Ungdomsstyrelsen ger 17 miljoner till kvinnor

by

Ungdomsstyrelsen har i år beslutat att ge 16,9 miljoner kronor i statsbidrag till 57 kvinnoorganisationer. Regeringen har gett myndigheten i uppdrag att dela ut pengar till kvinnors organisering. Förra omgången ansökte fler kvinnoorganisationer om statsbidrag än året innan och trenden håller i sig även för i år. Antalet ansökningar har ökat med 51 stycken och antalet organisationer som får stöd har ökat med 17 stycken sedan 2008.

”Jag är glad att intresset för statsbidraget är så stort och att det ökar även i år”, säger Per Nilsson, Ungdomsstyrelsens generaldirektör.

Statsbidraget syftar till att stödja kvinnors organisering i egna sammanslutningar och främja deras deltagande i den demokratiska processen. Stödet syftar även till att stimulera kvinnors möjligheter att bevaka sina rättigheter och driva sina krav. Mera info här.

Män var förhindrade att söka dessa pengar – på grund av sitt kön. Vilket jämställt samhälle vi har!

Uppdatering (med anledning av en kommentar): Dessa pengar är specifikt avsatta som ”stöd för kvinnors organisering”. Det finns inga pengar avsatta som stöd för mäns organisering, Över huvud taget satsat det i alla möjliga sammanhang statliga pengar specifikt på kvinnor, men ytterligt sällan (om ens någonsin) specifikt på  män.

6 svar to “Ungdomsstyrelsen ger 17 miljoner till kvinnor”

 1. Harald Says:

  För att vara saklig så bör du också ange hur stort stödet är till mansorganisatioer. Om detta är 15,9 miljoner så är det ju ingen ”fara på taket” (men jag antar att så inte är fallet).

 2. Jonas Says:

  F-n det är mina och dina pengar. HJÄLP!

 3. Den Fattiga Shejken Says:

  De som helt efterblivet spenderar våra skattepengar kan dra åt helvete. Vad fan har hänt med kompetensen i Sverige?

 4. michael Says:

  Kom ihåg att ungdomsstyrelsen får pengar från jämnställdhets ministern för att arbeta med jämnställdhet om jag inte mins fel så är 70% av dom i styrelsen kvinnor

 5. Info Says:

  JÄMSTÄLLDHETSKÄMPE VÅLDTÄKTSANKLAGAD

  En ledande jämställdhetsfanatiker och kvinnofridsförkämpe är f.n. misstänkt för diverse råa kvinnoövergrepp. Sv.D. 27/1 enl. TT Falun:

  ”Enligt dokument från Södertörns tingsrätt inleddes förundersökningen mot mannen den 21 januari. Enligt kammaråklagare Håkan Roswall är han misstänkt för en våldtäkt i Bandhagen för ett drygt år sedan samt försök alternativt förberedelse till grov våldtäkt mot barn nu i januari i Solna, Stockholm och Falun.
  – – –
  I över 20 år har den misstänkte mannen arbetat inom rättsväsendet. Han har nått höga chefsposter och parallellt med karriären har han profilerat sig som en flitig föreläsare både i Sverige och utomlands.

  Hans åhörare har kunnat lyssna till utläggningar om jämställdhet, betydelsen av kvinnliga chefer, sexuella trakasserier, mobbning, härskartekniker och respekt. Under föreläsningarna betonade han vikten av moral och etik, såväl i arbetslivet som privat.”

  Det rör sig enligt säkra källor om en viss ”KAPTEN KLÄNNING”, om vilken bl.a. följande kan läsas på hemsidan ”NTG Jämställdhet ARGUS” (statligt projekt):

  ”Någon gav honom namnet Kapten Klänning för att raljera över hans jämställdhetsarbete inom polisen. Men han gjorde öknamnet till smeknamn och fortsatte sitt arbete.
  – Män måste inse att de har allt att vinna på jämställdhet, säger [N.N.], alias Kapten Klänning.
  – – –
  Han tituleras länspolismästare och jobbar för tillfället som projektansvarig för polisens del i utvecklingspartnerskapet Genderforce, ett jämställdhetsprojekt som bland annat syftar till att få fler kvinnor att delta i Sveriges internationella uppdrag i katastrof- och konfliktområden.”

  På N.N:s i januari 2010 plötsligt nedstängda hemsida kunde bl.a. läsas:

  ”[N.N.], f d rektor för Polishögskolan och Länspolismästare i Uppsala län, föreläsare/utbildare i jämställdhet, manligt/kvinnligt ledarskap”

  I en intervju med föreningen Kvinnofrid har han sagt (2008):

  ”Min uppfattning är att det finns ett könsperspektiv i allt och att det är viktigt att ta hänsyn till. – – – Många som är delaktiga i projektet är oerhört kunniga i genusfrågor. I de fall vi inte själva haft tillräcklig kompetens har vi tagit in externa föreläsare och utbildare. – – – Vi tror på en spin-off effekt och att vi inom polisen och försvaret kommer få ett mer jämställd[t] ledarskap efter det här. För polisens del kommer vi [att] föreslå att våra högsta chefer ska få en ´gender coach´ och att FN:s resolution 1325 ska ingå i grundutbildningen

 6. Lasse Says:

  Tack för ditt mejl. Ungdomsstyrelsen har i regeringsuppdrag att fördela bidrag till kvinnoorganisationer, dock ej specifikt till mansorganisationer.

  Med vänlig hälsning

  Anette Persson

  Hej uppmärksammade ert stöd till kvinnoorganistioner. Hur mycker pengar går ut till mansorganisationer ?

  Ja läs själva kommentarer är väl överflödiga *suck*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: