Ointellektuellt mansförakt på Sundsvalls Tidning

by

 

”Kvinnorna som städar upp männens gamla synder”, är rubriken för en artikel i Sundsvalls Tidning. Den är symptomatisk för den mansföraktande och ganska ointellektuella jargong som mediasverige tagit till sig i sin strävan att vara politiskt korrekt.

Vad det handlar om är att en grupp på länsstyrelsen i Härnösand arbetar med att kartlägga områden som är förorenade av tidigare industriell verksamhet. Det rör sig främst om massa- och pappersfabriker och annan kemisk industri, som lämnat efter sig gifter i miljön.

Det är väl känt att hänsynen till miljön inte var särskilt utvecklad vid industriell verksamhet som drevs för 50 eller 100 år sedan. Det är synd, med nuvarande kunskaper. Men vad har det med genus att göra?  Så här skriver Sundsvalls Tidning:

”Länets historia handlar mycket om flera stora industrier. Industrier som skitat ner rejält och det är väl heller ingen hemlighet att det mestadels är män som stått bakom de flesta av de gamla synderna.”

Hur kan en tidning som gör anspråk på att kalla sig seriös göra genusfråga av miljöförstöring från industrialismens barndom?

– För det första var kunskapen om hur gifter sprider sig i naturen och blir kvar under lång tid inte särskilt stor på den tiden. Det var naturligt att ”skita ned”.
– För det andra – visst var det på den tiden mestadels män som satt på beslutande befattningar i dessa industrier. Men det är ju inte därför miljön blivit förorenad. Förereningarna har inte med genuset på beslutsfattarna att göra.
– För det tredje – ifall nu det manliga könet ska skuldbeläggas för denna gamla miljöförstöring bara för att det på den tiden var en självklarhet att män satt på ledande poster, då ska väl också det manliga könet ha äran för att Sverige har på grund av industrierna har gått från fattigt bondesamhälle med återkommande svält till ett rikt och välmående industriland?

Men se, så långt vill inte feminister eller feministiskt inspirerade journalister och proffstyckare driva resonemanget. De stoppar efter halva konsekvensen av ”mäns” agerande – den negativa halvan. Det innebär att argumentationen är intellektuellt ohederlig.

Vi ska inte glömma att kvinnor i lika hög grad som män drar nytta av det industriella välstånd som ”män” byggde upp! När får gruppen ”män” credit för dagens välstånd som en del i genusdebatten, undrar jag?

Detta är ett exempel på vad jag menar när jag hävdar att det f inns ett manshat i Sverige. Tack för tipset, Robert – jättebra bloggtips!

Annonser

7 svar to “Ointellektuellt mansförakt på Sundsvalls Tidning”

 1. Joakim Steneberg Says:

  I ett debattprogram häromdagen om miljö och klimat så togs shoppandet upp. Två kvinnor som brukade besöka Ullared var inte alls intresserade av att deras konsttextilblus kunde bli naturgas efter användandet några gånger. (Sen blev det nytt för 29:-!) Helt likgiltiga! Kvinnors shoppingresor är inte oproblematiska ur miljösynpunkt. Massvis, onödigt mycket, av kläder, smycken och kanske särskilt smink, som handlar lite här och där i miljön vilket det är helt tyst om! Vem bryr sig, det är ju oskyldiga kvinnor!
  Och kollar man artiklar på Fi så får man gå ett år tillbaka för att hitta något intresse för miljön. ”Män bakom klimatproblemen”, eller något liknande, heter den artikeln.
  Klart att det kön som utvecklat samhället utanför hemmet också har begått diverse misstag. Att ”stå vid spisen och föda barn” skulle då bli ett oskyldighetens privilegium…

 2. Peter Says:

  Pär då!

  Glöm inte att kvinnorna fostrat de små män som vuxit upp till dessa miljöförstörande industrimagnater.

  Var är historien som beskriver deras ansvar?

 3. John Says:

  Byt ut ordet mannen mot juden eller invandraren
  så inser vi snabbt att dom är ute och cyklar.

 4. Liberal Says:

  Behöver jag påpeka att journalistens inkompetens är grotesk. Nej, det behöver jag inte. Den objektiva sakligheten är ju till fullo utbytt mot det antivetenskapliga, ohederliga och statsfeministiskt påbjudna manshatet.

  En genusdrillad smygkommunist – som avför det unkna könshatet-manshatet i media. Bara en i mängden. En i mängden av uppenbart hjärnslöa journalistdårar helt utan förmåga till ens en gnutta eget tänkande.

  Är detta numera ett av grundkraven för att få skriva i media, och kalla sig journalist? Fullständigt hjärndöd och obildbar – nyttig idiot – i könshatets och det kollektivistiska manshatets tjänst?

 5. pappabloggaren Says:

  Ja vad ska man säga, finns det ingen ände på detta? Snacka om guilt by association, vi män är chanslösa från start verkar det som..

 6. Imres pappa Says:

  Bland det värsta jag läst.

 7. Pelle Billing Says:

  Det är bara kvinnor i arbetsgruppen. Hade det varit bara män hade man skrivit om hur kvinnor uteslutits osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: