Högskola diskriminerar män på toa

by

Det kom ett mail till GenusNytt:

Högskolan i Borås strävar som i princip alla högskolor efter jämställdhet. Men tillgången på toaletterna på deras bibliotek överensstämmer tyvärr ej med deras ”vision”.

I biblioteket så finns det på varje våning 1 handikappstoalett , 1 tjejtoalett samt 1 Tjej/kill toalett.

Vad är det som säger att tjejer skall få mer tillgång till toaletterna än killarna? Jag tycker till och med att denna toalettsituation överensstämmer med genusklimatet i dagens Sverige, då kvinnorna skall kunna göra intrång i traditionella manliga yrken eller ”manliga revir” medan män som försöker göra vice versa möter ett osynligt (ibland synligt) kvinnligt motstånd.

Ännu värre är det faktumet att det en gång i tiden (före min tid i högskolan) brukade vara 2 st Tjej/kill toaletter på alla våningar men skolan av ngn okänd anledning tagit bort den manliga symbolen, på den ena av toaletterna, på alla våningar, därav uppkomsten av 1 tjejtoalett och 1 tjej/kill toalett.

Det som gör mig mest konfunderad är hur folk kunde låta det ske?

Aron

Ja, hur kunde folk låta det ske? Det är en bra fråga. Tack Aron för din iakttagelse!

Någon kanske tycker att det är futtigt att räkna toaletter och kalla det mansdiskriminering. Men – vilken hade reaktionen blivit om det varit fler herrtoaletter än damtoaletter? Jag är övertygad om att det blivit en ganska bred medial upprördhet då. Känsligheten för könsdiskriminering är nämligen selektiv – den beror på kön.

Annonser

61 svar to “Högskola diskriminerar män på toa”

 1. MoaLinn Says:

  Kan vi hantera könsneutrala äktenskap numer ska vi nog klara dito toaletter. Brukar jag tänka – och så tar jag herrarnas.

 2. vmm Says:

  Jag vill minnas att jag sett någon statistik som säger att ett genomsnittsbesök på toa tar längre tid för tjejer än för killar. Därför kan det ju vara rationellt att ha fler tjejtoor än killtoor.

  Men sedan kan man ju fråga sig om det är rationellt att över huvud taget dela upp toaletterna efter kön. Jag tycker nog inte det. Den dag jag öppnar en restaurang så blir det nog två toaletter men utan könsuppdelning.

 3. Brynolf Says:

  Kvinnor tycks visserligen ha ett större toa-behov än män. Se bara på krogen eller på bion. Så någon logik finns det väl i det. Borås högskola tror jag har rätt ojämn könsfördelning också. Inte för att jag vet åt vilket håll det verkligen lutar, men om kvinnorna är betydligt fler än männen är det ju inte heller så konstigt att de har fler toor. (håhå, visst känns det rimligt att ”toor” är pluralformen av ”toa”?)

 4. Access Says:

  Skit i skyltarna. Ta den toa som är ledig!
  Skit också i att fälla ned locket när du är klar. Om nästa besökare vill ha locket nedfällt så får de väl fälla ned det själva. Inte fan brukar väl kvinnor lyfta upp locket när de är klara?

 5. PabloHoney_4 Says:

  Det har länge pågått en strid om det offentliga rummen i feministkretsar på våra högskolor. Offentliga toaletter görs till symboler för könsförtryck. Manliga symboler i samhället skall reduceras till förmån för jämställdhet. Det är ju ändå kvinnan som har fått stå åt sida så länge – nu är det väl ändå männens tur?

  Ett feministiskt klotter på en av damtoaletterna på Sthlms Universitet låter ungefär så här: ”Eftersom män äger och dominerar det offentliga rummet så har kvinnor inte mer än rätt till en egen fristad, fria från män.”

  Författaren ovan syftade säker på att det endast fanns tjejtoaletter på det våningsplanet och killar inte hade tillträde här. Killar ska snällt gå ner en våning och snällt köa på de två unisextoaletterna istället eftersom de ändå har obegränsat tillträde till de offentliga rummet i vårt samhälle.

 6. Clabbe Says:

  Det finns ingen anledning att märka annars identiska toaletter med mans- respektive kvinnosymbol. Frågan är om det ens är lagligt i myndighetsägda lokaler.

 7. Sofia Says:

  Anledningen är att ni står upp så att det skvätter all världens väg, bland annat på ringen där vi sedan ska sitta….

 8. Tina Says:

  Ni män kan ju välja den för handikappade också. För en del kommentarer på den här bloggen visar inte på någon större verksamhet bakom pannbenen.
  Tina,
  Feminist

 9. äumh Says:

  @Tina

  Vill du vi skall skriva l å n g s a m m a r e så även du förstår vad bloggen handlar om?

 10. PabloHoney_4 Says:

  Genom att läsa ditt svar så tvivlar man inte på att du är feminist. Förlöjligandet används två gånger i samma stycke. Allt enligt mallen.

  Antar du att handikappade är dumma i huvudet? Jag undrar vilken verksamhet som pågår innanför ditt pannben Tina? Du visar på starka fördomar om män och även handikappade.

 11. Access Says:

  Sofia: Eftersom män ofta står och kissar så finns det pissrännor på många toaletter. Men de försvinner allt mer, i den könsneutrala anpassningens anda. Konsekvensen är att de toaletter som är anpassade till att sittning måste användas även för att kissa ståendes. Så om du tycker att män skvätter så kan du ju argumentera för pissrännornas bevarande, eller fortsatt könsuppdelade toaletter. Men det är lite oklart vad du egentligen vill …

  Tina: Apropå att inte ha något bakom pannbenet, vad är det i kvinnors fysiologi som hindrar er från att gå på toaletter som är anpassade för handikappade?

 12. AV Says:

  Dessutom är pissoarer ett av de yttersta könsförtrycken. Har vi ju sett debatteras…

 13. Tina Says:

  äumh: Är det pungsvetten som lackar i skrevet på dig?

  PabloHoney: nej men att en del kommentarer är dumma. Liksom du som inte kan läsa att jag nämner just ”en del kommentarer”

  Access: inget men efterblivna och småaktiga pojkar som gnäller på tjejtoor är i större behov av dem. Och ni tjatar ju om sann jämställdhet? Alltså kan ni ju gå där också!

 14. Christopher Says:

  Tina:

  Eftersom du tar dig tid att gå in på den här bloggen och kommentera innehållet så kunde du ju försöka argumentera för din sak istället för att ta till personangrepp och kalla folk med andra åsikter för handikappade och efterblivna – det är endast du själv som framstår som ointelligent.

 15. Tina Says:

  Christopher: Argumentera för/emot tjejtoor? Nej du Christopher, argument för min sak gällande tjejtoor behövs inte. Tämligen ointelligent däremot att gnälla på denna ”diskrimineringen” öht. Småaktigt.

  Sen är det väl så Christopher att jag skrev ”EN DEL kommentarer”, ska jag rita det i bilder åt dig också så kanske du fattar att jag INTE menar ALLA som skriver här?

  Som svar får jag då just personangrepp, på mig personligen, utan att jag själv angripit någon enskild person: ”Vill du vi skall skriva l å n g s a m m a r e så även du förstår vad bloggen handlar om?”, därav mitt svar till pungsvettaren äumh.

  Men det räcker din intelligens inte till, tydligen?

 16. Lasse Says:

  @Tina

  Härskarteknikerna kan du på dina fem fingrar. I det här fallet är det mest förlöjligande som står på agendan. Ovanstående inlägg är en markering.

  Tag dig tid och läs igenom bloggen så kommer du upptäcka att ”rimligheteten” och ”jämställdheten” går som en en röd tråd genom allt.

  Kram

  Lasse

 17. Tina Says:

  Lasse; Det vet jag väl att rimlighet och jämställdhet är en röd tråd genom bloggen. Det var inte den röda tråden jag skrev om, utan om att somliga kommentarer är rätt spydiga mot kvinnor. Därav min reaktion.
  Kramis
  Tina, Feminist

 18. Clabbe Says:

  Sofia > Okej, så då tycker du även att vi kan vi ha speciella toaletter för invandrare eftersom de i regel skitar ner mest?

 19. eS Says:

  Dra loss symbolerna från toalettdörren och kasta dessa i papperskorgen. Eller spraya över symbolerna.

 20. Tina Says:

  Clabbe; Ni antifeminister brukar ju köra med fakta-tycket och inte ideologi-tycket. Ok, så var har du faktauppgifterna som bevisar att invandrare skitare ner mest (på toaletetterna, antar jag då du menar speciella toa för invandrare)? Fram med bevisen nu, Clabbe!

 21. Tina Says:

  Clabbe; Ni antifeminister brukar ju köra med fakta-tycket och inte ideologi-tycket. Ok, så var har du faktauppgifterna som bevisar att invandrare skitar ner mest (på toaletetterna, antar jag då du menar speciella toa för invandrare)? Fram med bevisen nu, Clabbe!

 22. The Genderrorist Says:

  Oh people, please grow up, would you…?

  Tina börjar med att kasta skit och får skit tillbaka. Lika låg nivå från båda håll.

  Sofia gör en lite lustig poäng (som jag tror att inte var så blodigt allvarligt menad), vilket vi killar kanske kunde ha tillräckligt med humor och självdistans för att ta utan att börja gnälla?

  …och så angående sakfrågan då: Ingen idé att ifrågasätta toalettfördelningen om man inte vet könsfördelningen bland eleverna. Sedan är det så klart ALLTID vettigast med icke-könsmärkta toaletter, så att den som är nödig kan gå på första bästa mugg…

 23. Christopher Says:

  Tiina:

  Du har naturligtvis rätt till din åsikt, men jag hoppas att du tyckte att det var lika ointelligent och småaktigt när feministerna för inte så länge sedan gnällde på att kvinnor är diskriminerade när det gäller toaletter i offentliga sammanhang. För att inte tala om allt annat ointelligent och småaktigt som feministerna har föreslagit – kollektiv straffskatt för män, utegångsförbud för män på kvällen, könskvotering med mera. Feministerna har länge förespråkat en ”jämställdhet” som har en 50/50-fördelning mellan män och kvinnor inom alla områden i samhället som utgångspunkt – då är det inte så konstigt om det uppkommer till synes löjliga frågor som till exempel fördelningen av herr- och damtoaletter.

  Du angrep ingen enskild person, du angrep män. Det är irrelevant om du skrev ”en del kommentarer” eftersom du riktade dig till kollektivet ”Ni män” som du ansåg ”kan använda den handikappade också”. Din kommentar genomsyras av mansförakt och därmed kan du knappast förvänta dig någon trevlig respons. Om jag hade skrivit att invandrare kan använda handikapptoaletter eftersom en del av dem inte visar på någon större verksamhet bakom pannbenen så hade jag förmodligen uppfattats som rasist – på samma sätt uppfattas du som en manshatare. Sedan skriver du att du skrev som du gjorde för att somliga kommentarer är rätt spydiga mot kvinnor – kan du ge exempel på vilka dessa kommentarer skulle vara?

  För övrigt har du inte mycket för dina personangrepp gällande min intelligens och hur långt den räcker – den räckte först till Handelshögskolan i Stockholm och senast till Goldmans Sachs. Hur långt har din räckt?

 24. The Genderrorist Says:

  The Genderrorist; du behöver ju hjälp!
  Sofia har rätt, inte speciellt trevligt att sitta på en toa där ni pinkat ner halva sitsen. Ska nån växa upp är det ju ni som inte kan ge fan i att pinka på ringen eller utanför stolen?

 25. The Genderrorist Says:

  Christopher;

  ”För att inte tala om allt annat ointelligent och småaktigt som feministerna har föreslagit – kollektiv straffskatt för män, utegångsförbud för män på kvällen, könskvotering med mera.”
  Den här tråden handlar bara om toaletterna på Högskolan i Borås. Att du inte har intelligens nog att hålla dig till saken. Typisk mansgriseri! Men ok, ska vi trampa utanför ämnet så kan vi;
  Undvik svininfluensan, låt bli att ha sex med mansgrisar, soffaliggar-grisar och debattsvin som manschauvisterna på den här bloggen.
  Efter att ha läst här är jag bara än mera övertygad om att feminismen är bästa ideologin.

  ”Du angrep ingen enskild person, du angrep män.”
  Just det, allmänt angrepp, inte personligt, som du skrev.

  ”För övrigt har du inte mycket för dina personangrepp gällande min intelligens och hur långt den räcker – den räckte först till Handelshögskolan i Stockholm och senast till Goldmans Sachs. Hur långt har din räckt?”
  Tja, juristexamen, och kompletterande utlandsstudier i USA.

 26. Tina Says:

  Blev fel när jag skulle kopiera namnet, fg inlägg ska vara av mig, superfeministern Tina!

  Christopher;

  ”För att inte tala om allt annat ointelligent och småaktigt som feministerna har föreslagit – kollektiv straffskatt för män, utegångsförbud för män på kvällen, könskvotering med mera.”
  Den här tråden handlar bara om toaletterna på Högskolan i Borås. Att du inte har intelligens nog att hålla dig till saken. Typisk mansgriseri! Men ok, ska vi trampa utanför ämnet så kan vi;
  Undvik svininfluensan, låt bli att ha sex med mansgrisar, soffaliggar-grisar och debattsvin som manschauvisterna på den här bloggen.
  Efter att ha läst här är jag bara än mera övertygad om att feminismen är bästa ideologin.

  ”Du angrep ingen enskild person, du angrep män.”
  Just det, allmänt angrepp, inte personligt, som du skrev.

  ”För övrigt har du inte mycket för dina personangrepp gällande min intelligens och hur långt den räcker – den räckte först till Handelshögskolan i Stockholm och senast till Goldmans Sachs. Hur långt har din räckt?”
  Tja, juristexamen, och kompletterande utlandsstudier i USA.

 27. Sofia Says:

  Vad roligt att vi har så hög nivå på diskussionen 🙂

  Kom på att det faktiskt kan vara bra med damtoaletter för er män också; ni kan välja dem när ni ska göra nr 2 och därmed slippa sitta på kissig ringar (för visst sitter ni ner då?!)

 28. Tina Says:

  Förresten Christopher;

  Då du själv börjar vår dialog med att ifrågasätta min intelligens, får du självklart räkna med att jag ifrågasätter din med. Samma korrelerande svar som du själv ger tidigare, då du skrev: ”det är endast du själv som framstår som ointelligent”!

  Ja det finns flera exempel, men ni män klarar inte att göra mer än en sak åt gången, så jag tar ett inlägg åt gången, har fler på g alltså, men läs här vilken spydig kommentar som flesta av er accepterat då ni tigit om den;

  ”Svenska kvinnor är världens gnälligaste och mest bortskämda kvinnor. Skulle aldrig spilla min tid på såna östrogenstinna as.” Står på https://genusnytt.wordpress.com/2009/11/03/kvinnlig-soft-power-avslojad!

  Tar denna först som sagt då ni män inte klarar att göra två saker samtidigt, knappt det ens, då EN DEL av er knappt kan hålla sig till trådens ämne om toaletter, bara trådens existens är ju rena bottennivån på debatten. Sen hakar en massa pubertala mansgrisar på gnällkören och sjunker till den nivån som ni själva hackar på oss feminister för.

  Väx upp era småpojkar!

 29. Tina Says:

  Schyman kallar män för djur. Må så vara att det stämmer, men en del män är ännu lägre, dom är odjur.

 30. Sofia Says:

  Clabbe,

  Det är helt ok med unisex-dass för mig. Det var mest ett skämt. Jag tror inte för en sekund att invandrare skulle skita ner mer. Några särskilda grupper du tänker på? Norrmän, amerikaner, somalier?

  Tina,

  Du gör tyvärr inte så bra reklam för feminismen. Är anhängarna som du så har vi ju svart på vitt att det handlar om manshat.

 31. Tina Says:

  ”ni kan välja dem när ni ska göra nr 2 och därmed slippa sitta på kissig ringar (för visst sitter ni ner då?!)”

  Kanske det, men dom har fördelen att kunna stå upp för att uträtta alla sina behov. Och det är förbaskat äckligt att gå in på en toa efter en del män varit där. Vem fan vill sitta i andras skit? På min arbetsplats såg vi snabbt till att få ett par tjejtoor så nu är det 3 tjejtoor, 1 för funktionshindrade, och 1 för killar. Arbetsplatsen är kivnnodominerad, men t o m männen är positiva till uppdelningen, så det är inte alla män som är aviga mot jämställdhet. Verkar vara en oas här inne för mansgrisar som inte vuxit ur pubertetsfinnarna än.

 32. Tina Says:

  Sofia; definiera manshat då! Så vi har ett begrepp att förhålla oss till!

 33. Sofia Says:

  Tina,

  Jag skulle nog definiera en manshatare ungefär som en person som du, med anledning av vad du säger om och till män.

 34. Christopher Says:

  Tina: ”Den här tråden handlar bara om toaletterna på Högskolan i Borås. Att du inte har intelligens nog att hålla dig till saken.”

  Att du inte har intelligens nog att förstå att anledningen till att Pär Ström överhuvudtaget tar upp ett sådant ämne beror just på feministernas ständiga fokus på petitesser; om det hade varit en omvänd situation så hade feministerna utan tvekan anklagat Högskolan i Borås för kvinnodiskriminering. För övrigt är det komiskt att du anklagar mig för att inte hålla mig till saken när du själv har skrivit sju stycken inlägg och inte kommenterat sakinnehållet i artikeln i ett enda, utan enbart ägnat dig åt personangrepp och manshat.

  Tina: ”Typisk mansgriseri! Men ok, ska vi trampa utanför ämnet så kan vi; Undvik svininfluensan, låt bli att ha sex med mansgrisar, soffaliggar-grisar och debattsvin som manschauvisterna på den här bloggen.”

  Med tanke på ditt manshat så tycker jag inte att du ska ha sex med några män överhuvudtaget. Du kanske borde prova på att bli lesbisk. Du föredrar uppenbarligen kvinnor framför män.

  Tina: ”Efter att ha läst här är jag bara än mera övertygad om att feminismen är bästa ideologin.”

  Och de som läste ditt inlägg blev nog övertygad om att feminismen är en mansfientlig ideologi. Tack, du underlättar för oss andra här inne.

  Tina: ”Just det, allmänt angrepp, inte personligt, som du skrev.”

  Du ägnar dig åt bådadera. Det är ungefär som att skriva att ”judar är giriga svin” eller att ”muslimer är terrorister” och sedan bli förvånad om judar eller muslimer personligen känner sig kränkta.

  Tina: ”Tja, juristexamen, och kompletterande utlandsstudier i USA.”

  Jaha, då var det ju avgjort att du är den av oss två med lägst intelligens. Det här var roande.

  Tina: ”läs här vilken spydig kommentar som flesta av er accepterat då ni tigit om den”

  Du kunde inte ens hitta en kommentar i den här tråden. Du var tvungen att länka till en tre veckor gammal tråd. Sedan anklagar du andra för att inte kunna hålla sig till saken.

  Tina: ”EN DEL av er knappt kan hålla sig till trådens ämne om toaletter, bara trådens existens är ju rena bottennivån på debatten.”

  De enda gångerna som du ens har nämnt trådens ämne är när du anklagar andra för att inte hålla sig till det.

  Tina: ”Schyman kallar män för djur. Må så vara att det stämmer, men en del män är ännu lägre, dom är odjur.”

  Så sa nazisterna om judarna också. Tack återigen för att du visar feminismens sanna ansikte.

 35. Tina Says:

  Sofia; ok mera konkret då?

 36. Jocke Says:

  Hahahaha, Tina är underbar! Hon bekräftar precis alla fördomar som finns kring dagens rabiata feminister. De är arroganta, gapiga, obildade, barnsliga och könsrasistiska.

  Jag börjar nästan tror att Tina egentligen inte alls är en feminist utan en person som mycket lyckosamt bevisar hur uppenbart störd den rådande feminismen i Sverige är och att den enbart bottnar i manshat.

 37. Tina Says:

  ”Att du inte har intelligens nog att förstå att anledningen till att Pär Ström överhuvudtaget tar upp ett sådant ämne beror just på feministernas ständiga fokus på petitesser”
  Varför då sjunka till samma nivå som ni själva gnäller över feminismen för?

  ”Med tanke på ditt manshat så tycker jag inte att du ska ha sex med några män överhuvudtaget.”
  Lugn och fin Cristopher, har aldrig tänkt mig sex med mansgrisar, däremot med en riktig man som vet att behandla kvinnor korrekt! Men du står längst ner i kön, jag lovar.

  ”Och de som läste ditt inlägg blev nog övertygad om att feminismen är en mansfientlig ideologi. Tack, du underlättar för oss andra här inne.”
  Tvivlar jag starkt på, feminismens idéer är globala och strukturerade. Era åsikter är som små pissar i Mississippi.

  ”Du ägnar dig åt bådadera. Det är ungefär som att skriva att ”judar är giriga svin” eller att ”muslimer är terrorister” och sedan bli förvånad om judar eller muslimer personligen känner sig kränkta.”
  Fel, att kollektivisera kallas hets mot folkgrupp, att individualisera kallas ärekränkning, dvs personlig angrepp. Har inte angripit en enskild person här
  På wikipedia: ”Ett sakligt yttrande om att någon har fel i sak eller har agerat felaktigt är inte personangrep”, se http://sv.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Inga_personangrepp

  ”Jaha, då var det ju avgjort att du är den av oss två med lägst intelligens. Det här var roande.”
  Ditt svar är så ointelligent så det är inte värt att ösa tid på. Visar klart att hade man satt en IQ-mätare på din skalle så hade vi fått vänta millenier tills den gett något positivt utslag.

  ”Du kunde inte ens hitta en kommentar i den här tråden. Du var tvungen att länka till en tre veckor gammal tråd. Sedan anklagar du andra för att inte kunna hålla sig till saken.”
  Och? utanför tråden har ni också själva börjat med.

  ”De enda gångerna som du ens har nämnt trådens ämne är när du anklagar andra för att inte hålla sig till det.”
  Synd att du inte kan läsa Cristopher, har du med dina höga intelligenta utbildningar inte funderat på att börja om i lågstadiet igen?
  Första inlägget jag skrev var inte något påpekande om era sidospår till ämnet.

  ”Så sa nazisterna om judarna också. Tack återigen för att du visar feminismens sanna ansikte.”
  Dream on honey
  Fler och fler vaknar upp och ser kvinnoföraktet. Ni mansgrisar är i minoritet, tack och lov!

 38. Tina Says:

  Jocke; ”könsrasistiska”? Mig veterligt har rasism med raser och rasbiologi att göra, intet med kön och genus att göra. Du, väx upp över tonåren åtminstone.

 39. Tina Says:

  Förresten Cristopher;

  ”Du kunde inte ens hitta en kommentar i den här tråden. Du var tvungen att länka till en tre veckor gammal tråd. Sedan anklagar du andra för att inte kunna hålla sig till saken”

  Nu skrev jag att jag började med en kommentar i högen. Kanske gillade du den kommentaren jag hänvisade till? Tydligen, för tiger man samtycker man. Alltså är du själv en motsvarande mansgrisig, manschauvinistisk kvinnohatare.

 40. Tina Says:

  Nej, dags att lämna er alla pubertala småpojkar ett tag. Men jag kommer snart tillbaka med mera ”manshat”! Era påhopp mig skiter jag i, det visar bara på att ni själva inte är bättre än era motdebattörer! De ger en bra grund för att fortsätta bekämpa samhällets fortsatta kvinnoförtrycket. Så gå nu och lägg er och få en god natts sömn era småglin!

 41. Sofia Says:

  Jag kan inte på rak arm ge dig en entydig definition av manshat
  ( förövrigt är det väl entydiga definitioner en patriarkal struktur?!) men man kan ju lätt misstänka att ordets betydelse är hat eller missaktning av män som grupp. Det är också lätt att misstänka att du har något emot män som grupp, och inte enbart är arg på enskilda personer som har kommenterat, eftersom du är noga med att ha med ordet man i dina förolämpningar och dessutom håller med om att ”män är djur”.

  Nu har jag inte tid längre eftersom jag ska se en film tillsammans med en fin man.

 42. Peter Says:

  Tina:

  Håller med Sofia, är feminismens anhängare ”som du så har vi ju svart på vitt att det handlar om manshat.”

  Sådana som du skapar polarisering i debatten, men som Cristopher sa, tack för att du visar oss feminismens ansikte så tydligt.

 43. Christopher Says:

  Tina: ”Varför då sjunka till samma nivå som ni själva gnäller över feminismen för?”

  För att bevisa hur löjlig feminismen är, vilket Pär Ström genomgående påpekar.

  Tina: ”Lugn och fin Cristopher, har aldrig tänkt mig sex med mansgrisar, däremot med en riktig man som vet att behandla kvinnor korrekt! Men du står längst ner i kön, jag lovar.”

  Riktiga män har inte sex med kvinnor som är manshatare. Med tanke på din bitterhet och ditt hat gentemot män tvivlar jag starkt på att du har någon kö och om du så hade det så skulle jag aldrig ställa mig i den.

  Tina: ”Tvivlar jag starkt på, feminismens idéer är globala och strukturerade. Era åsikter är som små pissar i Mississippi.”

  Jaha, vad bra då! Eftersom du menar att feminismen representerar sann jämställdhet och våra åsikter är kvinnofienliga så borde alla världens jämställdhetsproblem vara lösta enligt dig.

  Tina: ”Fel, att kollektivisera kallas hets mot folkgrupp, att individualisera kallas ärekränkning, dvs personlig angrepp. Har inte angripit en enskild person här”

  De juridiska facktermerna är av föga intresse i den här diskussionen. En man kan känna sig kränkt när han läser att samtliga människor av det manliga könet är ohyra. Punkt slut. Du har angripit många enskilda personer här, inklusive mig.

  Tina: ”På wikipedia: ‘Ett sakligt yttrande om att någon har fel i sak eller har agerat felaktigt är inte personangrep'”

  Du kanske borde söka på ordet ”saklig” istället. Du har inte fällt några sakliga yttranden nämligen och för övrigt är du inte saklig i din argumentation för fem öre.

  Tina: ”Och? utanför tråden har ni också själva börjat med.”

  Du skrev att du kommenterade denna tråd just för att kommentarerna här var spydiga mot kvinnor, men nu visar det sig att det inte fanns några kommentarer här som är spydiga mot kvinnor.

  Tina: ”Synd att du inte kan läsa Cristopher, har du med dina höga intelligenta utbildningar inte funderat på att börja om i lågstadiet igen? Första inlägget jag skrev var inte något påpekande om era sidospår till ämnet.”

  Förslagsvis bör du lära dig stava först innan du kritiserar någon annans läsförmåga. Ditt första inlägg har ingenting med sakämnet att göra – du passade bara på att ge uttryck för ditt manshat genom att säga att män kan använda handikapptoaletterna också.

  Tina: ”Nu skrev jag att jag började med en kommentar i högen.”
  Vore det inte enklare att börja med en kommentar i den här tråden? Nej, för du kan inte hitta någon.

  Tina: ”Kanske gillade du den kommentaren jag hänvisade till? Tydligen, för tiger man samtycker man. Alltså är du själv en motsvarande mansgrisig, manschauvinistisk kvinnohatare.”

  Ingenting som jag har skrivit har varit kvinnofientligt. Allt som du har skrivit har varit mansfientligt. Normala kvinnor är inte manshatare och det är kanske därför en majoritet av alla kvinnor inte är feminister. Normala kvinnor gillar män och normala män gillar kvinnor. Det är biologiskt. Du är uppenbarligen obekväm i ditt eget skinn. Du måste vara en riktigt osäker och rädd människa. Förmodligen vågar du inte ge uttryck för dina åsikter i verkligheten. Totalitära ideologier som feminismen har en tendens att attrahera individer som dig. Om vi levde på 1930-talet så vore du med största sannolikhet kommunist eller nazist.

 44. Tina Says:

  Sofia:

  Manshatet är inte lika utbrett som kvinnohatet då enligt den definitionen.

  Peter:

  Se ta ut nappen ur munnen och se till och väx ur blöjstadiet i alla fall, va! Gäller för er andra småglin här inne också!

  Christopher:

  Egentligen är din kommentar av noll värde efter sakligheten du själv gafflar om är inget du själv klarar av att prestera!

  ”För att bevisa hur löjlig feminismen är, vilket Pär Ström genomgående påpekar.”
  Ditt svar på det här visar att ni kvinnohatare håller lika låg debattnivå som era motparter feministerna.

  ”Riktiga män har inte sex med kvinnor som är manshatare. Med tanke på din bitterhet och ditt hat gentemot män tvivlar jag starkt på att du har någon kö och om du så hade det så skulle jag aldrig ställa mig i den.”
  Jag tror inte du står i kö hos någon riktigt kvinna Cristopher. Småpojkar är inget för rejäla kvinnor.

  ”Jaha, vad bra då! Eftersom du menar att feminismen representerar sann jämställdhet och våra åsikter är kvinnofienliga så borde alla världens jämställdhetsproblem vara lösta enligt dig.”
  Nej, strukturella löneskillnader och annan strukturell kvinnodiskriminering förekommer fortfarande.

  ”De juridiska facktermerna är av föga intresse i den här diskussionen. En man kan känna sig kränkt när han läser att samtliga människor av det manliga könet är ohyra. Punkt slut. Du har angripit många enskilda personer här, inklusive mig”
  Trist då att du är så känslig, men du det skiter jag i. Jag skriver vad jag tycker om män i allmänhet. Om du menar att du ingår där, är det ditt problem. Sök hjälp för det Cristopher! Punkt!

  ”Du kanske borde söka på ordet ”saklig” istället. Du har inte fällt några sakliga yttranden nämligen och för övrigt är du inte saklig i din argumentation för fem öre.”
  Var inte först med att hävda personangrepp, det var du själva som kräver argument, men intet argument förekommer här till er fördel för könsneutrala toor. Obs! fem-öringar existerar inte.

  ”Du skrev att du kommenterade denna tråd just för att kommentarerna här var spydiga mot kvinnor, men nu visar det sig att det inte fanns några kommentarer här som är spydiga mot kvinnor.”
  Du frågade själv ”kan du ge exempel på vilka dessa kommentarer skulle vara?” och inte efter specifika kommentarer i denna bloggposten. Det räckte din ”intelligens” inte till, tydligen!

  ”Förslagsvis bör du lära dig stava först innan du kritiserar någon annans läsförmåga. Ditt första inlägg har ingenting med sakämnet att göra – du passade bara på att ge uttryck för ditt manshat genom att säga att män kan använda handikapptoaletterna också.”
  Om du vill börja märka rena skrivfel och slarvfel så kommer jag göra samma i dina kommentarer. Vill du ha de så, Cristopher? Så gärna!

  ”Vore det inte enklare att börja med en kommentar i den här tråden? Nej, för du kan inte hitta någon.”
  Jag skrev att det fanns spydiga kommentarer på bloggen rent allmänt, märkligt att en karlakarl som du med din höga ”intelligens” missat detta?

  ”Ingenting som jag har skrivit har varit kvinnofientligt.”
  Ska kolla dina kommentarer i andra trådar Cristopher, var så säker.

  ”Normala kvinnor är inte manshatare och det är kanske därför en majoritet av alla kvinnor inte är feminister.”
  På min arbetsplats är så gott som alla feminister, även männen.

  ”Du är uppenbarligen obekväm i ditt eget skinn.”
  Nä det menar du inte, är jag så lik dig, Cristopher?

  ”Du måste vara en riktigt osäker och rädd människa.”
  Tvärtom, jag är ganska självsäker på mig och mina åsikter. Vilken verklighet du lever i ser vi i dina inlägg, det är den sedvanliga manschauvinistiska skåpmaten.

  ”Totalitära ideologier som feminismen har en tendens att attrahera individer som dig. Om vi levde på 1930-talet så vore du med största sannolikhet kommunist eller nazist.”
  Förtrycket står ni män som kollektiv för. Det håller vi på att förändra. Ni är och förblir i minoritet och samhället blir allt mer jämställt, lär dig leva med det Christopher.

 45. Peter Says:

  Tina,

  ”Peter:
  Se ta ut nappen ur munnen och se till och väx ur blöjstadiet i alla fall, va! Gäller för er andra småglin här inne också!”

  Kan säga dig, Tina, jag har vuxit förbi dig för evigheter sedan. Vilken ålder du fastnat i ser man på dina skriverier här. Du är det ultimata beviset på att den svenska psykiatrin har kraschat. Eller har du försökt få professionell hjälp med dina problem?

 46. Tina Says:

  Peter;

  ”Eller har du försökt få professionell hjälp med dina problem?”

  Åh gud så rolig du var nu Peter, grymt rolig måste jag säga!

  Men nej du Peter jag behöver ingen hjälp, men du är tydligen i ett mycket trängande behov av den så jag lämnar köplatsen till dig. Men för din egen skull, var ute i god tid, för det är fler mansgrisar och ”manliga” småglin här i kommentarerna som är i stort behov av ”professionell hjälp” så ni lär få konkurrera om köplatserna!

 47. Peter Says:

  Tina,

  ”Nej, dags att lämna er alla pubertala småpojkar ett tag.”
  Ska du nånsin göra som du skriver, Tina? Klarar du inte av att hitta till andra adresser än den här bloggen?

 48. Tina Says:

  Christopher och er andra mansgrisar:

  Era svar visar på så bristande debattnivå så var och en sann jämställdhetsivrare ser att ni inte tillhör dom som man tar på allvar.

  Då ni tjatar om att märka ord och kommentarer under respektive tråd. Utmärkt! Jag kommer att kommentera alla era kvinnofientliga spydigheter under respektive tråd. Så svaren på era barnsligheter får där.

  Nu får du själv testa din förmåga att bläddra i webbläsaren, Peter!

 49. Sofia Says:

  Tina,

  Jag förnekar inte att det på motsvarande sätt finns män som hatar kvinnor som grupp. Jag tror att fanatism, inskränkthet och hat är ganska jämnt fördelat mellan könen. Skillnaden, och det som är skrämmande, är att kvinnor faktiskt ges offentligt utrymme att uttrycka sina anklagelser och antipatier mot män på ett sätt som inte finns på kartan att män skulle tillåtas göra mot kvinnor.

  Jag orkar inte gå tillbaka och räkna hur många gånger du bara på en liten stund uttryckte dig grovt nedsättande på ett väldigt obehagligt vis

 50. Sofia Says:

  ( oj, jag råkade skicka innan jag var klar)

  Ta ett av dina inlägg och pröva att byta ut ”man” mot ”kvinna” eller bara gör tankeexperimentet att det var skrivet av en man till en kvinna så hör du själv hur otroligt illa, och sexistiskt det låter.

 51. Mangrisen Says:

  Tina säger:
  22 november 2009 kl 20:21
  Sex mellan mans-grisar och femi-nassar är väl helt naturligt? Svin som svin!

 52. Andreas Says:

  Snälla mata inte trollet Tina, det spricker snart…

 53. Erik Says:

  Tina:

  ”Manshatet är inte lika utbrett som kvinnohatet då enligt den definitionen.”

  Vad som kallas manshat och vad som kallas kvinnohat är överhuvudtaget inte jämförbara. Manshat finns offentligt i stora politiska organisationer hos ledande personer som representerar tusentals personer (inte sällan tusentals personer som själva så fort dessa åsikter är vid ytan hävdar sig inte alls dela dem). Kvinnohat däremot påstås det vara när någon begår våldtäkt eller misshandlar någon utan att representera någonting annat än sig själv. Detta har stora likheter med när invandrare anklagas för att representera sin hudfärg när EN invandrare begår ett brott.

  ”Jag tror inte du står i kö hos någon riktigt kvinna Cristopher. Småpojkar är inget för rejäla kvinnor.”

  En man har inget behov av vad DU tycker är en rejäl kvinna. Vi män föredrar vanliga kvinnor, de ideal som du inbillar dig kvinnor skall nå upp till struntar vi män helt i och vi behöver inte ditt godkännande för att välja kvinna, vi skiter i hurdan kvinna du vill vi skall välja.

  ”Nej, strukturella löneskillnader och annan strukturell kvinnodiskriminering förekommer fortfarande.”

  Strukturell, strukturell, strukturell, rappakalja som upprepas av okunniga människor när man saknar riktiga argument men vill framhålla att veta ingenting är ett argument för någonting.

  http://aktivarum.wordpress.com/2009/07/22/de-allsmaktiga-strukturerna/
  http://aktivarum.wordpress.com/2009/07/22/vad-ar-da-detta-bra-till-begrepp-del-4/

  ”Trist då att du är så känslig, men du det skiter jag i. Jag skriver vad jag tycker om män i allmänhet. Om du menar att du ingår där, är det ditt problem. Sök hjälp för det Cristopher! Punkt!”

  Om du anser att ingå i gruppen ”män i allmänhet” är ett problem är du en manshatare eftersom det är vad manshat per definition betyder. Sök psykologisk hjälp för dina aversioner mot män i allmänhet istället för försöka göra din åkomma till nåt andra skall anpassa sig efter.

  ”Jag skrev att det fanns spydiga kommentarer på bloggen rent allmänt, märkligt att en karlakarl som du med din höga ”intelligens” missat detta?”

  Spydiga mot vad? Kvinnor eller feminister? Vet du skillnaden mellan politik och kön eller har du inbillat dig ditt kön är en politisk ideologi?

  ”På min arbetsplats är så gott som alla feminister, även männen.”

  Om du inte arbetar på FI eller Vänsterpartiets kansli och om det finns fler personer på ditt jobb än några enstaka anställda är det där skitsnack! Människor är olika i grunden (personlighetsindikator) och sålunda kommer en specifik politisk åsikt aldrig att delas på en arbetsplats. Det kan tvärtom ”hemska tanke” finnas smygdemokrater och värdekonservativa på din arbetsplats. De vågar bara inte säga något vilket förmodligen är den sorts ”demokratiska” debatt du föredrar.

  ”Förtrycket står ni män som kollektiv för. Det håller vi på att förändra.”

  Män som grupp finns inte! Män är inget kollektiv överhuvudtaget och när du säger män är ett kollektiv är du lika fel ute som SD:s Jimmie Åkesson när han beskriver muslimer som ett kollektiv.

  http://aktivarum.wordpress.com/2009/10/23/akessons-retorik-ar-hamtad-fran-strukturernas-varld/

  Dina argument mot män är samma som nazisterna använde som judar. Dvs de måste vara ett kollektiv för de har mer pengar än vad din teori tycker de skulle ha för att det skall vara ok.

  ”Ni är och förblir i minoritet och samhället blir allt mer jämställt, lär dig leva med det Christopher.”

  Att samhället blir mer jämställt är just vad denna blogg är till för att åstadkomma, ditt feministiskt sanktionerade manshat har rakt motsatta effekten. När du attackerar män så blir de mindre intresserade av jämställdhet, inte mer. Men du kanske drömmer om att förtrycka män som hämnd för arvsskulden? Då är det inte jämställdhet du vill ha!

 54. Erik Says:

  Sofia:

  Toppen att se dig i fin form, lite absurt att vi ena sekunden får bekämpa uttryck för nedvärderande åsikter om kvinnor för att i nästa bekämpa nedvärderande åsikter om män eller hur? Det är som om många idag tror att sånt har med jämställdhet att göra.

  Beträffande manshat så hittar du bra definitioner av begreppet i forskningen på ”misandry” av Katherine Young det handlar om exakt samma sak som rasism (jag kallar det som du kanske lagt märke till manism, dvs manshat är orsaken, manism är själva handlingen) men ifall du inte orkar plöja igenom hennes böcker på ämnet har du en summering här.

  Misandry/Manism är när man betraktar det som utmärker de flesta män som något negativt. Det finns två sätt att dölja dessa manshatiska åsikter. Antingen kan man inbilla sig män är en struktur/kultur och att man bara attackerar den och inte faktiska personer (kallas ibland mansrollen). Alternativt kan man inbilla sig män är ett politiskt system och inbilla sig manshat är en politisk handling (kallas ofta patriarkat)

  Om du vill ha en målande jämförelse så kunde man på samma sätt attackera svart kultur och kalla den ett förtryckande svartifikat, därmed skulle diskriminering och trakasserier av svarta inbillas vara en kamp för frihet från svartifikatet. Det är alltså i bägge fall bara dåliga ursäkter.

 55. Tina Says:

  Mansgrisen;

  Som ditt signum säger; gris som gris, svin som svin

  Erik;

  ”Vad som kallas manshat och vad som kallas kvinnohat är överhuvudtaget inte jämförbara.”
  Hat är olika alltså beroende på vem som hatas, är du så här dum i verkligheten Erik eller är det bara som du spelar dum i huvudet? Föregår dig också, nej jag är inte dum i huvet, har dokument på högre utbildningar än grundskolan som du och andra mansgrisar här visar på.

  ”En man har inget behov av vad DU tycker är en rejäl kvinna. Vi män föredrar vanliga kvinnor, de ideal som du inbillar dig kvinnor skall nå upp till struntar vi män helt i och vi behöver inte ditt godkännande för att välja kvinna, vi skiter i hurdan kvinna du vill vi skall välja.”
  Män föredrar inte en viss kvinnotyp som DU tycker är ideal.

  ”vi skiter i hurdan kvinna du vill vi skall välja.”
  Du är tydligen representant för VARENDA MAN i världen, inte konstigt att kvinnoförtrycket ser ut som det gör då.

  ”Strukturell, strukturell, strukturell,”
  Rappakalja, rappakalja, och åter kvinnofientlig rappakalja som bottnar i små flugskitar som ett par tjejtoor på en högskola.

  ”Sök psykologisk hjälp för dina aversioner mot män i allmänhet”
  Jag låter dig gå före Erik, för du har större behov av den hjälpen.

  ”Spydiga mot vad? Kvinnor eller feminister?”
  Jag skrev inte feminismfientlig, jag skrev kvinnopfientlig. Gå om grundskolan så du får lära dig läsa svenska lilla smågosse!

  ”Om du inte arbetar på FI eller Vänsterpartiets kansli och om det finns fler personer på ditt jobb än några enstaka anställda är det där skitsnack!”
  Några enstaka hit och dit, skitsnack hit och dit, verkar som du om någon mår skit av att det faktiskt finns jämställda arbetsplatser där även män verkar för jämställdhet. Enstaka? Nej, en enhet på drygt 15 anställda i kommunen.

  ”Män som grupp finns inte”
  Nämen herre gud då Erik, finns inte gruppen män i samhället. Hur går det då ihop i ditt lilla puckade huvud att ni blir diskriminerade av feministisk politik? Gud så barnslig du är Erik!

  ”Dina argument mot män är samma som nazisterna använde som judar. Dvs de måste vara ett kollektiv för de har mer pengar än vad din teori tycker de skulle ha för att det skall vara ok.”
  Inlägget som jag pekade på tidigare tar varken du eller Cristopher avstånd ifrån. I 30-talets Tyskland var det värsta inte nazisterna utan dom som teg och inte tog avstånd från nazismen. Du och Christopher är därför att jämställa med kvinnofientliga.

  ”Men du kanske drömmer om att förtrycka män som hämnd för arvsskulden?”
  Sluta drömma och börja arbeta för jämställdhet.

  Slutligen;

  Har hittat en hel del av dina kvinnohatarinlägg, ska börja besvara dom i slutet på veckan, börjar låååångt bakåt, och går framår som jag gör med er andra.

  När jag fixat era gamla kullerbytor så återkommer jag till denna tråden och sågar era eventuella fortsatta inlägg här också.

 56. Tina Says:

  Erik:

  Såg i ett av dina gamla kommentarer att du kan retorik. Du har aldrig seriös funderat på att visa det också?

  Men som sagt, ska börja bena upp dina och andras kommentarer längre bak i bloggen först. Finns en hel del mansgrisaktigt svammel staplat på vartannat där. Och du är en av dom största svamlarna, långt ut i det blå.

  Så det blir kul att smula dina gamla gubbslemmiga kommentarer.

 57. Mangrisen Says:

  Hellre mansgris än femi-nasse!

 58. Sofia Says:

  Erik,

  Tack, intressant läsning!
  Ja, jag tänkte just på det märkliga i att det är ok att säga att män begår x% av alla våldsbrott när det inte är ok att säga att invandrare begår x% av alla våldtäkter.

  Tina,

  Det skulle kunna bli riktigt intressant att läsa dina synpunkter på Pärs definition av jämställdhet, men det bygger ju förstås på att du försöker vara saklig och slutar med personangrepp och förolämpningar. Det är liksom svårt att ta en person som vräker ur sig såna saker på allvar och det är ju synd om ingen orkar läsa vad du har skrivit om du nu tänker göra dig så mycket besvär. Du vet, en person kan ju faktiskt ha rätt i sak även om du tycker att han är en mansgris. Ta och googla lite på
  ” The ad hominem fallacy ” innan du börjar.

 59. Erik Says:

  Tina:

  ”Hat är olika alltså beroende på vem som hatas”

  Nej, hat är (precis som alla andra ord/uttyck) beroende på exakt vad som avses i fysiska realiteten. När fysiska realiteten av vad man menar med kvinnohat och den fysiska realiteten vad man menar med manshat inte är lika är jämförelsen värdelös.

  ”är du så här dum i verkligheten Erik eller är det bara som du spelar dum i huvudet?”

  Ad-hominem

  ”Föregår dig också, nej jag är inte dum i huvet, har dokument på högre utbildningar än grundskolan som du och andra mansgrisar här visar på.”

  Beklagar men sedan en av mina föreläsare hävdade USA fällde atombomber i vietnam så har jag börjat bedöma sådan utbildning på rent individuell och logosmässig basis.

  ”Män föredrar inte en viss kvinnotyp som DU tycker är ideal.”

  Jag tycker ingen kvinnotyp är ideal heller. Jag utgår från de demokratiska ideal som brukar sammanfattas ”marknaden”

  ”Du är tydligen representant för VARENDA MAN i världen, inte konstigt att kvinnoförtrycket ser ut som det gör då.”

  Eftersom jag inte förtrycker kvinnor på något sätt så vore det onekligen mycket konstigt.

  ”Rappakalja, rappakalja, och åter kvinnofientlig rappakalja som bottnar i små flugskitar som ett par tjejtoor på en högskola.”

  Jag har för det första inte sagt ett ont ord om kvinnor. Feminister och strukturteoretiker däremot. Men om du läser på ämnet upptäcker du att varenda människa som haft något att säga till om gällande strukturalism och poststrukturalism var vita gubbar från Sorbonne.

  ”Jag låter dig gå före Erik, för du har större behov av den hjälpen.”

  Uppenbarligen inte eftersom du säger dig ha nåt emot män i allmänhet (eller som kollektiv, eller struktur eller vad än för nonsensursäkt du ger) medan jag inte har något emot kvinnor i allmänhet.

  ”Jag skrev inte feminismfientlig, jag skrev kvinnopfientlig. Gå om grundskolan så du får lära dig läsa svenska lilla smågosse!”

  Jag vet vad du skrev, frågan var vad du menade. Eftersom feminister är kända för att använda gamla ord med nya definitioner så är det fullt förståeligt jag behöver fråga. Då jag redan kritiserat uttryck för kvinnofientlighet här på forumet så tar jag inte åt mig dina dumheter.

  ”Några enstaka hit och dit, skitsnack hit och dit, verkar som du om någon mår skit av att det faktiskt finns jämställda arbetsplatser där även män verkar för jämställdhet. Enstaka? Nej, en enhet på drygt 15 anställda i kommunen.”

  Jag har inget problem med jämställdhet, det är feminism och i förlängningen den allt mer synliga och utbredda manismen jag har problem med.

  ”Nämen herre gud då Erik, finns inte gruppen män i samhället. Hur går det då ihop i ditt lilla puckade huvud att ni blir diskriminerade av feministisk politik? Gud så barnslig du är Erik!”

  Jag har förklarat hur det går till redan. Man låtsas män är en grupp för att kunna diskriminera individer man själv anser tillhör den gruppen.

  ”Inlägget som jag pekade på tidigare tar varken du eller Cristopher avstånd ifrån.”

  Om du menar det inlägg som du länkar till ovan har jag definitivt både sågat det och tagit avstånd från det. Vidare har jag påpekat det bara gällde svenska kvinnor och om sålunda alla andra kvinnor är ok är inlägget rasistiskt, inte sexistiskt.

  ”I 30-talets Tyskland var det värsta inte nazisterna utan dom som teg och inte tog avstånd från nazismen. Du och Christopher är därför att jämställa med kvinnofientliga.”

  Först sade du jag var kvinnofientlig, nu hävdar du plötsligt jag inte är det utan bara inte tar avstånd mot andra som är det. Bestäm dig.

  ”Sluta drömma och börja arbeta för jämställdhet.”

  Det gör jag redan, jag har bara fattat det som de flesta feminister missat. Förutsättningen för jämställdhet är män och kvinnor som tycker bra om varandra. Inte din universella rätt att klaga och tycka illa om män för att de är män.

  ”Har hittat en hel del av dina kvinnohatarinlägg, ska börja besvara dom i slutet på veckan, börjar låååångt bakåt, och går framår som jag gör med er andra.”

  Jag har aldrig skrivit några kvinnohatarinlägg. Jag har däremot citerat mängder av vetenskapliga observerbara resultat gällande kvinnors allmänna beteteende och preferenser. Du kanska skall anklaga Oprah Winfrey för kvinnohat också för att hon inte dolde resultaten av att fråga kvinnor vad de tycker om hur attraktiva män är, utan att veta att yrke och lön som anges är falska och finns där enbart för att se om det ändrar resultatet?

  ”När jag fixat era gamla kullerbytor så återkommer jag till denna tråden och sågar era eventuella fortsatta inlägg här också.”

  Jag har inga kullerbyttor att tala om men du är välkommen att försöka. Jag har inget problem att motivera saker jag sagt i sitt sammanhang.

 60. Erik Says:

  Tina:

  PS: Eftersom du anklagar mig för att vara mansgris så passar jag på att posta en länk som visar en riktig mansgris så eventuellt intresserade själva kan bedöma skillnaden.

 61. Mormor Says:

  Såg detta fenomen på en restaurang en gång, en allmän toa och en tjejtoa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: