Äldre kvinnor kryssar på jakt efter lammkött

by

 

GenusNytt skrev ganska nyligen ett blogginlägg om det framväxande fenomenet med cougars (pumor) – äldre kvinnor som har sexuella relationer med mycket yngre män. Nu rapporterar Expressen om vad som förmodligen är världens första särskilda cougar-kryssning. En raggningskryssning med två grupper ombord – äldre kvinnor och yngre män – anordnades av The society of single professionals och The singles travel company i USA i helgen.

Intresset var tydligen stort. ”Jag har aldrig sett en respons som den här”, säger Ann Thomas, vd för Single Travel Company.

Man kan ju se framför sig vilken reaktionen skulle  ha blivit om ett rederi hade gjort tvärtom – arrangerat en kryssning särskilt för äldre män på jakt efter unga kvinnor. Tänk dig tidningerubriken ”Männen kryssar för att hitta yngre kvinnor” (samma som den i Expressen men tvärtom). Ojojoj. Men när det är kvinnor som ”raggar lammkött” är det helt i sin ordning – ja nästan ett led i jämställdhetsarbetet. En cougar-kryssning  är ”ett svar på den rådande åldersdiskrimineringen – som framför allt resulterat i att äldre kvinnor ofta döms ut som osexiga”, säger Rich Gosse, ordförande i The society of single professionals.

Jämställdhet a la 2009 är ibland ganska svår att förstå…  Tack för tipset i alla fall, Lasse, Ulf och Vincent! Jag tar gärna emot bloggtips på par@atomer.se

För övrigt, här kan du läsa om att Sveriges kommuner och landsting lägger 1,2 miljoner på att utveckla ”verktyg” som läkare ska använda för att bättre kunna behandla sina patienter jämställt. En kommentar är att det har kommit många tecken på att det är en feministisk myt att kvinnor får sämre sjukvård än män.

Annons

19 svar to “Äldre kvinnor kryssar på jakt efter lammkött”

 1. Henrik Says:

  Skitsnack från Rich Goose! Jag har alltid tyckt att MILFar är sexiga.

 2. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2009/12/11/cougar-cruising-pumor-pa-kryssning/

 3. Peter Says:

  I Sverige är det väl accepterat när kvinnan har en yngre man.
  Att mannen har en yngre tjej är däremot inte så accepterat, speciellt inte bland blekfeta klimaktorietanter.
  Vet själv, min tjej är 20 år yngre och ser vansinnigt bra ut och det ses inte med blida ögon.

 4. seww Says:

  Lugn bara grabbar, snart har ju muslimerna tagit över och de gillar också yngre kvinnor (eller flickor snarare). Dessutom tycker de flesta feminister om islam eftersom det är en ”exotisk” religion eller vad de väljer att kalla den.

  Hoppas bara att dessa ”cougars” döttrar så småningom träffar på en rik muslim med tycke för 12-åringar.

 5. Oskari Says:

  Inget fel med ålderskillnad i relationer. Däremot med artikeln. Den visar på hur ojämställd synen på könen fortfarande är.

  Nä, nu vill jag se en positiv artikel i Expressen om äldre män som raggar unga flickor – s.k. sugardaddykryssningar. Gärna med definitionen av termen ”sugardaddy” som ”en äldre man som är sofistikerad, självsäker och sexig – och som gillar yngre flickor”.

 6. Lasse Says:

  Instämmer Oskari, är det som är poängen med ovanstående inlägg, tycker jag 😉

  Samma sak när män blir fördömda och smutskastade när dem går på strippklubb. När kvinnor gör samma sak* är det en rolig grej och helt okej.

  http://www.svenskstripp.com/info_men_in_black.htm

  Dags för lite jämställdhet på det här området tycker jag, acceptera sådant här för båda könen, utan massa moralpredikningar.

 7. Ulf Andersson Says:

  Jag tycker att det är intressant att få igång
  en diskussion i ämnet jämställdhet.
  Sedan får var och en tycka att jag är fördomsfull.
  Alla har nog någon fördom – även om vi inte vill kännas vid det.

  Kollade lite på Ellen Show idag:
  killarna från Chippendales var där,
  men den korta tid jag såg av programmet
  strippade de inte.

  Det är viktigt att man tar upp och debatterar dessa saker
  för att få en uppfattning om varför män och pappor klassas
  som sämre människor än kvinnor och mammor.
  Könsdiskrimineringen som möter papporna
  i deras föräldraroll av socialtjänsten är inte
  av denna värld.

  Uffe från PappaRättsGruppen

 8. Lasse Says:

  Ovanstående inlägg och åsikt gäller ju självklart när man är singel.

  Skulle aldrig ränna på strippklubb eller vilja att min tjej (åkte på ovanstående kryssning) sprang på manlig stripp när man har en relation, där slår min moral till.

 9. Info Says:

  SVAR TILL PETER

  ”Vet själv, min tjej är 20 år yngre och ser vansinnigt bra ut och det ses inte med blida ögon.”

  Här förs en feministpolitisk diskussion. Men du vänder dig uppenbarligen direkt till alla. Ditt stora argument: ”Min tjej ät 20 år yngre ser vansinnigt bra ut.” Jaha, tack, fjortis. Kan bara svara: Min tjej är femtio åt yngre och ännu mer vansinnigt snygg. Än din.”

  Hej då, fjortis.

 10. Ulf Andersson Says:

  @ Lasse

  Håller med dig.
  Kalla mig gärna ”moraltant”…..

  Nej, förresten:
  det är bara feminister som tycker att jag är moraltant.

 11. Bertilkvist Says:

  ”Nä, nu vill jag se en positiv artikel i Expressen om äldre män som raggar unga flickor – s.k. sugardaddykryssningar. Gärna med definitionen av termen ”sugardaddy” som ”en äldre man som är sofistikerad, självsäker och sexig – och som gillar yngre flickor”.”

  Ha-ha-ha. Helt omöjligt faktiskt. Den enda som eventuellt kommer undan med det är nog Hugh Hefner.

 12. Lasse Says:

  OFF-TOPIC

  I skrivandes stund har jag efterkväll (TV4) som kanal surrandes i bakgrunden, där Gudrun Schyman som partiledare för FI får minst 20 min gratis marknadsföring om sina ”sjuka feminstiska värderingar”.

  Propaganda maskineriet verkar fungera väl. Usch jag blev illamående på riktigt.

  Mvh

  Lasse
  numera militant antifeminist

 13. Lasse Says:

  Förkväll menar jag juh 😉

 14. Wagner Says:

  ”En singelkryssning för äldre Män och yngre kvinnor anordnades av The society of single professionals och The singles travel company i USA i helgen.
  Deltagarna tillbringade tre nätter ombord på kryssningsfartyget, som tog dem från San Diego till Ensenada i Mexiko, rapporterar Daily mail.
  Enligt författaren Valerie Gibson, som skrivit boken ”Sugar Daddy: en guide för äldre Män som dejtar yngre kvinnor” är en Sugar Daddy en äldre Man som är sofistikerad, självsäker och sexig – och som gillar yngre tjejer.

  Svar på åldersdiskriminering

  Sugardaddykryssningen var, enligt The Society of single professionals ordförande Rich Gosse, ett svar på den rådande åldersdiskrimineringen – som framför allt resulterat i att äldre Män ofta döms ut som osexiga.
  – Sanningen är att det finns miljontals amerikanske kvinnor som tycker att äldre Män är attraktiva, och det bevisar vi med sugardaddykryssningen, säger han.”

  Tog mig friheten att omarbeta texten ur ett genusperspektiv.

 15. Gonzo Says:

  Det skulle vara intressant att se hur könsrollerna är på en cougar-kryssning.
  Är det kvinnorna som uppvaktar och skämmer bort männen eller är det som vanligt att kvinnorna blir uppvaktade, bjudna på drinkar mm?

  Inget fel med kvinnor som vill ha yngre män, det finn gott om män som vill ha äldre kvinnor. Men det vore i alla fall trevligt om det är den äldre parten som uppvaktar och bjuder till. Det kan väll aldrig vara mannens ansvar?

 16. Frida Says:

  En kryssning där äldre män raggar på yngre kvinnor – det är ju bara att ta vilken finlandsfärja som helst vilken dag som helst! Jag har inte sett särskilt många rubriker om detta.

 17. Gonzo Says:

  Frida

  Äldre kvinnor kan ragga lamkött på en vanlig finlandsfärja också

 18. heaven:) Says:

  kärlek är viktigare än åldern. så länge det inte handlar om snuskgubbar eller kvinnor som har sex med underåriga så har jag personligen inget emot ålders skillnader. tack för ordet.

  heaven

 19. Hanna Says:

  Att vara kvinna är skit.På alla sätt.Som kvinnor duger du bara under kort tid under ditt liv, när du är fyllda 30 (om du inte ser yngre ut) så kastas du på sophögen.Mannen du ligger med och älskar tittar efter unga flickor och fantasierar om dem-och de flesta män skulle lämna sina trogna fruar utan att blinka om de hade möjlighet att byta till en 19-åring. Men vi kvinnor älskar våra män som ni är, även när ni blir äldre-vi förpassas till ingenting….man vet när man ligger med sin man att man är ett subsitut.Kolla bara hur hela världen dyrkar Hefner.Gubben är skitgammal och hans kvinnor är aldrig över 25 år, de är perfekta och blonda…..för oss andra är det bara ensamhet som gäller, vi är ensamma även om vi har en man…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: