Jag kan bara hjälpa kvinnor, sa socialen

by

Fredrik Rydmyr blev under en tid ganska svårt misshandlad av den man han bodde tillsammans med i ett samkönigt förhållande. Bland annat fick han näsan knäckt.

Men när han vände sig till samhället för att få hjälp i form av samtalsstöd blev han gruvligt besviken. ”Jag lyckades aldrig få någon professionell hjälp”, säger Rydmyr.

Han fick sömntabletter, antidepressiva medel och remiss till en kurator. Men mötet med henne blev ännu ett bakslag; hon var inte beredd att hjälpa honom. ”Hennes förklaring var att hon bara hade erfarenhet av kvinnor som blir slagna av män”, säger Rydmyr. Läs mer här.

Min kommentar är att samhället har svikit Fredrik – på grund av att han är man. Sorgligt men sant. Det är inte ovanligt. Denna blogg har flera gånger tidigare skrivit om fall där män/pojkar mötts av ointresse från det offentliga när de har haft problem – på grund av sitt kön.

Tack för tipset, Magnus på GenusMagazinet!

5 svar to “Jag kan bara hjälpa kvinnor, sa socialen”

 1. Enkönat Says:

  Vill i all vänlighet påpeka att det heter enkönat förhållande. Ett samkönat förhållande är ett förhållande mellan två hermafroditer vilket torde vara extremt ovanligt. Att detta fel har spridit sig beror nog på ordets makt över tanken. Man tycker att samkönad passar på personer med samma kön. Det är helt bortitok, en samkönad individ har både hanliga och honliga könsorgan. Två män (eller kvinnor) som lever tillsammans har alltså ett ENKÖNAT förhållande. Homosexuella bör lämpligen inte beskrivas som hermafroditer.

 2. Artikel 19 Says:

  Genuskvacksalveri i Feministiskt initiativ. ”Sociala faktorer” i all ära, men nog torde gränsen ändå vara nådd i och med Stina Bengs genuskvacksalveri?

  Aftonbladet, AVSLÖJAR: FI-politikerns kontroversiella kurs:
  http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/200sek/article6143222.ab

  Artikel 19, Genuskvacksalveri i Feministiskt initiativ:
  http://artikel19.blogspot.com/2009/11/genuskvacksalveri-i-feministiskt.html

 3. Info Says:

  NINA HÅNAR PÄR STRÖM I SVERIGES RADIO

  Vem är Nina Lekander?

  Nina Katrin Lekander, född 27 maj 1957 i Stockholm, är en radikalfeministisk kvällstidningsjournalist och politiskt korrekt recensent, som i flera decennier haft sina gyllene fingrar i alla möjliga mediala syltburkar. Just nu extraknäcker hon som bisittare (”sidekick”, löjligt) i P1-programmet ”Nordegren i P1”. Vilket idag gav henne tillfälle att skåpa ut Pär Ström.

  Talet kom in på den obrutna raden av kvinnliga, svenska EU-kommissionärer och Pär Ströms debattartikel i Expressen. Nina Lekander fnyste (ungefär): Ja, den där gnällmånsen är inget att bry sig om, han är ju hopplös, det vi ju vad han går för…

  Detta kunde hon idag. Vad mer kan hon?

  NINA OCH DAGIS:

  ”Dagis är ett feministiskt framsteg, inget snack om den saken. Men kanske först och främst som idé inte som realitet. Där lämnar det mycket att önska. Nina Lekander påpekade i Expressen (9/11) att ´reproduktionens underordning under produktionen [är] en av patriarkatets grundbultar´. För att råda bot på detta har feminister i över 100 år kämpat för att så att säga socialisera reproduktionen. Göra den privata sfären offentlig. SOM ETT LED I ATT MOTARBETA KÄRNFAMILJEN HAR MAN SLAGITS FÖR ATT GÖRA OMHÄNDERTAGANDET AV BARNEN TILL EN SAMHÄLLSANGELÄGENHET.” (yelah.net 11/11 2005.)

  NINA OCH EXPO:

  Nina Lekander tillhör tillsammans med Mona Sahlin, Karin Pilsäter, Birgitta Ohlsson m.fl. de privatpersoner på yttersta feministkanten, som ekonomiskt stödjer den AFA-anknutna tidningen Expo.

  ”Bland organisationer som stödjer eXpo märks moderata ungdomsförbundet, liberala ungdomsförbundet, Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund, Miljöpartiet i Karlskrona, Skogs- och Träfacket, Svenska PEN-klubben, Ung vänster, Ung vänster i Ystad, Vårdförbundet och vänsterpartiet. Bland de organisationer man får aktivt stöd ifrån och har täta kopplingar med finns AFA, Hassans vänner, Nätverket mot rasism, Syndikalisterna och Autonomt motstånd.” En betydande del av Expos verksamhet bekostas av Allmänna arvsfonden.

  NINA LEKANDERS VISDOMSORD:

  ”KVINNOR HAR INTE SAMMA GLIDARLÄGE SOM MÄN. Det anser Nina Lekander, journalist på Expressen, som var den tredje gästen i
  seminarieserien Fingret i ögat på Stadsteatern”

  Räcker kanske för den här gången?

 4. Joakim Steneberg Says:

  Här är ett annat enkönsperspektiv. Feministiskt initiativ ”bryr sig om ungdomar” (dvs tjejer). Med överdrivet pullenuttig tjejbild! Jag kommenterade (även bilden under Jocke/controller), blev lögnaktigt vantolkad av inhyrda(?) feminister, svarade med lugn motivering, (2ggr iofs). Och blev utslängd från ”sourzeprat”, igen!
  Om någon läser detta, och vill kommentera mot denna feministpropaganda, gör gärna det! Bara fjäsk för Fi vill vi väl inte ha? Någonstans?
  Lätt att logga in på sourze utom för mig, trots 22 artiklar där.
  http://www.sourze.se/forum/latest.asp

 5. Joakim Steneberg Says:

  Och här är artikeln, (MED FOTO). Som vanligt ”drabbas unga tjejer”. Inget om killar, vem kan vänta sig något positivt och ”jämställt” intresse för detta kön, hos Fi?
  http://www.sourze.se/Avstampsjobb_ger_inte_den_trygghet_som_beh%c3%b6vs_10694104.asp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: