Kvinnor får gärna misshandla män!

by

Historien med golfstjärnan Tiger Woods, som varit otrogen mot sin svenska fru Elin Nordegren, aktualiserar det  märkliga faktum att det anses vara i sin ordning om en kvinna slår en man. Om hon gör det så förtjänar han det. Om en man slår en kvinna, däremot, är han en motbjudande hustrumisshandlare.

Enligt media var Tiger Woods bilolycka ett indirekt resultat av att hans fru jagade honom med en golfklubba. En järn-trea, för att vara exakt. För några dagar sedan gick den svenska golfspelaren Jesper Parnevik ut i media och sa:

”Jag hoppas att Elin använder en driver nästa gång i stället för en järntrea”

En driver är en kraftigare klubba. Den kan alltså orsaka större skada. Även om Parnevik inte menar det bokstavligen så är det ett motbjudande uttalande. Tänk om en man hade uppmanats att gå lös på sin fru med en riktigt kraftig golfklubba för att hon varit otrogen – hur hade det tagits emot?

Det är en gammal tradition att kvinnor anses ha rätt att slå män. I otaliga filmer ser vi örfilen vina om exempelvis mannen säger något till kvinnan som uppfattas som otrevligt. Han brukar ta emot örfilen ”som en man” – utan åtgärd.

 

Samtidigt råder närmast nolltolerans när det gäller mäns våld mot kvinnor. En enda örfil av en man mot sin fru skulle omedelbart klassas som hustrumisshandel. Sannolikt skulle polisen kopplas in, och kvinnan skulle uppmanas att lämna sin man och flytta in på en kvinnojour.

Detta är inte jämställt. Våld är inte acceptabelt i en relation – även om den ena parten uppträder otrevligt eller oetiskt. Våld är aldrig acceptabelt.

Här kan du se ett mycket intressant amerikanskt tv-reportage om hur olika attityderna är beroende på om en man slår en kvinna eller en kvinna slår en man. Tevebolaget arrangerade våldssituationer med skådespelare och filmade i smyg hur allmänheten reagerade. När en kvinna slog en man – som passivt tog emot slagen – fick hon uppmuntrande tillrop av förbipasserande. Filmen rekommenderas! Den ligger för övrigt på GenusNytts YouTube-kanal, där finns fler filmer av genusintresse.

Här kan du läsa en nyhetsartikel om att Elin Nordegren borde ha använt en driver. Och här skriver Ann Söderlund samma sak på Aftonbladet Debatt. Och tack för bilden, Mats!

50 svar to “Kvinnor får gärna misshandla män!”

 1. profanum_vulgus Says:

  Det här med filmer påminner mig om filmen lock stock and two smoking barrels.
  I den filmer är det en scen där några bovar rånar några narkotikahandlare. I en soffa ligger en tjej avdäckad utan att någon sett henne. Mitt under rånet reser hon sig plötsligen upp med ett kulsprutegevär som en av rånarna stelt ifrån sig och skjuter vilt i rummet och skjuter en av rånarna. När hon skjutit slut på skott så ger ”Rånarbossen” henne ett knytnävsslag så att hon däckar. Filmen innehåller i övrigt en hel del våld mot män.
  Men det knytnävsslaget pratades det en del om för att det var så provocerande och okonventionellt.

 2. Lasse Says:

  Bosse Parnevik har jag alltid hållt högt både som person och idrottsman.

  Nu har han i mina ögon förlorat all trovärdighet.

  Om man vänder på myntet:

  Följt det här på många olika ställen och det är fler som påstår att Elin var otrogen mot Tiger innan dem gifte sig. Vet ej hur tillförlitliga dessa uppgifter är men det är ju ganska intressant om det stämmer. Bilden blir ju en helt annan.

  En sak som jag alltid funderar på när detta ämne dyker upp, om man blir fysiskt misshandlad av en kvinna.

  Vad krävs för att man skall få använda ”nödvärnsrätten” eller är vi män helt berövade den p.g.a. samhällssvärderingarna och rättväsendets könsdiskriminering.

  Är det överhuvudtaget ok att använda nödvärnsrätten mot en kvinna ?

  Sen finns det ju ett starkt emotionellt motstånd. Jag skulle inte kunna slå en kvinna även i självsvar. Det sitter väldigt djupt i ens värderingar att inte göra det. Känns som lite tabu belagd område detta.

  Skulle vara kul att höra era synpunkter.

 3. Lasse Says:

  Jesper Parnevik menar jag ju.*skratt*

 4. kalle Says:

  Intressant i detta fallet är att Elin/kvinnan jagade honom med en golfklubba, vilket ju är som ett dödligt vapen. Det krävs ju inte mycket fysisk styrka för att slå ihjäl någon, eller åtminstone grovt misshandla, med järnklubba… ett välriktat slag mot tinningen så reser sig nog inte ens Arnold Schwarzenegger?

 5. Joakim Steneberg Says:

  När kvinnor slår män startar de våld. Jag har fått örfilar av två kvinnor, men gav tillbaka dem, varekn mer eller mindre. En markering. Jag är vapenvägrare.
  En av dem kastade även en ölfalska på mig. Den fick jag grepp på strax innan den skulle träffa skallen – och sedan drack jag upp ölen. I stället för att kasta tillbaka den. Någon måtta får det ju vara!
  Kvinnor, vissa, utdelar även en del psykiskt våld. Hela debatten är ett långvarigt exempel på detta. Jag är övrtygad om att detta är en orsak till att partnervåldet har ökat i ”världens mest jämsställda land.”

 6. Kristina Says:

  Lasse, angående mäns nödvärnsrätt gentemot kvinnor, ett råd skulle väl vara att använda ”skolgårdsetik”. Slå inte dem som är mindre heter det ju, detta är också ett tabu, men det betyder ju inte att man skall tåla vad som helst från en fysiskt svagare kamrat eller småsyskon. Sedan är det en inte helt enkel fråga vad som nöden kräver.

 7. EP Says:

  Om kvinnan är större då?

  Jag tycker man ska undvika att möta våld med våld i möjligaste mån. Man kan hålla någon så de inte kan slå.

  Eller bara gå, tyvärr tycks ett sånt agerande leda till ännu mer aggression.

 8. Erik Says:

  Det finns två saker i denna debatt som är av särskilt intresse

  1. Det viktig är inte om Elin brukade våld mot Tiger eller inte, det viktiga är hur allmänhet, media och Parnevik reagerade på att tro hon gjort det.

  2. När man diskuterar otrohet i samband med våld skapas inte bara den skadliga åsikten att otrohet gör våld ok. Nej våld blir även ok när ingen otrohet skett eftersom alla som ser sådant våld tar för givet han måste varit otrogen.

  Så även om han inte varit otrogen så kommer det att anses ok att bruka våld mot honom eftersom man tror att om hon brukar våld så måste han ju varit otrogen.

  Av denna anledning är hans ev. otrohet helt irrelevant i debatten. Det viktiga är a) slog hon honom och b) vad ansåg media och andra personer om detta?

 9. Christopher Says:

  Kristina: ”Slå inte dem som är mindre heter det ju”

  Konstigt. Så om en kortare och mindre vältränad man misshandlar mig med en golfklubba så får jag inte slå tillbaka som försvar?

 10. Lasse Says:

  Om man nu leker med tanken att en kvinna jagat en man med golfklubba, mannen har känt sig hotat och använt nödvärn t.e.x. avväpnat kvinnan och i tumultet har båda fått likvärdiga fysiska skador i form av blåmärken etc.

  Ord står mot ord, kvinnan hävdar att det inte varit någon form av ”vapen” inblandat överhuvudtaget.

  Vad är då rättspraxis ?

 11. Joakim Steneberg Says:

  Det här med våld är ju ”intressant”. Unga män går som bekant ut i krig, ja tvingas ut. Men var börjar våldet egentligen, bara hos män eller även hos kvinnor? Män förtrycker mer män än vad de/vi förtrycker kvinnor.
  Däremot är kvinnor mer eller mindre inblandade, även i det förra. Se på hur det är i djurvärlden, hannars kamp om honan. Och ”män är djur” (kvinnor parar sig med…män, eller med djur?)
  Det torde vara världsrekord i marknadsföring hur feminismen med hjälp av traditionella(obs!) könsrollsmönster kunnat framställa kvinnan som totalt oskyldig och helt utan påverkan på allt möjligt!
  Och de facto en björntjänst mot er kvinnor! Har ni tänkt på det tjejer?

 12. vmm Says:

  Såg nyss på TV4s kvällsprogram… tror det heter Förkväll. Tiger-fallet diskuterades och man pratade om att Tiger förmodligen åkt på stryk för att han varit otrogen. ”Så sunt!” var fd Fröken Sveriges Yvonne Rydings spontana kommentar.

  Jag tycker vi ska bortse från kön och helt enkelt tolka det som att Yvonne tycker det är väldigt sunt att ge dom som varit otrogna stryk. Och det är ju inget nytt eller ovanligt med den tanken heller. I Sharia så ingår prygel eller till och med dödsstraff för dom som varit otrogna, och historien är full av grymma kroppsbestraffningar för dom som varit otrogna. Både män och kvinnor har, inom alla möjliga kulturer, pryglats, stympats, avrättats om dom varit otrogna. Så det är ju business as usual om Tiger åkt på stryk ifall han varit otrogen.

  Yvonnes kommentar? ”Så sunt!”.

 13. Joakim Steneberg Says:

  För övrigt är hela denna politiska lögnaktiga propagandan om ”mäns våld mot kvinnor” förstås helt livsfarlig! (Vilket statistiken antyder) Unga tjejer och kvinnor ”tror” eller låtsat tro, att deras våld är försumbart. Helt OK! Precis som sexköpslagen, som följer samma feministlogik – tjejer behöver/kan inte ta eget ansvar. Och när de sedan faktiskt trampar i klaveret och råkar illa ut genom, propagandan och obefintliga varningssignaler. Då kan man skuldbelägga män ensidigt. Detta är visst jämställdhet”!

 14. RicT Says:

  Bra att du skrev ned detta. Detta är så sant i vårt manshatande Sverige. Skönt att någon uppmärksammar det hela.

 15. Gonzo Says:

  Tiger hånas i media, skulle något sådant vara möjligt om det vore en kvina som fått stryk av sin karl?
  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/golf/article6239335.ab

 16. barfota Says:

  @Joakim Steneberg

  Det psykiska våldet sätter djupare spår än det fysiska. Det är både min och många mäns erfarenhet.

 17. AV Says:

  Nu vet jag inte om Ann Söderlund kallar sig feminist, men hennes artikel är ganska intressant.

  Först hyllar hon Elin för att inte köra ett eget race och bli ”känd”, utan snällt stå brevid i sin Armanidräkt när Tiger spelar. Snacka om att cementera könsroller. Är det den kvinnliga drömmen? Jobba som barnflicka och sedan hitta en rik karl som köper Armani mm till henne. För hon har väl inte tjänat ihop till kläderna själv?
  För min skull får hon vara vilken golddigger som helst, men jag förväntar mig ett feministiskt skri och förkastande av deras val.

  Sedan till otrohetsaffären: Vi andra har väl inget med den att göra. Även kändisars sexliv är väl en privatsak? Vi lägger oss ju inte i hur Pia och Kalle har det i Eskilstuna (finns nog rent statistiskt ett sådant par där som har fnurra på tråden) Undrar vilket kön som mest göder kändisindustrin?
  Konsekvenserna av en riktig jämställdhet och att det är ok för den försmådde att bruka våld, är väl att det också är ok att smälla på otrogna kvinnor med en golfklubba? Men konsekvenstänkande är knappast vissa debattörers starka gren.

 18. AV Says:

  Gonzo:
  Nja vet inte om Brittney Spears har fått så fina rubriker när hon var otrogen mot Justin Timberlake.

  Däremot reagerade jag på den ”rasistiska” rubriken: I am a Cheetah! Även om det anspelar på namnet så kan det också tolkas som nedvärderande pga hudfärg (Geparder från Afrika). Amerikaner brukar ju vara snarstuckna på den vinkeln.

 19. Nisse Says:

  Undrar om Parnevik tycker att det ok att misshandla sin flickvän med en driver om hom varit otrogen…

 20. Joakim Steneberg Says:

  AV. Vilket kön som göder kändisindustrin? Tja kolla löpsedlarna på Pressbyrån för tidskrifter. Dam och tjejtidningar och kändispress, Hänt i veckan m.fl. Vilka köper de? Eller det allt vulgärare utbudet på nätet av kändisnytt. Förutom sport så hävdar jag att det är riktat till och konsumerat av kvinnor i olika åldrar. ”Tantsnusk”.

 21. Carl Says:

  80% av all detaljhandel i sverige står kvinnor för. 80% av alla inköp. Tidsskrifter inkluderade. Ändå betalar män mer, vilket betyder att det är de som får betala de stora prylarna som bilen, båten, huset? Något han dock blir av med om kvinnan vill hitta en ny kille och de har barn ihop, eftersom de följer med henne, och därmed hemmet.

 22. AV Says:

  @ Joakim
  Frågan om vem som göder kändisindustrin var ganska retorisk…

  Självklart vet jag vem alla skvallerblaskor riktar sig till. Jag undrar just vad det är som är så intressant med kändisarnas senaste bravader. Är det för att kvinnorna för en sekund vill drömma om att det kunde vara just de som blev ihop med mr Pitt? Ungefär som killar som lär sig allt om Ferraris senaste vidunder, men sannolikt aldrig kommer närmare än tv-rutan.
  Tänk om folk kunde göra något av sina egna liv istället för att tråna efter en fiktiv mediavärld av smoothie-underhållning.

  Det senaste i tigerekonomin är att han tydligen vill köpa sig fri från sina snedsprång. Jag sätter en femtioöring på att hon accepterar ett bud på 500 mille för sin stolthet att kunna dra med högt huvud och ge honom fingret. Någon emot?
  Man skulle inte känna sig så lite köpt efter ett sådant bud. Roligt när tidningarna framställer det: Hennes liv skulle bli så annorlunda om hon lämnade honom, snyft snyft. Ja, hon kanske skulle behöva bo lite mera spartanskt och TJÄNA sina pengar själv, som alla oss andra, stackarn. Och kunna se sig i spegeln…

 23. Mattematti Says:

  Varför kan inte bara hela mänskligheten en gång för alla erkänna för sig själv att INGEN egentligen kan eller VILL hålla sig från ”otrohetssyltburken”?? Varför inte en gång för alla erkänna att vi är som alla andra djur o drivs av våra drifter??
  Skillnaden från alla andra djur är att vi inte bara går efter honans brunstcykler utan vi kan känna brunst närsomhelst bara vi SER nått attraherande.
  Tycker det börjar kännas pinsamt att gång på gång läsa o höra om otrohetsaffärer hit o dit. Vi kanske borde ta o omvärdera detta med otrohet helt istället. Både män o kvinnor är otrogna så varför skulle Tiger eller ens ELIN vara perfektare människor än nån annan??
  Tycker Elin enbart verkar vilja ta tillfälle i akt visa lite makt då hon är en offentlig person som är ihop med en kändis.
  Otrohet finns ju överallt, nån som verkligen är FÖRVÅNAD av att den även finns bland kändisar??
  *suck*

 24. Larry Says:

  I USA så finns det inget som heter kvinnomisshandel utan det kallas domestic abuse, alltså misshandel oavsett om det är en man eller kvinna som begår detta brott. Att göra som Elin tydligen gjort är helt förkastligt, en golfklubba är ett livsfarligt vapen och hon har ingen som helst rätt att slå Tiger med en sån. Hade det varit det omvända att Tiger slagit henne med en golfklubba om hon varit otrogen så hade det varit fruktansvärt enligt många militanta feminister och alla proffstyckare. Det var inte länge sen som Paris Hilton offentligt slog sín pojkvän rakt i ansiktet och hotade att döda honom i folks närvaro, det blev inga större rubriker alls om man jämför med tex Rihannafallet. Det är tydligen helt OK för kvinnor att slå och hota sina män i vår sjuka värld.

 25. Larry Says:

  Hehe…..så Yvonne Ryding tyckte alltså att det är ”sunt” att Tiger blev slagen med en golfklubba för att han varit otrogen. Alla kvinnor som själva är otrogna då, är det också ok att dom blir slagna med en golfklubba???? Jag vet massor med tjejer i alla möjliga åldrar som har vänstrat, jag har tom ett par ex som varit otrogna, jag skulle kanske slagit dom med en putter???? Vem vet, Yvonne Ryding och den där Jesper Parnevik hade kanske applåderat och skrikit ta en järntrea nästa gång 😉

 26. Ingrid Says:

  Även jag har bloggat om Elin och Tiger-bilden:
  http://inteutanminasoner.wordpress.com/2009/12/05/darfor-avskyr-jag-stig-larsson-bockerna/

 27. Larry Says:

  Ann Söderlund……hur korkad får man egentligen bli ;-( Hon tackar gud för att Elin misshandlat en annan människa med en golfklubba !!! Nästa gång när vi ser något i tidningarna om att en man som misshandlat sin hustru så är det kanske läge att fråga om hon varit otrogen och då är det tydligen helt OK att slå in partner för den bedragne äkta mannen vill kanske inte förnedras längre och ta skit 😉 Han blir då en manlig Glenn Close och börjar koka kaniner ;o)

 28. Joakim Steneberg Says:

  AV, klart jag insåg att du kände till kändisindustrin. Passade bara på att lufta mina egna känslor lite…
  När det gäller den här, ”drömmen om Elin” (en visa väl?) så kanske det är vad dessa unga kvinnliga goldiggers drömmer om? De kanske t.o.m. planerar detta? Och planterar ut lite villiga väninnor? Och drar sedan högsta vinsten? (Medhjälparen kanske får en slant också…)

 29. Joakim Steneberg Says:

  Tack Ingrid, jag läste din sida. Tänker sätta in den bland favoriterna!
  Man tänker ju som man, att varför sådan succe´ med Stieg Larsson? (Som jag vägrar läsa, tillsammans med alla andra feministiska deckarskribenter.) Han verkar ju helt mansfobisk! Och så får man veta på din sida, om vurmen för Eva Lundgren. Likaså om den märkliga människan Unni Drougge.
  Dessa figurer valsar tillsammans med sådana som Schyman ständigt omkring i media. Som om de vore höga moraliska ideal. Sjukt är det, hos media och politik i Sverige!

 30. Emma Says:

  Det kan inte vara så att uppmärksamheten runt hela Tiger och Elin-historien är stor i Sverige just för att hon är svensk? Att varför svenska medier och debattörer väljer att ta hennes parti mer har att göra mer med hennes nationalitet än vad hon faktiskt gjorde? Hade det varit en rysk kvinna, tror jag inte händelsen hade fått lika stor uppmärksamhet. Jag påstår inte på något sätt att hennes våld var berättigat. Jag anser att våld aldrig är berättigat, vare sig det är män eller kvinnor som utför det.
  Om man vänder på nationaliteterna. Att det handlade om att Tiger var svensk och Elin amerikanska. Hade man nog tagit Tigers parti. Man brukar tala om att nyheter som är lätta att knyta an geografiskt är de som alltid får störst uppmärksamhet.
  Är dock tveksam till hur man hade behandlat ifall det var en svensk man som misshandlat sin utländska fru med en golfklubba. Vet inte om man skulle gått ut lika starkt och försvarat honom i media. Men jag tror att man ändå hade tagit upp ifall kvinnan varit otrogen eller inte. Så att man kanske hade kunnat ”försvara” våldshandlingen. Ungefär som man gör nu.
  Missförstå mig inte nu. Jag är överlag kritisk till hur medier väljer att rapportera om våldshandlingar, eftersom det alltid handlar om tidningen med de saftigaste rubrikerna får sälja mest lösnummer. Våld säljer. Men att lyfta in aspekten av Elins nationalitet är ganska viktig.

 31. PabloHoney_4 Says:

  ”Paul Anka Divorcing Swedish Wife Anna After Domestic Dispute”

  http://www.clevelandleader.com/node/12215

 32. PabloHoney_4 Says:

  Lite mer om familjen Anka.

  http://www.realtid.se/ArticlePages/200912/05/20091205225500_Realtid825/20091205225500_Realtid825.dbp.asp

 33. Lasse Says:

  Min enda reflektion:

  ”Paul Anka har den senaste tiden bott på hotell”

  Hmmm……varför skall killen bo på hotell och inte hon tyvärr ett väldigt vanligt scenario.

 34. Jocke Says:

  @Lasse,
  Den som håller i golfklubban – och media – bestämmer.

  Skönt att Paul iaf ”gör det sin väg” fortfarande och lämnar henne. Å andra sidan är det kanske just den väg Elin planerat för honom också. Om han är den som begär skillsmässan får hon säkerligen mer.

 35. Joakim Steneberg Says:

  PH4:s länk. Här står ju att Fru Anka blev arresterad för att ha kastat en iskub(?) på Paul tidigare! (Ärendet las ner) Och länken undrar om det är några fler svenska kvinnor (förutom Anna och Elin) att rapportera om.
  Hö, hö, den svenska kvinnan jämställdhet på export!

 36. per ole Says:

  Äntligen börjar det hända saker i debatten!!! Mycket intressant läsning här då männen börjar på allvar inse att nu måste ske en ändring i uppfattningen om våld i relationer, där en man som i nödvärn liksom örfilar tillbaks blir anmäld, dömd och får livet förstört för all framtid. Vad är skillnaden när en kvinna slår en man(hur vanligt är det undrar man??) jämfört när en man slår en kvinna? Ingen skillnad alls och det måste debatteras grundligt så att polis och åklagare inser faktum och förändrar/likställer könen inför lagen, utreder och dömer inte utefter kön, utan efter brottet våld i nära relation! Fast i detta land vet i tusan vad som händer i framtiden, men en sak är säker, upp till kamp alla män, sätt igång nu!!!!

 37. Ingrid Says:

  per ole – alla seriösa undersökningar världen över visar att det är precis lika vanligt att kvinnor slår män som motsatsen. Men i Sverige frågar man bara kvinnor och dessutom utgår man från antal polisanmälda brott. Och eftersom män inte anmäler och kvinnor i stor utsträckning falskanmäler så förefaller det vara 90 procent kvinnor och bara 10 procent män som blir misshandlade av sin partner.

 38. per ole Says:

  Ingrid, jag kan igentligen inget om statistiken över fördelningen mellan könen som utövar våld i nära relationer eller över lag. Däremot har jag uppfattningen att det torde vara lika mellan könen gällande utövandet. Det intressanta är ju defakto att 99 % av brotten uppmärksammas som utövat av mannen, i vart fall av antalet fällande domar. Intressant med debatten ang.Tiger där Elin uppenbarligen utövat våld i relationen, dessutom med ett potentiell vapen nog för att döda om det vill sig illa. Alla sympatier vilar ju hos Elin, karln har ju ”pökat” runt å det värsta, men för den skull kan ju inte sveket utkräva hämnd i form av våld, eller hur? Men när det handlar om en försmådd kvinna tycks liksom allt vara tillåtet, vänd på exemplet, vad hade hänt om det vore tvärt om? Därför anser jag att politiker, makthavare, media etc har en skyldighet att ta tag i problematiken, lyfta upp frågan/problemet, allt för att främja demokratin, och Sverige anses ju vara en av världens mest utvecklade demokratier där problem av den här karraktären torde behandlas könsneutralt och focusera på brottet isf näst intill ensidigt utgå från att kvinnan uteslutande är offret och män förövarna – vilket ej är med sanningen överenstämmande!

 39. werewolfs Says:

  parnevik är inte klok i sitt uttalande.

 40. werewolfs Says:

  Ang. söderlunds artikel. Jag förstår inte riktigt hur hon kan tycka Elin är så stark i detta smmanhang, den enda personen som har tjänat på detta är elin, det finns dock ett pris hon fått betala vilket är extremt högt dvs förstört äktenskap men förutom det så kommer hon åka ifrån detta i en guldvagn. Hon har krävt att få skriva om äktenskap förorden med tiger vilket garanterar henne tiotals miljoner dollar i nuläget, dessutom har tiger enligt rykten erbjudit en halv miljard för att få henne stanna. Hade hon stannat i sverige och inte varit med tiger så hade hon haft en gammal rostig bil och bott i radhus och kanske ett perfekt familje liv vilket inte ens är säkert idag då det är mycket otrohet ute, hmm undra vilket liv hon hade valt även om hon hade kunnat gå tillbaka och välja. hehe Stark hade elin varit om hon avsagt sig alla pengar från tiger och allt han någonsin givit henne och bara lämnat honom, det hade varit ”girlpower” i min ögon.

 41. werewolfs Says:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/familj/article6237048.ab

  söderlunds artikel.

 42. Gonzo Says:

  werewolfs: Kan bara hålla med. Om Elin tar i mot pengar så styrker det bara fördommarna om kvinnor som golddiggers.
  Tar hon i mot pengarna så visar hon också att hon behöver honom, åtminstonde hans pengar.
  Hon erkänner sitt beroende av en man.

  Det bästa vore om hon bara vände på klacken och gick.
  -”Jag struntar i dig, dina pengar och dina fina titlar. Jag klarar mig lika bra själv
  -Jag är en oberoende kvinna, inte en mans beroende”

  Det skulle dessutom vara en hårdare markering mot både Tiger och alla andra män.
  ”Ni betyder inget, ni kan sitta där på era pengasäckar, jag tänker inte krypa för er”

 43. Anki Says:

  Ann är en INTE stark, jag förstår inte varför hon är sååå imponerad. Elin, en liten piga från landet fick gifta sig med en jätterik kille, nu kan hon göra vad hon vill med hans stålar, och behöver ALDRIG mer oroa sig för ekonomin och arbetslöshet, hon behöver inte ens utbilda sig. Det kanske inte blev exakt som hon hade tänkt sig, men tyvärr så är livet, mitt råd till henne och hennes carma… nästa gång bör hon gifta sig med en lien fattig bonddräng för att vara lite schyst tillbaka. Och den där Ann kan bara vara tyst och sitta och skruva på sig som hon är så bra på, därför något vettigt kommer ALDRIG ur hennes mun.

 44. Anki Says:

  Ann säger säkert INTE nej till Tiger om hon skulle få chansen… jag tror att hon skulle kasta sig handlöst om hans halls, och dö av imponering över att få lite av hans uppmärksamhet. Elin och hennes mamma kan inte ha ett bättre startläge, och Tiger kanske vill ha lite kul också, man lever kanske bara en gång. Det är tack vare hans pengar kan Elin och hennes mamma kan rocka fett nu på hans bekostnad…

 45. Anki Says:

  Elins mamma var ju inte till mycket hjälp när hon skulle dyka upp och trösta sin bedragna dotter… det låter som hon fick värmeslag i Florida, det var väl resan och att hon inte hade druckit ordentligt. Knappast var det chocken över att dottern blivit dumpad, barskrapad och hemlös i Amerika. Schyst av Tiger att kosta på henne dyrbar sjukhus vård, ambulans och grejer, den där familjen har INGENTING att klaga på.

 46. werewolfs Says:

  håller med Gonzo och Anki fullt ut! appropå elins mammas som svimmade så tror jag att den bakomliggande orsaken var att hon såg vad tiger satt in på elins konto! = ) då hade fan jag med svimmat.

 47. Gudrun Says:

  Allting är ju egentligen väldigt, väldigt enkelt.
  Får man inte hemma det man skall ha måste man ju gå någon annanstans och få det.
  Finns det ingen mat hemma går man ut och äter.

  TIGER I am on your side, and hold on to your wallet and bankaccount

 48. Stefan Lassila Says:

  Hur bör jag resonera om jag blir slagen av en kvinna?
  Bör jag slå tillbaka?

  Bör jag tänka: Du är kvinna och jag bör följa det vesterländska
  samhällets normalitet och inte slå till baka?

  Bör jag tänka: Du är kvinna och så dum och otillräknelig som en
  3-årig unge i trotsåldern, därför måste jag ge dig handicap och inte slå
  tillbaka?

 49. Gonzo Says:

  Jag måste självklart avråda från att använda våld.
  Först och främst är våld fel och ska inte användas, inget blir bättre av det.
  Ta i stället ditt pick och pack (inkl barnen) och flytta.
  Gör en polisanmälan också.

  Annars kan du alltid köra med den överlägsna attityden.
  -Du är kvinna och lika mogen som en treåring, behandla henne som ett barn sedan.
  Tar du inte hennes våld och aggressioner på allvar så behöver du inte ta hennes övriga åsikter, kännslor eller handlande på allvar heller.

 50. Dan Says:

  Har träffat drivor av unga svenska tjejer som jobbar som Au pair i USA med drömmen att träffa en rik amerikansk man. Under tiden behandlas de som vilken Mexicanska hemtjänt utan arbetstillstånd, dvs, kanppt som människa. Men de står ut med tron att Amerikanska män älskar Swedish girls. Lyckoträffar som Elins spär på den drömmen. Att t.o.m. stora grupper av unga tjejer kan sjunka så lågt bara för att hitta en rik man säger allt om hur långt jämställdheten har kommit.

  Oavsätt personlighet, varje gång en kvinna anser sig vara utan möjligheter i livet så är räddningsplankan alltid en välbärgad man, elller i varje fall en an med mer än henne själv, för tillfället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: