Regeringen ger 145 miljoner till hållbar jämställdhet

by

Igår fattade regeringen beslut om att ge ytterligare 20 miljoner kronor till Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) för jämställdhetsintegrering. Tidigare har 125 miljoner delats ut. Det innebär att summan är uppe i 145 miljoner kronor. Se pressinfo från regeringen här.

SKL kallar sin jämställdhetssatsning Program för hållbar jämställdhet. Allmän information om detta finns här.

De har producerat en broschyr som beskriver programmet (finns som pdf här). Den antyder dessvärre en icke-neutral syn på könen. Inledningen är nämligen formulerad så här:

”Hur ojämställdheten yttrar sig varierar: I en kommun uppskattade man att 80 procent av resurserna för elever med behov av särskilt stöd gick till pojkar, i en annan visade det sig att kvinnor fått färre hemtjänsttimmar än män med samma vårdtyngd och i ett landsting fick kvinnor vänta längre än män på ambulansen.”

Inledningen uppvisar alltså följande fördelning mellan könen:

– Tre exempel på (påstådd eller verklig) diskriminering av kvinnor
– Noll exempel på (påstådd eller verklig) diskriminering av män

Det nämns inget om mäns våldsamma underläge när det gäller vårdnadstvister. Det nämns inget om pojkars underläge gentemot flickor i skolan. Det nämns inget om den kraftiga kvinnodominansen bland personal i förskola och skola. Det nämns inget om svårigheterna för pojkar i behov av psykvård att bli tagna på allvar. Det finns inget om att könsstympning bara är förbjuden när det gäller flickor. För att nu ta några exempel på manliga underlägen.

Då undrar man – går det att lita på könsneutraliteten i verksamheten inom Program för hållbar jämställdhet? Vi vill ju inte att skattepengar ska gå till feministisk verksamhet. Medan sann jämställdhet däremot är viktig.

Annonser

15 svar to “Regeringen ger 145 miljoner till hållbar jämställdhet”

 1. Lasse Says:

  Broschyren ger en bra bild och är ett typexempel av den vinkling som hela tiden sker inom den sk. ”statsfeminismen”.

  Tror dem att folk verkligen köper det här ?

  eller

  Är en i raden av den propaganda hjärntvättning som pågår ?

 2. barfota Says:

  @Lasse

  Ja, folk köper skiten men snart är det val och då kommer vi förmodligen fortsätta köpa skiten eftersom ingen som både har resurser och kan göra någonting gör det.

  Visst är det väl hög tid att avskaffa feminism

 3. Erik Says:

  Därtill skall nämnas att den statistik som regering och riksdag tar beslut på inte är framtagen i syfte att ge en representativ bild av verkligheten, utan framtagen för att påverka.

  Man ska ha klart för sig att det finns feminstiska kvinnor som brinner för makten sedan flera generationer tillbaka. Och det ökar hela tiden ju mer det pratas om att flickor och kvinnor skall söka sig till chefspositioner. Som man har jag aldrig hört någon uppmuntra mig till det, vare sig som barn eller vuxen. Dock dimper det i min famn kataloger, reklam och media för kvinnliga chefer. När jag läser dessa finner jag en massa bra tips som jag aldrig fått själv. Tyvärr får jag inte gå på de kurser som förespråkas. Eller söka de bidragen.

  Har man goda kunskaper i statistik och ett naturvetenskapligt förhållandesätt till val av databearbetning och tolkning av resultat och vill titta på forskning bakom riksdagsbeslut kommer man bakom fasaden av vetenskaplighet se en skrämmande rad av sluga val och ickeval påverkande design, analys och tolkning på ett sätt om ger sken av diskriminering mot kvinnor. I 4 fall av 4 som jag titta på har jag blivit smått illamående av vad jag sett. Problemet är att det tar tid och väldigt goda insikter i matematiken vilket man normalt inte har. Det är ömsom skickliga statistiker, ömsom görandes lämpliga fel i ett syfte som är inblandade i skapande av den samhälleliga fabeln att kvinnor är underordnade och skall få mer resurser. Det finns en stark emotionalitet bakom.

 4. barfota Says:

  @Erik

  Håller med till 100% och därför är det bättre att förlita sig till vad man själv ser, hör och upplever än vad som presenteras i köpta, tillrättalagda och vinklade undersökningar och vinklad statistik.

  Ex. I vissa länder har man så bra censur att statistiken visar på att det inte finns ett enda fall av svininfluensa eller arbetslöshet.

  Du gör ett bra jobb Erik, keep on digging!

 5. Urban Says:

  Det är så tydligt att man skiter i verklig jämställdhet när man struntar i så uppenbara frågor som vårdnadstvister och omskärelse. När ska svenska män vakna och se detta?

 6. Joakim Steneberg Says:

  Fegheten inför blotta tanken på att våga kritisera kvinnor på någorlunda rimliga villkor, är så totalt utbredd i Sverige. Likaså att det minsta erkänna mäns dilemma och utsatthet. Hela denna attityd är förstås helt frikopplad från humanism och demokrati, och ”jämställdhet”. Debatt och politik i Sverige är dessutom totalt anti-intellektuell på detta område!
  Och detta är även våra manliga politikers fel. En värre samling kärringar har väl sällan skådats! Här ligger främsta orsaken till statsfeminismen – manlig politisk flathet. Feminismen i Sverige skulle självdö (utanför den själv) utan dessa högavlönade lismande toffelhjältar i riksdagen (och i media).

 7. barfota Says:

  @Urban

  Svenska män ”vaknar” inte upp ur sin Törnrosasömn.

  Under en längre tid har jag återkommande lagt in länken till avskaffa feminism med ett magert resultat.

  Jag kan bara tolka det så att Svenska män verkligen vill ha feministerna kvar, är för lata eller mesiga för att göra någonting konkret åt sin situation. Namninsamlingen som skapades 2009-10-28 har bara fått in 54 underskrifter varav 1 är dublett och en är trams. Om man nu inte kan ställa sig bakom texten på just den här namninsamlingen så kan man själv skapa en ny och lägga ut länken till den.

  Det har inte diskuterats vad vi män kan och bör göra för att få rätt på eländet. Helst hade jag sett att vi startade ett helt nytt rättviseparti där alla var lika välkommna som vill jobba för riktig rättvisa på alla plan. Tyvärr så tror jag det hela faller på att både män och kvinnor är så stora egoister att det skulle stöta på patrull när det kommer till frågor som t.ex. fördelning av arbete, pengar och gemensamma resurser. Som vi har sett nu med sittande regering så drabbas de som har det svårast i samhället ännu mer än någonsin.

  Detta med rättvisa är så mycket mer än genustänkande.
  Jag ser fram emot konkreta förslag till hur vi män och kvinnor skall göra för att få till stånd ett samhälle där alla kan känna sig behövda och trygga i.
  Jag förmodar att inget sådant förslag kommer så jag presenterar listan på de partier jag inte tänker rösta på vid nästa val.

  Partier med feministisk vinkling
  Moderaterna
  Kristdemokraterna
  Centerpartiet
  Folkpartiet
  Mmiljöpartiet de gröna
  Feministiskt Initiativ
  Socialdemokraterna
  Vänsterpartiet
  Kommunistiskapartiet
  Sverigedemokraterna

  Kom med förslag, någon?

 8. pappabloggaren Says:

  Vi bildar ett nytt parti Barfota!
  Erik, Låt Tanja hjälpa dig med matematiken:-)

  Adam Weisshaupt

 9. Joakim Steneberg Says:

  ”Hållbar jämställdhet”? Vad jag vet så är det dåligt med hållbarheten i svenska parbildningar, äktenskap. Sämst i världen av någon anledning. Men det är väl inte detta som avses kanske?
  Man kan dock påpeka, att alla splittrade svenska familjer (plus flest ensamboende i världen) skapar ett stort slöseri med dubbla bostäder, extra resor osv osv.
  Feminism är ett socialt miljöproblem.

 10. barfota Says:

  @pappabloggaren

  JA…. VI KVOTERAR IN VARANDRA ! 😉

 11. Tanja Bergkvist Says:

  Helt galet, detta är den berömda ”jämställdhetsintegreringen” som innebär att utbildas utbilda och utbilda kommunalt anställda om könsmaktsordningen. Detta kommer inte skattebetalarna till del!

 12. Tanja Bergkvist Says:

  Konstigt, det står 20 miljoer i deras rubrik men 40 miljoner två gånger i texten! Vilket är det?

 13. Tanja Bergkvist Says:

  SKL uppger följande: ”Ansökningarna handlar ofta om att göra en översyn av styrsystem och beslutsprocesser samt att utveckla IT-system och brukarundersökningar så att all statistik kan könsuppdelas. Många innehåller också riktade utbildningsinsatser för förtroendevalda och chefer för att öka kunskaperna om genus och jämställdhet.”

  Propaganda och könsstatistik – hur hjälper det medborgarservicen?

 14. Musse Pig Says:

  ”Jämställdhet är inte att leva som man vill, oavsett kön. Utan att leva som eliten vill, ständigt medveten om sitt kön.” Susanna Popova

 15. Irrelevant Says:

  Allvarligt talat, ni har inte slagits av tanken på att det kanske är en aning förlegat att attackera feminism för hur den såg ut på sjuttiotalet? Väldigt mycket har hänt i världen, och i synnerhet i Sverige, så de idéer ni kritiserar är mer eller mindre döda nu, möjligen med undantag för vissa föråldrade särartsfeminister á la Amelia Adamo och Aftonbladets Malin Wollin. Och ja, det är rätt att kritisera deras syn på världen, genus och kön, men låt inte det gå ut över exempelvis den moderna poststrukturalistiska queerfeministiska rörelsen.

  Allting utvecklas, och inte kritiserar ni väl dagens läkarvetenskap för att man under 1500- och 1600-talet trodde att sjukdomar berodde på en obalans hos de olika fyra vätskorna vi antogs ha i kroppen; blod, gul galla, svart galla och slem?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: