Feminismens nyaste mål inger skräck

by

Jag har gjort en insikt de senaste dagarna. Det gäller den svenska feminismens genuspolitiska mål – som verkar vara på väg att förändras. Och det jag tycker mig se, det förskräcker.

Ögonöppnaren har varit debatten om vem som ska vara svensk EU-kommissionär. Som bekant var det väldigt många inom det politiska och mediala etablissemanget som satte upp som första kriterium att det skulle vara en kvinna. Men det riktigt intressanta är hur dessa debattörer bemötte argumentet att vi faktiskt har haft två kvinnor och noll män hittills på den posten, och att kvinnokravet därför borde släppas. Debattörerna, många av dem,  sa då ungefär så här:

”Men EU-kommissionen och EU:s övriga maktcentra är faktiskt så mansdominerade att det minsta Sverige kan göra är att bidra med en kvinnlig kommissionär för att förbättra könsbalansen en smula i alla fall”.

Innebörden är att Sverige ska ge kvinnor positiv särbehandling för att förbättra den internationella jämställdheten. Tänk efter vad det innebär.

Det är inte lite. Innebörden är, något hårdraget, att den manliga halvan av Sveriges befolkning offras på den internationella jämställdhetens altare.

Det blir ju svårare för män i Sverige att göra karriär om internationell statistik om könssammansättning används som argument för att välja en kvinna vid svenska tjänstetillsättningar. Väsentligt svårare. Hela tiden kommer manliga kandidater – precis som Carl Bildt när vår EU-kommissionär skulle tillsättas – att motarbetas med argumentet att (den internationella) jämställdheten kräver en kvinna! Oavsett hur många kvinnor på topposter vi har i Sverige!

Hur länge kommer det att pågå? Tja, hur lång tid tar det innan hela världen har 50 procent av vardera könet i alla viktiga sammanhang? Det kan röra sig om flera generationer svenska män som berövas en rättvis chans att göra karriär.

Det är hög tid för svenska män att vakna, och börja påpeka i den offentliga diskussionen att gräddfil för kvinnor inte är lika med jämställdhet. Jämställdhet – som jag själv brinner för – är att alla ska ha samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön. Positiv särbehandling – ett finare ord för ”gräddfil” – är antijämställdhet.

Annonser

7 svar to “Feminismens nyaste mål inger skräck”

 1. Joakim Steneberg Says:

  Ja det är en skarpsinnig analys! Att den sedan bara gäller när kvinnor, fel, när den idag dominerande FEMINIST-NORMEN vill, gör det ännu mer intressant!
  För någon 50%/50%kvotering till mindre attraktiva sysslesättningar kan vi väl inte förvänta oss? Soptömnig o dylikt? Tänk om män skulle vägra, att ”göra sin manliga plikt”?
  Som jag berättat tidigare här, så ansåg SVT Aktuellt efter de två senaste valen att dominans av kvinnor i ett riksdagsparti är ”mest jämställt”. Full jämställdhet i riksdagen skulle alltså inträffa med 100% kvinnor där. Och i någon mån balansera upp mansdominansen i Saudiarabiens parlament? (Om det nu är så attraktivt att sitta där.)
  Men allvarligt talat. Vi är rätt snabbt på väg in i ett samhälle, där män gör grovjobbet, och kvinnor tar hand om högre befattningar. Och redan inom offentlig sektor. Och redan 60% kvinnodominans på högskolor.
  Vem bryr sig om pojkarna?

 2. Lasse Says:

  Off-topic

  Men vad ÄR det för män som är ihop med dessa ”tokfeminister”, dem måste ju vara så hjärntvättade och kuvade att man blir mörkrädd.

  Själv har jag träffat en utländsk (europeisk) tjej nu och vi synkar perfekt ihop när det gäller äkta jämlikhet på ALLA plan. Faktum är att hon bara skakar på huvudet åt alla tokerier i feminismens anda och i många fall blir mer frustrerad än jag.

 3. vmm Says:

  Pär Ström: har du sett att din Expressenartikel om EU-kommissionären får kritik på ledarplats i dagens Gefle Dagblad? Jag hittar inte artikeln på nätet. Kanske kommer ut senare.

  Artikeln, med rubriken Vilken förolämpning, berättar först om Cecilia Malmström och om hur duktig och framgångsrik hon är och att hon har stöd även från oppositionen. Sedan: ”Ingen skulle väl kunna komma och säga att hon fick jobbet för att hon är kvinna? Men tji fick vi, debattören Pär Ström, skrev på Expressens debattsida i förrgår att manliga kandidater sållats bort på grund av sitt kön. Han gratulerar Cecilia Malmström men säger också att det hade varit ännu roligare inte minst för henne själv om hon ‘hade utsetts utan att genusperspektivet först hade sållat bort hälften av dina konkurrenter’. En föga subtil förolämpning mot Cecilia Malmström och den enorma kompetens hon besitter. Så ynkligt!”.

  Slut på artikeln.

 4. Joakim Steneberg Says:

  En av genusnytts skribenter, här på sourze om hyllningskören över Cecilia Malmström…
  http://www.sourze.se/Sk%c3%b6nt_att_slippa_Cecilia_Malmstr%c3%b6m_i_Sverige_10694274.asp

 5. Access Says:

  @ Joakim Stenberg

  Den där Johannes Forsblom verkar tro att man måste vara emot homosexuellas lika rättigheter bara för att man inte är feminist. Eller att man måste vara heterohatare bara för att man är för lika rättigheter för homosexuella.
  Ett märkligt resonemang.

 6. Joakim Steneberg Says:

  Jag tolkar det inte så. Men Pride var ju t.ex. tämligen heterohatiskt. Eller?

 7. hampus Says:

  Skoja Joakim,

  jag kan ju givetvis inte snacka för all bögar, men enligt min egen upplevelse, bara dyrkar vi bögar er heterosexuella män.

  Go killar, go!

  Hampus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: