Vissa straffar Gud genast!

by

 

Moderaterna faller kraftigt i opinionen, rapporterar Aftonbladet. Undra på det, så underlig som deras politik har blivit. Inte minst tänker jag på moderaternas omfamnande av den feministiska världsåskådningen, som nyligen offentliggjordes. Många kommentarer har skrivits på denna blogg av karaktären ”Nu har jag röstat på moderaterna för sista gången”.

Vissa straffar Gud genast, som min gamla farmor brukade säga!

Annonser

27 svar to “Vissa straffar Gud genast!”

 1. Kenneth Says:

  Tillsättandet av en tokfeministisk EU-minister lär väl heller inte stärka vissa allianspartiers ställning. Men problemet är att det rödgröna blocket är etter värre när det gäller feminism.

  I brist på annat så får KD min röst i höstens val.

 2. Bansatov Says:

  Har ett förslag. Tycker vi som står bakom Pärs analys går ihop i en påtryckargrupp som röstar fram partiet som vänder radikalfeminismen ryggen och ger dom våra röster i höstens val. Det kan bli kraft i det.

 3. Bernt Says:

  Moderaterna har med Reinfeldts inträde blivit nya moderaterna och i hans värld innebär det förnyelse hela tiden efter vad han tror folket vill. Maken till opportunistiskt parti får man leta efter.

  Till råga på eländet så läser han/de av folket helt galet hela tiden. Vad har dom för kanaler till vanligt folk egentligen? Har dom några? Dom är ju tio steg efter hela tiden.

  Må dom vila i frid med sån inställning till medborgarna!

 4. Info Says:

  ÄNTLIGEN!

  Äntligen en kvinna som svensk EU-minister! Presentation av Birgitta Ohlsson: Enligt SVERIGES RADIO 2/2 09 är Birgitta Ohlsson

  • för en fri och obegränsad invandring (till Sverige)

  • motståndare till sitt eget partis förslag om godkänt på ett enkelt språktest som villkor för att få bli svensk medborgare

  • för en övergång från krona till euro som svensk valuta

  • för en förbättrad behandling av romska invällare i Italien

  • för kvoterad föräldraförsäkring (och annan könskvotering, som ger henne makt att detaljreglera andra människors privatliv)

  • motståndare till män i historien, som förekommit före henne själv; sådana kallas av henne kort och gott ”dinosaurier”

  Övrigt:

  Birgitta Ohlsson har genom åren tillsammans med Mona Sahlin varit en av de ivrigaste deltagarna i Stockholm pride, där hon förutom i HBTQ-frågor i allmänhet särskilt engagerat sig i lesbiskas rätt till fri insemination (på skattebetalarnas bekostnad). Hon är ordförande för Liberala kvinnor och medlem i Folkpartiets partistyrelse. Redan 2003 bildade hon dessutom ett eget ”liberalfeministiskt” parallellparti till Feministiskt initiativ, kallat FELIRA.

  ”Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.”

  ”Birgitta förklarar att hon vill se jämställdhetsplaner redan i förskolan vilka sedan följs genom hela skoltiden och arbetslivet.”

  Hon har tidigare uttalat, att hon vill avskaffa nationalstaten (Sverige), eftersom hon betraktar den enbart som en barnsjukdom. Som ett steg på vägen mot hennes eget feministiska världsparlament har hon nyligen i en annan debattartikel (Corren) pläderat för att islamska böneutrop från minareter skall tillåtas i Sverige.

  Birgittas idoler: Hillary Clinton och det egotrippade bokstavsbarnet Pippi Långstrump.

 5. PabloHoney_4 Says:

  Röstade på M i förra valet och kommer inte göra det i nästa. KD kommer troligtvis få min röst i brist på jämställda värderingar hos de övriga partierna. Jag känner flera som funderar på att gå över och rösta på KD. pga av att de har ”sundare” värderingar ang. jämställdhet.

  M har genom sina senaste feministiska utspel lyckats med konststycket att sälja smöret och tappat pengarna. M säljer def. ut många av sina kärnväljare, dvs männen.

  M är kanske medveten om de dominerande maktstrukturer som har etablerats samhällskroppen under flera decennier. Feminister har infiltrerat viktiga maktorgan så som tidningar och institutioner och därför måste M stämma i bäcken. M kan dvs. förlora regeringsmakten om de går emot den rådande kulturen. M vill ha medvind i det kommande valet från media.

  KD kan verkligen damsuga upp många röster från M genom en offensivare jämställdhetspolitik (dock inte feministisk). Är de riktigt offensiva skulle de kunna gå upp till tvåsiffrigt i riksdagsvalet genom att gå mer åt höger. KD har enligt mig öppet mål…men vågar det skjuta? Den som lever den får se….

 6. Mats Says:

  Att Moderaterna är ryggradslösa opportunister kan knappast bli tydligare än just nu.
  Först nominerar man islamisten Abdirisak Waberi på sin Göteborgslista, sen omfamnar man stastfeminsmen strax efteråt. Islamism och ”jämställdhet”. Det verkar som om man vill tillfredställa alla smakriktningar.

 7. barfotq Says:

  KD är superfeministiska så varför kasta sin röst på ett sådant parti?

  http://www.kristdemokraterna.se/PressOchMedia/Pressmeddelanden/Jamstalldhet/Valdmotkvinnormastebekampas.aspx

  http://www.kristdemokraterna.se/PressOchMedia/Pressmeddelanden/Jamstalldhet/ettschystaresverigeharenkvinnojourivarjekommun.aspx

  Det finns så många olika partier och intressegrupper och som tur är så finns det en bra hemsida för den intresserade att botanisera runt i. Besök den gärna.

  Som vanligt så röstar jag blankt i ren protest och vägrar lägga min värdefulla röst på något parti med feministiska influenser.

  Var med och protestera mot Segregerande och diskriminerande partier. Skicka länken till en kompis!

 8. barfota Says:

  Läs KD’s Manifest för jämställdhet
  http://www.kristdemokraterna.se/~/media/Files/VarPolitik/Handlingsgprogram/manifestjamstalldhet.pdf.ashx

 9. Joakim Steneberg Says:

  Va, Birgitta Olsson som EU-minister, den extrema manshatande linslusen som skall var med över allt!? Hoppas hon får på moppen i Bryssel…
  Reinfeldt har filippat ut. Han blir borde bli samma katastrof till slut som Persons blev för sossarna! Och tyvärr är dom väl ännu värre.

 10. sofia Says:

  Näe, man kan väl ändå inte säga att KD är superfeministiska Barfota.

 11. Bishounen Says:

  Nej, KD är definitivt inte superfeministiska. Tvärtom så är de snarare en av de extremt få partier som öppet vågar gå emot och kritisera Statsfeminismen och Genusideologin.
  Däremot är de homofober.
  Med andra ord, ett steg framåt med ena foten och ett steg bakåt med andra.

 12. Joakim Steneberg Says:

  Är de inte bara emot att homosexuella skall får gifta sig kyrkligt? Är det homofobi? Finns säkert sådan tendenser också inom KD. Men Pride gör det snarare värre. Ingen diskretion, inga nyanser, bara sex! (Utanför ämnet, ursäkta!)

 13. Peter Says:

  Valet är ju ganska enkelt….finns inget annat alternativ än SD.

 14. Joakim Steneberg Says:

  Bara ett alternativ? Så du menar 100 % borde rösta på SD? Så funkar det inte, gudskelov!

 15. Adam Weisshaupt Says:

  http://www.jämställdhetspartiet.se/

 16. Bishounen Says:

  Ingen aning exakt hur de uttalat sig nu det senaste året i helhetsfrågan, men jo, de emot att par av andra kärlekskombinationer än en enda, specifik, skall få gifta sig kyrkligt, det stämmer.

  Och självklart är det homofobi, eftersom det är ett avvisande mot folkgrupp på grund av läggning, på exakt samma vis som Statsfeminismen är Misandrisk Sexism på grund av sin inställning mot Mannen som kön- OCH som heterosexuell. Inte minst, genom sitt ständiga avvisande mot Män som grupp att få deltaga i organisationer, sponsringar, satsningar och dylikt.

  Så åter; Ja, det är homofobisk diskriminering.

  Men; Vad har sexorgierna på Pride med det hela att göra? Visst, Pride är späckat med sex, det är ingen överdrift att säga, men det är väl mestadels under dagtidsaktiviteterna, det?
  Om kvällarna brukar det vara fullt av trevliga och gemytliga klubbar och fik i hela Staden att umgås på, som är allt annat än sexinriktade. Gå dit så får du se själv!

  Finns dessutom många feminister att läxa upp där!

  Jag förstår vad du åsyftar beträffande din åsikt om att Pride ”gör det värre”, men håller dock inte med om det. Pride är ett nödvändigt ont som tjänar som ”påminnelse” för den portion av omgivningen som helst föredrar att de demonstrerande grupperna är en minimal minoritet, som ”Får leva som de vill så länge de håller sig för sig själva och i skymundan”.

  Så Pride behövs, ja. Det betyder ju däremot inte, att alla grupper inte kan lära sig samsas ihop ändå, och inte minst att den Heterosexuelle Mannen inte kan starta sin egen Pride han med, för det behövs verkligen nu!

 17. Bishounen Says:

  OBS:

  Mitt inlägg ovan är riktat till Joakim Steneberg, den 02 februari 2010 kl 22:00

  Lydandes; ”Är de inte bara emot att homosexuella skall får gifta sig kyrkligt? Är det homofobi? Finns säkert sådan tendenser också inom KD. Men Pride gör det snarare värre. Ingen diskretion, inga nyanser, bara sex! (Utanför ämnet, ursäkta!)”

  Glömde citera.

 18. barfota Says:

  Beskrivning av Svensk politik i ett nötskal.

 19. Musse Pig Says:

  Denna länk har inte direkt med artikeln här att göra, men är en pärla som jag vill visa världen: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/skyldigt-kon-bara-trams_408063.svd

 20. barfota Says:

  @Musse Pig

  Bra länk.
  Nyanserad och lättförståelig.
  Läs den!

 21. barfota Says:

  @Sofia och @Bishounen

  KD är ett feministiskt parti

  Läs deras ”Manifest för jämställdhet”
  http://www.kristdemokraterna.se/~/media/Files/VarPolitik/Handlingsgprogram/manifestjamstalldhet.pdf.ashx

  På sidan 5
  ”Inom offentlig sektor är andelen kvinnliga chefer bara 53 procent trots att 79 procent av de anställda är kvinnor.”
  Lägg märke till att kvinnliga chefer bara är 53%

  På sidan 6
  ”Det är förödande att regeringen fortsätter låsa in kvinnor i offentlig sektor genom stiftande av stopplagar och förbud.”
  Regeringen låser in kvinnorna?

  På sidan 10
  ”Mäns våld mot kvinnor är det yttersta uttrycket för bristen på jämställdhet i ett samhälle. Ingen ska behöva leva med en ständig rädsla för att utsättas för våld. Det är särskilt kränkande när detta våld utförs av någon som personen har en nära relation till. Misshandeln har till syfte att kontrollera, förödmjuka,
  skrämma och förtrycka och är i princip alltid förenad med emotionellt och psykologiskt våld. Det är därför av stor vikt att hjälp och stöd ges till drabbade kvinnor så att de kan bygga upp en trygghet och tilltro till
  sig själva. Alla yrkesgrupper som kommer i kontakt med misshandlade kvinnor ska i sin utbildning ges kompetens att identifiera misshandel och få redskap att ge rätt hjälp.”

  Man tar som vanligt upp bara det kvinnornas problem och skriver vidare.
  ”Kvinnojourerna drivs som ideella organisationer men har stor kunskap och gör en fantastisk insats för kvinnor som behöver skydd och stöd. De behöver samhällets stöd i större utsträckning. Kristdemokraterna anser att det behövs fler kvinnojourer i landet och att de bör ges ökat ekonomiskt stöd.”
  Man vill ge ytterligare stöd till den grupp som redan har allt och inrätta ännu fler kvinnojourer

  Sidan 11
  ”Kvinnor utför nära 70 procent av allt arbete på jorden, men äger samtidigt mindre är en procent av allting som går att äga.”
  Vad är detta?

  Det finns så mycket mer att läsa om KD men in ”mina ögon” så framstår dom som feministiska och har svalt hela feministernas koncept.

 22. Joakim Steneberg Says:

  Bishhounen, jag håller inte med, och inte om Pride. Jag känner till unga som varit där, och blivt bjudna på sprit. Likaså RFSL: s fritidsgård som skyltar öppet med att det gäller sex(uell) läggning. När det gäller giftermål, det måste ju varje kyrka få bestämma själv, DET är religionsfrihet. vi kommer aldrig att kunna tvinga på muslimer denna ordning. Det får de i så fall bestämma själv.
  Statlig borgerlig vigsel, eller partnerskap eller vad man vill kalla det, är en annan sak.
  Sedan kan jag nämna att sexuell frigörelse eller utsvävningar eller inkonsekvensen kan gå för långt på andra håll också. Homosexrörelsen måste finna sig att granskas som allt annat. Missbruk av allt är människans akilleshäl. Det är min åsikt, som tonårsförälder bl.a. och kanske utanför ämnet.
  J.S., med homosexuella släktingar som inte skulle ställa upp i pride.

 23. Joakim Steneberg Says:

  Barfota, säkert är det så. Och den offentliga sektorn är KVINNOSAMHÄLLET, det kan inte nog poängteras. Här konsoliderar feminsmen sin makt med hjälp av politikerna, över medborgare, och över anställda. Även mot icke feministiska kvinnor!

 24. sofia Says:

  Barfota

  KD har säkert sina blinda fläckar och jag håller inte heller med om allt som partiet står för men jag tycker inte att man kan kalla det feministiskt när företrädare för partiet titt som tätt uttalar sig kritiskt om feminism, genusvetenskap o. dyl. Att kvinnofrågor får såpass stort utrymme skulle jag snarare kalla för pragmatiskt eller taktiskt.

  Ex.

  http://www.sourze.se/Inga_k%C3%B6nspolitiska_experiment_p%C3%A5_barn_tack_10701657.asp

  http://www.dn.se/opinion/debatt/sveriges-radikala-elit-har-blivit-den-nya-overheten-1.954221

 25. barfota Says:

  @Sofia

  Tja det bästa sättet att fiska röster är väl att inta ha några bestämda åsikter om någonting.

  Taktiskt, ja där har du helt rätt men taktisk politik är inte ärlig.
  Att sedan KD är knutit till religion gör saken ännu värre, men det har ju inte med feminism att göra.

  Att Charlie Weimers KDU har uttalat sig kritiskt hjälper inte heller så mycket i det stora sammanhanget men det är bra gjort av honom!

  ”Vi i alliansen talar mycket och gärna om frihet från höga skatter och regleringar, och det ska vi göra. Men riktig frihet innefattar också rätten att slippa få sitt privata liv påpassat och tillrättalagt av finskrittande ideologer. Om detta talar vi alltför sällan.”

  Om man ny tycker så hur i hela fridens namn kan man sälja sin själ så billigt att man ingår i denna allians? Nä skall vi ha politiker som vi kan lita på så får dom allt ha egna åsikter, egen politik och mod nog att stå upp för den.

 26. Bishounen Says:

  Joakim Steneberg säger:
  03 februari 2010 kl 23:09

  Bishhounen, jag håller inte med, och inte om Pride. Jag känner till unga som varit där, och blivt bjudna på sprit. Likaså RFSL: s fritidsgård som skyltar öppet med att det gäller sex(uell) läggning.

  Ungefär som på traditionella festivaler i alla tider, alltså?

  ”När det gäller giftermål, det måste ju varje kyrka få bestämma själv, DET är religionsfrihet. vi kommer aldrig att kunna tvinga på muslimer denna ordning. Det får de i så fall bestämma själv.”

  Men isåfall kan man väl säga samma sak om Statsfeminismens uteslutande av Män i diverse satsningar, eller hur? Det måste väl feministerna få bestämma själva vilka de vill ha med och vilka de vill ge kalla handen?

  ”Sedan kan jag nämna att sexuell frigörelse eller utsvävningar eller inkonsekvensen kan gå för långt på andra håll också. Homosexrörelsen måste finna sig att granskas som allt annat. Missbruk av allt är människans akilleshäl. Det är min åsikt, som tonårsförälder bl.a. och kanske utanför ämnet.
  J.S., med homosexuella släktingar som inte skulle ställa upp i pride.”

  Visst måste HBT-rörelsen finna sig i att möta kritik de med- Jag känner flera HBT-personer som kritiserar den syn som många andra HBT tyvärr ofta har om ”Den Vite, Heterosexuelle Mannen”.
  Och på samma vis får naturligtvis även homofoberna tillika finna sig i att granskas och bli kritiserade.

  Beträffande deltagande i Pride så är det inget som man måste deltaga i automatiskt enbart för att man är HBT, det står en fritt, precis som huruvida heterosexuella vill engagera sig i demonstrationen mot Statsfeminismen eller inte.

 27. michaeleriksson Says:

  @Bishounen

  Jag är sent kommen till diskussionen, men jag stör mig svårt på uttalandet

  […], men jo, [KD] emot att par av andra kärlekskombinationer än en enda, specifik, skall få gifta sig kyrkligt, det stämmer.

  Och självklart är det homofobi, eftersom det är ett avvisande mot folkgrupp på grund av läggning,[..]

  För det första är diskriminering i en viss enskild punkt vare sig homofobi (eller, i andra sammanhang, sexism, racism, mm) eller ett avvisande mot folkgrupp. Man kan nämligen ha goda och rationella grunder för detta som har en helt annan karaktär (vilket, jfr. nedan, troligen är fallet här). Dessutom är även steget från dåliga grunder till homofobi stor.

  För det andra talar vi här om en religiös fråga: Om homosexuella ska få gifta sig kyrkligt har ingenting med rättvisa, jämlikhet, upplysthet, …, att göra. Det är en rent religiös fråga som måste avgöras genom en motsvarande religiös tolkning av ”Guds vilja”.

  För det tredje, om vi börjar slänga ut oss skällsord som ”homofob!” så fort vi ser något vi inte gillar, då är vi inte ett bättre än feministerna med deras ”sexist!”. (Se också tex http://www.aswedeingermany.de/50LanguageAndWriting/50Racism.html för en djupare diskussion av liknande frågor runt ordet ”racism”.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: