Pelle Billing startar mansnätverk

by

Genusdebattören Pelle Billing startar idag ett nätverk för dem som är intresserade av mansfrågor. Man går med i nätverket genom att gå med i dess grupp på Facebook. Läs mera i Billings blogginlägg om saken här. Jag har gått med!

Annonser

6 svar to “Pelle Billing startar mansnätverk”

 1. michael Says:

  Skolan idag är nästan alla lärare kvinnor & tjejerna dom bästa resultaten tänk om det varit tvärt om nästan bara manliga lärare & pojkarna fått dom bästa betygen då hade man talat om patriarkala strukturer.Feminister säger att det är pojkarna det är fel på inte skolan men komihåg att på 50 60 70talet hade pojkarna dom bästa betygen var dom mogna då & tjejer omogna.Jag såg er debatt på aktuellt om leksaker som alltid på s.v.t så får dom som är för feminism mycket mer tid än ni som är emot.Det verkar som om s.v.t glömt att feminism bara är en ism bland alla andra ismer som ska granskas kritiskt.

 2. BÅm Says:

  Ja skolan har blivit en kvinnovärld. Det stämmer som michael säger om hur resultaten förändrats. Jag minns att feminister var på barrikaden för att flickor var sämre i vissa ämnen när de kom i högstadiet. Detta var en vanlig företeelse fram till 90 talet. Killar hade sämre betyg tills de kom i högstadiet då de gick om i matte,fysik och naturkunskap. Det ansågs då bara bero på missgynnande av flickor. Insatser skulle göras för att ”rätta till detta”. Sen har killar presterat sämre och sämre utan att det skyllt på skolan alls utan tvärtom på att killar var ”omogna, bredde ut sig, tog plats” etc.
  Senatste studien om hur betygen sattes visade att killar fick generellt sämre än de presterat i Centrala prov flickor fick bättre betyg än de presterat. Det var även skillnad i var du gick.

  När killarna hade bättre resultat i högskoleproven så blev det krav på att ändra proven mer anpassade för tjejer. Det blev sen två olika
  prov och nu har killar visat sig ändå göra bättre resultat. Nu kom en förklaring med att ”killar lärde sig systemet” som om det var fusk. Detta trots att ju högskoleprovet är utan subjektiva bedömningar.

 3. Bstrom Says:

  Det behövs verkligen att detta börjar drivas. Feministerna har länge fått stå oemotsagda i sin enögda fanatiska propaganda. Sverige har blivit en sjuk nation där jämställdhet bara ska vara enkelriktad och där kvotering bara får ske en väg, den s.k. genusforskningen är lika objektiv som när en muslim bedömer kristendom och tvärtom. Den ena subjektiva ”studien ” efter den andra slås upp där den politiskt korrekta bilden alltid visas, män är dåliga kvinnor offer, martyrer och diskriminerade.
  Ändå är jag säker på att om kvinnor idag fick välja mellan de samhällsregler som gäller för män och de som gäller för kvinnor så skulle de inte välja männens.
  Att ha monopol på barnen, gynnas av rättssystemet, av sjukvården( ja där som i andra områden påstås det att de är missgynnade med stöd på subjektiva studier. Men det är ju lätt att jämföra hur cancer behandlingen ser ut. Kvinnor får kontroller allmänt för bröst och livmoderhalscancer trots att prostatacancer tex är betydligt vanligare. Ca 2500 dör av den per år medan ca 700 dör av bröstcancer).
  Också hur vi blir utmålade i median är väsenskillt. Om män i allmänhet och Svenska i synnerhet kan man generalisera hur mycket negativt som hellst medan det är totalt tabu att generalisera positivt. Det omvända råder för kvinnor.
  Allt detta är så tröttsamt och det gagnar inte jämlikheten/ jämställdheten.
  Därför tror jag inte att man inom feminism eller mediaetablisemangen är intresserad av att det ska vara jämlikt. Man vill ha fördelar men framstå som de goda offren.

 4. michael Says:

  Socilstyrelsen sa för några månder sedan att högutbildade kvinnor får den bästa vården medans lågutbildade män får den sämsta vården det här nämde man i förbifarten i ett reportage på s.v.t jag tänkte när jag såg det att det kommer aldrig mer att nämnas mycket riktigt har det blivit så.

 5. michael Says:

  Feminismen står alltid för sexsism & förtryck den målar upp världen i svart & vitt ont å gott vi & dom där män är förövare & kvinnor offer.Att framställa sig själv som offer är det mest effektiva sättet att förtrycka sin omgivning på. Deras retorik är den samma som den nazistiska den rasistiska den socialistiska. Alla dessa ismer kommer ur att dom känt sig förtryckta & den som varit förtryckt blir oftast den värsta förtryckaren när man får makten eftersom man fortfarande ser sig som offer så ser man inte att man är förtryckaren.Om en av hundra svenskar gör brott & två av hundra invandrare gör brott då är invandrare överrepresenterade då säger rasister att invandrare är kriminella & gör dessa två till norm fast det är dom andra 98 som är normen. Samma sak gör feminister med män man tar ut vad några få % gör & gör dom till norm för att skuld beläga & förtrycka en hel grupp precis som rasister.

 6. jimmy Says:

  Nästan all genusforskning inriktar sig på kvinnor. Media publicerar okritiskt rapporterna. Vad värre är, all denna pseudovetenskap påverkar den politiska debatten i allt för stor utsträckning. Vi skulle behöva fler män som forskar i ämnet och balanserar debatten. Det är ju inga problem att bevisa att männen får sämre sjukvård, blir sexuellt trakasserade eller dör i förtid av för hög arbetsbelastning om man använder genusgorskningens nuvarande metoder. Det är inte särskilt vetenskapligt, men vad f-n gör man? Granskas rapporterna innan de publiceras, och i så fall av vem? Fega manliga politiker lallar bara med, vi har hamnat så snett i det här att ingen vågar säga vad de tycker och tänker med risk att ödelägga sin politiska karriär. Däremot kan man säga, vilket jag såg och hörde på nyheterna innan partiordförandevalet för socialdemokraterna; ”Det spelar ingen roll vem som vinner, bara det blir en kvinna!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: