Bara kvinnor – den ultimata jämställdheten – del 2

by

Jag bloggade tidigare idag om att ordföranden i moderata ungdomsförbundet vill bekämpa det faktum att (som han anser) kvinnor är ”underordnade den vite, heterosexuella mannen”.

Mera om moderaterna ur ett genusperspektiv: När provval nyligen arrangerades inom partiet i Stockholms stad kom kvinnor på fem av de sex främsta platserna. Och i provvalet till Stockholms län blev det fyra kvinnor på de fem främsta platserna – och då var ende mannen landets statsminister! Tänk vilken slump!

Skämt åsido: Som jag skrev nyligen på bloggen: Den uttalade eller outtalade kvoteringen verkar inte göra halt vid 50 procent kvinnor. Det verkar ibland som om enbart kvinnor betraktas som den ultimata jämställdheten.

En moderat som inte verkar köpa partiets anammande av feministiska värderingar är kommunalrådet på Lidingö, Paul Lindquist. Han har bloggat kritiskt om provvalet här. Tack Paul!

Här bloggade jag nyligen om ett provval i folkpartiet, där resultatet blev ungefär detsamma som för moderaterna. Nästan bara kvinnor.

För övrigt, här kan du läsa om ett företagarpris som enbart delas ut till kvinnor.

9 svar to “Bara kvinnor – den ultimata jämställdheten – del 2”

 1. kimhZa Bremer Says:

  Precis, Pär!

  Det har aldrig handlat om 50/50.

  Jag har själv varit verksam på en högskola och precis som du skriver, så är uppfattningen och konsensus kring jämställdhet: endast kvinnor i ledande positioner.

 2. Wagner Says:

  Den vite, heterosexuella mannen hör man ofta talas om. Någon som hört talas om den vite, heterosexuella kvinnan? Borde i rimlighetens namn vara ungefär lika många. Och så här i Genus-tider kräver jag att hon blir lika omtalad som mannen. Givetvis med samma klang av förakt och avsky.

 3. Erik Says:

  Klockrent Pär, du har helt rätt och vad vi ser är vad som döpts PENDELTEORI, dvs världsförbättrarna säger först de bara vill behandlas rättvist men de förespråkar att först få en knuff i rätt riktning eftersom de andra ju är så många fler från början, denna ”knuff” blir sedan legaliserad och när resultatet blir mer rättvis fördelning så varken förespråkar de fler män eller vill ta bort själva knuffen, istället LÅTSAS DE KNUFFEN INTE FINNS OCH HÄVDAR DE TOG SIG DIT PÅ EGEN HAND.

  Att sålunda hjälpa dem leder alltid till att de låtsas de inte fått nån hjälp alternativt låtsas de att ”hjälpen” uppvägde en skillnad som redan fanns och när denna skillnad försvann dominerande för att ”jo de är ju så mycket bättre” detta på basis av ren popularitet för utöver åsikter om hur bra de själva är så är det väldigt få saker dessa producerar.

  Exempelvis kvinnliga höga politiker gör ofta karriär på feministiska frågor. Dvs på att fördela pengar som skapats av politiker som inte gjort karriör på mansfrågor utan tvärtom på att producera inom ämnen som ekonomi, energi, teknik etc… vilka står för nästan hela landets försörjning utan vilka det fanns inga pengar att dela ut alls.

 4. Joakim Steneberg Says:

  Glöm ”jämställdheten”. Ni ser ju själva vad den handlar om! Och det var så här det började, hur feminismen tog sig in i riksdagen. Med hjälp av just den ”trojanska jämställdhästen”.

 5. Carl Says:

  Fruktansvärt! Var är vi om 10 år? Jag måste göra något nu!

 6. Eva Lundgren gör gemensam sak med SD « Kvinnor för jämställdhet Says:

  […] Bara kvinnor – den ultimata jämställdheten – del 2 […]

 7. Antimilitant Says:

  Igår såg jag dokumentären ”The Soviet Story” på Kunskapskanalen. Där framkom en mängd likheter mellan nazismen och kommunismen. Bland annat ville båda ideologierna skapa ”en ny människa” och för att uppnå det var man tvungen att röja undan vissa grupper i samhället. Då tänkte jag på feminismen.

  Könskvotering ligger nära företeelser som ”berufsverbot” och ”proletariatets diktatur”.

  Det finns även t ex likheter med hur kommunisterna förföljde ”de kapitalistiska utsugarna”. Retoriken är densamma, men ”kapitalismen” har ersatts av ”patriarkatet”.

 8. Erik Says:

  Antimilitant:

  Trevligt att du också sett den filmen. Visst är det lite tragikomiskt när de beskriver sprickan mellan nazister och kommunister ”Ni har fått allt om bakfoten” sade kommunisterna ”det är ju fel personer ni massmördar – det är de där som skall massmördas” bilderna av tidig propaganda med båda ideologiernas symboler på var ju lite skrämmande. Tänk om de hade kommit överrens istället för blivit fiender. En så mäktig diktatur ger mig kalla kårar iaf, lyckligtvis så vill sådana där personer sällan dela makten vilket ständigt skapar konflikter som försvagar deras diktaturer.

 9. Antimilitant Says:

  Erik:

  Ja, människosynen är skrämmande. Människor betraktas som en sorts byggmaterial för ”det perfekta samhället”. ”Oj, den biten passar inte in, den kasserar vi!”. Här ser jag även likheter med vår svenska paradgren: den sociala ingenjörskonsten. Sett i det perspektivet tycker jag att våra politiker borde akta sig för att få oss att framstå som ”feministiskt föregångsland” i EU.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: