Debattartikel om kvinnors våld mot män

by

 

Magnus X har skrivit en utmärkt debattartikel om kvinnors våld mot män i Upsala Nya Tidning. Magnus är redaktör för webbtidningen GenusMagazinet. Debattartikeln finns här – rekommenderas!

Tyvärr kan man konstatera att redaktionen på tidningen har gjort ett bildval som underminerar hela Magnus budskap. Bilden, vald av Upsala Nya Tidning, visar en slagen kvinna. När artikeln handlar om kvinnor som slår män. Det är ett subtilt sätt att osynliggöra kvinnors våld mot män och motarbeta skribentens budskap, tycker jag.

Annonser

7 svar to “Debattartikel om kvinnors våld mot män”

 1. Matte Matik Says:

  Med tanke på en del av det de publicerat på sistone är jag inte ett dugg förvånad över bildvalet.

 2. vmm Says:

  Bildvalet var ändå på ett sätt väldigt bra. Om en viktig poäng i artikeln är att kvinnors våld mot män osynliggörs så är ju en bild på en misshandlad kvinna bara en slags bekräftelse på det.

 3. Matte Matik Says:

  Att artikeln faktiskt kom med överhuvudtaget är också positivt.

 4. barfota Says:

  Bra jobbat Magnus. Fortsätt skriva!

 5. Linus Eriksson Says:

  Opinion bildas inte med logiska argument, utan med känslor

  Därför är UNT:s utmärkt i opinionsbildande syfte.

  Ju mer UNT förnekar kvinnors våld mot män liksom andra s.k. tabubelagda ämnen desto mer förbannade blir folk.

  Inte har t ex sverigedomkraterna vuxit med hjälp av logiska argument, utan just genom ilska mot myndigheters och medias hantering av frågorna.

 6. Uppochnervända Världen Says:

  Det är väl ganska typiskt hur massmedia fungerar i PK-frågor.
  Ni har väl sett hur Aftonbladet ”pixlar ut” färgen på ansikten på personer som begått brott, och är av ”utländsk härkomst, ”talar svenska utan brytning, ”svensk medborgare”, eller hur man skall uttrycka sig för att vara politiskt korrekt.
  Man försöker helt enkelt föra läsarna bakom ljuset genom att göra mörka ansikten ljusa, för att inte den mångkulturella mångkriminaliteten skall framstå så omfattande som den är!

 7. mattias/jagvilljubaraharespekt Says:

  Alla som gör ett brott måste kunna stå för det och ta sitt straff MEN det är tröttsamt missvisande att i blogg efter blogg läsa om ”de dära andra mörka individerna som förstör vårt land”. Upprörande, Det finns en aspekt av utanförskap och fattigdom som vi alltför sällan tar upp och diskuterar. Kriminiloger och poliser är rörande ense om att i fattigdom och utanförskap föder våld. När fattigdomen och utanförskapet ökar i samhället, ökar också våldet. Nu är det så att i Sverige är det invandrare som är överrepresenterade i båda grupperna och jag tycker det är ett klockrent samband. Det är det också i de familjer av etniska svenskar som finns i de fattigaste grupperna. Där slår vuxna oftare sin barn och den som har blivit slagen och kränkt fortsätter alltför ofta med. Fram för ett samhälle där alla är välkomna och slipper tvinngas leva i fattigdom och utanförskap. och fram för ett samhälle där vi slipper vi indelade i grupper efter vilken hudfärg vi har.

  Respekt för ALLA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: