jag är man) försökte få hjälp från ett feministiskt samhälle som var helt oförstående och kränkande. Jag kunde uppleva att jag helt enkelt inte blev trodd och möttes ibland med (som jag kände det just då) ett hånfullt leende. Det var bara att inse… Är du man får du tamifan skylla dig själv!

  Till de feminister som kanske vill kasta sig över mig så är det lika bra att förekomma dem.

  Ja, jag är bitter, har förlåtit och jag har gått vidare i livet men jag är fly förbannad feminister och deras återkommande lögner och ett samhälle där man skyller på ett styrande patriark när det är precis tvärtom.

  Jag hävdar (naturligt utan något som helst belägg) att det sedan urminnes tider är matriarket som styrt under cover genom att låta mannen tro att det är han som har makten. Jag kan inte hitta någon annan förklaring till varför de onda männen som ju påstås ha hela makten frivilligt skulle överlämna nästan alla samhällets resurser till kvinnorna. Det betyder i praktiken att männen är svaga som inte kan eller vågar stå emot kvinnornas under cover påtryckningar. Vi män betalar själv för kulor och krut som vi sedan skall skjutas med. Vakna upp alla män!

  Nu sticker jag ut hakan med alla mina funderingar och fördomar.
  Jag vill påstå att männen är fysiskt starka men psykiskt svaga medan kvinnorna är psykiskt starka men fysiskt svaga. Kanske detta kan vara en förklaring till varför män slår och kvinnorna bedriver psykisk terror, inte vet jag men det är en idé jag haft under många år.

 9. barfota Says:

  Oppss…. Skulle stå

  Ja, jag är bitter, har förlåtit och jag har gått vidare i livet men jag är fly förbannad på alla feminister och deras återkommande lögner

 10. H Says:

  Vad gör man som man om man blir utsatt för misshandel man skulle aldrig skulle våga värja sig i självfösvar, detta skulle ju slå emot en själv direkt eftersom dem bara går på kvinnans story och trovärdig.

  Vad gör man ?

 11. barfota Says:

  @H

  Gäller för alla relationen.
  Om man inte vill polisanmäla så är det nog bra att prata med någon (en kompis eller vem som helst) som kan ge ingjuta mod och styrka att ta sig ur en sådan relation.

  Dokumentera så mycket som möjligt med bilder, video, läkarintyg och anteckningar så man minns vad som har hänt. Det kan vara bra att ha om det blir aktuellt med en polisanmälan i framtiden.

  Har det uppstått synliga fysiska skador så är det kanske bättre att gå direkt till polisen och göra en anmälan. Polisen får inte vägra att ta emot en anmälan och det gör de heller inte.

 12. Sofia Says:

  ”Nu sticker jag ut hakan med alla mina funderingar och fördomar.
  Jag vill påstå att männen är fysiskt starka men psykiskt svaga medan kvinnorna är psykiskt starka men fysiskt svaga. Kanske detta kan vara en förklaring till varför män slår och kvinnorna bedriver psykisk terror, inte vet jag men det är en idé jag haft under många år.”

  Jag tror inte att män är psykiskt svagare utan att vi har olika sorters psykisk styrka. Däremot tror jag att kvinnan under historiens gång har utarbetat egna maktstrategier och skaffat sig skaffat sig egna maktmedel för att upprätthålla någon slags maktbalans gentemot mannen som ju är fysiskt starkare + att han har haft makten på pappret, det var ju faktiskt inte så länge sedan kvinnor inte var myndiga. Vad som har hänt nu är väl att mannen har förlorat sina maktmedel över kvinnan men kvinnan har kvar sina över mannen, så balansen är liksom lite förskjuten.

 13. barfota Says:

  @Sofia

  ”Jag tror inte att män är psykiskt svagare utan att vi har olika sorters psykisk styrka.”

  Någonstans för flera år sedan har jag läst om militär forskning (kommer tyvärr inte ihåg var och gitter inte leta efter det heller) där man just påstår att kvinnornas psyke är starkare och att de därför är mera lämpade som soldater, stridspiloter, astronauter o.s.v. Man nämnde också att kvinnor var mera okänsliga och grymma. Nåväl, även om det nu skulle vara så att vi har olika psyke, svagheter och styrkor så måste ett samhälle behandla alla lika oavsett kön

  ”Däremot tror jag att kvinnan under historiens gång har utarbetat egna maktstrategier och skaffat sig skaffat sig egna maktmedel för att upprätthålla någon slags maktbalans gentemot mannen som ju är fysiskt starkare + att han har haft makten på pappret, det var ju faktiskt inte så länge sedan kvinnor inte var myndiga.”

  Just det ”han har haft makten på pappret” men inte i den verklighet där kvinnan under cover bedrivit ”egna maktstrategier och skaffat sig skaffat sig egna maktmedel”

  ”Vad som har hänt nu är väl att mannen har förlorat sina maktmedel över kvinnan men kvinnan har kvar sina över mannen, så balansen är liksom lite förskjuten.”

  Ja men två fel gör inte ett rätt eller hur? Som det nu är så har kvinnorna all makt (de har kvar sin under cover makt) och alla resurser satsats på kvinnor, deras problem och deras särintressen. Eftersom inga män får ta del av dessa resurser så anser jag också att det är fel att männen skall betala lika mycket i skatt som kvinnorna. Vi borde få betala skatt i förhållande till vad vi får, inte vad kvinnorna får. De bästa och enda rätta hade varit att en gång för alla skrota feminismen och deras lögner och satsa 100% av resurserna på att alla skall få det bra oavsett kön.

 14. vmm Says:

  barfota: appropå det där med att kvinnor skulle vara bättre lämpade som astronauter så läste jag en artikel i Expressen om just detta för ett par veckor sedan. Den handlade om att Kina nu satsar på att utbilda kvinnliga astronauter för att dom tycker att kvinnor klarar långa perioder av ensamhet bättre (har också för mig att det stod att kvinnors kroppar klarar viktlöshet bättre).

  Man kan ju fråga sig varför Kina skickade upp en man först om dom har inställningen att kvinnor är bättre lämpade än män som astronauter.

 15. barfota Says:

  @vmm

  OK, jag kommer inte ihåg var jag läste det och känner inte till källa eller sanningshalt heller. Så jag överlåter till Sofia att själv forska om hon vill.

  ”Man kan ju fråga sig varför Kina skickade upp en man först om dom har inställningen att kvinnor är bättre lämpade än män som astronauter.”

  Ja verkligen, kan det ha med fördelningen män/kvinnor inom deras rymdprogram tro.

 16. Sofia Says:

  Barfota:

  ”Någonstans för flera år sedan har jag läst om militär forskning (kommer tyvärr inte ihåg var och gitter inte leta efter det heller) där man just påstår att kvinnornas psyke är starkare och att de därför är mera lämpade som soldater, stridspiloter, astronauter o.s.v. Man nämnde också att kvinnor var mera okänsliga och grymma. Nåväl, även om det nu skulle vara så att vi har olika psyke, svagheter och styrkor så måste ett samhälle behandla alla lika oavsett kön”

  Ja, jag kan inte motbevisa det du säger men personligen så tycker jag att det låter väldigt märkligt.
  Evolutionärt; Kvinnorna har suttit i grottan med småbarnen och männen har varit ansvariga för jakt/strid. Det känns som det vore lite slöseri med resurser från naturens sida att det då är kvinnorna som skulle ha utvecklat bäst psyke för strid och männen som skulle ha utvecklat mer empati, om du förstår hur jag tänker?
  Det strider också mot mina vardagserfarenheter;varför blundar i så fall alltid tjejerna men inte killarna om man sitter och ser på en film med våldsamma scener och varför är det alltid killarna som röstar för att se den typen av filmer. Och varför är det alltid papporna som får skola in på dagis? Jo för att mammorna klarar inte av att lämna ett gråtande och vädjande barn. När jag skolade in min dotter på dagis var jag den enda mamman och när jag frågade varför sa papporna precis så. Om studien du talar om har gjorts inom det militära så kanske den är gjord på kvinnor som valt att arbeta inom det militära och de kanske inte representerar kvinnor i allmänhet så väl.
  Möjligen kan jag tänka mig att kvinnor har svårare att behärska sig än män om de(vi) blir riktigt förbannade. Det skulle ju i så fall förklara varför kvinnor är lika våldsamma som män fastän vi har så lite testosteron…….

  ”De bästa och enda rätta hade varit att en gång för alla skrota feminismen och deras lögner och satsa 100% av resurserna på att alla skall få det bra oavsett kön.”

  Jag håller verkligen med!

 17. barfota Says:

  @Sofia

  Ja, som sagt jag vet inte om det ens är sant, det var någonting som fladdrade förbi på skärmen när jag satt och surfade för några år sedan. Jag fäste ingen större vikt vid just det.

  Däremot så fångades min uppmärksamhet av en rapport från något universitet där man konstaterade att män var bättre än kvinnor att känna igen sitt eget barn på doften. Konstigt med tanke på den närhet kvinnor har med sina barn under amningen.

  ”What was surprising was that women had enormous problems distinguishing the scent of the newborn child from that of the older child, even though like their male counterparts they said the shirts belonging to the newborn babies had a stronger smell than those coming from older children.”
  Här kommer en länk som nuddar vid detta fenomen dock inte den sidan jag hittade informationen på först.

  ”Och varför är det alltid papporna som får skola in på dagis? Jo för att mammorna klarar inte av att lämna ett gråtande och vädjande barn.”

  Ja, eller så är det för att de är lata, det är ju tidigt på morgonen och ursäkten att de inte klarar av att ”lämna ett gråtande och vädjande barn” funkar ju, du vet precis som männen som inte ”klarar” av att laga mat, städa, tvätta eller diska. Det blir helt enkelt bekvämare så.

  Jag minns en man som sa någon ting i stil med ”om du vill slippa tvätta så tar din frus nyaste vita underkläder och tvättar dem i 90 grader tillsammans med knallröda jeans. Jag lovar att du slipper tvätten i fortsättningen.” 😉

 18. Sofia Says:

  Tack för tipset! Jag ska testa det på makens vita skjortor:)

 19. barfota Says:

  @Sofia

  Gör det du, han kommer att bli jätteglad och mera PK med rosa 😉

  Här kommer den intressanta länken Klicka här… som jag syftade på innan.

  Trevlig helg och läsning.

 20. Adam Weisshaupt Says:

  Sofia,
  Det finns forskare som har förklarat fenomenet djupare men för att förkorta det hela så innebär det att kvinnlighet/manlighet är viktigt för små barn. Stockholms Läns Landsting hat gjort en studie (5 år) där de har sett kopplingen mellan barn med ensamstående föräldrar kontra samboende/överenskommade föräldrar. Ann Britt Grünewald gjorde samma sak när hon var intendent på Österåkers anstalt (den största gemensamma nämnaren till att de satt där var ej alkohol eller narkotika utan faderslöshet) Det sorgliga är att vi har skapat ett system med hjälp av radikalfeminsier där vi återskapar samhällsproblemen med att att tillgodo se separerande föräldrar med tillräcklig hjälp. Incitatementet till att skapa bråk är så stort för mödrar, kanske för deras egen rädsla.

  Dessutom, då jag sa att jag skulle vara kort.. empati skapar inte empati, konsekvens skapar empati, därför behövs en far!

 21. Adam Weisshaupt Says:

  Ej ska vara infogat i meningen, sorry

 22. Adam Weisshaupt Says:

  För de som är intresserade av orsak till psykiskt och fysiskt våld så slå gärna upp ordet ”reciprocitet” det är nämligen så vi människor fungerar oavsett kön. Fysiskt våld är hemskt och bestraffas hårt, psykiskt våld är ännu hemskare men bestraffas knappt i dagens samhälle, varför?

 23. Joakim Steneberg Says:

  Ann Britt Grünewald…. Hon kan ha sina speciella syften med vad hon går ut med….Möjligen särartsfeminist. Med all säkerhet är hon även här ute efter ”män som lämnar kvinnor” i detta fall. Jag har ett talande citat av henne.

 24. Sofia Says:

  Adam,

  ”Det finns forskare som har förklarat fenomenet djupare ….”

  Det var väldigt intressant det du skrev, men vilket fenomen är det de förklarar?

  Barfota,

  Tack! Det var intressanta artiklar! (och lite söta på något vis)

 25. Joakim Steneberg Says:

  Här i vår närförort var det en kvinna som försökte sätta eld på sin man för ett par dagar sedan. Han fick svåra brännskador, fortsättning okänd.

 26. Joakim Steneberg Says:

  OK, här är mitt bidrag.
  Två av mina (unga) kvinnor i 25-års åldern lappade till mig, örfil. På 70-talet. Jag slog faktiskt tillbaka, som markering. En lätt örfil, varken mer eller mindre. Ena gången var vi ett gäng på krogen, och när jag försvarade mig dök en i kille i gänget upp och ville ge sig på mig. Men det ordnade upp sig. Kontentan är dock, att de började, i båda fallen.
  Den andra tjejen gjorde en sak till. På en utomhusrestaurang vi var, hon gick ock köpte öl i baren. Och kastade flaskan rakt på mig från några meters håll. Jag fick tag på den i luften, men det hade kunnat gå illa. Glas i ögat eller något. Hon var rätt störd, och jag sa upp bekantskapen.
  Visst, det finns våldsamma män, roll, gener eller vad som. Men kvinnor börjar ofta, och provocerar och förolämpar definitivt. Hela debatten är ett ända långt exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: