Svenska folket har väntat på detta!

by

Ordföranden i kristdemokraternas ungdomsförbund, Clarlie Weimers, har skrivit en debattartikel på Brännpunkt idag. Och det är det vettigaste som har sagts i genusfrågan från politiskt håll på väldigt, väldigt länge. Några av hans viktiga poänger:

– Erkänn att det finns kvinnligt och manligt
– Låt individen göra sina fria val avseende till exempel yrke
– Inga genuspoliser ska styra folks liv
– Bryt feminismens problemformuleringsmonopol
– Jämställdhet är inte 50/50-fördelning överallt, jämställdhet är lika rättigheter
– Nej till kvotering

Tänk att man ska behöva vänta i flera decennier på att en politiker säger något så vettigt i genusfrågan. Ifall kristdemokraterna följer Charlie Weimers råd och gör denna politik till kristdemokratisk politik i valrörelsen lär vi få se ett radikalt lyft för kristdemokraterna. Kommer lyftet att kallas Hägglundseffekten eller Weimerseffekten?

Annonser

33 svar to “Svenska folket har väntat på detta!”

 1. Musse Pig Says:

  Viva KD!

 2. robban Says:

  tja om de sparkar hägglund och tar in weimers så har KD bättre chanser i valet

 3. brynolf Says:

  Det är nog mycket begärt att KD ska anamma de här ståndpunkterna fullt ut, men hoppas går ju.

 4. maukonen Says:

  Och så är det en Kristdemokrat som uttalar sig !!!
  Hur länge har man inte väntat på en vettig politiker från dem ???

  Han har huvvet på skaft den här Clarlie Weimers, hoppas
  att hans parti inte blir rädd för hans åsikter och detta uttalande.
  Kristdemokraterna kan behöva lite friska nya åsikter och värderingar !

 5. Pappan Says:

  SD är nya KD. Weimars borde föregå med gott exempel och byta parti. Eftersom han verkar vara en vettig, balanserad och modig politiker.

  Pappan

 6. maggan Says:

  här är en annan länk som är hyfsat intressant http://www.kristdemokraten.com/article.asp?Article_Id=28796 ,

 7. Tanja Bergkvist Says:

  Ja detta är fantastiskt! 🙂 Bloggade också om detta, passade på att göra reklam för din bok Pär! Med anledning av m-utspelen (som jag inte hunnit ta upp) och löneskillnaderna!

 8. Kenneth Says:

  Jepp! KD blir mitt val i höst. Moderaterna har gjort bort sig.

 9. NisseNyfiken Says:

  Ja, just nu ser det faktiskt ut som att KD får min röst också! 🙂

 10. Info Says:

  KRISTDEMOKRATERNAS NYA KORSTÅG MOT SVENSKARNA

  Om man bortser från Kristdemokraternas disparata hållning i genuserifrågorna. Om man bortser från deras fasthållande vid bokstavstro på förmedeltida ökensagor och ökenlegender. Om man bortser från att deras kristna program i Sveriges radio numera i huvudsak ägnar sig åt att propagera för en liberal hållning till islam i Sverige.

  Om man bortser från allt detta. Så kommer kristdemokraterna ändå inte att få mitt huvud på ett fat. Se mitt blod flyta utan motstånd. Hur mycket de än hånar mig för att jag är svensk. På samma sätt som de övriga i Sjupartialliansen. Låt mig bara citera från en politiskt korrekt ledarkrönika i Kristdemokraten 15/12 2009:

  ”LEDARKRÖNIKA. För några veckor sedan stötte jag ihop med några flygbladsutdelande unga grabbar i ett köpcentrum utanför Stockholm. Flygbladets rubrik var ´Stoppa svenskhatet!´ De påstod ivrigt att inom 100 år kommer den ´etniske svensken´ att vara utplånad. De hade lite svårt att redogöra för vad en etnisk svensk är. Kan vår kung härstammande från släkten Bernadotte kalla sig etnisk svensk? Eller drottningen?”

  Alltså skäl nog att bevilja uppehållstillstånd just i Sverige till omkring 100.000 lycksökare utan asylskäl från Afrika och Mellanöstern, Afghanistan m.m. varje år. Ledarkrönikören, Hardy Hedman, svarar omgående på ovanstående:

  ”Man hör ekot av 1800-talets nationalstatsidé – ett land, ett folk, ett språk, en kultur.”

  Konstigt nog talar sig Hardy Hedman varm för andra folk, kurder, finländare osv. Men om jag själv säger att jag är svensk och att det land jag bor i heter Sverige, då är jag BRUN, då hör han och kristdemokraterna mitt STÖVELTRAMP. Då är jag HITLER! Och då vet jag, vad jag har att vänta.

 11. Åke Says:

  Bedjarkristna KD-s stöveltramp i homosexuellas sängkammare har ju bara pågått publikt de sista 20 åren. Till vems nytta?

  Närmare gud.. visst.. 😦

 12. Joakim Steneberg Says:

  Resten av partierna ungdomsförbund, diverse ledare för studentföreningar, osv är några riktiga opportunistiska mesar i frågan! Sedan får man väl ta det goda med det onda, om vi skall hårdra. Man behöver visst inte ens kalla sig kristen för att vara med i KD (tror jag). Något modigt från SD:s ledning i feministproblemet har åtminstone inte jag inte sett till!

 13. pether123 Says:

  Dock så gör de fel och går på myterna angående kvinnors löner.
  Så än är vi inte där.

 14. Henrik Says:

  Det Nissenyfiken och Kenneth inte har lyckats begripa är att en röst på KD är en röst på alliansen och gissa vilket parti man finner överst där. En ledtråd: det börjar på M och slutar på oderaterna.

  Joakim: Då bör du känna till att SDU har alltid varit mot genusflum och kvotering.

 15. Kenneth Says:

  Henrik:

  Inte så säker på att det är bättre att få en regering med en parti som börjar på V och slutar på kommunisterna.

 16. Henrik Says:

  @Kenneth: Det är knappast bättre. Men ditt resonemang är lite som att säga: Jag gillar inte sossarna så jag röstar på MP.

 17. maggan Says:

  alldeles oavsett underliga kommentarer om stöveltramp så är det ett sundhetstecken att någon politiker gör en markering, detta om det ger ett ordentligt utslag i opinionsmätningarna kommer att innebära att alliansen kommer att låta partipiskan vina över krökta marxist-genusistiska ryggar. Vilket i förlängningen kommer att ge en återgång till liberal-konservativ högerpolitik där genus inte kommer att vara en fråga överhuvudtaget.

  Vad vi ser idag är ett begynnande politiskt ifrågasättande av genustramset vilket i sin förlängning kommer att bryta feminismens grepp om samhällsdebatten, men vi är inte där än det kommer att ta tid att vädra ut detta unkna ur våra hem men ut kommer det.

 18. NisseNyfiken Says:

  @Henrik: Om tillräckligt många tänker som mig och Kenneth har vi en allians där KD tar över förstaplatsen från M. Jag förstår att du hellre vill se oss ge vår röst till S, V eller MP, men det alternativet tror jag definitivt mindre på i det här hänseendet.

 19. barfota Says:

  Detta är nog ett desperat försök att vinna väljare och kan väl jämföras med Moderaternas desperat försök att vinna väljare. Båda partier har så här i elfte timmen börjat fisket och snart dröjer det inte länge förrän alla rabatterbjudande haglar in både från höger och vänster.

  Jag tror faktiskt inte heller att ett ungdomsförbund kan tysta partipiskans vinande och få gehör för sin politik i partiet.

  Läs KD´s manifest http://www.kristdemokraterna.se/~/media/Files/VarPolitik/Handlingsgprogram/manifestjamstalldhet.pdf.ashx

  Kan de verkligen frångå detta? Jag tvivlar!

 20. Adam Weisshaupt Says:

  I told you so..
  Detta är ett utspel för att KD ska få hamna innanför 4%-spärren, nu blev jag ännu mer övertygad. Vi röstar inte på partier idag kära vänner, det är ren och skär blockpolitik och taktik.

 21. Henrik Says:

  @Adam: Kul att någon här håller med mig istället för att anklaga mig för att stödja den rödgröna röran.

 22. barfota Says:

  @Adam Weisshaupt

  Håller med dig, detta utspel kommer litet väl lägligt för att vara trovärdigt.

 23. We Can Do It! – utan kvotering. « Charlie Weimers Says:

  […] GenusNytt: Svenska folket har väntat på detta! […]

 24. Till alla flickor « lena alun Says:

  […] detta perspektiv är Charlie Weimers brännpunktsartikel i SvD väldigt välkommen. Somliga ger varma applåder. Det är dags att särartsfeministerna får göra sig hörda nu. Den svenska statfeminismen, som […]

 25. Bishounen Says:

  Åke skrev:
  ”Bedjarkristna KD-s stöveltramp i homosexuellas sängkammare har ju bara pågått publikt de sista 20 åren. Till vems nytta?

  Närmare gud.. visst.. 😦 ”

  Precis. Det är jättebra och både beundransvärt och efterlängtat att ett parti uttrycker sig såsom KD i frågan beträffande den Statsrådande Genusfeminismen, det har behövts länge!
  Men om man tror att sann jämlikhet i Samhället uppnås genom deras politik, som ju inte är särskilt smickrande alls för HBT-grupperna, som ju dessutom faktiskt inte är en så liten del av befolkningen alls, så går man på en nit.

  Ändrar de sig däremot i HBT-frågan samt deras syn på att äktenskap endast skall vara till för en enda könskombination och inga andra, så är de värda alla röster.

 26. weimers Says:

  Kul med så många reaktioner på min artikel. Den var planerad att komma sedan länge, eftersom Kristdemokraterna har sina kommundagar under samma helg (lämpligt att försöka påverka dem då). Vi har också jobbat ganska länge med vår jämställdhetskampanj, som släpptes igår: http://weimers.wordpress.com/2010/01/30/we-can-do-it-utan-kvotering

  Att Schlingmann uttalade sig märkligt och radikalfeministiskt om kvotering av bolagsstyrelser stärkte i och för sig artikelns aktualitet, men det var inte första gången han var ute i frågan: http://weimers.wordpress.com/2008/11/29/kvotering-i-foretagsstyrelser-far-aldrig-bli-allianspolitik/). Någon planerad taktisk manöver för att ”fiska röster” handlar det alltså inte om, åtminstone inte från min sida (Schlingmanns intentioner kan jag inte uttala mig om). Jag tycker helt enkelt att radikalfeminismen står i konflikt med klassiskt borgerliga idéer, och att det är sorgligt när kollektivismen okritiskt anammas av förment borgerliga företrädare.

 27. We Can Do It – utan kvotering « Christian Carlsson (kd) Says:

  […] GenusNytt: Svenska folket har väntat på detta! […]

 28. Den svenska genusrörelsen – del 1 « Aktivarum Says:

  […] inspiration att börja denna serie var att det visade sig finnas personer med alternativ till en verklighet som är genusmässigt orienterad. Medan alternativen framställs som ensamma […]

 29. Orwell Says:

  Jag frågar mig fortfarande;

  Diskuterar ni på allvar att rösta på ett av riksdagspartierna? Per ström – ofta i motvind och knappast särskilt politiskt korrekt – när inser även du att INGET av riksdagspartierna kommer att reformera sin feministiska hållning så länge andra partier inte hotar deras (gemensamma) makt?! Det är irriterande, på en i övrigt så bra blogg, att ständigt hålla sig till riksdagspatierna och ”hoppas på förändring”. Förändring kommer aldrig att ske så länge makten inte är hotad. INSE.

  Jag bifogar följande länkar för att visa dig Per, och alla andra här inne, att genusfrågan sitter i samma båt som invandringsfrågan, dvs. den socialistiska och odemokratiska båten;

  http://www.edu.mah.se/IM219S/syllabus/

  http://www.mah.se/Nyheter/Nyheter-2010/Nu-kurs-med-fokus-pa-framlingsfientlighet/

  Samma människor, samma institutioner, samma hittepå. Genus, invandring eller för den delen miljö – här är de akademiska grundreglerna satta ur spel. Här är det politiska åsikter som styr. Säg nej till detta – rösta INTE på ett riksdagsparti i valet 2010.

 30. Erik Says:

  Orwell:

  Vad hjälper det? Att inte rösta är i praktiken en status quo röst. Visst gnäller politikerna extra mycket när en mindre andel röstar men de får inte mindre makt för det. Något parti måste man rösta på, frågan är bara vilket. Poängen som de flesta missar är att det är oviktigt att diskutera vilket parti man skall rösta på. Man måste vara många nog för att den delen skall ha betydelse alls. Samlas kring åsikter, inte kring partier. Är ni många nog på en åsikt kan ni byta ut ledningen på hela partiet om ni vill.

 31. Orwell Says:

  Erik. Man kan ju tolka mitt inlägg på olika sätt. Jag uppmanade inte människor att inte rösta – jag bad snarare om att rösten inte ska läggas på ett riksdagsparti. Som sagt, mitt budskap är fritt för tolkning.

 32. Erik Says:

  Orwell, är man inte många nog så är att lägga rösten på ett av partierna som inte är i riksdagen precis samma sak som att inte rösta alls. Som jag berättar på min blogg, man måste samla tillräckligt många människor först, SEDAN kan man diskuter vilket parti man skall rösta på. Planerar man inte att vara många spelar det ingen roll vem man röstar på.

  Då blir diskussionen meningslös. En röst på ett parti som räknas få 1% av rösterna har betydelse den dag som 4%-gränsen är avskaffad. Tills dess är sådana röster samma sak som soffliggande.

 33. orwell Says:

  Erik. Nu är det ju så ätt ett parti faktiskt ligger över 4 % …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: