Bara kvinnor – den ultimata jämställdheten?

by

 

Igår hade Dagens Nyheters ledarskribent Malin Siwe en mycket intressant liten notis på ledarsidan (finns ej på internet). Folkpartiet i Stockholm har genomfört provval för kommun och landsting. Könsfördelningen är intressant. Så här utföll provvalet, om man tittar på de tio främsta platserna:

Kommunen:
– Kvinnor på platserna 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8
– Män på platserna 4, 9, 10

Landstinget:
– Kvinnor på platserna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
– Män på platserna 8, 9, 10

Den uttalade och outtalade kvoteringen av kvinnor till olika yrken, grupper och beslutande församlingar går allt längre. Och det här är inte första gången vi får en antydan om att denna våg kanske inte gör halt vid 50 procent…

De har fel, de som pratar om patriarkat och manssamhälle. Jag tycker det är mycket tydligt att vi lever i kvinnornas tid.

Håll ögonen på Malin Siwe! Det här är inte första gången hon skriver politiskt icke-korrekt i genusfrågan.

13 svar to “Bara kvinnor – den ultimata jämställdheten?”

 1. Info Says:

  DET KANSKE MÅSTE VARA SÅ

  Man kan ju plocka några textfragment från Google:

  ”Därför är kvinnor bättre utrikespolitiker – DN.se 14 nov 2008 … Den klassiska bilden av utrikesministern som en militärutbildad, medelålders herre med patriotisk agenda har bytts ut mot …”

  ”Män – sämre rustade för skilsmässor än kvinnor | SvD”
  Enligt forskaren Chodorow, som refereras i boken Männens röster av Barbro Lennéer-Axelson, klarar män skilsmässokriser sämre än kvinnor.”

  ”Studie: Män sämre än kvinnor på lösenord – IDG.se”

  ”24 aug 2009 … Män kör mycket sämre än kvinnor är en av dagens nyheter.”

  ”Motvallsbloggen » Kvinnor har inte sämre lokalsinne än män. Kvinnor har inte sämre lokalsinne än män. Idag vill jag skriva om något som jag uppfattar som positivt. Det har alltid hävdats, från biologistiskt anfäktade …”

  ”Asylsökande kvinnor bemöts sämre än män – Sverige – Sydsvenskan … Kvinnor hamnar i kläm i den svenska asylprocessen. Det visar en ny rapport från Röda korset. På flera punkter kritiseras Migrationsverket för att inte följa …”

  ”Kvinnor bättre på prylar | Pryl | Aftonbladet
  30 nov 2009 … Killarna bäst på prylar och teknik? Inte längre. Nu har tjejerna gått förbi, om man ska tro en brittisk undersökning.”

  ”Kvinnor bättre på akademisk examen – Student – UNT.SE”

  ”Norrmejerier – Kvinnor bättre på magkänsla än män – MyNewsdesk”

  ”Akademiska studier visar att på lång sikt har kvinnors aktieplaceringar bättre avkastningar än mäns.”

  ”Metro – Kvinnor är bättre på att läsa manualen än män”

  ”Kvinnor bättre på miljötänk | Tema miljö | Aftonbladet”

  ”Därför kan kvinnor ha en fördel i utrikespolitiken – Artikel av …
  14 nov 2008 … i media: Därför är kvinnor bättre utrikespolitiker,”

  ”Kvinnor i ledningen lönsamt : NIKK”

  ”Kvinnor bättre än män på att e-deklarera | Skatteverket”

  ”Är kvinnor bättre bilförare än män? Är kvinnor bättre bilförare än män? Ja, självklart.”

  ”Tråden för oss med lata & odugliga män
  8 sep 2008 … Tråden för oss med lata & odugliga män. Min man är en helt oduglig latmask.”

 2. Joakim Steneberg Says:

  ”Jämställdhetsdebatten” verkar ha nått dagisnivån? Kvinnor är onekligen bättre på att klaga och på att anklaga det andra könet, och numera även på att skryta, än män! Kan det kanske stämma?
  Apropå folkvalda så är över 60% kvinnor av V:s risktags-ledamöter (det heter så numera) Resterande knappt 40% är kärringar. De med.

 3. parstrom Says:

  Info:
  Imponerande lista du tagit fram. Kan du inte lägga till länkar också?
  Joakim:
  Jag har märkt att män är i stort sett lika aktiva som kvinnor med att hacka på det manliga könet.
  Pär S

 4. John Apse Says:

  De som deltar i det PK genusracet inkl. feminister som Gudrun Schyman eller Folkpartiet enligt ovan verkar för SIN jämställdhet. Visst vill dom ha 50/50 men FÖRST skall kvinnorna dominera ordentligt ett bra tag. Jag hörde Gudrun Schyman prata om det en gång och hon menade att om nu männen har dominerat en så lång tid så kan kvinnor göra det också utan att det skulle vara ett problem. Och det har hon och FI ju genomfört i sin egen styrelse som består av endast kvinnor och en stackars man… Den senare har ju bidragit med pengar. Annars är just manliga feminister nåt som jag har väldigt svårt för.

 5. PabloHoney_4 Says:

  Pär:

  Jag anser det som förenar extremfeminister och våldsverkande män är att dem har en gemensam utgångspunkt. Det är ett rikta hat mot just män. Statistiken visar på att män blir utsatt för en majoritet av alla misshandelsfall och det är män som utför detta. Med detta vill jag påpeka att det råder ett dominerande manshat i vårt samhälle. Manligt våld mot män är sanktionerat och accepterat.

  Det är män som hatar män som är vårt största samhällsproblem, ett mansförakt.

 6. Carl Says:

  @pablohoney

  Jag har precis samma syn. Män och kvinnor verkar vara väldigt likadana. Om kvinnor har en syn på män tenderar män ha samma syn. Om media har en syn på män, ja då tenderar alla andra få samma.

  Jag tänkte på det först när jag var 19 och en kille var lite närgången mot mig. Jag fick negativa känslor mot honom. För detta bannades jag som homofob. Men sen tänkte jag att det var ju inte ett dugg annorlunda än när tjejer rackar ner på män. Jag tror att min reaktion vara en kopia av vad jag sett i min kultur. Att kalla det homofobi är bara trams. Det var mansfobi. Homofobi är ett ord som skuldbelägger män. Det kanske finns riktigt homofobi, men det mesta är nog bara mansfobi, från män och kvinnor.

 7. Info Says:

  FRÅGESPORT: VEM VAR FÖRELÄSAREN?

  (Pär. Jag skickade de här raderna, innehållande en länk – nu borttagen – tidigare idag. Kommentaren kom inte fram – troligen på grund av länken.)

  ARRANGÖRENS PRESENTATION AV FÖRELÄSAREN: ”Sportjournalisten som tog tag i den sjuka mansrollen i boken ´Med uppenbar känsla för stil´ talar om den dominerande manligheten som en våldsideologi,, en livsfarlig logik, en kollektiv sinnessjukdom.”

  Talet hölls av nämnde journalist på Ung Vänsters sommarläger 2005.

  Nej, det är inte Valerie Solanas vålnad som spökar. Och inte ens Eva Lundgren, Jenny Westerstrand eller Tiina Rosenberg. Talaren var den svenska feminismens nye lille pluttinuttgosse STEPHAN MENDEL ENK.

  ”Mendel-Enk menar att huliganvåld, våldtäkter och liknande inte ska ses som anomalier, som parentesiska utbrott av hat och ondska, utom som förlängningar av den normala manligheten.”

  Vad säger Stephan för resten om den just nu aktuella Amanda Knox? Kan ses här skrattande med ett mångpipigt gevär (av 1800-talsmodell): [Borttagen länk.] Samma Amanda som senare under perverterat sextvång (kvinnor kan!) mördade (stack en kniv rakt igenom halsen på) sin kvinnliga studentkamrat Meredith Kercher.

 8. EP Says:

  Två argument har de som är svåra att bemöta:

  1. Det är fortfarande manlig dominans i världen

  2. Det har i historiskt perspektiv varit manlig dominans

  Bägge är svåra att bemöta med motbelägg 1. för att vi knappast kan ses som bara en liten del i helheten utan egen tillvaro, 2 eftersom det aldrig tar slut och baseras på feminisens dogm om mansförtryck.

  Pårs resonemag fanns företrädda i riksdagen för drygt tio år sedan. Lennart Rohdin försökte vända den massiva påverkan från feministerna. Man kan notera att han börjar oftast sina inlägg med att medge att utsatta kvinnor måste få hjäp. Men han kräver också hjälp åt utsatta män.

  Att hans motioner om en förändrad bild av män var viktiga och bör tas upp på nytt är otvetydigt.

 9. Joakim Steneberg Says:

  Det är en liten klick som utgjort manlig dominans, ofta även på kvinnors villkor. Män har därför mer förtryckt varandra än att förtrycka kvinnor.
  Annars nog är det så som flera säger ovan. Utan dessa papegojaktiga manliga feminister. (Typ Borgström, Jalmerts, Ehrenberg) eller alla svenska män som fjäskar med eller fegt håller tyst, hade vi inte haft denna politiskt och medialt dominerande feminism.
  Utan kanske en bättre debatt på båda könens villkor. Tänk på detta alla ni som röstar: Björklund, Borg mfl, manliga politiska feminister. Rösta inte på feminister, och allra helst inte på manliga sådana! FEMINISSARNA!
  De representerar inte oss alla, utan bara kvinnorna.
  Till kvinnor som är intresserade vill jag säga, jag påstår: Män som fjäskar ständigt och okritiskt för kvinnor, dessa män är inte att lita på. De är antingen sol och vårare, toffelhjältar, har dåligt samvete, eller hatar sitt eget kön. Män som inte förmår resonera ur båda könens villkor, ur sitt eget köns villkor, är omedvetna om sin manlighet. De har ingenting att komma med som kan förändra och förbättra för män (vilket ju inte verkar intressera dem) Och de kan därför inte hjälpa kvinnor heller, med sin mansfientliga attityd. Man kan inte lösa kvinnors problem, utan att samtidigt lösa mäns problem.
  ”På båda könens villkor, för båda könens bästa.”

 10. Joakim Steneberg Says:

  Rättelse. Manliga feminister, feminissarna (även sådana som Ohly, Bodström, Peter Eriksson, Schlingmann m.fl.) representerar inte heller kvinnorna, utan bara andra feminister, oavsett kön!

 11. EP Says:

  Ny rysare med omvänd logik:
  http://endastp.blogspot.com/2009/12/specialsatsning-leder-till-farre-fallda.html

 12. Erik Says:

  EP:

  Jag vet inte vad du menar är svårt med att bemöta dina två påståenden. Nyckeln till dina bägge påståenden är ordet MANLIG och då ordet manlig inte i sak betyder en sak utan olika saker så är påståendena i sig inte konkreta, Dvs det är lätt för mig att bemöta påståendena om du säger vad påståendena har för innebörd vid det specifika fallet.

  Manlig? Betyder det antal (kvantitet), position (toppstyre) eller symboliskt (värderingar)?

  Eftersom dessa tre är i grunden helt olika förutsättningar är orsaken det är svårt att besvara det första påståendet att det överhuvudtaget inte är ett konkret påstående. Dvs innan du sagt någonting hur skall jag kunna besvara vad du säger?

 13. Bara kvinnor – den ultimata jämställdheten – del 2 « GenusNytt Says:

  […] Här bloggade jag nyligen om ett provval i folkpartiet, där resultatet blev ungefär detsamma som för moderaterna. Nästan bara kvinnor. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: