Amnesty satsar på genus

by

 

Jag var inne på sajten för Amnesty International i Sverige. De ordnar en hel del kurser, och det finns nio ämnen. Nio slags kurser, alltså. Av dessa har tre något att göra med genus, kvinnor eller queer. En tredjedel, alltså.

Ifall man tittar på kalendariet och räknar de kurser som arrangeras närmast i tiden (och därför kommer upp på den första sidan) så är det 9 av 21 kurser som hör till dessa tre grupper. Genus, kvinnor eller queer. Nästan hälften, alltså.

Det är rätt märkligt, av en organisation som förväntas arbeta med mänskliga rättigheter. Tortyr, yttrandefrihet och sådant. Det är åtminstone vad Amnesty representerar för mig. Nu kanske man ska säga representerade?

Se deras sajt här.

13 svar to “Amnesty satsar på genus”

 1. Joakim Steneberg Says:

  Amnesty skall enligt sig själva syssla med och hjälpa politiska fångar, samt verka mot dödstraff coh tortyr. Sådant som i allmänhet, (inte bara förvisso) drabbar män. Har ingen statistik, antagligen ”inte intressant” eftersom en sådan skulle visa vad jag påstår ovan, och de flesta inser.
  Således har Amnesty på skamligaste sätt sviktit både sina ideal och framför allt alla de män, och kvinnor, som nu prioriteras bort!!!
  Det är nog fyra år sedan jag skrev och protesterade till Amnesty mot det här.

 2. Clabbe Says:

  Kan du inte göra en sammanställning med hjälporganisationer som har radikalfeministisk prägel?

  Jag vill inte råka donera pengar till dessa organisationer!

 3. Erik Says:

  Ingen nyhet detta, det var ett bra tag sedan Amnesty bytte ledning och policy. Det är så här radikaler gör, de tar kontrollen över organisationer, behåller gamla namn (för utan dem har de ingen trovärdighet) men byter ut verksamheten och tar för givet folk antingen inte märker eller inte bryr sig.

 4. pether123 Says:

  De enda jag kan tänka mig donera pengar till är Läkare utan gränser. Alla de andra, räda korset, rädda barnen, osv är feministiska.
  Har dock inte hört att lug ska vara det, men blir gärna upplyst om det.

 5. Frida Says:

  FN verkar ju itne vara särskilt (radikal)feministisk med tanke på vad fn-arbetare sysslar med nere i Kongo-Kinshasa. 7 av 10 mån, berättar en kvinna i trailern till uppdrag granskning, har ”relationer” och köper sexuella tjänster av lokalbefolkningen. Vad hände med moralen?

 6. Erik Says:

  Polisens jämställdhetsexpert misstänkt för våldtäkter mot småflickor!

  http://aktivarum.wordpress.com/2010/01/28/polisens-genusforelasare-misstankt-for-valdtakt/

 7. Gonzo Says:

  Erik
  ”Polisens jämställdhetsexpert misstänkt för våldtäkter mot småflickor!”

  Vem är förvånad? Att just en manlig jämställdhetsexpert och ”genustramsare” våldtar kvinnor.
  Det är och har alltid varit något suspekt över manliga feminister och jämställdhets gurus.
  För dom är feminism och genus trams bara ett sätt att ta sig in bland kvinnorna.
  Att få bli tuppen i hönsgården. Att få känna sin patrialkala ställning som en riktig karl och samtidigt leka bror duktig genom att peka finger på oss vanliga män (och kvinnor).

 8. The Genderrorist Says:

  FRIDA //

  Sexköp är vare sig feministiskt eller anti-feministiskt. Eller menar du verkligen att likställa sexhandel med icke-feminism? Tunna isar över djupt vatten där, min vän…

  Feminism kan betyda många saker; allt från de som faktiskt bara vill ha lika lön för LIKA arbete, till de som likt Solanas på fullt allvar vill utrota män. På samma vis har personer som kallar sig anti-feminister väldigt olika åsikter och agendor; alla typer från de som bara inte vill hatas för att de har penis till de som faktiskt är misogyna bakåtsträvare.

  Dessutom har många ”liberala”, progressiva feminister en positiv syn på legalisering av prostution.

  Det likhetstecken du sätter upp mellan sexköp och icke-feminism är alltså fullständigt tokigt, och syftar – gissar jag – bara till att framställa feminismen som en moraliskt högre stående filosofi än övriga tankeströmningar.

  Fult – och genomskinligt – knep. But hey, you’re busted!

 9. Musse Pig Says:

  Frida, bara för att en kvinna i trailern säger att 7 av 10 FN-arbetande män har ”relationer” och köper sex i Kongo-Kinshasa så är det inte därmed sant. Eller ska vi utvidga förbudet mot att ifrågasätta vad en kvinna säger?

 10. Evert Says:

  Bra att du tar upp Amnesty och hur denna organisation uppenbart har blivit ockuperade av ett gäng radikalfeminister. Deras rapport, ”Mäns våld mot kvinnor i nära relationer” har i och för sig ett angeläget tema, men detta är en fråga för rättsväsendet och inte för Amnesty.

  Rapporten hämtar stora delar av sitt innehåll ur Eva Lundgrens, Jenny Westerstrands och andra s.k. genusvetares forskning där mantrat ”könsmaktsordningen” är det bärande temat.

  Jag har alltid varit positivt inställd till Amnesty och dess kamp mot förtryck, tortyr och dödsstraff, mem med deras ändrade inriktning har mitt förtroende för dem försvunnit helt.

 11. Musse Pig Says:

  Angående polisen som misstänks för sexbrott mot småflickor. Han var ju en närmast fanatisk feminist enligt bla Leif GW Person. Det är ju logiskt. Man kan ju tänka sig att en man som fanatiskt omfamnar den feministiska agendan lider av grymt dåligt samvete mot kvinnor för något som han själv gjort sig skyldig till.

 12. Erik Says:

  Musse Pig:

  Jag tror det där psykologiserandet mestadels är bullshit, det finns en betydligt enklare förklaring: Att intressera sig för jämställdhet och prata om hur hemska män är innebär en PERFEKT METOD för att komma nära kvinnor och flickor.

  Och ingen tror ju mannen som varnar för alla kräk kan vara något annat än en rättskaffens kille. Han är utnämnd till FRAMTIDENS MAN kan det bli löjligare? Vill du bli framtidens namn på universitet och hos statliga myndgheter så snacka skit om män och smila in dig hos damerna. Smöra smöra smöra och smöra!

  Stora liknelser finns till Våldtäkterna som begicks av Alexandramannen som låtsades vara kvinna för att då kunde ”Hon” berätta för småtjejer vilka män det var tryggt att bli fotograderade av.

  Det som gör det så lätt att förgripa sig på tjejerna är uppdelningen av världen i några få goda och mängder av okända onda män – klart pedofiler och snuskgubbar tjänar på att utmåla sig själva som de goda. Lyssna på tokstollens försvar ”jag trodde hon var äldre”

  Han är jurist (inte polis) klart han vet hur han skall svara men seriöst med tanke på vad han babblat om och den skit han kastat på män i åratal hur stor skillnad hade det gjort kvinnosynsmässigt om det var en 17 årig kvinna som han skulle träffa med glidmedel och kondomer?

  Få personer i landet förtjänar detta mer än Klänningen! Får jag höra nästa föreläsare kritisera maskulina ideal skall jag säga ”nya data tyder på att fjollor och fjollförespråkare dras i högre grad till småbarn”

  Redan nu har flera genusprofessionella börjat bli oroliga. DE har vistats nära denna karl i åratal, hyllat honom som kvinnornas hjälte och framtidsman. Fotats med honom osv… De har alltså klagat på machokillar och blondinskämt och hyllat en snubbe som jagar småbarn.

  Snacka om att sila mygg och svälja kameler.

 13. Jakobsson Says:

  De sista tio åren har jag betraktat Amnesty som en feministisk organisation.
  Amnesty skall arbeta för mänskliga rättigheter och mot förföljelse och straffande av oskyldiga som politiskt vapen. Men om det är en man som sitter fängslad efter en summarisk rättegång utan bevis dömd för ett relations relaterat brott så skall han inte räkna med stöd från Amnesty eftersom de anser att den typen av rättegångar inte finns eftersom grundsynen är den feministiskaideologin. Kvinnor är alltid offer och män är förövar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: