EU:s talman vill kvotera kvinnor

by

Idag publicerar DN en intervju med talmannen i Europaparlamentet Jerzy Buzek. Där säger han sig vara positiv till att kvotera in kvinnor till EU:s politiska poster. ”För tio år sedan var jag främmande inför tanken, men nu  har jag ändrat mig”, säger han. Artikeln finns inte på internet.

Det är tråkigt att Jerzy Buzek vill ta till en anti-jämställd åtgärd som kvotering. Det innebär ju att man frångår principen om att kompetens ska styra. Kvotering av kvinnor till viktiga poster innebär också diskriminering av män.

Men jag kan ju inte påstå att jag är förvånad.

Annonser

6 svar to “EU:s talman vill kvotera kvinnor”

 1. Gonzo Says:

  ”För tio år sedan var jag främmande inför tanken, men nu har jag ändrat mig”, säger han.

  Kan det vara så att han för tio år sedan riskerade att förlora en politisk post om kvinnor kvoterades in?
  I dag, tio år senare sitter han säkert och vill passa på att få en guldstjärna och ytterligare mandat av feministerna i europa?

 2. Info Says:

  LEKSAKSBOJKOTTEN FORTSÄTTER I SVERIGES RADIO

  Den brittiska uppmaningen till bojkott av vissa färger på leksakskläder fortsätter nu i Sveriges radio i Studio Ett idag. Kan vara värt att bevaka.

  ”BOJKOTT AV ROSA LEKSAKER

  I Storbritannien uppmanar kampanjen Pink Stinks alla föräldrar att bojkotta rosa leksaker. Varför då, undrar vi? På vilket sätt är rosa leksaker ett problem? Hur ska man som förälder förhålla sig till detta? Samtal med Johan Prane, vår korrespondent i London och Kristina Henkel, jämställdhetskonsult. 17-timmen.”

  Inslaget kommer någon gång mellan 17.00 och 17.45.

  Jämställdhetskonsulten Kristina Henkel äger företaget Jämställt, som alltså här troligen kommer att få gratisreklam. Hon har nyligen drivit en egen kampanj med nätupprop riktad mot ”könsdiskriminerande leksaksreklam”. I företagets produkter ingår t.ex. en kurs i genusriktig inskolning på förskolor ur ett genusperspektiv.

  I Dagens Nyheter och andra mediala sammanhang, har Kristina H., som på bilder ser ut att vara i 25-årsåldern, varit mycket eftertraktad och en stor auktoritet. ”Kristina Henkel vill att barnen ska blanda ihop könsrollerna.”

  Vad vill föräldrarna? Betydelselöst. Alla barn är statens och genusmaffians egendom.

 3. barfota Says:

  @Gonzo

  Mitt i prick, så ligger det säkerligen till

  Var med och avskaffa feminism
  och gå ut ur EU Vi behöver ha in män i politiken, kärringar finns i överflöd.

 4. Grodan Boll Says:

  Ett ganska säker kort att spela när man sitter som talman över den enda del av EU projektet där folk väljs in istället för tillsätts.

 5. Gonzo Says:

  Vi får hålla ögonen öppna nästa gång det blir ett val till EU.
  Finns namnet Jerzy Buzek med så får vi stryka honom om det går.
  Jag vill inte riskera manlig dominans

 6. Marthin Says:

  Eftersom EU-projektet redan nu präglas av allt förutom kompetens, lämplighet etc; så kan ju det där folket likväl sätta det på pränt att verksamheten med hjälp av reglering skall manipulera listorna över valbara politiker, och då även prioritera kön framför kompetens, lämplighet eller annat man tidigare ”föreställt” sig vara viktiga egenskaper när man stå med pennan i valbåset och skall kryssa kandidat…..

  Det är bra därför det visar att medborgarna icke skall tro dem kan få vem som helst vald till positioner inom EU-projektet; i alla fall icke förens ”vaginkvoten” är uppfylld.

  Välkommen till en del av vansinnet i post-demokratiska Europa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: