Så behandlas könen olika enligt svensk lag

by

 

En engagerad medborgare vid namn Patrik har gått igenom lagboken och noterat ett antal ställen där könen inte behandlas lika. Det handlar till stor del om privilegier för kvinnor. Han har sammanställt dessa icke-jämställda paragrafer i en kort YouTube film. Den finns här. Rekommenderas!

Annonser

10 svar to “Så behandlas könen olika enligt svensk lag”

 1. Lasse Says:

  Hittade denna, så nu vet Ni vår plats *skratt*

  Ju mer insatt jag blir i detta ”genusvansinne”, ju mer börjar jag inse.

  Män är mer diskriminerade än kvinnor, pendeln har slagit över.

  Sverige den 8 december nådens år 2009.

 2. Är vi lika inför lagen? Says:

  […] Genusnytt och Papparättsgruppen bloggar om denna […]

 3. Nemo Says:

  Vad som tyvärr missas i videon är den enorma olikheten som gäller mellan män och kvinnor i abortfrågan där kvinnan äger hela beslutet – och om hon väljer att föda barnet mot mannens vilja (vilket bara det är en enorm kränkning) dessutom gör mannen underhållskyldig i minst arton år och dessutom arvsberättigad (och innan någon replikerar med att mannen skulle tänkt på att skydda sig så tar vi väl i så fall bort aborträtten helt å hållet för att åtminstone komma något närmare jämställdhet).

 4. Gonzo Says:

  Det riktigt konstiga är att man kan donera sin sperma, utan att bli underhållsskyldig.

  En man som ”glömmer” kondomen, liter på att kvinnan skyddar sig eller om kondomen spricker blir underhållsskylldig om kvinnan väljer att föda barnet. Trotts att mannen inte vill ha barn.

  Men en karl som medvetet donerar sin sperma, väl medveten om att den ska användas för att skapa barn, slipper betala för sitt skvättande.

  Det är tydligen skillnad på barn och barn

  En karl kan i princip ha tre sorters barn.
  ”äkta barn” som han har och vill ha med sin fru
  ”kärleksbarn” som han har men inte vill ha med sin älskarinna, som han måste betala underhåll för.
  Sedan kan han också ha ett eller flera donator barn som han är friskriven från.

  Tre halvsyskon som han är 100% far till men som har helt olika status enligt svensklag.

 5. vansterwiki Says:

  Man behöver inte ens ha sex med en kvinna för att bli underhållsskyldig. En kompis skilde sig på grund av otrogen hustru. Han var snäll och skilde sig inte direkt för att hon skulle få sitt uppehållstillstånd. Hon blev gravid med en annan man, födde barnet två dagar innan skilsmässan vann laga kraft och vägrade uppge den andra mannen som far till barnet. Ungen skrev hon hos sin numera före detta man. När han fattade detta skrev han över ungen till mamman och två dagar efter det gick hon till Försäkringskassan med krav om underhållsbidrag. Kompisen har såklart begärt DNA-prov men fram till dess ska han betala underhållet och hon kan kvittera ut 1280:- varje månad. Notera att hon bor hos barnets egentliga far! Hon har alltså medvetet signerat ett papper för att kräva en oskyldig person på pengar. Efter att ha varit otrogen dessutom! Betalar han inte driver staten in det genom löneavdrag och vad som setts innan i media har man inte rätt att få tillbaks felaktiga underhållsbidrag i efterskott. Om kvinnan vägrar ta barnet till DNA-prov, helt enkelt bara genom att undanhålla sig kallelserna, måste han betala 6000:- årligen för ett barn som inte är hans. Om nu inte någon tjallar hos Migrationsverket och kommer med uppgifter som kan få henne utvisad. Hon har inte fått sitt PUT ännu nämligen.

 6. Högtalare Says:

  vansterwiki:
  Lät ju förskräckligt, eftersom lagen är så svar för missbruk måste man ju göra något åt detta. Obligatorisk DNA-testing.

 7. Peter Says:

  Träffade en utländsk kvinna som bara drog efter ett tag, när jag kom hem efter jobbet en dag så var hon borta. spårlöst försvunnen. Efter ungefär 1,5 år fick jag brev från FK och soss, jag hade ett barn samt en ganska stor fodran på underhåll. Begärde blodprov och barnet var mitt.

  Barnet fick hon ensam vårdnad om (utan min vetskap), så jag var helt chanslös. P.g.a. barnet fick kvinnan både uppehållstillstånd och medborgaskap.

  Och så vitt jag vet befinner nu lilla Sophia i Estland någonstans, där Mamman lever gott på bidrag från Sverige.

  Mamman har varit skrivit på fler adresser i Sverige än jag har fingrar. Begärt hjälp av FK och soss att kolla upp Mamman, men dem bryr sig inte ett skvatt.

  Snacka om att bli både utnyttjad och blåst av en kvinna.

  Undrar om man kan och borde begära DNA test blodprov är ju inte 100%:igt har jag hört.

 8. Pyret Says:

  Underbar sammanställning. Svart på vitt!
  (Eller rent tekniskt vitt på svart…)

 9. vansterwiki Says:

  FK gör inte ett skit för papporna. Det är bara batikhäxor som jobbar där. Männen får nog i östrogendimmorna och slutar. De andra har fullt upp att försvara alla nyanlända kvinnor mot ett ”orättfärdigt regelverk” som inte ger dem full försörjning.

  Jag hörde att den biologiska pappan flyttat till England. Ingen anknytning kvar alltså. Dags att ringa Migrationsverket.

  Problemet med att folk är skrivna lite här och där är ett stort problem. Många flyttar till sina hemländer men ”glömmer” säga att de flyttat. Pengarna tickar in på banken varje månad och efter ett par tre år, eller med hjälp av en person med tillgång till nätbanken, får de pengarna till sitt hemland. Ett enkelt telefonsamtal kan lösa det. Bara att ringa kontaktnumret. Om man inte får svar skriver man ett brev som uppmanar till personligt besök och samtidigt spärrar man utbetalningarna. Detta ”kostar för mycket”, det är billigare att betala ut 3000:- varje månad än att lägga 10 minuter på misstänkta ärende.

 10. Joakim Steneberg Says:

  Hela offentliga sektorn är ett kvinnosamhälle. Verkar som bara jag har tagit upp detta gigantiska maktproblem, som det är helt tyst om i media.
  Makten mellan stat och folk utgår i stort sett från offentliga sektorn, och där bestämmer kvinnorna, (gissa hur feministstyrt – statsfeminism/kvinnodominans!), ofta godtyckligt! Artikel i två delar:
  http://www.sourze.se/Kvinnosamh%c3%a4llet_finns_det_Del_I_10523606.asp
  Sedan säger jag bara en sak till – sexköpslagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: