Socialarbetare hjälpte kvinna kidnappa barn

by

 

En socialarbetare vid Esbo tingsrätt i Finland har dömts för att ha bistått en kvinna att mitt under en vårdnadstvist kidnappa den gemensamma sonen. Paret hade gemensam vårdnad om barnet, då mamman tog pojken och reste till Sverige. Socialarbetaren uppmanade henne då i ett e-brev att stanna kvar i Sverige. Domen lyder på 1.200 Euro i böter för medhjälp till kidnappning och brott mot tjänsteplikten. Mamman dömdes för kidnappning.

Numera bor sonen hos sin pappa. Läs mer här.

Det är mycket vanligt att socialtjänsten öppet ställer sig på mammans sida i en vårdnadstvist. Det är också vanligt att socialtjänstens personal tar till knep av olika slag för att hjälpa mamman att vinna en vårdnadstvist. Du kan se en videofilm om detta som jag gjort här.

Tack för tipset, Tomas! Jag tar gärna emot tips på par@atomer.se

Annonser

Ett svar to “Socialarbetare hjälpte kvinna kidnappa barn”

 1. Magnus, Genusmagazinet.se Says:

  Det finns ett intressant paralellfall i Sverige som bland annat P4 Västernorrland skrivit om.
  http://www.sr.se/vasternorrland/nyheter/arkiv.asp?ProgramID=216&Max=2009-01-02&Min=2001-04-17&PeriodStart=2008-12-22&Period=2&Artikel=2526126

  ”Det blir inget åtal mot socialtjänsten, Sundsvalls kommun i ärendet då två barn fördes till Norge mot vårdnadshavarens vilja. Åklagaren har nu lagt ner fallet. Socialtjänsten anmäldes eftersom de besökte mamman och barnen i Norge men talade inte om var barnen var någonstans. Varken för polisen eller pappan Hans Burman.”

  För barnen var tiden på flykt en plåga, bland annat sköttes de så dåligt att de fick rycka ut flera tänder efter att de kommit till rätta.

  ”Barnen missade under tiden i Norge både viktig skolgång, tandvård och annat. De är nu tio och elva år gamla, bor hos pappan i Sundsvall och har i stort tagit igen all förlorad tid i skolan. Men tioåringen har fått dragit fyra tänder på grund av den dåliga tandvården, tiden i Norge.”

  Dessvärre tror jag inte att detta fall är speciallt ovanligt. Tror att det är vanligare än man tror tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: