Folket säger nej till kvoterad föräldraledighet

by

 

84 procent av svenska folket säger nej till lagreglerad kvotering av hur män och kvinnor tar ut föräldraledighet, medan 11 procent vill ha reglering. Det visar en opinionsmätning som Demoskop gjort. Se här.

Kommentar: Bra. Politikerna ska inte komma med pekpinnar om hur människor lever sitt privatliv.

För övrigt, här skriver Dagens Nyheters ledarskribent Håkan Boström en signerad ledarartikel vars attityd gentemot män skrämmer. Han säger:

”För de mest utsatta barnen tillkommer också att män är extremt överrepresenterade bland missbrukare, vålds- och sexual­brottslingar. Det finns även mödrar med problem. Men oavsett vilken förälder som brister kan det för dessa barn vara bättre att ena föräldern tar det huvudsakliga föräldraansvaret. Ideal och verklighet kan kollidera på ett ganska brutalt vis.”

Är det kanske bäst att hålla pappor borta från sina barn för att papporna är pedofiler och barnmisshandlare? Vad är det för en manssyn? Boström verkar med hull och hår ha svalt det feministiska manshatet. Detta uttalande från honom lägger sten på börda för de män som diskrimineras av samhället i sin kamp för att få vara med sina barn även efter en separation.

Tack Mats för tipset, jag tar gärna emot tips på par@atomer.se

Annonser

10 svar to “Folket säger nej till kvoterad föräldraledighet”

 1. Wagner Says:

  ”För de mest utsatta barnen tillkommer också att män är extremt överrepresenterade bland missbrukare, vålds- och sexual­brottslingar. Det finns även mödrar med problem. Men oavsett vilken förälder som brister kan det för dessa barn vara bättre att ena föräldern tar det huvudsakliga föräldraansvaret. Ideal och verklighet kan kollidera på ett ganska brutalt vis.”

  Glömmer aldrig vad Fredrik Reinfeldt, av alla människor, kläckte ur sig angående delat barnbidrag. Minns inte ordagrant vad han sa. Men det var typ ”Bättre kvinnan får bidraget så inte mannen super upp pengarna”.

  Någon som minns? Youtube kanske?

  Googla och hitta det själv. Hur fan kunde detta bara försvinna i mediabruset? http://vitmedelaldersman.blogg.se/2008/march/ska-mammabidraget-bli-barnbidrag.html#comment

 2. Christopher Says:

  Håkan Boström har rätt i att män är överrepresenterade bland ovan nämnda brott. Men detta gäller även invandrare – kanske Boström tycker att invandrare också skall hållas borta från barnen?

 3. Lasse Says:

  @Cristopher

  Du belyser ett känsligt ämne.

  Faktum är att invandrare är väldigt övereprensenterade när det gäller ovan nämnda brott, men det talas det tyst om ibland feministerna.

  Varför ?

 4. Christopher Says:

  Lasse:

  Den moderna feminismen har sitt ursprung i extremvänstern, även om den idag finns representerad i alla politiska partier. Extremvänstern gillar traditionellt 1) kvinnor, 2) invandrare, 3) muslimer samt 4) homo-, bi- och transsexuella. Extremvänstern ogillar traditionellt 1) män, 2) etniska svenskar, 3) judar och kristna samt 4) heterosexuella. Det är därför det propagandistiska hatet ofta riktas mot ”den vita heterosexuella mannen”. Om både kollektiven invandrare och män är överrepresenterade inom någonting negativt så är det en medveten handling att enbart belysa att män är överrepresenterade. Det är klassisk propaganda – man skapar en falsk bild av verkligheten utan att behöva ljuga, endast genom att utelämna högst relevant information.

 5. yesman Says:

  Jag tycker definitivt att föräldraledigheten enligt lag ska delas lika mellan föräldrarna. Framförallt om föräldrarna är separerade.

  Det blir då en win/win-situation för alla inblandade. Barnen och papporna får då en laglig rätt att vara tillsammans, och kvinnorna får samma möjligheter på arbetsmarknaden.

  Skulle vara VÄLDIGT intressant att höra hur feminister ställer sig till detta. De vill ju att alla lagar och regler ska gynna kvinnan. Här blir de tvungna att välja… ska man gynna kvinnan så att det blir lika villkor på arbetsmarknaden, eller ska man gynna kvinnan genom att låta henne vara hemma med barnen? Hon kan ju inte få båda, då det faller på sin egen orimlighet…

 6. Pether Says:

  ”För de mest utsatta barnen tillkommer också att män är extremt överrepresenterade bland missbrukare, vålds- och sexual­brottslingar.”

  Men när det gäller de egna barnen är det mamman som är den värsta förrövaren.

 7. brynolf Says:

  Boström är en pajas och en stor anledning till att jag inte prenumererar på DN.

 8. barfota Says:

  @yesman

  ”Jag tycker definitivt att föräldraledigheten enligt lag ska delas lika mellan föräldrarna. Framförallt om föräldrarna är separerade.”

  Jag tycker absolut inte att politikerna skall pilla i hur varje enskild familj löser sin ekonomi och fördelningen av föräldraledigheten, detta är familjens angelägenhet och ingen annans.

  Vid separationer kanske det kan vettigt att fördela pengar och föräldraledigheten procentuellt på samma sätt som man kommer överens om att fördela vårdnaden.

 9. yesman Says:

  @barfota

  Jag respekterar din åsikt, men vi verkar vara av två HELT olika uppfattningar. Jag ska förtydliga min;

  Feministerna hävdar bestämt att pappor inte tar sitt ansvar. Kvinnan ”tvingas” vara hemma och halka efter i karriären, och bla bla bla…

  Jag är helt övertygad att i stort sett alla mammor och pappor VILL ta sitt ansvar – men eftersom det är mamman som sitter på alla korten, kan hon idag – med full uppbackning av lagen – utan att blinka utesluta barnens relation med papporna. Alltså även mot barnens och pappans vilja.

  Detta är fel. Så ska det inte kunna gå till i ett ”jämställt” land. Är det dessutom separerade föräldrar där barn och pappor ju inte har någon gratistid på kvällar och helger, så är detta ännu mera fel. Skulle milt uttryckt vilja kalla det en katastrof.

  Det behövs en lag som är tydlig med att även pappor ska få vara hemma med barnen – precis lika mycket som mamman. Vem, om någon, blir förloraren på en sådan lag? Ingen. Alla blir vinnare. Största vinnaren blir barnet.

  Jag kämpar själv också med min arbetsgivare, som ser det som en fullkomlig orimlighet att jag som pappa ska vara föräldraledig. Den kampen är nästan lika påfrestande som den man har med Familjerätten, och andra myndigheter.

  Ex: Säg att två blivande föräldrar är lika kompetenta, och söker samma tjänst. Som det ser ut idag vet arbetsgivaren att kvinnan blir borta i minst ett år, därför får mannen förtur till tjänsten. Hade arbetsgivaren vetat att båda två kommer vara hemma, så kan han på lika villkor anställa kvinnan.

  Det är jämställdhet, och barnen får de bästa förutsättningarna i sina liv. Är det inte det vi strävar efter?

 10. barfota Says:

  @yesman

  ”Feministerna hävdar bestämt att pappor inte tar sitt ansvar. Kvinnan ”tvingas” vara hemma och halka efter i karriären, och bla bla bla…”

  Vad fe(l)ministerna hävdar kan man ta och skita i, inte många sanningar kommer från det hållet.

  ”Det behövs en lag som är tydlig med att även pappor ska få vara hemma med barnen – precis lika mycket som mamman.”

  Det håller jag fullständigt med om. Pappor ska ”få vara hemma med barnen – precis lika mycket som mamman.” Det är stor skillnad på en lag om pappans rätt att få vara hemma med barnen och en lag som tvingar pappan eller mamman att vara hemma med barnen. Som du själv skriver ”alla mammor och pappor VILL ta sitt ansvar ” så det löser sig själv.

  ”Jag kämpar själv också med min arbetsgivare, som ser det som en fullkomlig orimlighet att jag som pappa ska vara föräldraledig.”

  Hur arbetsgivaren ”ser” på saken är ovidkommande, du har rätt att ta ut pappaledighet. Om du är med i fackförening och A-kassa så stanna hemma, få sparken, stäm skiten ur arbetsgivaren!

  ”Ex: Säg att två blivande föräldrar är lika kompetenta, och söker samma tjänst. Som det ser ut idag vet arbetsgivaren att kvinnan blir borta i minst ett år, därför får mannen förtur till tjänsten. Hade arbetsgivaren vetat att båda två kommer vara hemma, så kan han på lika villkor anställa kvinnan.”

  Arbetsgivaren vet att båda föräldrarna har lika stor rätt till föräldraledighet. Arbetsgivaren kommer alltid att anställa den som han/hon finner lämpligast för jobbet. Den typ av ”på lika villkor” jämställdhet kommer aldrig att existera. Det förekommer att en arbetsgivare anställer efter kön och utseende före anda meriter helt enkelt därför att det är mera lönsamt. Någonting som för övrigt drabbar både män och kvinnor lika.

  ”Det är jämställdhet, och barnen får de bästa förutsättningarna i sina liv. Är det inte det vi strävar efter?”

  Barnen skall ges de bästa förutsättningarna som tänkas kan, vilket inte nödvändigtvis betyder att mamman, pappan eller ens de två tillsammans är den bästa lösningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: