Corren i Linköping utmanar statsfeminismen – igen!

by

 

Tidningen Östgöta-Correspondenten går från klarhet till klarhet. Dagen före Fars Dag publicerade de nästan en hel bilaga om de stora orättvisorna mot pappor när det gäller vårdnadstvister. Idag har de publicerat en ledare som på ett annat plan kommer till männens försvar – något som är synnerligen ovanlstigt i dagens samhällsklimat.

”Könsdiskriminering”, är rubriken för ledaren. Det handlar om det faktum att Skolverket avslöjat att flickor får bättre betyg än pojkar – även när de presterat lika bra på de nationella proven. Så här skriver Corren bland annat:

””När flickor får bättre betyg än pojkar är tongångarna annorlunda. Ingen kräver att betygssystemet görs om, ingen pratar om otillbörligt gynnande. Problemet förutsätts ligga hos pojkarna själva – de måste plugga hårdare för att komma ikapp tjejerna. […]  Men nu visar en studie från Skolverket att betygen faktiskt är orättvisa. Om en pojke och en flicka skriver samma resultat på det nationella provet är sannolikheten större att hon får ett högre ämnesbetyg, och att han får ett lägre. Hörs några krav om rättvisa?”

Nej, mig veterligen är Östgöta-Correspondenten den enda tidning i Sverige som valt denna infallsvinkel på Skolverkets rapport. De övriga har ignorerat den uppenbara pojkdiskrimineringen. Exempelvis ägnade Dagens Nyheter igår hela huvudledaren åt Skolverkets rapport utan att ens nämna genusaspekten, vilket måste betraktas som smått otroligt mot bakgrund av den enorma uppmärksamhet som genusfrågor brukar få.

Jag skrev om DN-ledaren här. Jag skrev generellt om Skolverkets rapport här.

Annonser

3 svar to “Corren i Linköping utmanar statsfeminismen – igen!”

  1. Joakim Steneberg Says:

    SVD påpekade att det rådde skillnad på könen, men inte mer än så. En ledare på den tidningen skulle behövts. Men där råder mest enögda ledarinnor. Vårt hopp står till Ösgöten!

  2. Musse Pig Says:

    Varför deltar svensk massmedia i dessa djupt orättfärdiga kampanjer mot män. Hur är det möjligt? Varför händer det här? Läs Susanna Popovas ”Elitfeminsterna” så hitter ni en del svar. Ett intressant kapitel är ”Historien” som beskriver hur gamla väninnor och mediapersonligheter från grupp 8 och annat löst folk samlades och la grunden för denna sinnesjuka, kvinnochauvinistiska rörelse. Många av de mest tongivande kvinnliga mediapersonligheterna var med. hur många har dragits in sedan dess? Troligen majoriteten av kvinnliga journalister på tidningar och TV. Grupptrycket är nog avsevärt på att ligga lågt i olika frågor för att inte svika ”saken”. Därför ser vi många kampanjbidrag och total tystnad när någon lyckas tränga igenom och belysa vad som pågår.

  3. Musse Pig Says:

    Enda stället som jag lyckats hitta Susanna Popovas bok ”Elitfeministerna” på är http://www.bokborsen.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: