Oh vad jobbigt med alla dessa sportgalna kvinnor!

by

 

Radioprogrammet Lantz i P4, som redan tidigare visat sig ha feministiska tendenser, har gått igenom sportsidorna i landets tidningar och konstaterat att det är mest män på bilderna.

Är det så konstigt? Den som har minsta kontakt med verkligheten har väl för länge sedan noterat att sportintresse är väldigt mycket vanligare hos män än hos kvinnor.

Ni i redaktionen för Lantz – har ni funderat på att göra en genusanalys av bilderna i en modetidning?

Läs och lyssna om det hela här.

Annonser

10 svar to “Oh vad jobbigt med alla dessa sportgalna kvinnor!”

 1. Max Says:

  Riktigt tröttsamt blir att läsa sportsidor som kvoterar in kvinnlig idrott in absurdum. Ex Göteborgsposten. Man får spader. Världsnyheter inom den manliga sportvärlden får en undanskymd plats i tidningen samtidigt som ”den lovande kvinnliga fäkterskan/volleybollstjärnan” som väldigt få hört talas om skildras med ett stort uppslaget reportage. Där beskrivs t ex hur hon lägger upp sin vardag etc. Händer allt som oftast. Inget fel i reprtaget(n) som sådant men kvoteringen är så uppenbar och så tröttsam. GP:s insändarredaktör försvarar naturligtvis ”jämställdhetsarbetet”. D v s om verkligheten inte stämmer med kartan så gäller kartan. Ett annat ord för hanteringen är väl ideologisk propagandajournalistik.

 2. Info Says:

  ETT LAND, DRABBAT AV MASSPSYKOSER

  Masspsykoserna tar sig olika uttryck i olika länder. I Sverige har dock sådana under en tidsrymd av mer än etthundra år i stort sett lyst med sin frånvaro. Nu bryter de igenom även här med full kraft på två fronter.

  En av dessa virulenta, svenska psykoser kan kanske tills vidare i brist på bättre kallas jämställdhetspsykosen. Vilken, religiöst-extatiskt färgad som den är, sedan något tiotal år övergått i politiskt övergripande och tvingande ideologi, vilken i sin tur redan sprängt alla rimlighetsgränser och nu bara leder vidare in absurdum.

  Alltså fulkomligt naturligt, att Sveriges radio idag (fredag) ägnade ytterligare en hel del programtid (P1 Morgon) åt att skärskåda den tidigare i veckan behandlade, hemska orättvisan i att män förekommer oftare på tidningarnas sportsidor än kvinnor.

  De kvinnliga (naturligtvis) reportrarna i Sveriges radio är tyvärr inte så revolutionerande skarpsynta som de tror. När jag googlar på uttrycket

  MÄN DOMINERAR SPORTSIDORNA

  får jag inte mindre än ca 7.800 träffar. Alla gällande avslöjanden, som gjorts FÖRE och till och med delvis LÅNGT före dagens radioprogram: tjatande gnäll från upprörda feminister, självspäkande artiklar av politiskt korrekta, manliga journalister som tar poäng på att krypa till korset, examensuppsatser i genusvetenskap, RFSL, RFSU osv. osv.

  F.ö. närmar sig julen. Allt fler upprörda röster höjs redan mot varuhusens något skilda avdelningar för pojk- och flickleksaker. Snart kommer ännu en påminnelse om julens ankomst: den massmediala bevakningen av alla pojkar som på grund av biologistisk ondska inte får bli lucior eller åtminstone tärnor.

 3. PASTAS Says:

  Feminister är dumma i huvudet och vill ha uppmärksamhet. The end.

 4. Logitech Says:

  Som riktig man föraktar jag samtliga ”män” som agerar såsom de skränande babianer som älskar ANDRA svettiga män (bättre bollbabianer än dem själva) som enfaldigt jagar en läder/plastkula. Extremt korkat, då läder/plast-bollsinne ju dessutom korrelerar med tummen exakt mitt i handen. Och då är man helt sakligt – onekligen – en hjälplöst löjlig stackare. Med tummen mitt i handen. Kort sagt. Som gillar svettiga män som för sitt liv jagar en boll. Såsom de flesta andra hundarna. *flåsa och drägla – boll – jaga bollen*

  Men än löjligare är (om möjligt) damer som pk-gillar fjoll-boll-för dårar, på grund av att det är feministiskt riktigt (vad de uppfattar som att alla män gör, och de således ska göra) att gilla att titta på riktigt dumma (och svettiga) babianer som jagar boll på heltid.

  =)

  Bara för att ta ett exempel.

 5. Sofia Says:

  Pinsamt! Feminismen får kvinnor att bli som omogna, avundsjuka barn. Har vi för lite verkliga problem i västvärlden eller varför håller hela verkligheten på att förvandlas till Grönköpings Veckoblad?

 6. Joakim Steneberg Says:

  Apropå kvinnor och sport, kolla gärna in Sune Syllvens könsfjäsk på SVD. Mannen som inte bara gillar spark på boll, utan även spark på män. Falerar något i kvinnosporten, så är felet männens!
  Och apropå ”kvinnlig osynlighet”. Skulle gärna se en genusanalys av Pressbyråns vägg med löpsedlar för kvinno/tjejtidskrifter. Hela väggar dominerade av bilder med kvinnokroppar, ansikten, kläder, smink och smycken. Och så kändisar, då får män vara med. Kändismän alltså. Vem forskar utan skygglappar om sådant här? Genusvetenskapen…?

 7. C Says:

  Sofia:

  Ibland tycks jag komma till samma frågeställning/slutsats. Förmodligen är den delvis riktig; givetvis har vi problem här i västvärlden – allvarliga sjukdomar är ett exempel på hur vår livsstil slår tillbaka. Men du har nog rätt till stor del. Vi har mat och vatten, elektricitet, ”välfärd”(?) med mera. Däremot glöms ofta bort vilken ansträngning som faktiskt krävs för att detta ska fungera. Människor stressar ihjäl på grund av överarbete, karriärshets, ”konsumtionskrav” (för att konkurrera med vännerna på Facebook) och så vidare. Det är ett ganska högt pris. Så visst har vi problem. Däremot tror jag ungefär såhär;

  Politiker och andra som inte förmår lösa verkliga (allvarliga) problem hittar helt sonika på ett problem och försöker ”lobba” för detta i medierna. Sedan åtföljs lobbyverksamheten av förslag på lösningar på problemet. Och vips så har man ett partiprogram.

  Kort och gott; ja, förmodligen – de verkliga problemen är varken belysta eller lättlösta. Därmed blundar folk för dem, och man kan alltså lätt komma till din slutsats (vilken jag alltså delvis delar).

 8. Gumman i lådan Says:

  Gå förbi Kulturhuset och genusskåda schackavdelningen. 100 % män. Undrar vad det kan bero på – är det det som är patriarkatet? Har jag hittat källan?

 9. Ola Jennebrink Says:

  Jag lyssnar alltid på P1,men jag har inga problem med Lantz. När hennes program börjar så stänger jag av.Alltid!

 10. Frida Says:

  Det finns rätt många analyser av vecko/modetidningar sett utifrån genusperspektiv.
  Sök och du skall finna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: