Socialstyrelsen finansierar psykhjälp dock ej till pojkar

by

 

Socialstyrelsen finansierar ett projekt som syftar till att förebygga psykisk ohälsa hos unga. Det gäller dock bara unga av kvinnligt kön. Det hela går ut på att unga flickor ska kunna ha en ”storasyster på nätet”. Någon att vända sig till. Föreningen Maskrosbarn och Tjejzonen organiserar det hela.

Man undrar vad ungdomar av manligt kön har gjort för ont för att inte få ta del av den satsning som Socialstyrelsen gör med skattebetalarnas pengar. Om det finns ett motsvarande projekt som bara vänder sig till pojkar så är saken förstås i sin ordning. Men finns det? Är det någon som har hört talas om ett sådant?

Läs mer här.

Annonser

5 svar to “Socialstyrelsen finansierar psykhjälp dock ej till pojkar”

 1. vmm Says:

  Här är ett projekt, visserligen riktat till flickor, men någon gång i framtiden så kanske det kommer ett projekt även för pojkar!!!

  http://hd.se/hoganas/2009/11/29/gruppsamtal-starker-tjejernas/

  ”Tillsammans med skolsköterskan Eva-Lena Einberg har hon genomfört mötena för halva gruppen tjejer i åttan. Till våren blir det en fortsättning för andra halvan. Hittills har DISA-metoden utvärderats för just flickor i åttan men Eva-Lena Einberg kan mycket väl tänka sig att även pojkar i framtiden kan få egna grupper.

  — Att det blivit så här är troligen att DISA-metoden för första gången utformats efter flickor. Vanligtvis i forskningen brukar utgångspunkten alltid vara män och pojkar, säger hon.”

  Och här får vi ju svart på vitt att den här typen av projekt alltid brukar vara utformade för pojkar men att det nu för en gångs skull vänder sig till flickor.

 2. Lasse Says:

  Verkar som vill killar greppar efter halmstrån och är glada för minsta lilla projekt för att hjälpa utsatta män/killar.

  På andra sidan staketet finns det hur mycket projekt och hjälp som helst.

  P.g.a. av feminist apartheid finns det en skylt på grinden emellan.

  ”Endast för kvinnor”

 3. Lasse Says:

  Finns det någon ”äkta jämlikhetsorganisation” som sökt/äskat pengar t.e.x. papparättsgruppen från berörda myndigheter. För medel verkar det ju inte vara någon brist på.

  ps. ska va VI killar ovan

 4. EP Says:

  Nix!

  Det lär dröja eftersom regeringsdirektiven inte ger pengautrymme till pojkar/män.

  se: http://endastp.blogspot.com/2009/05/socialstyrelsen-svarar-om-anslag.html

 5. Joakim Steneberg Says:

  Det är detta som är det förrädiska med ”jämställdheten”. Man anser att det råder obalans från början. (Vilket det oiofs gjorde genom tidigare könsroller, men där både skyldigheter och rättigheter var i obalans. Män hade vissa rättigheter som hängde ihop med vissa skyldigheter och vice versa.)
  Och eftersom då ”kvinnor var förtryckta” och utnyttjade och underskattade, (glömde jag något?) och bara dom. Och av männen då förstås, enligt detta axiom. Så måste detta idag vägas upp= ”Jämställdhet”!
  Och så här kan man ju hålla på hur länge som helst, med denna faktiska snedvridna revanschism.
  Medan verklig rättvisa idag måste utgå förutsättningslöst från (i huvudsak iaf) hur det är i nuet. Vid varje tillfälle och plats som kön av någon anledning tas upp eller spelar roll. (Vilket det gör ibland.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: