Feministisk tidning riskerar indraget statsstöd

by

 

Den ledande feministiska tidningen Bang är en av de största mottagarna av statliga pengar inom ramen för stödet för kulturtidskrifter. Tidningen får 600.000 kronor om året i stöd av skattebetalarna.

Nu kan Bang emellertid mista stödet, eftersom regeringen vill snäva av definitionen på vilka ”kulturtidskrifter” som kan få stöd. Feminism är ju knappast kultur utan politik, eller möjligen social vetenskap (?).  Regeringen vill ta bort formuleringar om att tidskrifter som behandlar ”social och ekonomisk debatt” kan få kulturstöd, vilket bland annat skulle drabba Bang. Läs mer här.

Kommentar: Man kan undra varför en tidskrift som representerar en så oerhört mäktig och dominant rörelse som feminismen över huvud taget ska ha statligt stöd. Hela idén med statligt stöd är väl att det är de svaga som ska få. Tack för tipset, Kenneth! Jag tar gärna emot tips på par@atomer.se.

Annonser

27 svar to “Feministisk tidning riskerar indraget statsstöd”

 1. Joakim Steneberg Says:

  Det var på tiden! Jag har läst Bang en gång. Det motiverar inte ett statsstöd!

 2. Joakim Steneberg Says:

  Egentligen borde jag ha haft stöd efter denna läsning! Men män får ju inte klaga, och får definitivt inte pengar för det!
  Varför jag läste det numret? Jo två feministiska män(!) hade undersökt hur mansjourer fick pengar (ett minimalt statsunderstöd), utan att ha, enligt dem, en klar handlingsplan mot ”mäns våld mot kvinnor”, för dessa pengar!” Har ni hört!?
  Två Bang-män alltså, de hade intervjuat mansjourer över hela landet, med könsledande och moraliserande frågor. Hände ca 95-96 tror jag.
  Big Bang!

 3. EP Says:

  Här ser jag ett av de sista livstecken på en självständig kamp för männen som potentiella offer:

  7. Motion 1997/98:Ju30 av Lennart Rohdin (fp)

  http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GL02Ju30

  Utdrag:
  Problemet är inte mäns förhållande till kvinnor i allmänhet utan de mäns förhållande till kvinnor som använder sig eller kan komma att använda sig av våld mot kvinnor. Att använda sig av försåtliga argument som att ”vanliga män” i alla samhällsställningar utövar våld mot kvinnor är inget argument för att det skulle vara ett i grunden manligt förhållningssätt.

  Män som misshandlar kvinnor, som utövar sexuellt våld, som missbrukar alkohol etc har störningar eller problem som är relaterade till individen och inte till vederbörandes samhällsställning och som därför förekommer i alla samhällsställningar. Också bland kvinnor, om än i mindre omfattning. Att dessutom bortse från de samband som alltför ofta finns mellan drog missbruk, arbetslöshet och andra sociala problem och våld och övergrepp till förmån för ett närmast perverterat radikal-feministiskt synsätt är att dogmatiskt likt strutsen sticka huvudet i sanden.

  Regeringens argumentation blir extra allvarlig när man försöker ge den ett vetenskapligt sken. Utan att på något annat sätt dokumentera sitt påstående skriver regeringen: ”Det är numera väl dokumenterat, både i forskning och annan litteratur, att det våld som män riktar mot kvinnor ofta har sitt ursprung i och finner näring ur fördomar och föreställningar om mäns överordning och kvinnors underordning.”

  Maktrelationerna i samhället är i hög grad avgörande för att förstå bristerna i jämställdhet – därav nödvändigheten av att anlägga också ett genusperspektiv på analysen – men är ingen generell förklaring till varför enskilda män utövar fysiskt eller sexuellt våld mot kvinnor. Att hävda detta vore att generellt hävda att det hör till den manliga naturen eller kulturen att utöva fysiskt våld mot kvinnor. Det ligger väldigt nära det synsätt som präglade den av regeringen understödda ROKS-kampanjen ”Den man älskar aktar man.” Det vill inte ens regeringen göra så uttalat, även om man i svepande ordalag ändå hänvisar till ”den manliga kulturens kopplingar till våld mot kvinnor.”

 4. Ulf Andersson Says:

  Lite muntra nyheter!

  Vi som står för sann jämställdhet, humanister/icke-feminister och antifeminister ser fram emot att fler bidrag blir indragna
  för feministerna………..

  Uffe från PappaRättsGruppen

 5. Bobby Says:

  Kanske skulle hållit detta on the down low, så att de inte ändrar sig^^

 6. Emma Says:

  En spontan fråga: Feminismen är dominerande i förhållande till vad? Till någon annan politisk rörelse? Jag förstår verkligen inte påståendet.

  Anledningen till att Bang ska ha kulturstöd är att man bör ha en nyanserad tidningsjournalistik där alla åsikter ska få synas. Så vitt jag vet finns det två feministiska magasin, där båda tidningarna utkommer fyra gånger per år och ingen av dem når en överdrivet stor publik. Däremot finns det en stor mängd av magasin och dagstidningar som kan uttrycka liberala, borgerliga och socialistiska åsikter.
  Om antifeminister också vill ha bidrag kan de starta en egen tidning.

 7. Ola Jennebrink Says:

  Alla dessa fina människor som lever på vanligt folks skattepengar. Dra in statsstöden och ut med dem och jobba och bidra till landets välförd istället för att sitta och snacka dynga. Och nu ska vi försörja EU-maffian också.
  ”starta en egen tidning” Skäms på dig!Du och dina geligar sitter på alla media och stoppar allt som vi försöker få publicerat. Jag kan tala om för dig att det jäser i de manliga leden. Ni svenska kvinnor har ett av världens snällaste och schystaste män, men nu jäklar häller vi på att få nog av ert genusbladder. Du kan gå och plocka peppar Emma!

 8. Emma Says:

  Ola Jennebrink: Varför ska jag skämmas över att jag ber människor med annorlunda åsikt att starta en egen tidning där de kan sprida sitt budskap, istället för att klaga på att andras engagemang och politiska åsikter får synas i en tidning som de själva har startat?
  Jag tycker du ska skämmas eftersom du med plumpa kommentarer visar att du inte anser att det är viktigt med en politik som främjar att allas åsikter ska få synas.
  Som ett exempel: Hur mycket jag än avskyr nationalistisk politik, anser jag att även deras tidningar ska få bidrag från staten. Eftersom vi lever i en demokrati. Detta betyder att jag verkligen anser att ni, antifeminister, ska starta en tidning, så era åsikter också kan få bidrag. Men kanske förlorar ni då argumentet om att man inte bör ge bidrag till feministisk samhälls och kulturtidskrift. Eftersom det är fler som är emot feminismen än för feminismen. För då blir väll er åsikt är den dominerande? Hängde du med? Jag tycker du ska skämmas för att du inte tro på att antifeministerna har förmågan att starta en tidning. Till och med en feminist har högra tro på antifeministerna än en antifeminist själv.

  Sedan förstår jag inte vad du menar med att jag och mina (ja, lite stavfel där men, gelikar kanske du menar?) sitter på all media. Personligen har jag ingen maktposition att tala om. Jag tror mer att du inte vet hur du ska uttrycka dig eller så generaliserar du lite väl mycket. Men det var bara en tanke.
  Svenska män är snälla.
  Ja, både min pojkvän och min pappa är oerhört snälla. Därför anser även de att jag har rätt till lika lön för lika arbete. Den åsikten tycker jag är väldigt snäll.

  Det är fortfarande ingen som svarat på min fråga, men eftersom du Ola har så många starka åsikter kanske du vet. Feminismen är dominerande i förhållande till vad? I förhållande till alla antifeminister? Väntar med spänning på svar!

 9. Lasse Says:

  Skattefinansierad (köns)rasism hör inte hemma i en demokrati Emma. Klart att det står vem som helst fritt att starta en tidning, men det finns ju gränser beroende vad tidningen innehåller för material och vilket budskap man förmedlar.

  Läst några nummer av ovanstående tidning och maken till en kränkande människosyn får man leta efter.

 10. PabloHoney_4 Says:

  ”Sonja Schwarzenberger och Lawen Mohtadi har måst bevisa en del under rekryteringsprocessen – inte bara att de är dugliga journalister, utan också att de har rätt politisk orientering.

  – Tanken om en könsmaktsordning kom väldigt tidigt till mig, säger Sonja Schwarzenberger som bjuder på hett te i Bangs lokaler vid Hornstull i Stockholm.”

  http://sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/article383148/Tidskriften-Bang-ar-tillbaka.html

  Tidningen är utan tveka radikal och politisk. Detta är inte inget kulturmagasin. Det råder det väl ingen tvekan om längre!

 11. Emma Says:

  Jag tycker att feminism hör hemma i en demokrati. Precis som alla andra politiska åsikter. Sedan om du, anser den vara radikal och handla om könsrasism, kan jag bara beklaga. Jag som feminist och människa har aldrig hatat män. Jag är bara trött på att behandlas sämre utifrån mitt kön och inte min kompetens. Men, Lasse, jag kan förstå att man som man har svårt att känna igen sig i den känslan. Ja, förutom då när det gäller ifall man får vårdnaden om sitt barn eller ej, där kvinnor förfördelas, för att man har en syn på föräldrarskap där kvinnan anses vara den viktigaste föräldern (något feministerna försöker att ändra på, genom att påpeka att pappan också har lika stor del i ett barns liv och utvecklinng).

  Ja just det, att man nu som man känner ett sådant stor aggresivitet från alla rabiata radikala feminister… glömde den extremt viktiga detaljen. Att alla feminister verkligen hatar män. Snälla nån, är det någon som tror på den myten fortfarande? Vakna och se verkligheten.

 12. Emma Says:

  Förtydligande, eftersom jag ansåg mig snubbla på en formulering i föregående inlägg:

  Original: Jag är bara trött på att behandlas sämre utifrån mitt kön och inte min kompetens

  Ändring: Jag är bara trött på att behandlas utifrån vilket kön jag har och inte efter min kompetens.

 13. PabloHoney_4 Says:

  @Emma

  ”Jag är bara trött på att behandlas utifrån vilket kön jag har och inte efter min kompetens.”

  -Dito!

 14. Ola Jennebrink Says:

  Hej Emma! Först om skam. När Skandias direktörer tar 100-tals miljoner av kundernas pengar och ger till sig själva, så anses det allmänt vara anstötligt. Trots att det skett enligt lagen. Om de sedan hade haft den dåliga smaken att rättfärdiga sig moraliskt genom att påpeka att det står alla fritt att bli direktörer och berika sig, så vore det SKAMLIGT.
  Antyder du att kvinnor är lönediskriminerade? På svensk arbetsmarknad har vi löneavtal som behandlar man och kvinna lika. Jämo visar att vi är likabehandlade. De undersökningar som visar skillnader på upp till 25 % har inte tagit hänsyn till olika arbetsuppgifter samt olika arbetstid.
  Jag anser att alla ska ägna sig åt samhällsnyttigt arbete i mån av förmåga. Pga den demografiska utvecklingen kommer vi att behöva alla krafter. Att då ha ett frälse som bedriver hobbyverksamhet med skattemedel är inte rätt. Statens bidrag till politisk verksamhet borde minskas, istället för att ständigt växa som nu sker.
  Ett exempel på hur fel det kan bli:En feminist med kontakter ända upp i den gamla regeringen samt till näringslivets toppar,startade en verksamhet för att hjälpa kvinnor. Det kostade staten miljonbelopp varje år och resulterade i att de inblandade feministerna kapade åt sig pengarna på olika sätt.Trots att det blev offentligt tog det flera år att stoppa det hela. Inga pengar till varken feminister eller antifeminister säger jag.Vi finns ju här på nätet utan att få betalt. Du och jag.
  De facto sitter feminister på så många och viktiga positioner i media att de dominerar.Väl där kvoterar de in andra feminister samt hindrar nyheter som inte passar in i genus-teorin.Statistik förvanskas. Utlänningar felciteras. Kritik ignoreras. Dessa media-människor saknar ditt demokratiska sinnelag, men det märker inte du som ligger i fas med dem.
  Sedan skoltiden har jag inte skrivit texter och när jag nu gör det med dator så gör jag konstiga stavfel. Såsom att stava lika som liga. Jag skyller på ovana med knapparna. Vad är din ursäkt för att skriva väll för väl och högra för högre samt ett antal gramatiska fel?
  Slutligen:För Sveriges väl-Lägg ner feminismen!

 15. Lasse Says:

  @Emma

  Tycker du att fascism hör hemma i en demokrati ?

  Feminismen har antagit såna former att man börjar skönja konturer av fascism. Det går kalla kårar efter min rygg.

  Ta dig tid och läs igenom denna blogg på ett nyanserat sätt. Efter det, sätt dig på andra sidan skrivbordet och försök se saker från ett manligt och jämställt perspektiv.

  Hoppas du inser nedanstående:

  ”Feminismen är tyvärr för ensidig och ideologiskt driven för att uppnå jämställdhet”

  Citerat från Pelle Billings blogg också värd ett besök.

  http://www.pellebilling.se/blogg/

  Nedanstående debattartikel är även den högaktuell:

  http://www2.unt.se/pages/1,1826,MC=2-AV_ID=989193,00.html

 16. Emma Says:

  PabloHoney_4 – fint, då har du och jag något gemensamt, kanske ska vi kämpa emot samma mål då?

  Ola. Jag anser att man bör ha en bred journalistisk frihet där allas åsikter ska få ett utrymme. Hur mycket man än är emot den. Om det nu är så att många feminister stoppar era åsikter, borde ni då inte göra något åt det, istället för att gnälla om att det är så?
  Det är ju precis det feministerna försöker göra nu. Att genom politik minska det ojämnställda och skapa ett bättre samhälle för både kvinnor och män. Istället för att gnälla att det är fel hela tiden och tro att någon annan ska ändra på det åt dem. Jag uppmanar dig att göra desamma! Det blir så mycket mer konstruktivt gjort då.

  Fakta visar att det är 4700 kr i genomsnitt mindre i kvinnors lönekuvert än män. Faktumet är också att glappet de senaste åren har ökat. Det tycker jag är lönediskriminerande. Tycker inte du det? Eller var det den forskningen du hävdade att man inte tagit hänsyn till olika arbetsuppgifter samt olika arbetstid. Kan det vara så att man inte heller tagit hänsyn till varför man har olika arbetstid och arbetsuppgifter?

  Angående mina grammatikfel, jag har problem med ordblidhet och lyckas ofta lägga till en bokstav för mycket eller för lite. Detta är något jag arbetar med och uppskattar att du gjorde mig uppmärksam på att jag skrev väll och inte väl. Vilket nu är ett fel jag försöker rätta till. Hittar du något annat så påpeka gärna!
  Som kommentar till min kommentar om ditt stavfel, ville jag bara förtydliga att det verkligen var ordet gelikar du använde. Jag gjorde precis samma misstag angående ordet högra istället för höger, slant på tangentbordet och rättade inte texten nog uppmärksamt. Ber så mycket om ursäkt ifall detta skapade stora problem för dig.

  Slutligen: Jag tycker ni svenska män på den här bloggen borde sluta gnälla på att feminister gnäller. Gör något istället!

 17. Emma Says:

  Lasse.
  Jag anser att om fascisterna har en tidning där de vill uttrycka deras åsikter, så ska de få ha det. Det var de min bestämda ståndpunkt. Sedan behöver jag inte tycka om deras politik för att anse det.

  Tror inte du ska vara rädd Lasse. Om man vill att alla människor ska behandlas på samma sätt, kan man inte hata det andra könet. Det säger sig självt.

  Jag kommer att läsa/läser denna blogg och andra bloggar. Tro mig. Vad jag reagerar starkt över att man inte verkar vilja ha en nyanserad tidningsjournalistik och det var den debatten jag kommenterade från första början.

  Fortfarande har ingen svarat på frågan, i förhållande till vad feminismen är dominerande.

 18. Lasse Says:

  @Emma

  Frågan var/är om du tycker att facistiska tidningar skall få statligt stöd ?

  ”Tror inte du ska vara rädd Lasse. Om man vill att alla människor ska behandlas på samma sätt, kan man inte hata det andra könet. Det säger sig självt.”

  Intressamt att se hur du försöker använda feminismens sk. ”härskartekniker”även på mig. Vem har sagt att jag är rädd Emma.

  Skulle uppskatta om du kunde ange källa för dem statistiska underlagen (fakta) som du uppger gällande lön. Blir lite förvirrad, vilket budskap vill du föra fram gällande sista biten i det stycket, vore önskvärt om du gjorde ett förtydligande.

  Lika förvirrande är ditt sista påstående och fråga. Enligt min mening enligt ovan kan man nu dra parareller mellan feminism och fascism dvs. en auktoritär politisk ideologi, även populärt kallat statsfeminismen.

  Denna feminism börjar dominera och genomsyra det mesta i vårt samhälle precis som en auktoritär ideologi gör.

 19. Ola Jennebrink Says:

  Att klaga på andras stavfel är onödigt och det gjorde jag för att du gjorde så.Låt oss sluta med det.
  Lön betalas efter arbetsinsats.Jag har hört feminister kräva mer lön till kvinnor pga könet.Är det det du vill?
  Om du och dina medsystrar anser att ni är diskriminerade ekonomiskt och politiskt,så är ert agerande logiskt.Ta en extra skatt av män på kanske 2000 kr och ge till kvinnor så att det blir lika.Hindra män från att yttra sig i media.Vi har ju makten och förfödelar er och då måste ni kämpa ner oss.Tycker du verkligen att detta är rätt?
  Vi klagar här Emma för att vi inte får publicera oss någon annanstans. Menar du att vi ska tystas här också?I så fall borde du skämmas igen.
  Jag har förklarat för dig hur feminismen dominerar.Ser du inte det?
  Dina svar på min kommentar är endast sporadiska och dessutom slarviga.Kan du bättre?

 20. Emma Says:

  Om tidningar uppfyller kraven för stöd ifrån staten då ska dem få stöd. Vare sig det är en politisk åsikt man håller med om eller inte.

  Du skrev att du fick kalla kårar. Det tolkar jag som rädsla. Ber så mycket om ursäkt över den feltolkningen.

  Kommentar från Pär Ström:
  ”Man kan undra varför en tidskrift som representerar en så oerhört mäktig och dominant rörelse som feminismen över huvud taget ska ha statligt stöd. Hela idén med statligt stöd är väl att det är de svaga som ska få.”

  Min kommentar till det:
  ”Anledningen till att Bang ska ha kulturstöd är att man bör ha en nyanserad tidningsjournalistik där alla åsikter ska få synas. Så vitt jag vet finns det två feministiska magasin, där båda tidningarna utkommer fyra gånger per år och ingen av dem når en överdrivet stor publik. Däremot finns det en stor mängd av magasin och dagstidningar som kan uttrycka liberala, borgerliga och socialistiska åsikter.”

  Ni får tycka hur illa som helst om feminismen. Men ni kan inte neka Bangs rätt till statliga bidrag. Sedan undrade jag exakt i förhållande till vad feminismen är dominerande.

  Statistiska centralbyrån.
  http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____149077.aspx
  Varsågod och läs.

  Ola. Om lön betalas efter arbetsinsats. Hävdar du då att kvinnor konsekvent gör en sämre arbetsinsats?
  Vilket sammanträffande. Jag tycker ungefär samma om dina svar. Din första kommentar ansåg jag var osmaklig och den handlade inte ett dugg om det jag påpekade i mitt första inlägg. Kan jag inte få se lite fakta på vilka feminister det är som hindrar era åsikter från att komma fram?
  Tycker det är intressant att du ber mig att skämmas hela tiden. Det är sådana uppmaningar som bara gör mig mer övertygad. Jag tycker inte ni ska tystas ner. Jag tycker ni ska sluta gnälla på att man får bidrag för politiska åsikter som inte överensstämmer med era egna.

 21. Lasse Says:

  Tack för länken Emma.

  Tyvärr fick jag mina värsta farhågor besannade, du kommer dragandes med statistik som är fullständigt värdelös.

  Man tar inte hänsyn till:

  * Befattning
  * Antal år i företaget
  * Arbetsuppgifter
  * Arbetstider

  Eller med andra ord, du använder vinklade siffror i propagandasyfte.

  Det är inte männens fel att kvinnor av egen fri vilja väljer låglöneyrken.

  Det är inte männens fel att kvinnor av egen fri vilja har en benägenhet ”att välja det säkra före det säkra” vilket har en avgörande faktor t.e.x. vid start av eget företag. Dem vågar inte chansa.

  Det är inte männens fel att kvinnor av egen fri vilja hellre väljer att vara hemma med sina barn istället för att göra karriär.

  Vad beträffande stöd till tidningar, läs nedanstående artikel säger väl allt.

  http://www.dn.se/opinion/debatt/presstodet-har-spelat-ut-sin-roll-for-demokratin-1.998654

 22. Emma Says:

  Är inte statistiska centralbyrån till för att undersöka statistik? I så fall kan man ju påvisa att all fakta som Pär Ström använt i sin bok som kommer ifrån statistiska centralbyrån också är helt värdelös.

  Vad vet du om fri vilja? Om jag vill bli fotograf, är enda chansen att starta en enskild firma. Punkt. Det finns få som anställer fotografer på heltid i dagens läge. Jag blir fotograf av fri vilja, men jag är inte säker på att jag skulle velat bli egen företagare av fri vilja. Nu kommer jag bli det. Samtidigt så tror jag inte att man tar det säkra för det osäkra av fri vilja. Jag tror mer eller mindre att det alltid finns något som tvingar en till besluten. Antingen är det arbetsmarknaden och dess villkor eller andra skäl. Detta tror jag gäller både kvinnor och män. Många tar det dem får, inte för att de vill. Att generellt prata om fria viljor när det gäller jobb är som att prata om gratis luncher. Det finns inget som är gratis, det är alltid någon som betalar.

  Jo, artikeln hade sina poänger. Men han ifrågasatte presstödet i stort, inte en enskild kulturtidskrift. För så länge vi fortfarande har ett presstöd, kan man inte neka en politisk åsikt. Samt så behöver man inte vara vetenskapskvinna för att förstå varför den borgerliga regeringen vill göra möjligheten till bidrag mer snäv när det gäller tidningar som Bang, Arena och Expo. Det säger ju sig självt.

 23. Emma Says:

  Jag menar inte att Pär Ströms bok kommer från statistiska centralbyrån. Däremot att han använt en del fakta därifrån. Ifall det var någon som missuppfattade formuleringen.

 24. Erik Says:

  Emma:

  ”Om tidningar uppfyller kraven för stöd ifrån staten då ska dem få stöd. Vare sig det är en politisk åsikt man håller med om eller inte.”

  Presstödet är som alla insatta känner till inget annat än partistöd. Vill sålunda vänsterpartiet eller fi ha egna tidningar får de göra det under äkta flagg. Inte falsk.

  ”Min kommentar till det:”Anledningen till att Bang ska ha kulturstöd är att man bör ha en nyanserad tidningsjournalistik där alla åsikter ska få synas.”

  Min kommentar: Rena dumheter, lika lite som nazistiska och vit-makt åsikter skall finnas, lika lite skall köndiskriminerande dito finnas. Nyanserad journalistik betyder att man bör ha höga krav på de tidningar som finns, inte ha massor av tidningar med låga krav som ökar balkaniseringen av samhället.

  ”Däremot finns det en stor mängd av magasin och dagstidningar som kan uttrycka liberala, borgerliga och socialistiska åsikter.””

  Och som därmed feminister kan uttrycka sig i eftersom både liberala, borgerliga och socialistiska partier har feminister. Falsk flagg ej nödvändig.

  ”Sedan undrade jag exakt i förhållande till vad feminismen är dominerande.”

  I förhållande till det mesta i offentligheten, inte minst demokratin och individnens rättigheter tar stryk när feminismen får bestämma.

  ”Statistiska centralbyrån.
  http://www.scb.se/Pages/TableAndChart____149077.aspx
  Varsågod och läs.”

  När en manlig ingenjör på företag A tjänar mindre än en manlig ingenjör på företag B vad kallar du det då Emma?

  ”Ola. Om lön betalas efter arbetsinsats. Hävdar du då att kvinnor konsekvent gör en sämre arbetsinsats?”

  Det hänger på hur du i sammanhanget definierar ordet ”sämre” men om du menar kvinnor har lägre antal arbetstimmar så ja då gör kvinnor konsekvent en sämre arbetsinsats. Det finns flera andra detaljer som skiljer sig inte minst att kvinnor för att de föredrar en trygg säker tillvaro i mycket högre grad söker sig till offentliga sektorn.

  En annan är motiveringen, män drivs i mycket högre grad av lön när de söker jobb, kvinnor pratar i mycket högre grad om arebetsplatser de trivs på med omväxlande och utvecklande uppgifter.

 25. Erik Says:

  Emma:

  ”Är inte statistiska centralbyrån till för att undersöka statistik?”

  Jovisst, men siffrorna du använder kommer inte från SCB utan från medlingsinstitutet. Om du läser i SCB:s lista över ämnen så står det tydligt i fliken till vänster. Källa: Medlingsinstitutet. Och de (MI) mäter inte exakta skillnader, de mäter enbart enligt dem själva tendenser (dvs ändringar) Eftersom MI inte har som uppgift att ta reda på skillnader mellan mäns och kvinnors löner så tar de heller inte hänsyn till de faktorer som påverkar lön.

  Flera insatta har påpekat detta redan, enda orsaken man från feministiskt håll fortfarande hävdar kvinnor tjänar mindre än män är att det är populärt och lönsamt att sprida den lögnen.

  Ta ett företag jag jobbade på som exempel: Alla hade vid samma ålder samma grundlön i timmen, det enda som skiljde sig var a) provisionslön och b) arbetstid. Hade en kvinna samma resultat och arbetstid som mig hade hon på öret samma lön.

 26. Lasse Says:

  @ Fröken Emma

  Att försöka förvränga saker och ting verkar vara ditt mål och syfte.

  Jag skrev:

  ”du kommer dragandes med statistik som är fullständigt värdelös”

  Hur kan du tolka det som att jag totalt dömer ut SCB ?

  Speciellt när jag angav grunden/urvalet till att deras siffror i det här sammanhanget var helt värdelösa. Jag för gärna en debatt med dig men då får du hålla dig på mattan och inte gripa saker ur luften när du saknar motargument.

  Citerar din fråga:

  ”Vad vet du om fri vilja ?” *

  Var nog den mest ”korkade” fråga jag fått på detta forum och ännu ett exempel på dem ”härskartekniker” du så ihärdigt försöker utöva. Du kan sluta med det nu Emma, funkar inte på mig.

  Nästa citat från dig:

  ”Samtidigt så tror jag inte att man tar det säkra för det osäkra av fri vilja”

  Hör du inte själv hur otroligt dumt ditt påstående låter ?

  Självklart finns det yttre faktorer som påverkar beslutet att t.e.x. starta eget eller inte. Men själva beslutet gör man av egen fri vilja, oavsett om man är kvinna eller man. Alla har vi lika mycket att förlora om det går åt skogen.

  Har drivit företag i 25 år av egen fri vilja* ibland har det gått åt pipsvängen, ibland har jag lyckats väldigt bra.

  Vet inte hur många ggr jag försökt coacha och hjälpa tjejer att våga ta det där första steget, att starta eget. Men dem har inte vågat. För dem är trygghet i många fall viktigare än möjligheten att tjäna mycket pengar.

  Ändå har Kvinnor i många år haft bättre förutsättningar än män i form av bidrag, lokaler, lån och coachning.

  Ren könsdiskriminering alltså.

 27. Ola Jennebrink Says:

  Emma: Jag brukar skryta med att jag är den som står kvar och pratar med Jehovas tills de går självmant. Men med dig ger jag upp.
  Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. I ditt fall är det säkert sant. Bli fotograf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: