Maud Olofsson spelar ut kvinnokortet

by

 

Centerledaren Maud Olofsson spelar ut kvinnorkortet – hon anser sig särskilt hårt granskad på grund av att hon är kvinna (här).

Det har man hört förr. Det är ett bekvämt sätt att slå tillbaka mot sina kritiker om man är kvinna (män får stå ut med hård kritik utan att ha något att skylla på). Ett kvinnligt privilegium.

Men Maud får kritik för sitt utspel (här). Här får hon hälften kritik, hälften medhåll.

Annonser

25 svar to “Maud Olofsson spelar ut kvinnokortet”

 1. Joakim Steneberg Says:

  ”Ja jag har inga problem med att kalla mig feminist”, har hon ju sagt. Men när hon debatterade med Schyman, då V, för några år sedan, så rök fjädrarna som i en tuppfäktning knappast manliga partiledate skulle ha vågat sig på, i anständighetens namn!
  Kontrollen och kraven på män är i allmänhet störrre, och både det känslomässiga och intellektuella utspelet, som politiska eller teatern, detta är mycket friare för kvinnor, partiledare eller ej! Hur det kan vara så? Värt att fundera på!

 2. Orion Says:

  Känns inte så trovärdigt när artikeln hamnar just över en hel bunt med artiklar om att både socialister och liberaler vill se Maria Wetterstrand som stadsminister. Är Maria möjligtvis en transvestit eller är hon bara undantaget som bekräftar kvinnoregeln om att alla kvinnor som får kritik får det enbart på grund av sitt kön…

 3. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2009/12/30/kvinnlig-minister-spelar-ut-genuskortet/

 4. michael Says:

  Att framställa sig som offer är ett efektivt sätt att förtrycka sin omgivning på för ingen vill kritisera någon som är liten & svag.Vi som kritiserar feminismen ser kvinnor som jämnbördiga männen dom män som inte kritiserar feminister & kvinnor om man tycker dom gör fel är dom som ser dom som ett svagare kön & därför inte kritiserar dom.Alltså vi som kritiserar feminismen är mer jämnställda än dom som alltid håller med & tiger still.

 5. PabloHoney_4 Says:

  För mig ta tappar Maud trovärdighet när använder sig av sin position till att idka nepotism. Hennes son är inblandad i ett konsortie som vill bygga en gigantisk vindkraftspark (1000 st) i Norrland. Hon har även varit där och invigt bygget av parken. Man kan genom detta även ifrågasätta om miljöprövningen har genomgått en rättvis bedömning, genom hennes inblandning. Hon är nu väldig engagerad i vindkraftsfrågan och vill även att Trollhättan ska tillverka vindkraftsverk, efter att SAAB försvinner.

  http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=10&doktyp=utskottsdokument&dok_id=GXA1233637

  Jag litar inte på politiker som har personligt ekonomiska intressen i sakfrågor och i detta fall vindkraftsfrågan. Maud blir direkt påverkad av lobbyister via hennes sons inblandning i ett stort vindkraftsbolag. Då befinner hon sig i en jävsituation och bör avstå från inblandning i vindkraftsfrågan.

  En politiker ska vara trovärdig och detta blir inte bättre av att hon drar det vänsterideologiska genuskortet för att bli immun mot kritik.

 6. Styrelsen Says:

  Fast Maud har ju helt rätt. Kvinnor får alltid skit, hur de än beter sig. Christine Schürrer, knutbyflickan, osv. Vad har de gjort för att förtjäna allt?

 7. Den fattiga oljeshejken Says:

  #Styrelsen ???? Vad fan snackar du om? Männen får ta allt skit i Sverige.

 8. Den fattiga oljeshejken Says:

  Exempel på hur männen får ta all skit: En killes flickvän är otrogen med en kille som inte vet att hon har en pojkvän – vem får ta den riktiga skiten?
  KILLEN. – Tjejen blir utskälld *snyfft* – Killen blir påhoppad antagligen..

 9. Orion Says:

  Den fattiga oljeshejken: Med tanke på vilka exempel Styrelsen använde så gissar jag på att han var sarkastisk.

 10. Högtalare Says:

  På Aftonbladet debatt har dom en undersökning: om man tycker Maud spelade ut kvinnokortet. Dom flesta kvinnor svarade Ja, och dom flesta män svarade Nej.

  Undra vad det beror på? Själv tror jag det har att göra med männens ”ridderlighet”.

 11. parstrom Says:

  Högtalare:
  Förmodligen vågar kvinnorna säga vad de tänker medan männen är livrädda att bli betraktade som mansgrisar och därför uttrycker sig politiskt korrekt.
  Pär S

 12. Joakim Steneberg Says:

  Eller så tycker möjligen (obs!) många män frågan är löjlig, utom de som tycker att den inte är den och därför svara ”nej”. Men visst är manligheten i ett bekymmersamt läge efter all antimanspropaganda i media.

 13. Gonzo Says:

  michael

  Helt rätt.

  Många män som kallar sig för feminister eller som delar deras ideologi besitter själva en hemsk kvinnosyn. Kvinnor är (och ska vara offer).
  Det är karlar som går i gång på att få hjälpa, stötta och ta hand om dom stackars kvinnorna.

  Killar som upprörs över antalet våldtäkter och kvinnomisshandel (inget fel att kämpa mot övergrep), men som helt struntar i våld mot män.

  Det är många män som inte klarar av att göra sig själv eller andra män till offer. Det är omanligt, inte macho. Lite kastrations varning över manliga offer.

  Som karl klarar man sig själv. Vi killar ska inte sitta och gnälla. Det är inte samma sak om en man blir misshandlad eller mördad som om en kvinna blir det osv osv

  Kvinnor är och ska förbli offer, kastrations skräcken hindrar många män att behandla män och kvinnor lika

 14. EP Says:

  God fortsättning och lite underhållning:
  http://endastp.blogspot.com/2010/01/gubbigt-med-glimt.html

 15. Bansatov Says:

  ” När jag skall ta tag i fordonsindustrin får jag höra vilken färg jag har på läppstiftet” så säger Maud, tycker det får vara slut på dessa obekräftade myter. Jag tror jag sett varenda nyhetssändning och jag kan garantera det aldrig kommit på tal. Detta måste man gå till botten med. Vilken tidnin, TV, radio har sagt detta. Visar det sig att det inte är sant skall Maud be hela svenska folket om ursäkt. Jag är så j–la trött på dessa obekräftade myter som Margot Wallström, Maud Olofsson m.fl. hela tider återkommer till.

 16. EP Says:

  Googlade och fann:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6365262.ab
  inte mycket för det uttalandet.

 17. Joakim Steneberg Says:

  Man kan ju bara tänka på grova klavertramp som Gudrun Schyman utfört. Men som hela tiden tags till nåder och tvärtom blir bara mer och mer poppis i våra media! Var är domen för att hon är kvinna? Tvärtom, kvinnor kan i många sammanhang unna siga att bete sig lite hur som helst. Som med alla feministiska lögner osv, osv!
  Och vettigare kvinnor har ju också vittnat ärligt om att det finns fördelar med att vara kvinna. Man bör naturligtvis inte tveka med att utnyttja ev fördelar med att vara man! Trots feministers försök till psykning, påstådd ”manschauvinism” osv!

 18. Gonzo Says:

  Göran Persson blev väldigt ofta hånad för sin storlek. Om jag minns rätt så blev han kallad för bufflig.
  Det måste bero på att han är en man. En kvinna skulle aldrig hånas så i media.

 19. Bstrom Says:

  Detta har Maud alltid dragit fram när hon är pressad. Hon gjorde samma feminist martyrgrej mot Persson. Och tänk så lätt hon kom undan om att hon har tre löner. Jämför hur JO Karlsson blev tvungen att ge bort sin lön för att han hade pension från EU.
  Få politiker har blivit så väl behandlad av median som Maud. Och nu är inte Maud Olofsson ensam om att använda detta trick. Mästare är ju Gudrun Shyman. Ändå så får hon ett så oerhört stort utrymme i median. FI har ca 1,5 % av valmanskoren men får vara i morronsoffor, i dansprogram, i debatt flera gånger både svt och tv4 mm. Jämför SD s Åkesson som har 4-5% men nästan aldrig ges plats.

 20. Bstrom Says:

  Det borde vara ett större krav på objektiva s.k. genusforskare. Det är idag mest förlästa feminister som redan har svaret klart innan de börjar sin studie. Jag önskar att såna som Per Ström satt med i en granskning av genusforskningen.
  Helt klart får kvinnor en snällare behandling av median men de lyckas framställa det som om de är värre utsatta. I praktiken finns det massor av exempel. Ava alla kvinnliga ministrar som fick avgå för oigentligheter som Freivalls, Sahlin, Lejon etc. så fick de komma igen på nya poster. Män som fått avgå har varit politiskt döda. Tex justitieminister Vikbom och Ove Reiner LOs Stig Malm m.fl. Och Vanja Lundby Vedin skulle aldrig ha suttit kvar om hon varit man.
  Likafulle så får man det till att det är kvinnor som är hårdare behandlade.

 21. Henrik Says:

  Ungefär så dem tillbakavisade kritiken mot Obama… Fast med raskort istället. 😛

 22. Joakim Steneberg Says:

  ?

 23. robjoh Says:

  Jag kritiserar Maud därför att hon inte i princip har övergett allt hon gick till val på, inte för att hon är kvinna. Att se sig i spegeln och fråga varför folk börjar bli irriterad verkar inte vara något som någon politiker verkar förstå.

 24. Joakim Steneberg Says:

  http://nyheter.se.msn.com/article.aspx?cp-documentid=151618754
  Här blir Måddan anmäld! För oegentlig kvinnoreklam. Men att rädda SAAB och få en statlig plattform för elbilstillverkning mäktade hon inte. (Bara hundra elbilar i senaste laget i ett nerläggningshotat företag.)

 25. BÅm Says:

  Ja problemet är att om man inte får ge kritik till makthavare för att de är av ett visst kön då är demokratin i stor fara. Varje gång någon kvinna i hög position blir ertappad med grava maktmissbruk så kommer samma påstående upp att de drabbas för att de är kvinnor tex. LOs Vanja LundbyVedin, ministrarna Freivalds, Sahlin och alla har fått nya chanser. Ingen sa nåt sånt när Stig Malm fick gå eller Rainer, Vikbom bl.a. män fick gå.
  Vi har definitivt ett problem som allt fler ändå börjar reagera mot. Men eftersom alla partier numera är feministiska så finns inte så många att välja på om man vill ha en konsekvent jämlikhet för alla. Därför tror jag oxå att SD får extra mycket röster. speciellt bland unga som ser hur skolan missgynnar killar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: