Rädda Barnen anställer genusperson

by

 

Nu ska hjälporganisationen Rädda Barnens ungdomsförbund anställa en praktikant. Fokus för hans eller hennes arbete blir ”genus och barnrätt”. Det står i arbetsbeskrivningen att den som anställs ska ha ”förvärvat god kunskap om genusfrågor genom formell eller informell utbildning”. Platsen tillsätts i januari 2010. Läs mer här.

Kommentar: Jag har alltid sett Rädda Barnen som en organisation som jobbar för barn i nöd, exempelvis barn drabbade av svält eller naturkatastrofer. Hur kommer genus in i bilden? Bör inte hjälp till nödlidande vara könsneutral? Varför behövs i så fall ett fokus på genus?

Annonser

19 svar to “Rädda Barnen anställer genusperson”

 1. barfota Says:

  Ja då var det slut med bidrag till den organisationen.

 2. Lasse Says:

  Den är inte första gången de, börjar vinkla och diskriminera pokar. Tror t.o.m det finns ett inlägg om det här.

 3. Ulf Andersson Says:

  @ barfota:

  Vilket/vilka bidrag ska ”Rädda Barnen” (läs Rädda Mammorna)
  ha med den vinklade propagandan de för?

  http://www.dads-r-us.se/2008/11/03/radda-barnen-polisanmalda-for-konsdiskriminering-och-stampling/

  http://www.dads-r-us.se/2009/03/13/ny-manshatarkampanj-av-radda-barnen/

  http://www.dads-r-us.se/2009/03/14/radda-barnens-manshatarkampanj-uppmarksammad-i-usa/

  http://www.dads-r-us.se/2009/03/16/tyskland-ovalkommen-uppmarksamhet-for-radda-barnen/

  Uffe från PappaRättsGruppen

 4. Joakim Says:

  Det märkliga är att frågan verkligen behöver belysas ifrån ett genusperspektiv eftersom fäder idag blir uttvingade från sina barns liv enbart på grund av sitt kön. Jag tvivlar dock starkt på att det är det perspektivet man har på rädda barnen. Organisationen skulle behöva en rejäl utrensning så man får bort manshatare och lögnspridare därifrån.

  Det är mycket bråttom om vi ska lyckas rädda kommande generationer från det öde deras äldre syskon drabbats av. Vi lever i en sekt. Det är helt fruktansvärt att detta får pågå utan att några få ser och gör något.

 5. Joakim Steneberg Says:

  Hela detta fält har ju ockuperats av genusfanatiker och styrs ofta av kvinnliga ordföranden. Ett annat exempel är Amnesty international. Nu är det inte längre dödsstraff, politiska fångar och tortyr (vilket allt i högsta grad drabbar mest män!) som kommer i första rummet hos dem. Utan specifikt vid flera tillfällen, ”övergrepp på kvinnor”.

 6. barfota Says:

  @Ulf Andersson

  INGA. Det är så synd att organisationer som Rädda Barnen, FN och liknande låter sig duperas av femi-nazze-diktaturen.

  Inte en spänn från mig i fortsättningen ! Har inte dessa organisationer dåligt samvete för att särbehandla könen så har inte jag det heller för att slutar stöttar dem.

 7. Mangrisen Says:

  Skulle vara intressant att veta hur det gick till när radikalfeminassarna tog över Rädda Barnen och Amnesty…

 8. Matte Matik Says:

  Hur gick det med den där polisanmälan mot deras annonskampanj förra året? Kom ihåg att det var flera män som slog barn i den medan det bara var en enda kvinna där, och det värsta hon gjorde var att hötta med fingret mot ett barn. Rimmar illa med att 2/3 av barnmisshandelsfallen utförs av modern (nåt jag inte har sett siffror på själv utan bara läst på om på andra ställen – någon som har källa till detta?). Den var rent ut sagt vidrig på flera sätt.

 9. Joakim Says:

  Informationen om barnmisshandel och kvinnliga förövare finns i den senaste rapporten från BRÅ om kvinnors brottslighet. Där står att kvinnor står för en majoritet av all fysisk barnmisshandel.

  Finns att läsa här: http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=Kvinnors%20brottslighet&url=/dynamaster/file_archive/081215/629c5279acf1a7a9f2783635ece92b36/BU%255fKvinnors.pdf

 10. Ulf Andersson Says:

  @ Matte Matik

  ”Hur gick det med den där polisanmälan
  mot deras annonskampanj förra året?”

  Jag antar att frågan ställdes till mig.
  Svaret:
  http://www.dads-r-us.se/2008/12/09/radda-barnen-friade-av-jk/

  Uffe från PappaRättsGruppen

 11. Matte Matik Says:

  Nä jag tar tillbaka det där med 2/3-siffrorna ang fördelning av barnmisshandel mellan kön. Däremot tycker jag ändå att deras reklamfilmer var förfärliga.

 12. Joakim Says:

  siffran 2/3 kan du ha fått ifrån USAs social services. Dom har angett dessa siffror i sin årsrapport. Om Sverige hade brytt sig om detta och gjort liknande undersökningar hade siffrorna förmodligen blivit liknande.

  Men nu gör dom ju inte det…

 13. Matte Matik Says:

  Ja det var kanske så det var – men med tanke på att det verkar vara ännu värre där vad gäller fädernas möjlighet att vara med sina barn, så kanske man ska se de siffrorna utifrån helt andra proportioner också. Det kanske är svårt att jämföra.

 14. Joakim Says:

  situationen är lika illa i USA som här. Även där diskrimineras män systematiskt av myndigheterna. Där åker du till och med i fängelse om du inte har råd att betala underhåll.

 15. Matte Matik Says:

  Tack ska ni ha!

  Ur BRÅ:s rapport: ”De små barnen misshandlades oftast av kvinnor som av åldern att döma sannolikt var deras vårdnadshavare. Av de kvinnor som misstänktes för misshandel mot barn 0–6 år var närmare hälften i åldern 30–39 år och ytterligare en tredjedel i åldern 21–29 år. De resterande var främst i åldern 40–49 år. I nästan alla dessa fall var gärningspersonen bekant med barnet och misshandeln skedde till allra största delen inomhus. Sammantaget pekar detta mot att det är mödrarna eller andra kvinnor som tar hand om barnen som står för den största delen av misshandeln mot de mindre barnen.”

  Undrar hur de här, http://www.brottsrummet.se/Bazment/48.aspx , lyckas få det till att 2/3 är män? Det ska dessutom vara BRÅ själva som ligger bakom brottsrummet.se.

  Jocke, önskar dig all lycka till!

 16. Urban Says:

  Den där genuspersonen kan ju börja med att ställa RB mot väggen och fråga varför de inte driver små pojkars rätt till att få behålla sin förhud. RB tar inte avstånd ifrån detta vilket säger en hel del om hur ryggradslösa de är.

 17. Mannen Says:

  Instämmer med Urban. RB lider av svårartad feminism och behöver hjälp på genus-traven.
  Se http://childrens-genital-integrity.blogspot.com/2009/10/lite-blandat-om-konsstympning-hiv-sd.html

 18. Grodan Boll Says:

  @Matte Matik
  Brottsrummets statistik är från 2000, rapporten ovan från 2007.
  Brottsrummet säger vidare:

  ”Under senare år har uppmärksamheten på våld mot barn varit relativt stort. Det är troligen att det bidragit till att fler polisanmäler barnmisshandel.
  Toleransen mot kroppslig bestraffning av barn har också tydligt minskat.
  Dessutom har anmälningsskyldigheten för dem som arbetar med barn skärpts så att man är tvungen att anmäla om man misstänker att barn utsatts för misshandel.”

  Det är antagligen där som damernas statistik börjar skjuta i höjden.
  Dock är det inte bara de som slår:

  ”När det gäller misshandel mot barn och ungdomar mellan 7 och 14 år beror sannolikt en stor del av ökningen på att skolorna i allt större utsträckning polisanmäler våldshändelser mellan elever.
  Brå bedömer alltså att ökningen av antalet misshandelsfall huvudsakligen beror på att brotten anmäls i större utsträckning än tidigare.”

 19. Lin Says:

  KANSKE, KANSKE det kan ha nat att göra med att alla barn som föds i världen föds av kvinnor och de flesta uppfostras fortfarande övervägande utav kvinnor. kvinnornas situation i fattiga länder är därför av stor vikt till hur barnen kommer att ha det. tex sa kan satsningar pa mödrahälsovard minska antalet barn som dör eller mister sin mamma vid förlossningen. utbildning av kvinnor i hygien och barnhälsovard kan hjälpa dem att sköta sina barn.
  det verkar lite som att du ser allt fran ett radikalt subjektivt och enformigt perspektiv utan att tänka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: